Ich bin ein… Hamburger?

Først og fremmest kræver jeg ros for overskriften. Referencejoke og pun i ét, det er helt formidabelt! 😀

Nå, men der skete jo det, at jeg tilbage i juni spurgte efter råd til, hvor det kunne være fedt med en ferie-smuttur, hvis man ikke vil flyve. En hel del af jer svarede Hamborg, hvortil jeg råbte – ret højt- at jeg er en Berliner-pige, og hvis jeg skal til Tyskland, så kan det ikke være andre steder! Så nu tager jeg til Hamborg.

Jeg skal af sted med min mor, som er en af mine yndlingsrejsemakkere, og hun ringede i dag for at komme de præcise datoer lidt nærmere. Jeg lyttede kun med et halvt øre, for jeg har ikke det der med at snakke meget fra fremmede, og da jeg tunede ind igen, gik det op for mig, at vi jo faktisk allerede er i august, og at vi derfor faktisk skal af sted om to ugers tid. Det der med Berlin-pige har jeg også arvet fra mit moderlige ophav, så i bund og grund er der ikke nogen af os, der ved en dyt om Hamborg. Og det er her, I kommer ind i billedet, for jeg har tidligere nydt godt af at udnytte (nej, ikke benytte, udnytte) jer, når det kommer til rejsetips.

Der er dog én vigtighed, når det kommer til rejsetips generelt, og det er, at de er relevante for den type turist, man nu engang er. Og her er det vigtigt at notere sig, at Frode og jeg, vi er ikke finkulturelle type. Jeg ville ønske, vi var det, for det er objektivt blæret at gå op i kunst og museer og shit, men sådanne mennesker er vi altså ikke.

I stedet er vi:

 • Madturister. Hvis Hamborg har en eller anden helt særlig specialitet udover de klassisk tyske, hvad er det så, og hvor skal vi have den? Eller er der en lille, semi-ukendt restaurant, der serverer jordens bedste carbonara? Eller en bod, der ser herresnusket ud, men laver en kongeburger? Eller en bager, hvis Sachertorte man bare ikke måde snyde sig selv for? Alle madtips er meget velkomne!
 • Shoppeturister. Jeg har allerede noteret mig, at Primark og T.K. Maxx ligger i samme center, og jeg er selvfølgelig bekendt med klassiske, tyske nødvendighedsbutikker som fx Kik, DM og Rossmann, men er der ellers noget lækkert ved Hamborg specifikt? Måske et loppemarked? En outletbiks? En forretning dedikeret udelukkende til Kinder og alle dets vidunderligheder?
 • Gå-turister. Vi kan godt lidt at gå rundt. Især i små, hyggelige kvarterer, hvor der er fine bygninger og små, skæve butikker, så man evt. kan kombinere med punkt et og to. Så kan man også people watche og suge stemning til sig og få et lille snert af det virkelige Hamborg-liv. Er der noget i den dur, der kan anbefales? Tænk Friedrichshain i Berlin eller latinerkvarteret i Århus for noget lidt mere hjemligt.
 • Seværdighedsturister. Men med modifikationer. For som sagt, klassiske kunstmuséer får vi ikke sat en fod i. Men vi kan godt lide de lidt skævere attraktioner. Hvis der nu var et ostemuseum, ville det fx være en helt anden snak. Indtil videre har jeg hørt godt om Miniatur Wunderland, og det er klart snarere i den retning, vi skal. Hvis man kender noget i den lettere ende på seværdighedsfronten, så hit me!

Kommentarfeltet er som altid vidt åbent, og det plejer at være en succes på flere punkter, fordi andre, der måtte skulle til Hamborg en anden gang, altid lige kan finde tilbage og blive inspireret. Så hold jer endelig ikke tilbage! Og tak! 🙂

Kommentarer (62)

 • Frøken Kræsens guide til Hamburg er et must read. Hun anbefaler en lille hyggelig morgenmadscafe og det er simpelthen det hyggeligste sted! Man bestiller med krydser på et stykke papir og sidder ude i verdens mindste “gård” hvor der ser lidt forfaldent ud, men det er så hyggeligt! Og tæt på det sted ligger Karolineviertel tror jeg det hedder, hvor der også er hyggeligt 🙂

 • Hvis i tager miniature Wunderland, så er chokolade fabrikken og Hamburg Dungeon lige i nærheden?
  Vi var gladere for Dungeon og fortrød faktisk lidt at vi valgte miniature over chokoladen ?? men det var mest pga menneskemængden, så miniature kan anbefales om aftenen hvor der ikke er så mange som formiddag/eftermiddag ?

