Nytårsforsætter 2020: Resultaterne

Det er i dag præcis et år siden, jeg udgav et indlæg om nytårsforsætter for 2020, så nu kan jeg vist ikke trække den længere. Men hold kæft, hvor er jeg træt af sidste år. At snakke om det, høre om det, skrive om det. Fuck nu af. Ærligt. Gå væk. En status kommer vi dog selvfølgelig ikke udenom, så en status skal I få. Mine forsætter så sidste år ud som følger:

1. Aktivt tage ansvar for at få mere styr på min økonomi.

Resultat: Jeg skal holde op med at have det her som nytårsforsæt. Jeg er aldrig kommet i mål med det. Aldrig. Det er ikke kritisk på den måde, at der er røde tal og regninger ud over det hele, jeg har bare absolut intet overblik over, hvor mange penge jeg bruger om måneden på hvad, og hvorvidt det er mere eller mindre, end hvad passende er. Og det hjælper på ingen måde på sagen, at min indtægt svinger så meget. Men så længe vejen til Luksusfælden er lang, kunne det vel være værre.

2. Tænke mere klimavenligt, når det kommer til kød.

Resultat: Jeg føler mig okay i mål med den her. Det er stadig en regel for mig, at der er frit slag, når det kommer til restaurantbesøg og takeaway, men herhjemme har jeg kødfri dage i snit omkring tre dage om ugen, og jeg er obs på at tænke fisk og fjerkræ mere ind i madplanlægningen. Det funker fint, så længe jeg ikke går efter måltider, der fx normalt har oksekød som omdrejningspunkt, for så tænker jeg over, det mangler. Jeg er dårlig til substitutter, men det går glimrende med retter, hvor den slags kød aldrig var en del af original-idéen.

3. Nå 20.000 følgere på Instagram.

Resultat: Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, den her blev lavet udelukkende fra et professionelt synspunkt, for jeg døjer unægteligt stadig med nogle mindreværdskomplekser i forhold til Insta. Jeg ved godt, det for mange lyder som et utroligt højt tal, og det er det objektivt set også, men i min branche er man på det niveau stadig en relativt lille fisk. Ikke desto mindre er 20K for mange virksomheder en slags magisk grænse, der gør, om de vil samarbejde eller ej, så jeg er rigtig glad for, jeg lige nåede derop, selvom jeg stadig kan spejde langt efter mange af mine dygtige kollegaer. Der er også noget at sige om kvalitet frem for kvantitet. Hellere færre mennesker, som til gengæld er fantastisk søde og loyale og hepper og bakker op om både mig og min forretning og liker og kommenterer og klikker og alt muligt andet – ofte udelukkende fordi de ved, det hjælper mig. Med popularitet følger nemlig også gerne mere hate og relativt intens negativ granskning, og apropos det sidste punkt, så vil jeg helst have så lidt af det som muligt! 😀

4. Det her punkt er det vigtigste. Og også det, der er sværest at dele. Jeg vil så gerne blive bedre til at give færre fucks. Det både i mit privatliv, men i høj grad også i mit onlineliv. (Lang, uddybende smøre i det oprindelige indlæg, som jeg ikke lige vil copy/paste).

Resultat: Jeg ville ønske, jeg kunne komme med en lykkelig slutning her, men det kan jeg ikke. Til gengæld har jeg det sidste halve år gået i regelmæssig terapi og derigennem fået svar på, hvorfor jeg har det så svært med den slags. Hvorfor jeg bliver så ked af det, hvorfor jeg ikke bare kan være ligeglad, hvorfor det bliver i mine tanker meget længere, end hvad rimeligt er. Og det har været sindssygt givende at blive klogere på. Det hjælper også med at tackle de nederen følelser, når de kommer, fordi jeg forstår dem bedre. Men helt tør for fucks løber jeg vist desværre aldrig.

 

Jeg har ikke besluttet endnu, om jeg vil lave forsætter for 2021. På den ene side synes jeg egentlig, det er ret hyggeligt, og det er også en fin, lille motivationsreminder uden at være en drill instructor, der råber i ens øre, for det er okay ikke at opnå sine forsætter. Det er nok faktisk mere reglen end undtagelsen. (Forsøgte i øvrigt at google, hvad en drill instructor er i danske militærtermer, men google translate forsøgte at køre den ind med “boreinstruktør”, og uden at være totalt sikker, virker det meget ukorrekt). Måske laver jeg et par forsætter, der får lov at starte i februar, for guderne skal vide, jeg allerede er træt af 2021 med tak til januar, så jeg satser på, vi får en do-over fra den første.

Hvis nogen ligger inde med noget eddergod nytårsforsæt-inspo, så del endelig! …Gerne nogle i den lidt lettere ende, vi har om noget fortjent et præstationsdrevet boost i selvtilliden.

