Miriam Poulsen og den forsvundne Ritter Sport

Det er meningen, titlen skal alludere til Harry Potter, selvom jeg er indforstået med, at chokolade ikke ofte der spiller en signifikant rolle i netop det univers. Prisoner of Azkaban muligvis undtaget, hvis historien var blevet fortalt fra Lupins perspektiv. “Fucking Harry bliver ved med at besvime, bare der er en dementor i miles omkreds, og han æder alt min chokolade, så nu lærer jeg ham altså Patronus-besværgelsen.”

Som nævnt mere end én gang efterhånden fandt moder og jeg en solid deal på Ritter Sport, da vi besøgte Flensborg, hvilket var fremragende, for Ritter Sport er selvfølgelig fast på to buy-listen, når man befinder sig i det tyske, alt andet ville nærme sig blasfemi. Blandt andet investerede jeg i den (relative) nyhedsvariant, der hedder Marhaba og minder lidt om Olympia, som er en gammel favorit, der måske teknisk stadig er på markedet(?), men immervæk er svær at opstøve.

Det er ved at være en måned siden, vi var på tur, så det meste af det spiselige rov er med rette blevet udryddet, men lige Marhaba har jeg gået og gemt til den helt rette anledning. Af samme årsag købte jeg ikke en plade mere, da Netto for nylig solgt dem til en sølle ti’er, og jeg ved godt, der ikke rigtigt er en måde, hvorpå det ikke kan ses som en begynderfejl af dimensioner, men vær sød ikke at hælde yderligere salt i såret, jeg lider i forvejen under min egen dårlige dømmekraft her.

Marhaba-dagen oprandt i går. Jeg havde huset fuld af mad, men absolut ingen snacks, og eftersom det var fredag, var der ikke en chance i helvede for, at jeg ville komme snackløs igennem aftenen. Jeg overvejede et øjeblik at gå i Netto efter en eller anden form for sukkerfix, men der er en fejl i min genetik, der gør, at jeg ikke kan gå i et supermarked efter en ting eller to alene. Det strider imod alt, jeg er. En kurv er til for at blive fyldt, og således vidste jeg, at hvis jeg bukkede under og forlod min lejlighed, så ville jeg komme tilbage med den der plade chokolade, jeg gik og drømte om, og derudover aldeles unødvendige impulskøb for omkring 300 kroner.

Men så kom jeg i tanke om Marhaba og klappede mig selv på skulderen for i al min visdom at have set dette øjeblik komme på lang afstand. Og jeg ventede pænt, til det blev aften, og jeg satte det næste afsnit af Euphoria på, som jeg godt ved, jeg er et år bagud med at få set, men shit, den er ventetiden værd. Og jeg gik ud i skabet, hvor chokoladen burde være og rakte hånden frem, der greb ud i det bare ingenting, for der var ingen chokolade.

Jeg er ikke et ordentligt menneske forstået på den måde, at der generelt ikke kun er én plads til hver ting i min lejlighed. De fleste har to-tre steder, de med stor sandsynlighed kan være, og derfor satte panikken ikke ind med det samme. Måske var den på køkkenbordet, fordi skabet var lige fyldt nok? Nej. Måske fik jeg den aldrig lagt på plads under udpakning, og derfor lå den stadig inde i stuen? Nej. Måske havde jeg gemt den et særligt sted, så jeg netop ikke ville komme til at spise den ved en anledning, der ikke var værdig? Muligvis, men jeg ved virkelig ikke, hvor det særlige sted skulle være. Jeg bor i en ret lille lejlighed. Der er begrænsede gemmesteder.

Jeg ville ønske, jeg kunne give jer en lykkelig slutning på dette mesterværk af en fortælling, men nu her et døgn senere har jeg stadig ikke fundet den. Og jeg har ledt alle steder. Alle. I lige dele frustration og desperation har jeg flået ting ud af skabe, gennemrodet skuffer og sågar vendt vasketøjskurven på hovedet. Mit bedste bud på en forklaring er, at Herbert er rendt med den og har gemt den et sted, jeg først opdager om et par måneder. Men sådan en plade chokolade er bare meget hård og meget flad i forhold til det, han normalt stjæler. Han plejer at gå efter ting som vatrondeller og uldsokker.

Aftenen i går endte med, at jeg gav fortabt og i stedet spiste noget chokoladeis fra fryseren, som jeg har fået forærende, og som var der endnu, fordi jeg ikke er den store fan af brun is. I dag gik jeg så i Netto og købte en ny plade Ritter Sport i ren stædighed, omend de var løbet tør for Marhaba, så den craving må jeg stille en anden dag.

Ærligt, jeg ved ikke, hvad jeg har lavet de seneste par uger, der har resulteret i, hvad der tydeligvis er karma-afstraffelse af værste skuffe, men jeg lover, at jeg er meget ked af det. Ama’r. Hvis jeg er tilgivet, send da venligst manna fra himlen i form af forsvunden chokolade.

Jeg lover at holde jer opdateret på situationen.

Kommentarer (35)

 • Ligger den mon i din rejsetaske stadig? Eller under sengen, for hvis nu man vågner op og er lækker sulten!
  Kan da ikke holde ud at der ligger chokolade et sted og føler sig ensom. Jeg følger spændt med.