 • I stedet for kanalrundfart i kanalerne tog vi på en lille sightseeing-sejltur på søen Alster og det var altså rigtig fint! Båden afgår fra pladsen foran søen, tæt ved Alsterpavilion og rådhuset. Det kan godt anbefales.
  Speicherstadt er også fint. Og så vil jeg også anbefale at gå i parken Planten und Blümen – der er så fint!

 • Vi er lige kommet hjem efter vores 2. tur til Hamburg i år og min mand proklamerede stolt ichbineinHamburger!! Vi var i denne omgang i Primakt (fordi det havde jeg læst at du synes et et most! ?), der dik vi shoppet en del, især børnetøj! Vi var også på chocolademuseum. Det tog 90 min. med den sødeste guide, hvor man fik fortalt og smagt fra cocobønne til færdig chokolade + man skulle lave sin egen chokoladebar! I foråret faldt vi tilfældigvis over restauranten “Salt and Silver” og det var det skønneste mad, til nærmest ingen penge, fascinerende “koncept” og SÅ skøn betjening! Ichbin også einHamburger.. Jeg glæder mig til at læse om din tur. Der er flere skønne steder end det ovennævnte og vi er ikke færdige med at tage til Hamburg ?

 • Ottensen er mega nice. Jeg bor selv i Friedrichshain og følte mig rigtig godt tilpas, da jeg var dér.
  Hvis du ikke har været på The Bird i Berlin, kan du prøve det i Hamburg – mega lækre burgere.
  Liebes Bisschen til kage og brunch i Ottensen.

 • Uh, jeg er misundelig! Hamborg er virkelig dejlig.

  Kan anbefale, at taget toget til Sternschanze station. Her kan man gå lige ind i Elbgold, som laver noget der godt kunne være Hamborgs bedste kaffe. De har, så vidt jeg husker også gode kager og croissanter. Herfra kan I gå rundt i Sternschanze, som er virkelig hyggeligt. Masser af små butikker, masser af streetart og lækker mad.
  Bruno´s Käseladen kan anbefales til en virkelig lækker og uhøjtidelig Flammkuchen.

  Jeg elsker at gå fra Sternschanze, ned gennem st. pauli til Elben. Derefter gå langs Elben, måske med et smut gennem st. Pauli Elbtunnel og tilbage igen, og mod krydderidistriktet, speicherstadt.
  Generelt er Hamborg, ligesom Berlin, en virkelig god by bare at gå rundt i. Man finder masser af områder med streetart, flotte gamle bygninger og god mad.

  Pauline, har virkelig god morgenmad. Men man skal komme i god tid. http://www.pauline-hamburg.de/
  Café Klatsch har brunch på den uhøjtidelige måde. Det er billigt og kitsch og hyggeligt, men igen, man skal komme tidligt. http://www.cafe-klatsch-hamburg.de/

  En havnerundfart er næsten altid en god idé. Det fede i Hamborg er, at man både kommer ind i gennem kanalerne og ud i industrihavnen.

 • Hvis I er til lidt gys og en mere humoristisk tilgang til Hamborgs historie skulle I prøve “Hamburg dungeon”. Det er lidt som en forlystelse hvor man går fra rum til rum, mens skuespillere fortæller om byens historie og det tager ca en time. Meget ligesom London Dungeon. De har både en tour på tysk og engelsk, og vælger man den engelske skal man dog være forberedt på viiiirkelig tyk accent ?

 • Besøg chokolade museum ? ligger inde i centrum og er vildt spændende og sjovt ( og masser af smagsprøver!) ?

 • Sternschanze er det hyggeligste kvarter, med Street art og hyggelige små caféer.
  Og som en anden nævner så er The Bird altid godt..

 • Jaa! Hamborg er fantastisk. Flere har allerede nævnt chokolade museum, for jah, det er chokolade! ?
  Til aftensmad vil jeg klart anbefale Hamborgs ældste restaurant, som er italiensk: https://www.cuneo1905.de
  Det kræver dog en reservation, da stedet er lille og meget populært. Det ligger i øvrigt i en sidegade til reberbahn, som vel også er et must for førstegangs besøger.
  https://www.panthera-rodizio.de er også helt klart et must hver gang vi er i Hamborg. Det er brasiliansk med mega stemning, live optræden og lækkert mad. Der er dog normalt meget booket og vi har skulle være ud godt en måned før. Men book, skynd jer.

