10 års jubilæum – med indlægsfavoritter gennem årene

Foto: Emily Spiro.

I går fyldte bloggen ti år. Min blog er på nuværende tidspunkt et mellemstort barn. Min blog kan læse, har lidt for store fortænder og ønsker sig den nyeste iPhone i fødselsdagsgave. Det er vildt nok. Den geniale plan i dagens anledning var at gå på jagt i arkiverne og udvælge mit yndlingsindlæg fra hvert år. Traditionen tro var jeg naturligvis ikke i stand til at fuldføre den plan. Dels har jeg gjort alle indlæg fra de første par år private, fordi de var decideret pinlige både i indhold og kvalitet, og dels var det mestendels temmelig umuligt at indsnævre til et enkelt indlæg for et helt fucking år. Så jeg udvidede lidt.

Men altså, under omstændighederne og min generelle personlighed taget i betragtning, vil jeg gerne have props for at have begrænset mig så meget, som jeg har. Hallo, der er 4000+ indlæg i alt.

Hermed mine personlige favoritter fra den del af bloggens levetid, jeg er nogenlunde tryg ved at stå ved:

2013

Der florerede på det her tidspunkt en trend med at vise, hvad man havde i sin taske. Jeg havde ret mange mistænkt for at sortere gevaldigt i tingene, før de viste dem frem, så jeg besluttede mig for at lave en fuldstændig uredigeret version, inklusiv taskefnuller og en knækket cykelnøgle.

Det var også året, hvor jeg en morgen satte mig op i min seng og kunne spytte halvdelen af min ene fortand ud i hånden, så jeg brugte et indlæg på en sær slags mindetale.

2014

Jeg er naturligvis nødt til at hive det allerførste hemmelighedsindlæg frem her. Det tog lidt tid at finpudse konceptet (og valget af skrifttyper!), men jeg elsker altid rouladesmasher-hemmeligheden, som er gået over i historien som en af vores ultimative klassikere.

2015

Jeg havde en relativt kortlivet føljeton med uddrag fra min dagbog. I første indlæg bliver jeg forelsket i en dreng og synes, han er for kær, fordi han slår mig i hovedet med en badminton-ketcher. Jo jo.

Det var også i 2015, jeg til mig egen store overraskelse opdagede, at jeg endelig havde tilgivet min ekskæreste og givet slip på den bitterhed, der ellers længe var associeret med hans navn.

2016

Det måske mest ikoniske indlæg fra 2016 er uden tvivl dengang, jeg kom fuld hjem, stjal en kat fra min gård og skrev et indlæg om det – mens jeg stadig var fuld, forstås. Det var ikke de bedste beslutninger, der blev truffet den nat, men det anerkendte jeg altså også, den imponerende promille til trods!

Det var også året, hvor jeg opdagede verdens bedste og nemmeste tomatsauce, hvis nogen skulle være gået glip af den. Den er så sød og mild, når tomaterne er gode, som de er nu.

Og så udgav jeg et skuffeskriv fra 20o9, hvor jeg havde det allerværst, og det er stadig et af mine yndlingsskriv nogensinde. Kort og brutalt, som det er.

2017

Efter meget listen om den varme grød, fik jeg endelig samlet mod til at skrive hele historien om min ekskæreste, og hvorfor det forhold havde så voldsom effekt på mit liv. Det er okay langt(!), men det var rart at få det ud af systemet.

Var okay hidsig over, at der online blevet gatekeepet, hvornår det var tilladt at have lavt selvværd. Som om det er noget, man rationelt beslutter sig for at have. Det kom der det her indlæg ud af.

On a lighter note var der en person, der skrev som hemmelighed, at hun først lige havde fundet ud af, at en pony ikke var en babyhest, og reaktionerne stak helt af. Der var helt crazy mange mennesker, der slet ikke kunne forstå det, og min indre hestepige var nødt til at forklare én gang for alle, hvordan det hænger sammen. Hold kæft, hvor var det sjovt! 😀

2018

Lagde året ud med at snakke om årsskifte, når folk taler om bedrifter i det forgangne år og håb for det nye, og hvor svært det er, når man ingen af delene har selv. Et af de indlæg, jeg husker tydeligst, som jeg stadig er meget stolt af.

Det var også det år, mine forældre flyttede fra Randers og fandt et af mine gamle malerier frem, som jeg i tyve år havde tænkt, var et kæmpe mesterværk. Har sjældent grinet så meget af mig selv, som da jeg blev konfronteret med virkeligheden.

Jeg havde også en del kropsfokus og lavede både et eksperiment omkring, hvorvidt man kan få Tinder-matches som tyk og skrev et sarkastisk indlæg med retningslinjer for overvægtige (er blevet effen ved det ord siden), som blev samlet op af Politiken og TV2 News og gav markant mere medieopmærksomhed, end jeg egentlig syntes var rart, viste det sig.

Og så var det året, hvor Frank forlod denne verden, og der er mange sorg-indlæg at finde. Farvel-indlægget synes jeg selv især er enormt fint, ærligt og sårbart.

2019

I 2019 var jeg enormt træt af udtryk som “hvis jeg kan, kan du også”. Det er jeg sådan set stadig.

Og så lavede jeg et ret sjovt – hvis jeg selv skal sige det – indlæg om evolutionen af bloggersko. Klart sjovest, hvis man selv kan huske dem alle.

2020

I 2020 fortsatte jeg lidt videre på min rant fra 2019 og forbandede offerrolle-anklagen langt væk. Jeg hader det lort. Hader er et stærkt ord, og jeg hader det lort.

