Retningslinjer for overvægtige

Kære andenrangsborger. Velkommen! Har du også erfaret, at “du er, hvad du spiser” tilsyneladende er en eufemisme for “du er, hvad du vejer”? Har du opdaget, at “tyk” er det værste skældsord, der findes, og det passer på dig? Har du endelig accepteret, at din vægt går forud for alle andre værdier, du måtte have som menneske? Ved du ikke helt, hvordan du skal please samfundet, når nu du har begået den store fejl ikke at leve op til deres ideelle skønhedsbillede? Frygt ikke! Nedenfor vil du finde nogle af de mest basale retningslinjer til hjælpe resten af verden til at trives bedst muligt med din blotte eksistens. Når nu du insisterer på at være her. Psh.

Først og fremmest er det vigtigt at signalere til omverden, at du godt ved, du er lidt tyk, og det er noget hø. Det gør du allerbedst med dit tøj. Gå efter store, løse gevandter, helst ikke i alt for vilde farver eller prints. Drop alt om nogensinde at gå på stranden, alt, der hedder lårkort og i det hele taget beklædningsdele, der flasher mere end bare ankler. Det handler om så vidt muligt at gå i ét med tapetet. Insisterer du på at gå i moderigtigt tøj eller måske ligefrem – Gud forbyde det – noget, der fremhæver dine kurver, kunne man fristes til at tro, at du måske i al hemmelighed godt kan lide dit udseende. Og her er det vigtigt at huske på, at det er ligegyldigt, hvordan du har det med din egen krop. Det er, hvordan andre mennesker ser dig, der tæller. Så på med tyk-pige-uniformen og kig ned i jorden, når du bevæger dig i offentligheden. Selvtillid er et fy-ord!

Du kan godt vinke farvel til nogensinde at spise i offentlighed igen. Jeg er ligeglad med, hvor varmt det er, er du klar over, hvad folk tænker, når en overvægtig rent faktisk drister sig til at købe en softice og spise den inde midt i Tivoli? Og altså, vi ved selvfølgelig godt, at du lever af pomfritter og palmin derhjemme, men når du nu befinder dig ude i virkeligheden blandt ordentlige mennesker, så er det mindste, du kan gøre, i det mindste at lade som om, du er ved at gøre noget ved dit udseende. Du kan til nød bestille en salat (uden dressing), hvis du ikke kan slippe uden om et restaurantbesøg, men mere end det er forbudt. Hvor vover du ganske ublu at nyde en is i sommervarmen på lige fod med alle andre? Ved du ikke, hvordan du ser ud?

Når nogen fortæller dig, at du er tyk og burde tabe dig, så skal du huske at være dem evigt taknemmelig. For faktisk var du slet ikke klar over din vægt. Alle ved, at tykke menneskers spejle konsekvent bilder dem ind, at de er tynde. Derfor er det vigtigt, at der regelmæssigt er nogen, der fortæller os, at vi vejer for meget. Og at det faktisk slet ikke er så svært at tabe sig. (Hvilket vi slet ikke vidste, man kunne?!) Lidt sund kost og motion, og bippity-boppity-boo! Så er vi klar til at være en ligeværdig del af samfundet. Derudover så er der aldrig nogen, der siger grimme ting om dit udseende for at være ondskabsfulde. Det må du endelig ikke tro! Det handler altid om, at de er enormt bekymrede for dit helbred. For det er ikke sundt at veje for meget. Hvilket du sikkert ikke vidste? For hvorfor ser du så stadig sådan der ud? Og her vil jeg i særdeleshed gerne takke alle de fremmede mennesker på internettet, der simpelthen holder så meget af mig, at de tager sig tid til at gå og være bekymrede for, om jeg er okay. For det kan jeg da umuligt være med den vægt, jeg holder mig? Og egentlig burde jeg vel også have været død for længst, men det er jeg af en eller anden grund ikke.

Det er vigtigt at huske, at din vægt berettiger folk til at se ned på dig. Det skal du ikke tage personligt, det betyder bare, at du ikke er helt så meget værd som andre mennesker. Du er ikke et menneske, du er din vægt. Når en vred cyklist kører over for rødt og er faretruende tæt på at ramme dig i fodgængerfeltet, så er det helt på sin plads, at han kalder dig en fed ko. Når en mand på en dating-app spørger dig efter sex, og du pænt afslår, så er det klart, at han giver udtryk for, at han alligevel ikke tænder på flæskebjerg som dig. Og lad i øvrigt være med at tænke for meget over sidstnævnte, for måske giver det ikke så meget mening, at han sviner dit udseende til, når han lige har lagt an på dig, men det er sikkert bare, fordi din hjerne ikke kan forstå det. Tykke mennesker er også uintelligente – det er almen viden. Ellers ville de vel ikke se sådan ud.

Virker det lidt uoverskueligt alt sammen? Det er det slet ikke. I bund og grund kan det koges ned til følgende: Husk altid, at dit syn på dig selv ikke betyder noget, du skal altid lade andre mennesker diktere din værdi. Som er lav. Fordi du vejer for meget. Så pak alt, der hedder selvtillid og selvkærlighed ned, gem dig væk i så høj grad som muligt, og undskyld kontinuerligt for din eksistens. Så skal det nok gå alt sammen. God fornøjelse!