  Kanal rundfart er lidt kedeligt, men kan man en smule tysk eller fanger dem på engelsk, så er de traditionelle hop on/hop off busser faktisk super gode og meget informative, uden at være kedelige.

  Hvis i er morgenfriske, så tag på fiske marked på havnen.

  Og vigtigst af alt, hav en super god tur.

 • Hvis jeg kun skulle give ét tip til Hamburg, ville det blive Wonder Waffel, som laver virkelig, virkelig gode vafler, og du kan vælge masser af Kinder-toppings til 🙂 ellers er Zalando Outlet fint, Ottos Burger var jeg også begejstret for, og det store rådhus er i øvrigt ganske insta-venligt både ud- og indvendigt 😀

 • La Prego, Gerhofstraße 31, laver vanvittig gode pastaretter? Den kan jeg klart anbefale? Rigtig god tur smukke?

 • Om søndagen er der et morgenmarked med live-musik og en ret festlig og hyggelig stemning. Det hedder Hamburg Fischmarkt og er fra kl 6-10. Ikke så langt derfra ligger havnetunnelen, som var en fin gåtur. God tur 🙂

 • Jeg vil til enhver tid anbefale et besøg på restauranten Südhang på Sternschanze. Den er ikke kendt af turister, ligger lidt skjult, har et lille menukort men super lækker mad til en fornuftig pris og så er der så hyggeligt og afslappet. Rigtig god tur ?

 • Alsterhaus er virkelig et besøg værd. Stormagasin på den gamle / fine /demo snoppede måde. Øverst er sindssygt lækre små madboder og en champagnebar ikke at forglemme.
  Selvom om I ikke er til finkulturel kunst, så er Elphilharmonien er besøg værd. Det er gratis at komme ind, bare spørg efter en billet ved billetlugen. Hamburgs skyline og haven er meget flot derfra – både dag og aften.
  Rigtig god tur. Jeg glæder mig til at følge med.

 • En tur igennem den gamle elbtunnel til fods er også fin og Hamburg er smuk fra den anden side af vandet.

 • Ejj! Jeg ville anytime vælge Hamborg over Berlin!
  1. Miniature Wunderland – togbanemuseum. Det lyder fuldstændig åndssvagt, men det er så vildt, hvad de har bygget, at det virkelig er et besøg værd!! (Køb med fordel billet hjemmefra)
  2. Hvis du er til sushi, så er East en kæmpe æstetisk oplevelse!

 • Operaen har en bar, hvor de serverer øl med en helt fantastisk udsigt over byen. Og man behøver ikke at være (fin)kulturel for at nyde udsigten.

 • Hamburger Dom! Kæmpe kræmmermarked fyldt med forlystelser, bratwurst, ubrugeligt lol og riiiigtig mange desserter! Det er vist åbent indtil d. 26. august.

 • Dulf’s Burger på Karolinenstrasse – jeg har spist mange burgere i mit liv, men aldrig en så god som denne! Kom i god tid ellers er der lang kø ?

 • Die Bank er en cool restaurant, 20 up ( bar på 20. Etage, med udsigt over havnen) kan anbefales for udsigt og cool Factor, men også ret overrendt. Tarantella, der ligger i forbindelse med casinoet er også ret lækker og især sjov at kombinere med en tur på casinoet -der vil dine mange flotte sko også komme til sin ret ? Hanseviertel for shopping. Primark ligger i et ret sygt center et godt stykke udenfor centrum, alle madsteder derude er lort og man kan ikke betale med kort i nogen af dem… men varerne er som Primark ? rigtig god tur!!

 • Ok, tip til seværdighed her, men den falder uden for “lettere” ende.
  KZ-lejren Neuengamme ligger omkring 15 km fra Hamborg, og det er en meget anbefalelsesværdig tur, synes jeg. Jeg mener, at vi tog en bus derud.
  God tur til Hamborg. ?

 • Morgenmad på Cafe Paris lige ved rådhuset (husk at bestille bord) og kaffe på Elbgold. Drinks på rooftop baren 20up – fedeste udsigt over hele byen.