Kommentarer (57)

 • Jeg har lovet min mand, at jeg vil lære at koge æg! Nu er det sagt! Jeg kan lave alverdens mad, men da jeg igen igen fuckede op i kogetid, gav han op 😬
  Jeg glemmer bare at se, hvornår de kommer i gryden!

 • Et af mine nytårsfortsætter drejer sig om at downsize, mere minimalisme og opsparing og fokus på min økonomi.
  Jeg har hentet spiirapp og det er en vanvittig øjenåbner😮 Kan anbefales vildt meget hvis man gerne vil have bedre overblik over sin økonomi

 • Miriam prøv appen Spiir! Der får du overblikket over, hvad din økonomi går til. Den er skide smart. Man kan også sætte mål for sig selv, hvis man gider. Og der er rabatter at hente på forskellige ting. Mobil abonnement, Mofibo osv.

  • Jeg har fået den anbefalet før, men jeg synes ikke, konceptet giver et oprigtigt overblik, fordi den – som jeg forstår det – jo kun kan kategorisere, hvor man bruger penge, men ikke hvad man specifikt bruger dem på. Så hvis jeg køber USB-stik i Føtex eller et lagen i Føtex, hvor jeg normalt ville købe mad, så ryger det de i samme kategori.

   • Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden Spiir. Den kategoriserer nogle ting manuelt, men så har jeg det ellers som vane at gå ind i Spiir cirka to gange om ugen og kategorisere mine køb og skrive noter. Det giver virkelig et fantastisk overblik over ens penge og forbrug.

   • Ift Spiir kan du splitte en udgift op i flere poster. Fx dele Føtex udgiften op i flere poster, som dagligvare, gave, elektronik mv. Mega smart 👌😊

    • Det ER unægteligt smart, men det er lige præcis den slags, jeg ved, jeg ikke kommer til at få gjort! 😀

 • Jeg har droppet fortsætterne i år og lavet nytårs forhåbninger. Jeg HÅBER at jeg kommer på skiferie i 2021! Så kan man ikke sætte barren for højt 😉

 • Kender det så godt. Er aktiv, meget aktiv i noget organisationsarbejde. Jeg kan lide det, lide at være på og er specielt glad for den annerkendelse det giver. Men hvergang jeg skriver noget, holder oplæg eller debaterer det med nogen, efterfølgende har jeg angst for at nogen synes det er forkert, hvad jeg har gjort, frygter kommentarer, og frygter lige så meget, at min indsats bare forbigås i tavshed, ingen har lagt mærke til mig eller hvad jeg har gjort. Mange gange holder det mig søvnløs, så kender det. Det er selvfølgelig irationelt og snakker ikke nogen med om det..du er den første jeg fortæller det til.

  • Det er meget relaterbart, hvad du skriver, Ib. Tak for at dele. Vores problem er jo, at det ikke går væk, fordi vi rationelt ved bedre. Det er bare endnu en grund til at slå sig selv oven i hovedet. For mig bunder det i nogle lede selvværds-issues, der har rod helt tilbage i min barndom. Hvis du har mulighed for det, vil jeg virkelig anbefale at tale med nogen om det. Det er en KÆMPE lettelse at få valideret sine følelser og finde ud af, at der er en helt naturlig grund til, at vi tænker, som vi gør.

 • Mit nytårsforsæt sidste år var ikke at købe noget nyt tøj. Det var faktisk rigtigt sjovt, for jeg har i stedet fået erhvervet mig nogle enormt smukke vintagekjoler, som jeg virkelig knuselsker og værdsætter. For mig virker nytårsforsæt (og ændringer generelt) bedst hvis det er med et mindset om hvilke døre, der åbner sig. Altså i mit tilfælde var det sidste år at fokusere på de lækre og unikke tilføjelser til min garderobe, med sidegevinst at gøre noget godt for kloden, fremfor at ærge mig over ikke at kunne købe nyt tøj.

  • Jeg ville ønske, jeg kunne prioritere genbrug mere, men udvalget i større størrelser er desværre overordnet set virkelig crappy. Især hvis man taler ægte vintage, der ikke bare er tre år gammelt.