Kh Miriam.
Fatshamet første gang som 8-årig (hvor jeg ikke var tyk), fatshamet sidste gang i forgårs (hvor jeg var tyk).

Kommentarer (137)

 • Dejligt sarkastisk indlæg, som rammer spot on. Utroligt så ubetænksomme og direkte modbydelige, mennesker kan være. Jeg lærer nok aldrig at forstå, andres behov for at fatshame.

 • Hold nu op, hvor er det godt skrevet! Det opsummerer fuldstændig mine oplevelser som en tyk kvinde. Tak for dine inspirerende og humoristiske skriverier, som rammer så spot on hos mig.

 • Jeg er også helt forkert, kan jeg forstå: tænk, jeg ser billeder af dig og synes du er lækker og hot… er der en slags boot camp vi kan tage på? Kan det bedes væk? KAN INGEN HJÆLPE OS STAKKELS FREAKS???

 • Sødeste Miriam. Tak for dig. Du er modig og super fedt du sætter fokus på dette emne – gjort med en dejlig portion ironi. PS. Du er så skøn på billedet.

 • Jeg er mundlam. Hvor er det godt skrevet! Ja, nej, det beskriver slet ikke hvad jeg synes. .. Som sagt, mundlam. Miriam, bare wow :O <3

 • Godt brølt. ?
  Det er sygt, som alt er focuseret på vægt og at andre tror det er ok at kommenterer på dig.
  Jeg har en datter der lige har tabt 30 kg og hun fortalte her den anden dag. …..at selvom hun måske behandlede folk dårligere, end da hun vejede mere, så er alle pludselig mere venlige over for hende ?

  Det er da en syg kultur…….
  Godt du kan råbe op.

 • Malene Goldschmidt

  Min mening betyder ikke en skid, men hvor er jeg pisse vild med dig ❤❤❤ Og din flotte smækre krop ?

 • Jeg bliver vred, selvom det her er skrevet med humor og kærlighed. Ikke på dig, du gør det fandens godt, men på at det du beskriver foregår hele tiden, og nogle gange så diskret og henkastet at man ikke rigtigt opdager at man er blevet shamet, før et par minutter efter når man går og funderer over hvorfor man pludselig føler sig ked af det, selvom det ellers var en god dag.
  Min kusine – som er læge – sagde en dag, mens vi var ude at gå en tur, at nu ville hun altså ikke gemme på det mere; hun havde fået at vide af en tyk veninde (??) at tykke mennesker har BRUG for at få at vide at de er for tykke. Så det ville hun gerne sige, hvis ikke jeg var klar over det. Fordi det ikke er sundt.

  Fuck.

 • Tak – bare tak! Tak for at skrive det her indlæg! Det er fantastisk velskrevet.
  Du er et forbillede for rigtig mange piger (og drenge) ??

 • Fedt indlæg. Håber der sidder nogle personer og får røde øre og dårlig samvittighed, men de læser nok ikke sådanne indlæg, når nu de er så perfekte selv.

 • Klogt, intelligent og stærkt skrevet! Det fortjener næsten at nå ud til at bredere publikum – måske det kunne høre hjemme som et læserbrev/debatindlæg i et af de større skrevne medier?

 • Pernille Kristensen

  Jeg tror faktisk, du kom igennem samtlige af mine ømme tæer.
  Hvordan får vi ændret dette?
  Hvordan kan jeg, som overvægtig, få det bedre med mig selv? Og hvordan kan jeg hjælpe mine medsøstre – og vise dem, når jeg finder dem smukke og skønne nøjagtigt som de er?

 • Den rammer du lige i røven! Dejlig sarkastisk indlæg, men hjerteskærende sandt.. mvh. en andenrangsborger..

 • Tillod mig at gå over et fodgænger midt i Århus, hvor en mand i 30’erne stoppede sin bil – stod ud af den og råbte til mig “Dit fede møgsvin”, så det meste af byen hørte det. ❤️

 • Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde. Grine fordi det er virkelig rigtigt skrevet, eller græde fordi jeg faktisk sidder med en klump i halsen og hjertebanken fordi jeg så tit oplever de her ting. Selv nogle af mine tynde veninder kan komme med kommentarer som skærer i mit hjerte længe efter at jeg ikke sagde “av” højt. Jeg har former og jeg kan lide dem, min kæreste elsker dem, men jeg er konstant i kamp med samfundets mening om mit udseende.

 • Fantastisk indlæg. Så godt skrevet. Elsker din ironi og sarkasme. Og også det fantastiske billede af dig. Jeg synes du er skøn❤️

 • Tak for dig.

  Hilsen Christina der blev fatshamet første gang som 7årig uden at være tyk.. Og nu er 34 og tyk… Og stadig fatshames. Gad vide om ikke andre bare bør undlade at fatshame..og i mange tilfælde også opdrage deres børn til at acceptere alle som de ser ud.. Mon så ikke de ikke-tykke børn der blev fatshamet som børn ikke ville ende som tykke voksne der fortsat fatshames.