 • Camille fra clamour4glamour er stor Hamborg-fan og har lavet flere guides, der går mig til at ønske mig derhen. Bl.a. noget med en restaurant, der nærmest ligger i en trætop, men også fif til de lokale markeder og gode secondhand-stores.
  God tur 🙂

  • Vi spiste på Bullerei, som er virkelig sjovt indrettet – og maden er god! Book bord. Vi var der i december, så det var mest i julemarkedernes tegn – men ville meget gerne have været på kanalrundfart i havnen, det tror jeg er fedt!

 • Jeg syntes ret godt om genbrugsbutikken “vintage and rags”. Pailletter, sportstøj, kjoler, cowboyhatte osv osv???
  Sæbebutik på “strøget”, med alverdens sæber i alle mulige farver, former, dufte og afarter?

 • Ej så skal i helt klart på Luigi’s! De har de vildeste pizzaer, som smager godt og fylder over halvdelen af bordet. Til frokost koster de kun 5€, og ellers er prisniveauet fornuftigt, hvilket man jo som jyde altid sætter pris på. Deres pasta er også virkelig lækker, og så er stedet bare en oplevelse i sig selv. Reservation er nok en god idé, men ellers er det ikke helt umuligt at få bord uden 😉
  https://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g187331-d1740352-Reviews-Luigi_s_Pizzeria_Pasteria-Hamburg.html

 • Parken Planten un Blomen har et helt fantastisk lysshow med musik. Det er helt gratis og man kan medbringe et tæppe og en flaske vin?
  Det er vist dagligt, men det kan man læse mere om på deres hjemmeside.
  Hvis I kan lide sushi, så er EAST super lækkert og en super flot restaurant – med skybar.

 • Miniatur Wunderland var et hit hos os. Book billetter hjemmefra, så I slipper for køen, og bestil til lige når de åbner eller sidst på dagen. Chokoversum er også fedt, og der er smagsprøver undervejs mens man lærer om chokoladen og dens historie. Det kan også bookes billetter hjemmefra her til, og det ligger ti minutter fra Miniatur Wunderland, så man kan snildt krydse dem begge af på samme dag.

  • SÅ enig med Miniatur Wunderland! Har været der flere gange, for de tilføjer altid noget nyt. Men ja, bestil billetter hjemmefra.

   Jeg kan også anbefale sejltur på Alstern, men vær forberedt på at det ikke er alle guides der kan engelsk – min kunne ikke, så turen var kun på tysk!

   Hvis du vil prøve en meget anderledes og dybt fascinerende restaurant, så kan jeg varmt anbefale Schwerelos på Harburger Schloßstraße 22 – linket røber for meget, men prøv at google det! Da jeg var der skulle man dog bestille bord på forhånd, men det klares heldigvis nemt over nettet.

   Ellers er der også en god vietamesisk restaurant, Sapa på Kleiner Schäferkamp 14. Jeg var der til frokost hvor de havde et tilbud med “let the chef surprise you”. Yum!

 • Mindes en simpel, men fantastisk, pastaret lige ved slusen hos “Mélange” på Alsterarkaden – som ligger tæt ved Alsterhaus og Hansterviertel, som jeg ikke kendte til, før dette opslag.
  Bare en almindelig cafe – men mindes, at det var en oplevelse værd.

  Er i øvrigt selv ved at planlægge en tur til Hamborg om et par måneder, så fedt med dette opslag! 😀
  Chokolademuseet kender jeg heller ikke og er helt solgt, men indtil videre har den fået en negativ stemme “synes du virkelig det er interessant?” – whaaat? Det er chokolade?!?!

  Miniature Wunderland har jeg dog besøgt og gør det gerne igen. Det er virkelig sjovt og man kan få mange timer til at gå derinde. Dog skal man være opmærksom på, at der er MANGE mennesker, det er trangt og det er ikke ‘lige til’ at komme ud eller finde et sted at hvile sig. Der er en cafe, hvor man kan få lidt at spise og drikke – men bare at komme ud til den, kan godt tage lidt tid.
  Vil, som andre, også anbefale at I booker billet på forhånd, så I ikke risikerer at skulle vente på at komme ind.

  Er I til sejltur, så jeps, så snup en på Alster. Hvis det er for at hvile benene og lige komme lidt væk, er det en rigtig fin tur, men forvent ikke at se noget særligt.