  • Nej, den er tjekket! Under sengen er ikke et dumt bud, men der er opbevaring i store mængder derinde, så jeg kan ikke så godt få et overblik! 😀

 • Det der, er jo en krise af dimensioner!

  Findes der sporhunde, der særligt kan lugte chokolade, du kan tilkalde?

  Og så lige det oplagte; HAR du kigget i kufferten? Og i køleskabet?

  • Jeg tror ikke, Herbert ville sætte pris på, at jeg bragte en hund ind i billedet! 😀 Og ja, der er tjekket! 😀

 • Jeg anede ikke, had Marhaba var, hvorfor jeg naturligvis måtte google det. Nu kan jeg ikke tænke på andet, og kl. 20.46 er altså ikke lige det rette tidspunkt at handle chokolade på. Ingen tak herfra, Miriam, men held og lykke med eftersøgningen ?

 • Ahhh olympia, synes jeg har kigget forgæves efter den i laaaaang tid ? må prøve den mahaba hvis den er nemmere at finde…
  og håber virkelig at den dukker op for dig! Kan nemt forestille mig skuffelsen du må ha oplevet… ?

 • Du bliver nødt til at lave professor Tournesol finten og pendulere dig frem til den. Jeg skal forhåbentlig til Berlin i dec og vil da gerne tage et par plader med til dig.

  • Du er sød, tak! Men de er nemme at få fat i herhjemme, heldigvis, bare ikke lige da jeg stod og manglede! 😀

 • Har du måske pakket den ned et snedigt sted for at få ekstra plads i kufferten? Jeg ledte efter nogle tandbørster i halvandet år, før de dukkede op i en puslespilsæske.

 • Herbert minder på den måde lidt om Mico fra Pocahontas. Han har en hule et sted hvor alt det shit man ikke kan finde ligger gemt. Så hoarder han løs, mens man fortvivlet leder efter vigtige ting som chokolade.

 • Face it Miriam, du sleepsnacker!

  En af de der drømme om pæne skuespillermænd, har udløst behovet for at snacke på noget, og så er den forsvundne Ritter Sport blevet det uskyldige offer ?

 • Jeg ville gerne skrive noget klogt om chokoladen, men i virkeligheden går min kommentar på, at jeg synes en Harry Potter bog kunne være genial, fortsæt fra de andres synspunkt, så gider du ikke lige skrive sådan en? Jeg tror du ville være super god og den helt rigtige til det ?

 • Se sådan på det at nu har du lejlighed til at rydde op og så sukker chokoladen frem af dybet som belønning … og er den fortsat væk så er der i det mindste ryddet op og iflg god lutheransk tradition bærer arbejde jo lønnen i sig selv ?

 • Jeg er virkelig glad for, at du dedikerer et helt indlæg til Ritter Sport! Jeg har ikke et bud på, hvor din Ritter Sport er forsvundet hen, men jeg har derimod et spørgsmål til en kender: Er du på din vej stødt på Ritter Sport med Cointreau Trüffel? Jeg har altid været omkring 80 år indeni, når det kommer til slik (eller 10 år for Kinder er en anden favorit), så cointreau trüffel var en favorit i mine teenageår. Pludselig var den væk, og jeg skrev faktisk til Ritter Sport for mange år siden for at høre, hvad der var sket. Og den var sgu udgået! Men altså.. jeg kan næsten ikke tro, at de bare lader sådan en perle udgå af deres sortiment. Så måske er den på det tyske marked, og det bare er gået min næse forbi?

 • Da jeg var på sygehuset for at føde mit første barn, gemte jeg mit nøglebundt i lynlåslommen foran på min toilettaske. Jeg fandt dem ikke før jeg 2
  år senere var på sygehuset for at føde
  nr. 2.

 • Hmmmmmm….

  Har du tjekket i bogreolen? Jeg har en sygt irriterende tendens til at læge “ting, jeg skal huske, hvor er!” ovenpå bøgerne i min reol.

  I går fandt jeg fx. de nøgler jeg har ledt efter hele weekenden samt mine nye cykellygter.

  Og lur mig om sådan en lækker lille plade chokolade ikke godt kunne camouflere sig blandt bøger….

  Husk at opdatere NÅR du finder den. For det vil være så urimeligt, hvis du ikke finder den….

  • Der er for mange bøger i min bogreol til at være plads til andet, men jeg lover at opdatere, når den er fundet… Hvis det sker! 😀

 • Måtte google både RS Olympia og Maharba, for jeg kender ingen af dem. Maharba kom selv frem efter jeg havde skrevet Ritter sport i søgefeltet, så jeg er måske ikke den eneste 😀

 • Fantastisk skrevet men øv den forsat er væk.
  Hvis den ikke dukker op snart så må du skrive til “John ser alt” i ugebladet Hjemmet. Han er synsk og kan hjælpe med hvor man nu lige har langt det man mangler.
  Blot et tip ;-D

 • Håber du finder chokoladen – kender godt det med at ting kan blive væk selvom der egentlig ikke er plads til det! Jeg bor i en lille et-værelses studielejlighed med et trinettekøkken – somehow er mit ene skærebræt blevet væk, og det giver bare ikke mening, da der bare er begrænset med steder, hvor det kan være! Jeg har opgivet at finde det, og tænker det nok dukker op på et tidspunkt 🙂

Der er lukket for kommentarer.