  Der er noget seriøst galt i vores samfund… Og det er IKKE Dybbøl Mølles skyld!

 • Hov – mange tak for at forklare, hvordan det nu lige er, vi tykke piger skal have det – DET vidste jeg slet ikke! Jeg troede, fejlagtigt, forstår jeg nu, at vi kunne tillade os det samme som de de rigtige mennesker.
  …. ironi kan også her forekomme…

 • Du er for fed! På den fede måde!
  Tak fordi du siger fra, råber op, sætter ord på og giver luft og stemme til dem, der har lært at være stille og lade være med at gøre sig forhåbninger om at blive set som et almindeligt menneske. Hvor ville det være fantastisk, hvis vi kunne respektere hinanden – ikke se farver, former og skævheder for andet end det de er: ting der er med til at gøre os unikke hver især.
  Og der er faktisk stadigvæk en del af os mænd der nyder at kvinder har former og figur!

 • Tak! Tak for at bruge din tid på at slrove dette, og bruge din ‘stemme’ på noget så vigtigt som fatshaming, selvom det ille b7rde værw nødvendigt, men desværre er i dag!

  Du er så fucking sej Miriam ?

 • Det er så vigtigt, at vi som samfund får et nuanceret billede af hvad sundhed er ❤️ Og jeg tror på mange måder, at dit indlæg kan tydeliggøre hvor drænende og nedbrydende et ensidigt syn på overvægtige er. Dette syn fordrer ikke øget trivsel, sundhed og velvære – tværtimod. Og vi har alle et ansvar for at italesætte og ændre det. Du er fucking sej! ❤️ Hilsen hende der lige har skrevet BA opgave om spiseforstyrrelsen Binge Eating Disorder.

 • Først; damn du er lækker på det billede. Så meget selvtillid tror jeg ikke jeg kunne mønstre, hvilket bringer mig til punkt to;
  Jeg kender alle de tanker, omend jeg ikke er blevet shamet i fuld offentlighed siden folkeskolen. Men hold nu op det sidder stadig i mig. Jeg joker med min vægt (for det skal man jo, ikke?), jeg trækker på daglig basis maven ind – for den slags er der jo ingen der gider at se på.
  Problemet er bare, at nu er jeg 17 uger gravid, og nu gør det decideret ondt at holde maven på plads, selvom den endnu ikke er den fine badebold man kunne håbe på. Så nu må jeg bide i mit (!) sure æble og lade alt være som det rigtigt er. Og hvor er det helt sikkert sundt for mig, at lade verdenen se mig lige som jeg er.

  Og hvor er det rart at læse dette indlæg og alle kommentarerne, for vi må se ud ligesom vi vil og ligesom vi gør.

  • Marie, vi er i samme båd ?
   Jeg er overvægtig og gravid i uge 20, og min mave ligner langt fra den perfekte badebold (mere den perfekt hævede bolledej, faktisk). Jeg har valgt at omfavne det, nyde min mave, røre ved den og iklæde den tøj, der virkelig viser den frem. No matter what the fat shamers say!
   Jeg har både fået mærkelige blikke, men faktisk også en del komplimenter fra folk. Og vigtigst af alt er jeg selv blevet mere glad og har fået en nyfundne respekt for min krop – for den er altså sej, at den kan lave et andet menneske. Og det er din krop også Marie, så strut den mavse derudaf!

  • Den med graviditet er så svær! Jeg er i uge 27 og startede faktisk ud som undervægtig og er nu normalvægtig med en badebold på maven, men også ret større lår end nogensinde. Og folk giver komplimenter om at være “flot gravid”, men deri ligger også kommentar om, at man ser “frugtbar” og rund ud … Og selvom man måske er inden for normalen, så er det sygt grænseoverskridende at folk pludselig har carte blanche til at kommentere på ens krop. Har virkelig sympati på folk, der tager virkelig meget på under graviditet, fordi altså kroppen tager over og man har intet at sige (trods sund mad og motion ) til hvor stor eller hvor “flot” man bliver. Det er sygt intenst at være gravid og man burde for en gang skyld være undtaget for folks kommentarer. Desværre er det som om, at det modsatte sker…

 • Sødeste Miriam! Tak for dig, du er jo helt fantastisk – sidder med tårer i øjnene på grund af den uretfærdighed, det er til. Du ser fantastisk ud og er virkelig en stor inspiration for mig og min krop, som jeg stadig prøver at lære at elske.

 • Kunne sige så meget. Men nøjes bare med “godt brølt”. Du er for sej (og lækker. Og virker ret intelligent og skriver fantastisk. Bliv ved med det du gør?❤️?

 • Kæmpe hjerte og skulderklap for det flotte, velformuleret brøl!

  Hvorend du er mentalt, så håber jeg at de positive kommentarer og opbakning kan holde dig i godt humør.
  For fanden, du er sej. Et forbillede. Jeg vil i hvert fald anbefale det her til alle.