  Hvis nogen læser det her – så vil jeg riigtigt gerne have tips til, hvilket af de 4 kasinoer I kan anbefale samt anbefaling af _gode_ hoteller, som ligger i city, minimum 3 men gerne 4 stjerner og som ikke koster en bondegård. Morgenmaden skal være spændende – alternativt et tip til en nærliggende cafe, hvor dette ønske kan opfyldes ♥

  Og til dig Miriam: dette er mit første indlæg på din blog, men jeg tvivler på, at det bliver det sidste.
  Jeg har tidligere kigget lidt med, når jeg har fået øje på alle dine ‘ramme’-opslag. Og nu er jeg blevet nysgerrig!
  Jeg elsker dine Nynne-opslag og måde at formulere dig på.
  Jeg tror jeg bliver hængende… i nogen tid… sikkert længe!
  Tak for god tidsfordriv og underholdning ♥

  PS: Jeg er forelsket i Herbert! ♥

 • Kender du bageriet Zeit für Brot i Berlin? Hvis ikke, så prøv deres kanelsnegle (eller de andre varianter) i Hamborg – de er to die for!!

 • Jeg var vild med Unsicht-Bar, som er en restaurant, hvor man spiser i total mørke – som i at man altså ikke vænner sig til mørket overhovedet. Tjenerne er blinde og fører en ind til bordet. Det er helt vildt, som alle ens andre sanser skærpes, når man ikke kan se. Lydene og duften fra de andre borde, når deres mad kommer på bordet. En virkelig anbefalelsesværdig oplevelse: https://www.unsicht-bar-hamburg.de/de/html/home_1.html

 • Var i Hamburg for første gang i foråret, og har noteret mig, at de hos Rossmann ikke kun fører hudpleje fra økologiske og prisvenlige Alterra, men også makeup, og der kan jeg især anbefale deres mascara. En tur op i byens vartegn, det udbombede 75 m høje kirketårn er et must – fantastisk udsigt. Udstillingen om bombningen af byen i kirkens katakombere er også utroligt spændende. Mere end 90 procent af Hamburg blev sønderbombet under krigen, hvilket er mere end Berlin. Den gamle Elb-tunnel var også en fin oplevelse. Ellers syntes jeg godt om Otto’s Burger i Sternschanze, og på hovedbanegården er der et lækkert ret stort sted, hvor de har et helt utroligt udvalg af milchreis, større end jeg har set nogensinde i Berlin. Hvortil jeg selv rejser om ikke så mange dage, og glæder mig. Jeg er nemlig også en berlinerpige, men Hamburg er også en god oplevelse.

 • Jeg æder kommentarfeltet råt, vi skal vist også, igenigen, til Hamburg på tøsetur til efteråret 😀
  Herligt med nye tips til vores liste, blandt de gamle kendinge?✔️.

 • Nedenstående spisteder bør I ikke snyde jer selv for:

  https://www.schlachterboerse.de/ En tidligere slagterbutik. Virklig gode bøffer og lækker tartar!

  https://www.diebank-brasserie.de/ En tidligere bank. Lidt finere spisested men utrolig lækker mad.

  http://bekaa.de/ En sindssyg lækker libanesisk restaurant. Vi fik et arsenal af småretter serveret og de var alle toplækre.

  http://www.trattoria-enzo.de/ En af de bedste italienske restauranter jeg nogenside har spist på inkl. dem i Italien;-) De laver bl.a. en simpel mellemret med spagetti vendt i en stor parmasan ost og friskrevet trøffel MUMS! Fik fisk til hovedret sidst jeg var der og det var vanvittigt godt.

  Go’ tur!

 • Nu har jeg lige været der med børn, så jeg ved ikke meget om hverken mad eller shopping i byen:) Men jeg bakker 100% op om andres anbefalinger af Miniature Wunderland! Husk at bestille billetter online. Det er vist også lidt billigere, hvis man besøger det i ydertidspunkterne (i uge 30 havde de åben til kl 23!) Og så er det selvfølgelig mest en børneting, men i Hagenbeck Tierpark har man lov til at fodre otte forskellige slags dyr – inkl. elefanter (og giraffer i weekenden). Det var ret sjovt:)

 • Hamburg Dungeon! Men kun hvis man synes historiske tragedier er møginterssant (Jeg kan godt selv høre det morbide, men eftersom Mørkeland podcast har så stor succes, ved jeg ikke er den eneste).
  Det er ikke et museum i klassisk forstand, det er en interaktiv oplevelse og skuespillerne er røvgode!

