Åbent brev til Sne

De råber af dig alle steder. Jeg tror ikke, det er den rigtige måde at gribe situationen an på. Du er jo ikke ondskabsfuld, det er ikke, fordi du gør det med vilje, du har bare enormt meget mangel på situationsfornemmelse. Måske er du autist?

Som Rory siger til Paris i et afsnit af Gilmore Girls, hvor sidstnævnte går all in på batshit crazy opførsel: “We have had good times and we have had not so good times. This is a not so good time.” Ser du Sne, vi kan allesammen virkelig godt lide dig, men din tilstedeværelse er ret sæsonbetinget. Ligesom vi ville blive pænt hidsige over at skulle svømme i døde blade om sommeren eller grave kartofler op af frossen jord om vinteren, så er der visse tidspunkter på året, hvor vi foretrækker solens selskab frem for dit. Og det gælder altså fra for 14 dage siden og ca. til december.

Sagen er den, at det er nyttigt at vide, hvornår du er her. Som da jeg fx for en time siden solgte en kjole på Trendsales, og køber ville vide, om hun kunne have den til weekenden. Og det kunne hun jo godt, hvis jeg lettede røven og fes på posthuset, inden de lukkede. Men jeg kunne selvfølgelig ikke lige lokalisere et par strømpebukser, så jeg stak barfodet i et par ballerinaer og løb ud af døren.

For sent opdagede jeg imidlertid, at du havde været forbi, og at jeg stod i sne til anklerne, hvilket er ret ubehageligt, når man ikke just er den vinterbadende type. Det var for sent at vende om, så jeg måtte udholde de mærkelige blikke og følelsen af ti tæer, der langsomt forvandlede sig til isklumper, mens jeg tog turen til posthuset. Havde du nu overholdt den uskrevne regel om, at du holder dig væk fra 1. marts, så kunne jeg have undgået denne ubehagelighed.

Kære Sne. Du er sød og dejlig, når du dukker op i store flager den 23. december og bader Danmark i dit hvide tæppe. Eller når du i midten af januar kreerer kælkebakker så perfekte, at kælkene bliver udsolgt fra alle landets butikker og parkerne fyldt med rødkindede børn. Men lige nu, lige her, hvor vi er blevet lovet solskin og grønne farver? Der skal du være sød at skride ad helvede til…

Kommentarer (6)

Der er lukket for kommentarer.