Du ved, du er vokset op i et kristent hjem, når…

– Du stadig venter på, at nogen lægger an til at synge for maden, når du spiser med andre.

– Folk tror, du har været med i en sekt, hvis du fortæller noget som helst om din barndom.

– Du engang imellem får lyst til at lytte til lovsange på samme måde, som du får lyst til at lytte til Kim Larsen, Anne Linnet og andet musik fra din barndom.

– Du altid kan citere Johannes 3:16.

– Du har haft mere end én fuldemandssamtale om religion med vrede ateister.

– Folk synes, dit navn er lidt mærkeligt (hvis dine forældre vel at mærke gik den bibelske vej i navngivningen).

– Dit WWJD-armbånd en overgang var dit kæreste eje og dit mest blærede accessory.

– Du havde sygt mange flere end det obligatoriske antal kirkegange under din konfirmationsforberedelse.

– Ingen holder fødselsdag uden “Jesu fred, den allerbedste gave…” (Alt findes åbenbart på Youtube!).

– Trosbekendelsen for evigt sidder på rygradden.

– Du stadig entusiastisk bemærker folk, der har en fisk bag på bilen.

– Du acede religionsvidenskab i gymnasiet.

– DC Talk var det tætteste, du kom på hård rock, og du stadig kan rappen fra Jesus Freak.

Kommentarer (62)

 • Det kan godt være det er et virkelig internt indlæg du har lavet her, men jeg kan sige ‘tjek’ til hvert eneste punkt på din liste! ?

   • Det var egentligt også det jeg mente – nu jeg læser dit svar. Altså, at jeg kan genkende det hele fra mit eget liv, men må være lidt sært for udenforstående, – som kommentarerne også bærer præg af ?

  • Jeg kan godt forstå, at lige netop du er forvirret på den front, Kir. Du har været vidne til mange sære ting med det her emne! 😀

 • Jeg MÅ vide mere om den fisk…er det et tegn på at man er med i klubben? (Spørger hende, der har et metalskilt formet som en fisk bag på den leasede bil ?)

  • Ja! Den hedder “ichthus” og er et vaskeægte hemmeligt symbol for, at man er kristen. Eller det er selvfølgelig ikke så hemmeligt længere, men det var det engang.

 • Ej hvor sjovt. Jeg plejer ellers at kunne relatere til meget af indholdet på din blog, men det her er helt græsk. Jeg havde dog en veninde som barn, der tilhørte pinsekirken. Så jeg har også hørt Jesus Freak på repeat 🙂

  • Haha, ja, det kræver selvfølgelig at man har haft en lignende barndom for at kunne relatere. Ellers er det bare et (forhåbentlig) sjovt indblik i en anden kultur. 😀

 • Jeg er vokset op i det, der nok mest er et traditionskristent hjem, men hvert år til jul beder vi bordbøn før og efter julemiddagen er indtaget. Det er egentligt lidt skørt, når vi f.eks ikke går i kirke juleaften.

 • Amen sister! Er du opvokset med folkekirken? Og hvordan har din familie det med at du er leverpostej i dag?

   • Jeg var også nødt til at google – var helt lost! Har heller ikke hørt om det der band før.

    Interessant indlæg at læse. Anede ikke, at der stadig var så kristne traditioner i Danmark. Troede naivt, at troende kristne kun eksisterede i små samfund på den jyske vestkyst ?

 • Min far bildte mig ind da jeg var 6 år gammel, at fisken var fordi de var lystfiskere – det var først da min kæreste grinte sin røv i laser over det da vi var 19 år, at jeg fandt ud af hvad det rigtig betød ??

 • Tjek til det meste- en er vel vokset op i bibelbeltet syd i Norge..

  Føler mig lidt “snydt” u kirken nu om dagen dog.. De har sq ændret (“fornyet”) sproget på det hele, så mine ord stemmer ikke mere…

 • Pinsebarn her; jeps til størstedelen. Der mangler bare lidt Amy Grant og “djævelen er i rockmusikken”.

 • At være blevet meget kristen ifb. Med konfirmationstiden er rigeligt til at kunne checke de fleste af.

  (Jeg prøver at være moderat overfor mine børn, men den ældste ønsker alligevel altid “alle gode gaver” som godnatsang.)

 • Sjældent har jeg kunne relatere så meget til et blogindlæg. Det bliver et tjek til dem alle, undtagen navnet. Jeg kørte selv WWJD stilen helt ud i mine teenageår, med både armbånd, halskæde og neongrønne snørebånd med teksten på.
  Tak for et sjovt indlæg, der bringer minder frem!