 • Vi kommer en del i Hamborg. Senest i marts, uden børn, på vores bryllupsdag.

  Hamborg kan det hele. Mad, kultur, turisme.
  Jeg vil anbefale slagterbörsen. Rigtig lækkert kød.
  Jeg vil anbefale at se et show på rebherbahn. Drikke radlers. Og et smut på fiskemarket på havnen tidlig søndag morgen. Det er høj live musik, semi god brunch, boder og fest. Stemningen er halbal på speed og virkelig fantastisk!

  Og så hotel stay lige midt i centrum. Den får sgu en guldstjerne

 • Åh gad godt et smut til Hamborg. Nogen der kender til nogle store loppemarkeder? Eller restauranter med god vegetarmad?

 • Uh, her har jeg en guide!

  Verdens sødeste morgenmadssted/café hele dagen, man også kan besøge senere: Alexandros, nær rådhuset: ‪Pelzerstraße‬, 20095 Hamburg, Deutschland‬.

  Tæt på den ligger også den kendte Morgenmadscafé: Cafe Paris (Rathausstraße 4)

  Nær MESSENHALLE u-bahn:
  På Karolinenstrasse ligger en boghandel med den MEST FANTASTISKE cafe, hvor man også kan tage madkurser. Det hedder Koch Kontor

  På hjørnet af Karolinenstrasse og Marktstrasse ligger en skøn italiensk restaurant, som var noget af det bedste mad, vi fik. Den hedder Trattoria Cento Lire, og især deres vanvittigt store ostetallerken som forret, den kunne mætte mange glade ostemunde. Deres pizzaer og alt andet var også super (men værten var lidt fjollet).

  Som en vinkel på Karolinenstrasse ligger Marktstrasse, som er mega hyggelig. Længere oppe af gaden ligger en cubansk café/restaurant, som er god.

  På gaden ligger også en vildt sød kage/tærte-café, som både har vegansk og glutenfrit osv, men også bare almindelige kager, som er sådan FOR gode. Den hedder Harbor Cake.

  Der er også en vildt sindsyg antikvitetsbutik med udstoppede svaner, bogstaver fra trykpresser og alle mulige skøre ting. Den ligger i en kælder på marktstrasse.

  Karosechs, Karolinenstraße 6. Nogle gange skal man vist bestille bord, men det var ikke nødvendigt for os.

  Sneaks: Gloryholeshop (Marktstrasse 145)

  Schanze Viertel er et alternativt område med de sjove butikker og hyggelige cafer. Der er loppemarked hver lørdag. Det er lettest at stå af U-bahnen ved “Feldstraße”.

  Kleidermarkt som er genbrug, tjek adressen, den er kæmpestor og mega god, men ligger lidt decentralt. Der er også gode genbrugsbutikker, hvor man vejer tøjet og prisen bestemmes derefter.

  Vi var meget begejstrede for havnerundfarten, det er en superimponerende industrihavn og byen er også flot fra vandsiden, især i sol.

  Allerallervigtigst! Søndag morgen skal man opleve Fischmarkt på havnen, som er en kæmpe fiskeauktion, der udvikler sig til en fest. Der bliver solgt bl.a. fisk, frugt og grøntsager. Det starter tidligt (altså klokken 7-agtigt, og jo tidligere man er der, jo bedre!) og slutter kl. 11 om formiddagen. Jo tættere man kommer på slutningen, jo billigere bliver alle varerne. Det SKAL I sådan til. Der er også en hel hal med rockmusik og madboder, hvor folk fortsætter festen fra byturen, det er en meget sjov og god oplevelse.

 • Der er flere af tingene jeg er enig i og må sige jeg blev så positivt overrasket over Miniature Wunderland, som jeg ellers rynkede på næsen af da min ven forslog det. Min ven som er halv amerikaner/japaner i slut trediverne og jeg selv i slut tyverne, brugte timer derinde. Jeg vil gerne besøge det igen.

  Derudover har jeg ikke set at der blev forslået MUJI som har butik i Hamburg.

  Af spisested kan jeg også foreslå Coa Wok&Bowls, som har så meget lækkert asiatisk mad og hyggelig, men “moderne” indrettet. Det er også en jeg skal vende tilbage til.

  St. Petri skal man næsten besøge en aften, men blev anbefalet af nogle lokale Hamburgere at tage ud og få drinks i Lange Reihe, som ligger lige omkring stationen. Det er virkelig en hyggelig gade med mange barer, hvor flere også skiltre med at være LBGT venlige.

