Flensburg tur-retur

Før helvede brød løs, havde moder og jeg os en rigtig dejlig etdøgnstur til det tyske. Vi kan godt lide slik, og vi kan godt lide billige ting, så det virkede lidt som en no-brainer at tage turen derned, mens min far var i England til noget, jeg aldrig fangede, hvad var. (Men han tog nogle saltkaramel-biscuits med hjem til mig, som helt ærligt smager så godt, at jeg er lige ved at tude over, at jeg kun har fire tilbage). Der er næppe noget i dette indlæg, der er nyt for dem, der bare er tilnærmelsesvis sønderjyske, men måske er der et tip eller to til jer andre.

Det første, man skal være opmærksom på, når man kører over grænsen, er, at det som regel rigtig godt kan betale sig at køre lidt længere ned end bare til Padborg. Hvis man er som min mor, har man naturligvis grundigt gennemtrawlet de forskellige grænsehops’ tilbudsaviser, og de er også rigtig stærke på mange ting. Kæmpebøtter Haribo og ølrammer og alt muligt andet. Men det er værd at vide, at mange ting ofte er billigere, hvis man bare smutter i et helt almindeligt supermarked i Flensburg. De der kæmpeposer ferskenringe fra Lidl, der koster omkring 30 kroner herhjemme(?), de koster fx en enkelt euro i Lidl dernede. Så der er nogle eddergode kups at gøre sig. Det er også sædvanligvis der, jeg shopper Kinder. All of the Kinder. Især er det vigtigt at huske at hamstre Choco Fresh, for de kan generelt slet ikke fås i Danmark, og hvem starter i øvrigt en underskriftindsamling for at lave om på det?

Når det kommer til de ikke-spiselige butikker (jaja, I ved, hvad jeg mener), så hamstrer jeg i særdeleshed makeup, når jeg er i Tyskland. Både Rossmann og DM er Matas-lignende steder, der er gode på den front. Mærker som Essence, Catrice og Rival de Loop tilbyder et imponerende udvalg i helt habil kvalitet til næsten ingen penge. Jeg fylder min kurv fuldstændig ukritisk, for hvis en læbestift koster en tier, så skal den med hjem, om den vil det eller ej. Jeg skylder jer også en gang rov på instastories, men jeg er som bekendt lidt ustabil i disse dage, så bær over med mig.

Jeg anbefaler T.K. Maxx med forbehold, for jeg er som tidligere nævnt ikke voldsomt imponeret over butikken sammenlignet med andre filialer. Men det er stadig en T.K. Maxx, og hvis jeg har tiden til det, vil jeg altid prioritere at kigge forbi. En dårlig T.K. Maxx er stadig mere interessant for mig end en god alt muligt andet.

Den sidste butik, der altid er et besøg værd, er Kik. Det er en sær, sær butik, jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal beskrive. De har meget tøj. Det er som regel grimt, men billigt, og ind imellem er man heldig. Jeg købte fx to sorte stroptoppe til €4 hver. Det er også et godt sted at se efter slappe-af-tøj, men man skal nok ikke danne sig en basisgarderobe ud fra deres udvalg. Heldigivs har de mange andre ting. De er fx ret stærke i bras-smykker og accessories. Og igen, de rammer ikke altid plet på det fashionable, men i H&M kan man snildt komme af med 50-100 kroner for en halskæde, og i Kik snakker vi mere et par euro. Jeg købte fx det fineste lille sæt med tre ringe, til omkring en dansk tier. Og så hamstrer jeg altid sorte velourscrunchies derinde, fordi de har en to-pak til en euro, og herhjemme koster en enkelt gerne 25 kroner. Derudover har de pynteting og festtilbehør og ting, man forventer at finde i en Tiger. Som sagt, det er en underlig butik, men en af mine absolutte favoritter!

Frode og jeg gjorde det, at vi bestilte en enkelt overnatning et sted ude på landet nede omkring Flensburg til næsten ingen penge. På den måde havde vi to dage i stedet for én og havde dermed tid til at tage den med ro og ikke stresse igennem det hele. Det er altså væsentligt sjovere. På dag to købte vi så alt det, vi ikke havde fået fat i på dag et og rippede desuden Fleggard på vegne af min søster og svoger, der entusiastisk havde sendt os en imponerende indkøbsliste. Jeg ved ikke helt, hvordan den lille Polo var i stand til at fragte det hele hjem til Ålum, men det lykkedes den altså. Og nu har jeg en æske Unicorn Froot Loops stående på min køkkenbord.