 • Miriam, du er mit spirit animal! Det er skarpt og aktuelt. Undertegnede kan i hvert fald nikke genkendende til samtlige punkter!
  Miriam 4 prez ❤️

 • Jeg kan huske, da jeg for første gang læste om den fatshaming, du oplever herinde og andre steder…. og var i chok. Jeg havde aldrig eller har aldrig på nogen måde tænkt på dig i den retning. Du er simpelthen så smuk og dejlig kvinde! Jeg er stadig i chok!
  Samtidig tak! Tak fordi du peger på et så vigtigt emne! Noget jeg selv har oplevet for første gang som 6-årig og stadig oplever i dag som 27 årig! Det er simpelthen chokerende, hvor ubehøvlet folk kan behandle mennesker, de mener er tykke!

 • Spot on – intet mindre. Det er præcis samme følelser og tanker jeg har (dog ikke så godt formidlet som dette). Fatshamet også som 8-9-årig (Wut, før det begreb faktisk fandtes jo?!) og til trods for et bedre selvbillede i dag, så ligger disse tanker og følelser der stadig, til trods for man rationelt ved bedre. Pikke-lort.

 • Fuck hvor kan jeg relate til det her! Virkelig meget endda. Jeg er en dude, men kender stadig til det og jeg HADER DET.

 • Jeg er vild med dig! Hvor har du dog ret. Jeg vejede 125 kilo for et år siden. Er startet i fitness og spiser mindre, og er nu kommet ned på 100 kilo. For en måned siden synes jeg det var på tide med en personlig træner til at hjælpe mig med at blive strammet lidt op. Han viste mig derfor mellem 10-20 øvelser/maskiner, som jeg kunne flette ind i mit ellers gode træningsprogram jeg bruger dagligt. Jeg endte med at kunne bruge 2 af hans øvelser, fordi jeg ikke føler jeg er tynd nok til at gøre nogen af de ting han viste mig. Han blev utrolig ked af det på mine vejen , at det er sådan jeg havde og har det, men forsikrede mig om at folk kigger ikke og tænker mærkeligt fordi du ligger nede på gulvet og laver seje fitness øvelser. Men det er jeg jo sikker på de gør og den situation vil jeg ikke sætte mig selv i, når det er pisse hamrende svært at være der i forevejen blandt meget veltrænede kroppe. Så jeg har skrevet øvelserne ned og vil bruge dem når jeg har tabt mig mere. Det jeg egentlig bare gerne vil sige er at, de der fatshaming kommentare som man har fået igennem årene, sætter dybe spor!!! Så husk og vær sød mod alle, også dem der har en delle eller 2. Tak fordi du sætter fokus på det!

  • Åh Camilla, hvor gør det ondt helt ind i mit hjerte, at du har det sådan. Men det værste er, at jeg er helt med på, hvordan du har det. Som selv værende tyk kvinde, og som selv har oplevet fatshaming på tæt hånd, ved jeg lige præcis hvordan du har det. Men husk på, at uanset om du vejer 60, 100 eller 200 kg, så er du helt fantastisk dejlig. Du er helt igennem unik, og du skal ikke måles og vejes på din vægt. Du er god nok som du er!
   Masser af næstekærlighed din vej.

  • Av, det gjorde også ondt inde i mit træningshjerte. Langt størstedelen af dem, som tager ned for at træne synes du er MEGA sej! Jeg har aldrig oplevet, at tynde/fitte træningstyper ser ned på de mennesker, som kommer mere for at tabe sig end for at bygge de helt rigtige muskler. Det samme, når man er på hold. Jeg ELSKER når vi får lokket flere med på holdet – uanset deres udgangspunkt. Men det er bare fordi jeg elsker at træne og få sved på panden – og den følelse vil jeg gerne dele.

   Mit bacon, on the other hand, vil jeg ikke dele og derfor træner jeg en del 😉

 • Først og fremmest flot skrevet.
  Som mand vil jeg da gerne lige sig at, kæft jeg syntes at du er en sild, du er kvinde med stort K.
  Jeg kan huske at jeg har set dig i pencil skirt, tænke bare at det var superb til dig. Udover det er du garanteret sød og jeg ved at du har humor-

 • Ak ja, det er jo desværre lige sådan det er. Hvor trist det end er. Tak for du gør opmærksom på det, og sætter ord på det, på en så god og velformuleret måde.
  Det er også tankevækkende hvor mange der kender til dette…

 • Kæreste Miriam!
  Hold nu op hvor er du sej!
  Som en tyk/overvægtig/andenrangsborger kan jeg så meget godt følge alt det du beskriver! Flere af dig tak! ?❤️

 • … en “veninde” spurgte mig engang om jeg vidste “hvad det var jeg gjorde galt”, når nu jeg ser ud som jeg gør.

  (… og så snakker vi slet ikke om dét, der kan ramme ens kommentarspor på bloggen..)

  Anyways – nice brølt Miriam ?

 • Charlotte Jespersen

  Sing og sister
  Loud and proud ?????
  Så godt brølt. TAK! fra en der også er blevet fatshamet gennem livet, men som heldigvis er nået dertil hvor det preller af og jeg jeg elsker mig selv ???

