Evolutionen af bloggersko

Overskriften er selvforklarende. Jeg er ikke 100% sikker på, at rækkefølgen er korrekt, og nogle har nok også overlappet lidt, men jeg kan godt lide sko, og jeg kigger meget på sko. Også i blogland. Så her er det største it-sko, jeg har bemærket gennem årene. Jeg har stensikkert glemt nogen, men så husker I dem nok! 😀

 1. Acne ‘Atacoma’. Da jeg startede med at læse blogs, var der kun den her sko. Og den blev helst parret med den der rynkede nederdel fra T by Alexander Wang, remember? Det var slet ikke et dårligt look.
 2. Horze ‘Signature’. Og så en dag var der en blogger, der fandt ud af, at man kunne få virkelig billige læderstøvler, hvis man kiggede over på hestepigernes territorium, og pludselig var der jodphurs over alt. For en, der mest associerer den slags fodtøj med møddinger og hovrensning, var det lidt en mærkelig tid for mig.
 3. Jeffrey Campbell ‘Lita’. Men så tog Litaen over. Oh my fucking God, den tid varede evigt! Jeg var aldrig selv fan – ikke mindst fordi jeg blev to meter høj i dem – men jeg sad bestemt ikke på mine hænder under Jeffrey Campbells storhedstid og har vist stadig et par Pixie eller to i samlingen.
 4. Miu Miu Glitter Booties. Nuij, hvor var jeg misundelig på alle, der havde råd til dem her, mens jeg spiste pasta med ketchup for at overleve SU-livet. Deres tid var kort, men storslået, og jeg ville stadig virkelig gerne have fingre i et par. De er et lille stykke skohistorie.
 5. Valentino ‘Rockstud’. Resten af verden var med på den her bølge, og i en periode, var der ikke andet end rockstud og rockstud-efterligninger overalt. Personligt er jeg overbevist om, at jeg ville komme slemt til skade på de nitter der, hvis jeg nogensinde iførte mig et par.
 6. Chanel sneakers. Og vi blev trætte af ømme fødder, men ikke af dyre designere, så det var en lettelse, da Chanel ville have os til at gå i sneakers. Personligt har jeg dog aldrig forstået dem her. De ligner definitionen på fodtøjet hos en midaldrende forstadsfar, men det er måske det, der er charmen?
 7. H20 x Stine Goya. Pludselig var jeg 12 igen, og alle omkring mig gik i H2O, og jeg var vred, for jeg var ikke klar til klip-klapper. I dag er jeg selv gået over til the dark side.
 8. Slides med pels. Også (eller måske især) gerne i knaldrød og smaragdgrøn. Så langt kommer jeg dog vist aldrig ind i mørket.
 9. Balenciaga “Triples S”.  Mit bedste bud på den nuværende bloggersko, og stensikkert den på listen, jeg forstår allermindst. Hvis der er noget på denne jord, jeg ikke har brug for, så er det at få mine fødder til at se større ud. 😀

Kommentarer (17)

 • Årh der er nogle klassikere imellem. Apropos Balenciaga, så var jeg altså heller ikke fan af den model hvor der var “indbygget” strømpe. ?

 • Du mangler Isabel Marant sneakerne med hæl og alle de efterligninger som de affødte. Og også de flade slides fra Hermes, og alle kopierne der er kommet derefter. Tror ikke der findes en blogger som ikke ejer sådan et par.
  Hele T-strap sandal bølgen, vi har haft de sidste mange år, kan vi vel også i stor grad takke Balenciaga og bloggerne for? Og så er der Chanels to-farvede slingback, som også har gået på omgang i blogland.

  Jeg er på ingen måde imun, jeg ejer flere par af både nr. 5&6. Jeg troede også i starten at de nitter på rockstuds ville blive min død, men har faktisk aldrig lavet nogen skader på mig selv. Det har jeg omvendt prøvet med par fra Louboutin og McQueen, man må lide for skønheden, ha ha.

  Nu vi taler om at lide, så kan jeg slet ikke med “badetøffel-moden”, som nr. 7&8. De er kun overgået i rædsel af Crocs!!! i min verden. Jeg kan slet ikke slippe af med billedet af tykmavede tyske turistmænd i speedo´s og så badetøfler, når jeg ser dem.

  • Gud ja, Isabel Marant! De er vigtige! Fuck, der var overalt! Jeg har ikke et problem med slides, men Birkenstock bliver jeg til gengæld aldrig gode venner med! 😀

 • Åh ha, der var mange af de første fire-ish slags på jubii debattens MSS (mode, stil og shopping) dengang!!! ?

 • HAHA! Så rigtigt. Jeg havde selv Atacoma skoene – købt da jeg gik i 8. klasse på udsalg i Illum. Jeg var jordens lykkeligste. Bloggerskoen i dag må siges at være noget så opfindsomt som en lille Havaianas-klip-klap i en kæk, frisk farve. Hehe

 • Bloghistorien set gennem sko. Genial vinkel.
  Jeg husker tydeligt min allerførste sko-craving da jeg begyndte at læse blogs for en 10-11 år siden. Et par Opening Ceremony wedges i ruskind med peeptoe som de her: https://hewistreet.com/product/chloe-sevigny-x-opening-ceremony-wedge-buckle-boots/
  Dem savlede jeg over virkelig længe. De eneste jeg dog reelt har købt gennem årene var jodphurs fra Horze. Som ikke-hestepige syntes jeg bare det var rart med billige sko, der så ok ud.

 • Årh manner et SJOVT indlæg! Har læst blogs rundt regnet siden 2008, og det er så meget spot on! Vildt originalt take på bloghistorien Frøken used-to-be skoblogger ??

 • Hjælp mig.
  Har lige skiftet fra iPhone til android telefon. Og jeg kan ikke få bloglovin nu eller hvordan? Hvordan skal jeg nu få mit daglige blogfix. Er der nogen som kender en tilsvarende app til android? ?

 • Genialt indlæg. Når man selv også begyndt at læse blogs omkring 2008, er det jo virkeligt a walk (tøhø) down memory lane

 • Kan fandme ikke huske designeren, men hvad med de der læderstøvler, hvor selve tå-delen var todelt?!

  Mindede mest af alt om noget en hest ville tage på i Ringenes Herre!

  Fuuuck, de var uhyggelige!

  • Haha, jeg tror, de var fra Mason Margiela, men det var seriøst kun de hardcore, der dyrkede dem! 😀

   • Ja ja ja!!! Det var dém!
    Uh, for stadig kuldegysninger når jeg ser dem. Synes seriøst de er død-uhyggelige! ?

 • Der var Gucciskoen med slingback og pels på indersålen. Det så ud som om man gik på en lille hamster. Og Chloé Susanna-skoen, som har en super genkendelig rasle-lyd, som man i en periode kunne høre på afstand når man gik ned ad Strøget/ Værnedamsvej/ Frederiksberg Allé.

Der er lukket for kommentarer.