Summa Summarum er Flensburg et virkelig dejligt sted, og man kan sagtens prioritere at tage en lille tur derned – også selvom man bor mere end en time fra grænsen.

Kommentarer (18)

 • Fedt! Jeg skal til Flensburg på personaletur med mit arbejde midt september, så jeg vil da håbe, der bliver tid til at shoppe/hamstre (her tænker jeg især på Nutella!)

 • Så fint indlæg. Tak for det.
  Jeg er enig i at den T.K.Maxx ikke er ligeså fantastisk som de andre rundt omkring, men jeg har nu ofte været heldig med billigt sportstøj, undertøj og lækre engelske snacks. Desuden køber jeg ofte lækre flydende håndsæber, som man ikke kan få herhjemme.

 • Hvordsn ser det ud med en jule-tur-guide til det tyske? Nogle tips/gode steder?
  Jeg overvejer at pakke børn i bilen og give den fuld knaæd på julemarked og glühwein en weekend i december ?

  • Av, den kan jeg måske ikke være så behjælpelig med. Jeg har kun erfaring med Berlin i juletiden, og de giver den fuld skrue, men jeg ved ikke, om Flensburg kan det samme. Måske nogle andre ved det?

  • Hej jeg lever i Flensborg.

   På sydermarkt er en stor og dejlig julemarked.
   Jeg anbefaler dov at gå gennem hele butikgaden fordi der står fra norder- til sydermarkt helt forskellige juleboder.

   Jeg elsker fx. “SkiHütte” på Sydermarkt

   Og jeg må ikke glemme den smukke lille Punschwald, den er bagved den DeutschesHaus. (Men det er ikke noget særligt for børn.)

   Men den beste er med afstand i lübeck. I hele Slesvig Holsten.

 • T.K. Maxx er ikke noget specielt her i Flensborg. Den roder noget så forfærdeligt. Jeg kan anbefale Müller – udvidet udgave af Rossmann og DM – jeg tømmer den ugentlig for slik og chokolade. Desuden er kinder billigere i Müller OG de har et større udvalg.
  Hilsen en dansker bosat i Flensburg kun med det formål at købe billigt chokolade 🙂 🙂

 • Vi var i Flensburg i sommer. Jeg synes det er svært at finde de gode tilbud men nu shopper jeg heller ikke makeup eller accessories. Havde håbet at finde billigere mærketøj til drengene men nej… Når det kommer til slik og lign kører vi helst til Aventoft som ligger syd for Tønder. Der er 4 bette butikker og det er meget billigere end i Flensburg.

 • Lige en lille tilføjelse: hvis man er i sådan tilstand, at man har et lille barn, har Rossmann desuden et imponerende udvalg af babymad!! Prisen er under 1 € for de fleste ting og samtidig er de ikke fedtede med økologi, hvis man går op i den slags

 • Derudover har Flensborg verdens hyggeligste gågade, gode, lækre restaurenter og det koster tæt på ingenting at spise dernede. Jeg elsker, at mine forældre bor så tæt på grænsen, fordi med kun 40 minutter (ish) kørsel, er det KLART det værd. Jeg plejer at stocke up på rengøring, tørvarer, sodavand og katte ting, fordi mine forældre typisk kører mig hjem igen. Livet som curling barn.

  PS, hvis I er til tapas, kan jeg VARMT anbefale La Tasca!

 • Åh, jeg elsker den slags butikker, som Kik lader til at være! Ren guld! De har heldigvis en del af den slags her i Bruxelles også ?

  Og så må jeg lige høre hvad navnet er på de saltkaramelcookies? Tager ret ofte til London med arbejdet, så jeg vil gerne sende forstærkninger når behovet bliver allerværst ?

  • Haha, du er sød! Det er nok bedst, jeg ikke har for meget adgang til dem, men hvis du vil prøve dem, hedder de Cartwright & Butler, og de kan anbefales!

 • OMG! Kan man købe Unicorn Froot Loops i Fleggard? Jeg skal til Flensborg i weekenden, og jeg bliver NØDT til at smage dem!

 • Miriam ! Hvad hedder den der fantastiske 90’er playliste du havde på Spotify . Har prøvet at rode rundt i dine gamle indlæg for at finde svaret . Jeg er lost 🙁 help !! Plz 😉

Der er lukket for kommentarer.