Fastelavn for voksne

 

Alt var nemmere, da man var barn. Er det måske ikke den fineste Holly Golightly-udklædning, I nogensinde har set??

Jeg har alle dage været glad for fastelavn. Det er nok sådan en pigeting, det der med at gå all in på transformationen. Og muligheden for evt. at smøre farve i hele ansigtet frem for bare øjne og læber. Men så blev jeg gammel, og pludselig var konceptet slet ikke det samme mere. Alle de rigtig gode kostumer laves ikke større end str. 12 år og slet ikke, hvis du er pige. At holde fastelavn handler nu tilsyneladende ikke mere om at have det sjovt, men om at have så lidt tøj på som muligt. De fleste kostumer, man kan købe til voksne  kvinder består primært af en form for udsmykket undertøj og hedder noget med sexy. Sexy nurse, sexy pirate, sexy witch.

But whyyyy? Må man ikke længere holde fastelavn uden at vågne op med blærebetændelse den følgende dag, fordi man har fremvist sine (batgirl-)trusser til hele festen under tøndeslagning i minusgrader? Og hvad så hvis man er blevet gammel ligesom mig? Eller tyk ligesom mig? Eller gerne vil kunne have en samtale med en mand, hvor han kigger på andet end ens bryster, ligesom mig? Kan man så ikke holde fastelavn længere?

Nu er jeg tilfældigvis inviteret til en fastelavnsfest i næste uge. (Der er heller ikke noget, der hedder “fast tidspunkt”, når man er voksen. Se blot på julefrokostkonceptet.) Bare fordi man ikke vil ligne en prostitueret fra en Disney-film, (hvis sådan nogle fandtes,) er det jo ikke ensbetydende med, at man har lyst til at klæde sig ud som pruttepude, vel? Det er vist ikke klædeligt for nogens figur.

Har I oplevet samme frustration som mig, eller sidder I sågar med den lige nu, har jeg godt nyt: Google fuld af glimrende udklædningsforslag, og jeg sysler i øjeblikket med noget DIY som følge deraf. Jeg havde virkelig været et sørgeligt menneske, hvis jeg ikke levede i Googles tidsalder, altså.

Har I været til fastelavn i år, og hvad var I i så fald klædt ud som?

Kommentarer (2)

Der er lukket for kommentarer.