 • Du er simpelhen et fanatstsik menneske? og du har den bedste humor ever, så tak for dig og den du er?

 • Tak❤️ På en dag hvor det, igen, igen, igen, er kommet frem i en undersøgelse, at teenagere, især piger, er så vanvittig utilfredse med deres udseende. Min favoritblogger-Miriam. Godt vi har dig.

 • Tak!!!
  Jeg føler mig bestemt ikke særlig meget værd og frygter hele tiden, at få en ubehagelig kommentar med mig(som jeg har oplevet en del gange), når jeg er ude i det offentlige rum. Jeg lægger altid låg på mig selv og prøver at være så anonym som muligt, fordi jeg skulle jo nødig tiltrække mig opmærksomhed… Jeg bruger så mange kræfter og tanker på, at undgå ubehagelige situationer, at jeg ofte er helt drænet, når jeg kommer hjem.

 • Kæft, jeg elsker din sarkasme/ironi her.??

  Mucho LåvefFra en som bmer blevet fatshamet hele sit liv, og endda så sent som i går af sin egen mor!!!

 • Der findes så mange mennesker her i verden. Nogle af dem er værd at lytte til. Du er et af de mennesker ❤️

 • Der er en pige, i min nuværende studiegruppe, som jeg hader af så mange årsager. Jeg har aldrig lagt skjul på at være syg, at jeg lider af depression og massive søvnproblemer. Alligevel, bruger hun sin energi som tynd på at snakke om hvor let det er at tabe sig, hvor vigtig sund kost er, og motion så man ikke bliver tyk. Jeg læser til socialrådgiver, og hver gang vi selv skal bruge et eksempel til en case, får hun den altid kørt over på overvægtige og at det er det, der er deres sociale problem. Imens hun stirrer mig direkte i øjnene. Som om, det er hendes største mål i livet, at få mig til at være pinligt bevidst om min vægt. Og hun vil være social rådgiver…. holy moly. Der er mange måder at snakke om vægt på, og det kan være et udtryk for kærlighed og bekymring, men der er fandme også et tid, et sted og et norm for hvem, der må bringe den slags op. I hvert fald hvis man stadigvæk vil kalde sig selv et anstændigt menneske. Jeg elsker dette indlæg, især fordi der ikke er noget selvforherligende over det eller nogen offer rolle. Det er jo, sådan det er. Prøv du bare at gå gennem byen med en cola i hånden, og se, hvordan folk stirrer efter dig, så snart du når op i min vægtgruppe. Selvfølgelig vil jeg gerne tabe mig, selvfølgelig vil jeg gerne være tynd(ere), men jeg vil også gerne bare overleve. Og nogle gange hjælper sukker, når nedturen er værst. Nogle gange kan jeg ikke overskue at lave mad, når nedturen er værst. Nogle gange kunne jeg ikke være mere ligeglad med hvordan jeg ser ud, når vi alle skal dø en dag, når nedturen er værst. Folk glemmer, at alle kæmper med noget og glemmer, at der er en grænse mellem at ønske sundhed for alle og ønske at føle sig bedre end alle. Dette er et af dine bedste indlæg, inden for denne genre, sammen med Gilmore Girls sundheds kritikken. PS: Tyndfed er også en ting.

  • Kæmpe kudos til dig, at du trods depression og søvnproblemer OG virkelig irriterende/ubegavet studiekammerat stadig holder hovedet højt og læser til socialrådgiver. Sejt gået!

 • Jeg har helt sikkert fortalt dig det her før, men en af de episoder, der stadig sidder i mig, er fra Roskilde 2002. Nogle fyre råber mig an, men jeg tør ikke vende mig om, så i stedet begynder de at svine min krop til, og kalder mig en “fucking skinkekælling”.
  Jeg tror faktisk først det er lige nu, det går op for mig, at den kommentar nok bare kom, fordi jeg ikke gav dem den ønskede opmærksomhed… Jeg ved det ikke, det kan også være, de havde sagt det alligevel. Nogle mennesker er idioter inside and out, alkohol eller ej.

  Tak for det her indlæg – du er skøn på alle måder!

 • Puha, det rammer lige i hjertet. Fantastisk indlæg og fantastiske dig! Jeg bliver på ugentlig basis selv fatshamet af min egen storesøster. Har bare lyst til at smække det her indlæg lige i ansigtet på hende, men samtidig og desværre føler jeg stadig ikke at jeg er okay som menneske i forhold til normerne. Du gør en forskel ??

 • … Miriam du har prikket til dem nu. Efter jeg skrev tidligere kommentar er denne nu landet til godkendelse hos mig:

  “Jeg elsker at du på trods af din vægt klær dig pænt! Vil du måske lave et indlæg med de steder du shopper som fx. Zizzi el lign?”