   • Jeg er en fyldig kvinde. Jeans har jeg måtte opgive, men jeg har haft stor succes med at tage til Hellovintage markeder, når corona tillod det. De har virkelig flotte kjoler, også i plus size! 😍

  • Jeg er egentlig meget sparsommelig og har aldrig rigtig shoppet igennem, men jeg har så Max netshoppet hver eneste gang, der har været pressemøde de seneste mange måneder. Ikke vilde ting men mange. Jeg er ved at løbe tør for ideer til hvad jeg kan købe. Og jeg havde jo ikke brug for det nye TV. Eller den der puf. Eller glattejernet. Brødkassen eller vandrestøvlerne 🤦🏼‍♀️

 • Mit nytårsforsæt i år er at gå mere med parfume (min datter opfordrede mig til at dufte mere af mor 😂) og lære at stå på hovedet….
  Et tidligere år har det været at drikke flere bobler og rejse nye steder hen (heldigvis ikke i 2020).
  Men nytårsforsæt skal altid være noget sjovt, spændende eller skørt – ikke alvorligt…

  • Jeg kunne engang stå på hænder, indtil jeg engang i en brandert skulle bevise, at jeg kunne stå på hænder og kunne konkludere, at det kan jeg ikke længere…

    • For tre år siden skulle jeg bevise, at jeg kunne lave et high kick helt uden nogen form for opvarmning, fordi jeg var hypermobil. Jeg fik en fibersprængning og døjer stadig med skaden. Hybris…

 • Mit nytårsforsæt er også at give færre fucks, flytte fokus fra det, der ikke kunne eller kan lade sig gøre, være mere modig.

 • Vores nytårsforsæt sidste år var at drikke mere rosé, og jeg må sige at I år kom vi i mål med et forsæt for første gang 🎉

  I år er det at lære at investere i aktier, og det er i gang, så må vi se om vi bliver rigere eller klogere.

  • Uuuuh, jeg har også overvejet det med aktier! Men jeg er jævnt bange for at ende som Monical Geller! 😀

   • Der er en rigtig fin gruppe på Facebook, der hedder Moneypenny. Det er for kvinder, der investerer, og der er generelt så god stemning og rummelighed derinde. Jeg lurede en del derinde, inden jeg kastede mig ud i investering. Håber der er nogle andre modige kvinder, der kan få inspiration derfra ❤️

     • Jeg har også været bange for aktier, men efter jeg har læst Lars Tvedes bog Bobler, Bullshit og Børsfest er jeg blevet helt hooked og mere roligt. Primært fordi jeg kun køber ETF’er (børsnoterede puljer af aktier) og aldrig enkelt aktier. Jeg investerede 25.000 kr. i en ETF for de 25 største aktier i Danmark og det gav en stigning på 6 % på 5 uger. Jeg har altid været bange for at miste mine penge på aktier, men hvis de 25 største aktier i Danmark crasher, så er det mit mindste problem 🙂 Desuden kan Nordnets månedsopsparing anbefales, hvis man ikke lige har en større portion penge til aktier. Jeg overfører fast 1000 kr. hver måned, og så bliver det automatisk investeret i det, jeg nu har bedt om – så smart.

    • Er på MoneyPennies, super informativ gruppe og dejlig stemning. Der er ellers laaaangt imellem kvindegrupper på Facebook hvor alle “taler” pænt.

     Jeg er startet 5 januar og 5% oppe (skide Ørsted der æder af mit ellers flotte overskud!)

 • Jeg har altid mellem 10-15 nytårsforsæt og altid positive. Jeg har kladder fra 2013 og frem og synes hver år, det er sjovt at læse. Af faste forsæt er: mere sex, mere glimmer, flere bobler. Jeg har også haft at lære at lægge neglelak (lykkedes ok men er glemt igen), læse danske klassikere (fik nogle store læseoplevelser ud af det) og åbne mig op for muligheden for kærligheden og ikke være en kynisk skid. Den sidste krævede lidt terapi, men det blev året, jeg mødte min kæreste. Nogle forsæt er små og konkrete, mens andre er store og måske mere fungerer som påmindelse til mig selv om ting, jeg gerne vil gøre bedre i løbet af året.

  Da jeg blev mor i 2018 og igen i 2020 har forsæt de år blandt andet være at bruge mindst tid på praktiske gøremål og være stolt af ting jeg gør godt som mor. Og jævnligt drikke Guinness med min bedste veninde på vores stampub. Det gør mig altid glad.
  I 2021 vil jeg færdiggøre min uddannelse og fejre det hårdt. Jeg vil prioritere alenetid, gense al RuPauls Dragrace, tage i spa og biograf alene og bestille mad fra nye restauranter i stedet for de samme altid. De forsæt giver mig lidt fornyet energi til året.

  • Sikke nogle gode forsæt! Jeg er især vild med de faste, måske skulle jeg finde nogen, der er lige gode hvert år!

 • Jeg er gået med nytårsforTsætter i år; jeg vil fortsætte med at bruge tandtråd, træne når det passer og altid have en flaske bobler på køl… Det har faktisk været meget godt for mig at fokusere lidt på de punkter hvor det går godt!

  • Det er lige præcis derfor, jeg tænker, der skal nogle mindre forsætter på og ikke bare de kæmpestore. Så vi kan fokusere lidt mere på, når vi har succes!