 • Er man til vietnamesisk mad SKAL man besøge Xeom. Lækre drinks og fantastisk mad. Og så er det virkelig billigt! Mit bedste tip til Hamborg er at huske at hæve godt med kontanter hjemmefra. Der er mange steder hvor man ikke kan betale med kort. Vi endte med at hæve penge af flere omgange og det koster et gebyr hver gang. Jeg elsker Hamborg. Helt fantastisk by

 • Cocktails på Le Lion (bestil bord)

  Budni ved Europa Passage (a la Normal)

  Otto’s Burger i Sternschanzen

  Morgenmad/brunch på Pauline (prøv Pauline & Paul)

  Nord Coast Coffee Roastery (ikke for kaffens skyld, men for morgenmaden – de har de lækreste vafler) ?

  Lagerhaus på Lange Reihe (alskens pudsige ting til hjemmet og café)

  Fressnapf XXL Hambirg-Altona (dyreartikler)

  Gåtur ved Alster

 • Hvis jeg havde en weekend i Hamborg (jeg har været der meget med arbejde i løbet af ugen) så ville jeg tage på havnerundfart, se Elbphilharmonie og Speicherstadt. Shoppe i alle områder som andre har foreslået og som et lidt alternativt indslag tage på en guidet tour på Reperbahn.
  Af restauranter ville jer helt sikkert besøge “Salt and Silver” da jeg følger dem og deres verdensrejser på Insta og maden ser super lækker ud.

 • Carina Jørgensen

  Har lige været i Hamborg på ferie med manden. På hotellet havde de en folder der reklamerede for “Hamburg free walking tours” (https://www.robinandthetourguides.de/en/index.php). De er gratis således at du kan gå med rundt og ikke betale noget. Du kan også i slutningen af touren betale guiden det du synes turen har været værd, eller hvad dit budget rækker til (guiden fortæller også alt dette). Vi så den gamle del af Hamburg (historic tour) og den der foregik i havnen, St. Pauli og Reeperbahn. Sidstnævnte overraskede virkelig positivt. Hver tur tager ca. 2 timer.

  Vi traskede havneområdet tyndt og var på rundfart. Stor oplevelse for undertegnede at se industrihavnen. Vær opmærksom på at den engelske guidede tour kun foregår en gang om dagen. Afgang kl. 12, kom gerne før, for båden sejler når den er fuld også selv om kl. kun er halv 12.

  Orkesterhuset ”Elbphilharmonie” har en gang der går hele vejen rundt om byningen. Det er gratis at komme herop og nyde udsigten. Flot udsigt.

  Blev anbefalet af en tysker at besøge restauranten “Daniel Wischer”, hvis vi godt kunne lide fisk. Det gjorde vi så – rigtig god fisk. Samme person anbefalede også “Block House” hvis man godt kunne lide steaks (det kan vi godt). Den var også god. Manden og jeg fik to kæmpebøffer (250 g hver), bagt kartoffel og en salat, 1 stor øl og 2 små øl for under 60 euro. Det er billigt for kød der smager så godt!

  Zalando outlet var jeg virkelig skuffet over! Sankt Michaelis kirken synes jeg heller ikke var noget særligt. Jo den er da flot bevares, men så er den heller ikke mere ophidsende.

  Der var mange ting vi ikke nåede… vi vil gerne tilbage 🙂

 • Jeg vil lige slå et slag for burger og sweet potato fries på ‘Hans Im Glück’, som ligger pænt centralt 🙂 De sovser de smører burgerne ind i er TO DIE for!!! Vi er i Hamborg lige nu, så det er en frisk anbefaling 😉
  Du nævner jo selv de gængse tyske butikker man bare MÅ i ? Secondella er en vintage luksus butik som er ret hyggelig, og man kan gøre nogle gode fund derinde 🙂

 • Hamburg er så undervurderet en by. Jeg var på havnerundfart rundt i hele havnen – ligesom kanalrundfart i København bare større. Jeg synes det var fedt at få en fornemmelse af, hvor stor havnen er – og så er det jo altid dejligt med en pause fra at gå rundt.
  Jeg kan desværre ikke huske, hvem vi sejlede med, men jeg husker det som om, vi bare fandt det på stedet. Rigtig god tur!

Der er lukket for kommentarer.