  #jegdisserdigligelidtunderspillet #gofuckyourself

  (PS: No Zizzi-hate btw)

 • Tak for dette wake-up call. Jeg sidder lige nu med dårlig samvittighed. Ikke fordi jeg nogensinde har sagt noget om nogen, der havde et højere BMI-tal end jeg selv, men alene fordi jeg har haft tankerne, som du beskriver – de fordomsfulde, dømmende tanker. Og det er fandeme ikke i orden. Jeg har egentlig altid tænkt om mig selv, at jeg er rummelig og ser alle mennesker som værende lige, men netop nu går det op for mig, at det er løgn.
  Fuck mand. Jeg føler mig som et maks dårligt menneske.

  Jeg vil fremover, i situationer hvor disse tanker rammer mig, stoppe op og være et bedre menneske end det. Selvfølgelig må overvægtige spise en is i bagende solskin inde i Tivoli uden, at mine tanker er fordømmende.

  Tak.

 • Kære Miriam.
  Godt brølt, løvinde:-)
  Jeg læser dette blogindlæg op i min 9.klasse i morgen – det er SÅ vigtigt. Du ser iøvrigt bragende godt ud, som altid.

 • Miriam, forfanden! Bare tak, altså. Hvor er du bare en fantastisk skribent. Håber dette indlæg bliver læst af så mange mennesker! Du, vi, os, ser fantastiske ud og er gode mennesker. Hvor skal vi huske det, og hvor minder du os om det. TAK❤❤

 • Kirsten Jürgens

  Du er skøn Miriam.
  Tak for dette flotte. Indspark i fedmedebatten. Åh hvor jeg kender alle de følelser og tanker.
  ❤️ Kirsten

 • Pomfritter og palmin ? SÅ sjovt formuleret og samtidig rammer budskabet hårdt og kontant. Respekt. Må det nå ud til så mange som muligt.

 • Har lige læst det igen – du bliver simpelthen nødt til at få dette indlæg udgivet, så flere kan læse det! Det rammer så meget i røven at jeg sidder med tårer i øjnene!

 • Jeg er selv overvægtig og ved hvor svært det kan være at føle sig tilpas i tøj der skiller sig bare lidt ud. Jeg er dog nået til det stadie hvor jeg skider hul i andres mening (om mit tøj, ikke alle andre ting, desværre).
  Derfor er jeg begyndt at rose overvægtiges tøjvalg når det er noget farvestrålende eller det viser mere hud end hvad samfundet mener det “bør” gøre.
  Hvis jeg kan få bare én til at føle at hendes farverige sommerkjole sidder lige i skabet og hun derfor får mod på mere af samme skuffe, så har jeg det sgu godt!
  I vinter roste jeg deres vinterjakker, huer og halstørklæder.

  Og helt ærligt, hvad er bedre end at fremmede kommenterer positivt på ens påklædning og siger at det klæder en? ?

 • Jeg forstår virkelig godt at du ikke vil finde dig i at blive ‘fatshamet’ og at det gør dig ked af det. Men jeg tror også bare det er vigtigt at huske på, at de som fatshamer, højest sandsynligt gør det fordi de selv er usikre eller føler sig utilstrækkelige på et eller andet plan. Jeg siger ikke at det forsvarer handlingen, men det gør det måske nemmere at sige pyt og ikke bruge tid på mennesker der spreder negativitet og dårligdom. Den største fuckfinger er at være ligeglad. Samfundet dikterer jo kun hvordan man skal se ud, hvis man lader det bestemme.
  Kh.

 • Virkelig godt indlæg, Miriam! Det rammer mig lidt dybere – ikke, fordi jeg selv er tyk. Faktisk modsat. Jeg er nemlig (og har altid været) meget tynd og lille. Og folk har bare en eller anden idé om, at det er helt okay at pointere for mig, at man altså er usund, hvis man er så tynd. Og jeg må da have en spiseforstyrrelse og så videre. Men jeg ER bare tynd og meget lav. Så jeg SER bare sådan ud. Det er utroligt, at man ikke bare kan få lov til at være uden at blive scannet af de her fordømmende mennesker, som slet ikke ser andet end en chance for at gøre sig lidt “kloge”. Tak for indlægget. Jeg håber, at det kan hjælpe med at få den slags modbydelige mennesker til at se, at de tager fejl.

 • Tak for endnu et godt og tankevækkende indlæg fra din hånd.
  Jeg sidder tilbage med en noget ambivalent-følelse, dels fordi jeg er chokeret over den shaming der beskrives også i kommentarsporet, dels fordi jeg har nære familierelationer der er meget fysisk begrænset af deres vægt. I et tilfælde kombineret med en sygdom der gør hans livsstil oprigtig farlig. Jeg vil enormt gerne være der for disse personer, men jeg føler det samtidigt enormt svært at italesætte, qua det ovenstående.
  Vigtigt emne, tak for at tage det op! <3

 • Jeg synes at vægt i sig selv er ligegyldigt.
  Jeg har være (naturligt) tynd altid, og har så længe jeg kan huske tilbage fået kommentarer på mit udseende. Benene var lange og tynde, så havde jeg rødt hår, så var det krøllet, så var der fregnerne på næsen.
  Men mest om det med at være tynd/slank, som jeg er i dag.
  En i min familie ville vædde 50kr på, hvad jeg vejede. Hun troede ikke på mig. Jeg fik 50kr – men det var jo sygt!?
  Jeg HADER at få den der “tag lidt mere (kage mm)- du kan jo tåle det!” Nej, det er lige så usundt for mig som for dig. Uanset vægt.