Det var også sidste år, jeg lavede, hvad der muligvis er min egen ultimative favorit inden for liste-indlæg. Det hed “Du ved, du er vokset op i et kristent hjem, når…” og var selvfølgelig ret nichet, men ræsonnerede kraftigt hos dem, der var i samme båd.

2021

Vi har stadig en god del tilbage af 2021, men indtil videre har det sjoveste indlæg for mig at lave klart været, da komiker Lasse Madsen lavede en parodi-video på influencere, og jeg besluttede mig for at tjekke, hvor god en af slagsen, jeg mon var. Efter ti år skulle man næsten synes, jeg havde klaret mig bedre… 😀

Kommentarer (22)

 • Stort tillykke med 10 års fødselsdagen 🇩🇰🇩🇰🎈. Godt gået 👍. Og tak for en god blog. Glæder mig til de næste 10 år.

 • Gud, jeg har jo næsten været med fra start så! Tiden er jo gået alt for stærkt, men tak for din kæmpe indsats gennem årene! Jeg fulgte tilbage i tiden en masse blogs, inklusiv din, nu er det kun din jeg stadig følger. Jeg holder sådan af dig og din facon at skrive på! Jeg kan huske at du har nævnt at du ikke føler dig helt hjemme på stories på insta, men der elsker jeg også at følge med, du er så skøn og rar at høre på(/fra)! Det bedste jeg vidste tilbage i tiden var også da du filmede når du fx prøvede mascara eller andet, og dit kamera sagde som en kat der spinder, elskede og ville elske at høre dig tale meget mere om alt og ingenting. Ja jeg vil bare have i pose og sæk, det jeg prøver og sige er vist bare at jeg holder så meget af alt det du laver, blog og insta, tak for det og tak for dig☺️

  • Ej, tusinde tak! Jeg synes egentlig, jeg snakker jævnt meget i forvejen om alt muligt, men man kan jo altid tale mere, når man er sådan en som mig! 😀

 • Tillykke med dit jubilæum, nyder at følge med. Så tak for dig og Herbert naturligvis.
  Kh Susanne

 • Ha ha ha ha – der fandt jeg lige ud af, hvor lang tid jeg egentlig har fulgt med 😄 Og hvor elendig min tidsfornemmelse er – måske derfor jeg føler mig 34, når jeg er 44? 🤔

 • Indlægget om dit yndige kunstværk er simpelthen det sjoveste!
  Tillykke med de 10 år – jeg har fulgt trofast med i næsten 5 år 🙂

 • ♥ tillykke med den flotte milepæl!
  Jeg har ikke været med hele vejen – men jeg er med nu, og hvor er det hyggeligt, at du tager os med en tur tilbage. Du har ret: den med rouladen er sjov! Nu kan jeg jo ikke længere gå forbi rouladerne i supermarkedet…………

  Tak for dig! ♥

  • Det er så hyggeligt med et kig i arkiverne! Og jeg elsker også roulade-smasheren, selvom det er træls at komme efter hende! 😀

 • Stort tillykke med 10 år🙌🤩 jeg savner dog indlægget der førte mig til din blok : En hemmelighed fra en følger der havde unfollowed, da bloggerens barn, ifølge følger, ikke var det kønneste barn – det skabte lidt af en debat i dit kommentarfelt. Jeg fulgte Mette Marie som henviste til dig 💕🌸 Og så laver vi ofte Den BEDSTE tomatsauce, med et bundt frisk basilikum blender med, når saucen er færdig👌😋 Og alle der får den, er fuldstændig vilde med den😍

  • Hahaha, det var så fucking vild en shitstorm. Men det er nok mere kommentarfeltet end indlægget, der var noget specielt der. Folk gik helt amok! 😀

 • Stort tillykke med de 10 år 🥳
  Puha, jeg fik helt ondt i maven over det 2009 indlæg, det er så vildt at du kan beskrive, hvordan jeg også har haft det indeni nogle gange 😭

  • Jeg tror, vi er mange, der har siddet med den følelse. Jeg er glad for, den er gået sin vej igen!

 • Tillykke med jubilæet! Jeg har været med nærmest alle årene. Kan i hvert fald sagtens huske din blogs første navn.
  Jeg åbnede indlægget om dit fine kunstværk, som jeg husker som særdeles underholdende, men var nødt til at lukke det ned igen for ikke at forstyrre et meget stille kontor med ukontrolleret latter. Må have genlæsningen til gode til weekenden.
  Tak for en skøn blog <3

  • Så har vi jo også noget jubilæums-værk! Tillykke til os! Og for helvede, jeg griner stadig, når jeg ser det maleri. Det var nok meget godt, jeg ikke forsøgte mig med det som karriere! 😀

 • Tillykke med bloggen! Jeg kan se, at jeg som minimum har fulgt med siden 2017, men jeg tror faktisk det er endnu længere.
  Jeg er vild med dine ord og især dine mere sårbare indlæg resonerer hos mig. Jeg føler lidt at jeg kender dig (hvilket jeg udmærket ved at jeg slet ikke gør), men det må vel være et tegn på at du er dygtig til dit arbejde. Du kan få mig til at engagere mig i en fremmeds liv.
  Jeg stortudede, da Frank forlod dig, jeg hepper på dig, når du prøver nye ting og jeg elsker at følge med hos dig. Hurra for bloggen og for dig

Der er lukket for kommentarer.