 • Ok – det er seriøst sjovt! Er ældre end dig, men kan genkende det hele! Har taget rigtig meget med mig i livet og fundet min egen vej med tro og traditioner.

 • Ha ha – kender til dem alle udover den alternative fødselsdagssang?
  Jeg vil gerne tilføje én af de allervigtigste for mig: Du nyder stadig i exceptionel grad den frihed at kunne sove så længe du vil søndag formiddag i stedet for at stå op til “kirketid”?

 • Virkelig interessant læsning, når man er fremtidig præst, men ikke selv er vokset op i et kristent hjem ?

 • I love it!! – og jeg ELSKEDE mit WWJD-armbånd. Virkelig sjovt indlæg ??(også for en som stadig er troende i dag)

 • Måtte naturligvis lige google Johannes 3:16. Aldrig hørt det. Muligvis til konfirmationsforberedelse men ellers ikke. Resten gav heller ikke den store mening, men mega fedt indlæg alligevel! ???

 • 10 stk. Maria er ret almindeligt i ikke-kristne kredse også, jeg havde ikke religion i gymnasiet (men styrer den kategori i Bezzerwizzer) og hos os blev der sunget “Vi gratulerer, vi gratulerer for dagen som Herren dig gav” til fødselsdage. Men resten? Oh yeah! “There ain’t no disguising the truth”.

 • (Jeg havde altid sværest ved linjen: ‘Cause I had to match the rhythm of his belly with my head’. Så mange forskellige lyde der kommer efter hinanden ?) Men ja. Det var det hårdeste vi fik lov til at lytte til på efterskolen. Resten var Melodi Grand Prix og Carola. Jeg kan stadig forbløffende mange sange fra ‘Fællessang’, som vi brugte både på efterskolen og efterfølgende i IMU. Good times ?

 • Så er der dem af os, som ikke er vokset op i et kristent hjem, men til gengæld har gået på katolsk skole fra børnehaveklassen til og med 3.g… konfirmationsundervisningen var ret overflødig! Skolen havde indbygget kirke og nonner som undervisere i nogle fag. Blev ateist omkring 5.klasse ?

 • Amen, sister! ??? Sikke mange minder, der dukker op. For mig var Å-festival også et kæmpe hit. Det var der jeg købte alle mine wwjd accessories. ?

 • Og aldrig har jeg Googlet så meget efter at læse et af dine indlæg 😛 Tak for et sjovt indblik i en helt anden verden!

 • Åh, hvor kan jeg relatere! Til gengæld er det for mig ikke kun sjove og søde minder, men også forbundet med en masse smerte og sorg… Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne være leverpostej.

 • Åhnej, hvor er det bare alt for relaterbart! Jeg har været på teenstreet, rendt rundt med både armbånd og hoodie fra wwjd og fredag aftenener som Teenager blev brugt til lovsangsmøder fremfor byture. Jeg er dog ikke fra folkekirken, men fra brødremenigheden (noget mere á lá American Baptist halløj ?). Desværre har min omgang med alt for mange alt for religiøse mennesker også givet mig ar på sjælen og et ret trodsigt syn på kristendommen, så jeg er nok knapt så begejstret for kristne traditioner, som mange andre ?‍♀️ men er jeg fuld nok, og nogen begynder at bruge bibelske argumenter i en diskussion, kan jeg garantere at jeg nok skal komme med modargumenter fra samme bog? bare fordi jeg kan?‍♀️

 • Mine forældre er ikke vildt troende, de tror på Gud og går i kirke en gang imellem. Dog gik min søster og jeg på en katolsk skole, og af at have gået der, kan jeg tjekke mange af punkterne af:))

 • Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg var helt stolt, da jeg konstaterede, at jeg i den grad er med i hulen 😂😂 Jeg havde dog også en tshirt hvor der stod

  JE(supermand-logo)US

  og jeg var pavestolt over at have den på i folkeren.

 • Kan kun krydse den af med at folk tror du har været med i en sekt. Er opvokset som Mormon, så lidt mere specielt end pinsebevægelsen. Alligevel synes jeg at de fleste ting på din liste er mega weird.
  Jeg hoppede selv ret tidligt over på “den anden side”, og har ret mange fuldemandsamtaler under brystet som den meget vrede ateist.

Der er lukket for kommentarer.