  Jeg havde en overvægtig veninde, der var ude at handle til tøsehygge. Der røg Chips, cola mm i kurven. Flere i butikken gloede på hende og så indholdet i kurven og én tog sig den frihed at sige til hende, at hun nok burde holde lidt tilbage med de indkøb, alt taget i betragtning.

  Folk skal bare holde inde med alle deres akavede, asociale og ligegyldige kommentarer. Livet ville være dejligere hvis vi kunne holde kæft ind i mellem, og passe vores eget liv.

 • Jeg kommenterer sjældent men læser alt hvad du skriver. Tak for sarkasme, underholdning og for at lukke os læsere ind i dit liv.
  Du er både sej, skide smuk og et værdigt forbillede!

 • Jeg er vokset op hos en far med et konstant behov for at kommentere på andres (over)vægt. Selv mine klassekammeraters. “Hun er godt nok blevet stor, hva’?”. Så længe jeg kan huske, har jeg reageret stærkt på det, ved at blive skidehamrendesur på ham og ved at skamme mig over ham. Hvorfor fanden var det noget, han følte et så stærkt behov for at kommentere på?! Han gjorde det også ift. hvad overvægtige bør/og ikke bør have på af tøj, og netop lige præcis hvad de spiser i offentligheden.
  Jeg er virkelig glad for, at jeg har reageret “rigtigt” på det fra starten. Ikke bare taget det til mig. For hvad pokker er det for noget at have lyst til at give videre til sine børn? Han har selv, i perioder, været overvægtig og haft det rigtigt svært ved det. Jeg glemmer aldrig dengang han pegede på en mand på en græsk strand og spurgte mig: “Er jeg lige så tyk som ham?”. Jeg tror, det er dét det kommer fra – ikke at det gør det ok, og jeg kommer aldrig til at acceptere den slags kommentarer fra ham. Det gør også stadig ondt i hjertet, når jeg tænker på engang, hvor jeg selv havde taget en 5-7 kilo på i en svær periode, og han påpegede det på en måde alá: “Du har altså godt nok taget en del på”. Øh ja, jeg er sgu da ikke blind?! Jeg havde det selv vildt svært med de ekstra kilo, og var mig rigtigt bevidst om dem i forvejen.
  Jeg tabte mig igen – ved i øvrigt ikke at spise nok. Nu har jeg 5 år senere taget kiloene på igen, og de er pissegenstridige. Det gjorde, at jeg sidste år, da jeg var på ferie sammen med min far, undgik at bade. Jeg var så skidebange for at få den kommentar igen. Hvorfor fanden gør vi det ved hinanden? Og igen: Hvad er det lige, vi vælger, at give videre til vores børn? ØV. Og TAK for dit indlæg, og SORRY for min lange kommentar, men du rammer altså virkelig noget i rigtigt mange og det er så vigtigt. Også at dem, der ikke selv oplever den slags, bare stilletiende lader andre komme med de kommentarer.

 • OMG det er jo så fucking skarpt det her! Jeg har aldrig set fatshaming beskrevet så præcist, så komplekst og så rent som her. Jeg synes du er ret genial.

 • ?? Vel skrevet !! Og en lille sidebemærkning. Jeg synes du ser skide godt ud! vis endelig de former frem! ?? -hilsen en kvinde uden former

 • Elsker at følge med i dit liv… Jeg glæææææder mig til hver blog indlæg – og jeg føler at jeg selv er igennem de samme oplevelser eller har været. Tak fordi at du tør og er dig selv, luv it ???

 • Hej Miriam – Jeg er ikke abonnent ved politiken, og derfor kan jeg ikke gå ind og kommentere dit indlæg derinde – jeg gar ganske enkelt ikke råd (til at deltage i samfundsdebatten – kun mig, der finder det problematisk?) Nå men.. Jeg vil bare sige, at vi herinde HAR forstået indlægget. Det har dem, der har kommenteret på indlægget inde på politiken, tydeligvis ikke. Jeg håber, at dine andre brugere – nogle af de over 100, der har kommenteret her, går ind og giver dem svar på tiltale, nu hvor jeg ikke kan. De har misforstået det. De har misforstået dig. De er en del af problemet. Og det skal de have at vide. Så det håber jeg, at de får. Og indtil da, så håber jeg, at du er OK og tager det med oprejst pande. Du klynker ikke. Du placerer ikke dig selv i en offerrolle. Du ér dog et offer. Et offer for fatshaming og ignorance, og empatiforladthed. Det er bare ikke din skyld. Det er det fandeme ikke. Og det havde jeg brug for at sige.

 • Helt fantastisk indlæg med alvor, men også et flot og kækt glimt i øjet.
  Godt skrevet.