 • Jeg har i år som forsæt, at jeg kun skal købe 12 nye garderobe tilføjelser (sko, tasker, tøj osv., undertøj og strømper undtaget). Jeg har ikke gjort det ud fra tankegangen, at jeg skal spare e.lign., men for at øve mig på virkelig at overveje hvert køb og købe flere kvalitetsting, der kan holde i mange år.

  Det andet er min og min kærestes og går på, at vi gerne vil drikke bedre vin i 2021 😉

  Nu må vi se 😉

 • Vores fælles nytårsfortsæt er at spise take away eller restaurantmad kun én gang om måneden.

  Mit eget er at træne min bækkenbund mere, så jeg ikke sjattisser. Og så vil jeg gerne lære at sy. 🙈

  Sidste år var nytårsfortsættet, at vi skulle droppe bland selv slik. Og dét lykkedes virkelig godt! Vi købte kun bland selv slik, da der skulle specifikt slik på to kager.

 • Jeg har et nytårsforsæt og det er et stort et: At jeg skal holde op med at være så negativt dømmende over for alt og alle i mit hoved, og i stedet bare lade det være/passere ubemærket han: Hvor har han dog nogle mærkelige xxx, hun er alt for xxx, det er helt forkert stavet, den xxx er grim etc. Det er så primitivt og ikke befordrende for noget som helst, men hvor er det svært at stoppe strømmen oppe i hovedet 🙁

  • Det er da et fremragende forsæt, Ulla! Det er også noget jeg selv har arbejdet med de sidste 5 år, og det bedste for mig i den proces er at omgås mennesker, der ikke selv dømmer andre, så jeg selv lærte at tale om og tænke på andre ting, eller mennesker, som er vidt forskellige fra mig selv, så jeg bliver konfronteret med, at mine fordomme gør, at jeg forsimpler og tager komplet fejl af mennesker! Det tror jeg, at jeg vil fortsætte med at arbejde på!

 • Mit nytårsforsæt var sidste år. Gøre mere ud af indpakningen til en gave eller et kort. Og dække et pænt bord oftere.

 • Jeg ville gerne holde fast i retten til at sige NEJ (og det handler ikke om Metoo), bare nej jeg kan ikke i dag, nej den opgave har jeg ikke lyst til at påtage mig nu, nej jeg har ikke rigtigt lyst til at gøre det i dag, nej det kan desværre ikke lade sig gøre – nej, jeg synes noget andet, bare NEJ – fordi jeg gerne vil passe på mig selv og ikke være træt af skulle forsvare det og tænke på hvad andre måtte mene. Så vil jeg fortsætte med at dele min optimisme ud til mine omgivelser og glæde for livets små ting – ja tak

 • Måske du kunne lave et for 2021, der hedder, “Blive ved med at underholde, inspirere og give stof til eftertanke hos loyale følgere”?
  Jeg har i hvert fald lige booket et møde med banken, så vi (endelig) kan tale om at omlægge vores lån og måske spare et fuckton af penge på den konto – inspireret af dit punkt 1.
  Knus og boost til selvtillidskontoen – du gør det sgu godt ❤️

  • I så fald vil jeg gerne overføre det forsæt til dig, så du kan tage æren for at have efterlevet det, når jeg nu ikke har! 😀 Tak for de søde ord, de varmer. <3

 • Jeg vil blive en god hundeejer for den hvalp, vi snart får. Og i den forbindelse vil jeg bære over med mig selv, når overskuddet til træning sikkert er mindre, mens hund er baby.

 • Mit nytårsforsæt har i mange år været at gå mere i høje hæle og drikke mere champagne/cava/ting med bobler.
  Lige sidste år, var det så året hvor jeg virkelig gik ned på det nytårsforsæt. Mit håb er, at jeg kommer stærkt tilbage i år

 • Jeg mødte for nogle år siden en kvinde på skiferie og hun havde sådan en inspirerende tilgang til nytårsforsætter.

  Hvert år sætter hun sig for at vil lærer noget nyt f.eks. at spille klaver, at strikke, at lærer et nyt sprog etc.

 • Jeg har normalt ikke nytårsforsæt, da jeg ofte synes, at folk bruger dem til negativt, og jeg har svært ved at ændre vaner, hvis jeg “straffer” mig selv.

  Sidste år var mit nytårsforsæt, at jeg skulle have et job som biolog. Jeg endte med at tage en chance og flyttede til Australien i håb om, at det ville være lidt lettere at finde arbejde.

  Jeg endte med to drømmejob, hvor jeg skulle arbejde med bevarelse af delfiner og pukkelhvaler 👏 I år er mit nytårsforsæt at få mere tid med delfinerne og hvalerne, fordi det gjorde mit helt i gennem lykkelig at arbejde med ❤️

  Det giver nok ikke direkte inspiration, men jeg kan anbefale enhver at gøre mere af det, som gør dem lykkelige!

Der er lukket for kommentarer.