 • Jeg synes det er ærgerligt at der ikke bliver taget i betragtning, dem som har en sygdom som gør at tallene på vægten bliver højere og højere eller er meget svære at tabe i medierne. Der bliver ofte nævnt dem som spiser pizza 30 dage i træk eller som spiller pc dagen lang og selv er udenom deres vægt, og er en “byrde” for samfundet. Ja nogle tager ikke de fornuftige valg, men skær ikke alle over en kam. Jeg har selv en stofskifte sygdom som gør at mit stofskifte gør det ekstremt svært at holde tallet nede på vægten, især da jeg ikke blev medicineret ordentligt af lægen. Folk ser ofte kun kroppen og man har ikke lyst til at gå med et skilt om halsen med min sygdom. Folk skal oplyse og droppe det at være bedrevidende forstå mig ret. Vi kan alle rynke på næsen over noget folk gør, men ligefrem at pege, grine, komme med skælsord er fanme for sølle. Det gør man ikke med ryger, med misbruger, med meget tynde osv som man går forbi på gaden. Det er somom det er ok at snakke til hinanden på en grim måde og det er en kultur der skal ændres på. Ja ytringsfrihed, mem for fanden vær et ordentligt menneske. Og vi skal acceptere os selv! Du er fantastisk og der er ingen grund til undskyldninger, men man føler at man er “nødt” til at gøre grin med sig selv eller undskylde, ikke mindst for at beskytte sig selv. Vi er enormt bevidste om hvordan vi ikke lever op til idealet, men for fanden, lad os komme videre. Acceptere os selv, det arbejder jeg selv med. Lang smører ?

 • “Du er så god til at klæde dig smart, at man slet ikke tænker over din størrelse”

  “Mændene vil stå i kø, når du har tabt dig”

  “Du har jo et dejligt smil og et kønt ansigt – af en tyk pige at være”

  “Du må tage dig sammen – hvis ikke du taber dig, finder du aldrig en mand og får børn”

  Og min personlige hadefavorit – sagt af min far til 6årige tykke mig, efter han selv havde givet mig noget slik: “Nu skal du huske at passe på med det der, ellers ender du med at kunne trille i skole”.

  Tak, Miriam – af hele mit tykke hjerte – tak ❤️

 • Kære Miriam,
  Først og fremmest så er det jo et genialt efternavn du har – da jeg selv bærer det samme. Dernæst vil jeg sige at selvom jeg er mand – og kan se at det er næsten udelukkende piger som kommenterer herinde – så er det altså også noget vi mænd kan være plaget af! For medierne fortæller os jo gerne hvor muskuløse og smarte vi skal se ud….hvad så med os der ikke er det? Jeg er småfed, i fyrrene, men jeg synes da ikke at jeg er færdig!!
  Derudover så synes jeg du er rigtig lækker!! Måske nogle kilo for meget, men det er vi jo mange der har………du er ikke fed, du har bare nogle rigtig store patter og hold da kæft hvor er det flot og frækt!!! Dit hår og dine smilende øjne med masser af liv, får mig til at ønske at jeg var Tour De France-rytter så jeg kunne bestige dine smukke bjerge, sådan nogle flotte alper!!
  Vi er alle forskellige og det skal vi da have lov til at være. Vi kan jo ikke allesammen rende rundt og ligne modeller og hold da kaje hvor ville det også være kedeligt!!
  Fortsæt du blot dine spændende skriverier og hold humøret højt for du gør det godt!!
  XXXX

  • Thirsty much? Du er godt klar over, at Miriam *ikke* har skrevet indlægget for at få at vide at hun er knald-værdig af tilfældige fremmede fyre, ikke?

 • Hvis du er andenrangs menneske, for at være overvægtig, så må jeg være tredjerangs menneske, for både at veje 10 kg. for meget OG at synes du er ganske pæn… Damn… Mit liv ligger i ruiner ?

 • God skrevet, hvad kommer det andre ved om man er for tyk i deres øjne, det er jo også galt hvis man er for tynd.

  Nu er det jo ikke kun kvinder der bliver set ned på og kommenteret om hvis man har lidt ekstra på sidebenene, det gælder bestemt også for mænd, måske ikke i samme grad, men alligevel !

  – Det er utroligt hvad folk går op i, de burde feje for egen dør først, og især tænke over hvad de taler om, da det smitter af på deres børn, som dermed får samme holdninger som forældrene.

  Så spis endelig en rigtig namset is, gå i det tøj som du føler dig tilpas i, og glem hvad folk siger og tænker – let at sige og skrive, da det rammer dybt for den som bliver udsat –

 • Det var lige det jeg havde brug for – et rigtig godt gammeldags skraldergrin.
  Du har ramt lige i øjet. Tak for det ?

 • Miriam!
  TAK! Jeg ELSKER din skarpslebne ironi!
  Selv på slankekur fra jeg var 5 mdr. (uberettiget) og shamet fra jeg var 3 ved jeg ALT om det.
  Det er en FRYD at se vor kulturs hovedløse fordomsfuldhed hudflettet.
  ….En kæmpe skål jordbær med chokolade til dig … 🙂

 • Miriam!
  Jeg ELSKER din ironi! Den er så skarp, at man føler sig hævnet.
  En skøn energi at køre videre på.

Der er lukket for kommentarer.