Jinx!

Welp, jeg jinxede mig selv. Min mandag på en mandag besluttede sig for at brede sig lidt ud over de kommende dage også. Jeg sad foran mit makeupspejl i går ved middagstid, da min agent, Nana, ringede for at høre, hvad vi skulle gøre med vores event om aftenen oven på Mette Frederiksens nye udmeldinger. Og jeg, som ikke ejer et tv og derfor heller ikke havde opdaget, at der var Corona-pressemøde tidligere på dagen, var helt forvirret og måtte lige sættes ind i sagen. Vi vendte og drejede mulighederne i håbet om at kunne finde en måde, hvorpå det kunne forsvares at gennemføre, men det var alligevel 200 mennesker på rigtig lidt plads, og selvom lysten var stor, så ville det næppe kaldes strengt nødvendigt at mødes en tirsdag aften og se Little Women omgivet af store mængder snacks. Så vi aflyste. Og brugte resten af dagen på at rulle alle de ting tilbage, vi har brugt de sidste måneder på at rulle ud. Og for mit vedkommende sørge lidt over de 200 Magnum, der nu er ejermandsløse, for jeg er ikke typen, der græder over spildt mælk, men jeg vil godt fælde en tåre over spildt is.

Midt i aflysningskaosset blev min forestående tur til Flensborg ligeledes udskudt. Jeg var selv med til at træffe beslutningen, for selvom Tyskland stadig er et “gult” land, så var der ikke umiddelbart et stort tab for nogen ved at skubbe det til et senere tidspunkt, og jeg vil helt ærligt hellere af sted uden Corona-skyen hængende over hele verden. Der er bare en vis utryghed i luften lige nu, og selvom jeg ikke selv frygter at blive ramt, så synes jeg, det er så fint, hvis vi kan være med til at holde hånden over dem, der ikke ville kunne ryste virussen af sig uden videre.

På mange måder føles det som at være med i starten på sådan en post-apokalyptisk film. Altså, jeg skal lige understrege, at jeg ikke tror, verden er ved at gå under (modsat Hans og Esther), men jeg oplever lidt samme følelse, som da jeg var 16 og tog til Nik & Jay-koncerter i tide og utide. Vi ankom altid helt absurd tidligt for at komme til at stå allerforrest, men i lang tid efter ankomst ville vi bare sidde med de andre early birds og chille i koncertlokalet, for når den første person gik op til scenen og stillede sig, så fulgte alle andre trop, og så skulle man jo altså stå der, indtil koncerten rent faktisk startede. Og det kunne godt være jævnt mange timer. Og det er lidt sådan, det føles med hamstringen nu. Altså, de fleste har ikke rigtigt lyst til at begynde at hamstre, men hvis alle andre hamstrer, så risikerer man jo, at man ikke længere kan købe helt almindeligt ind, og så er det måske alligevel lige værd at købe et par ekstra dåser makrel i tomat?

Jeg fik mange anklagende blikke, da jeg købte toiletpapir i går, og jeg havde lyst til at råbe til folk, at jeg helt oprigtigt bare var løbet tør, og at jeg kun er ét menneske i husstanden, så jeg har ikke behov for at hamstre hundrede ruller, for en ottepak skal nok vare, til krisen er drevet over igen!

Ting, jeg til gengæld overvejer at hamstre:

 • Knorr Spaghetteria. Et lille mirakel inde for tilsæt-kun-vand-genren. (Det er kun carbonaraen, der er tilbage på markedet, siden jeg testede dem i sin tid, men til gengæld er der kommet tre nye versioner, hvor jeg både kan anbefale den med tomat og den med pesto).
 • Ost. Fordi uanset hvad man ellers hamstrer, så er der 90% chance for, at det bliver bedre med ost på.
 • Vådfoder til Herbert. Ellers slår han mig ihjel, mens jeg sover.
 • Frossen spinat. Den slags, der er hakket og frosset ned i små klumper, så man bare kan tage, hvad man har brug for. Jeg ved ikke, hvem der har fundet på det, men det er fucking genialt.
 • Matador Mix Dark.

Ting, jeg helt bestemt ikke skal hamstre:

 • Gær. Altså, jeg forstår ikke hypen. Hvis du ikke har bagt siden 1996, så behøver du ikke starte nu. Hamstr nogle krydderboller og smid dem i fryseren i stedet.

Hvis nu hamstringspanikken skulle begynde, hvad går du så efter?

Kommentarer (41)

 • Tun på dåse, rugbrødsblandinger, og selvfølgelig toiletpapir. Ikke at jeg sådan har tænkt tanken, eller gjort det, eller overvejet at hamstre, altså sådan oprigtigt. Men altså, det har jeg jo så alligevel. Slik holder vel også i god lang tid, så måske skulle jeg også fylde lidt ekstra op i skabet nu vi er i gang med at bliver fullblown preppers ?

  • Hvis skaden skulle ske, så tænker jeg ikke, vi er ude i mange måneders forberedelse. Men hvis man er i karantæne i 14 dage, skal man i hvert fald have ting, der kan holde sig så længe.

 • Helt klart mozzarellaost og en brød af en art. Måske også havregryn. Skulle det gå helt galt, så må jeg bruge bruseren efter toiletbesøg, hvis vi løber tør for papir ?

 • Tandpasta, chokolade, frosne grøntsager, ost, boller til fryseren, nogle pakker pandekager og spaghetti miracoli ?
  Så næsten det samme.. ?

  • Tandpasta? Det er en af de ting, der tager mig måneder at komme igennem, så det løber jeg ikke sådan lige tør for! 😀

   • Måske mest fordi jeg er ved at køre på sidste dråbe i tuben ?
    Ellers var den nok ikke kommet på listen ?

 • Bleer!
  Har en søn på 15 mdr, og jeg skal fandme ikke igang med at lære den gammeldagsmetode anytime soon..

 • Så på YouTube sidste dag, at amerikanerne hamstrer det, de spiser når de er syge = suppe, Panodil og strepsil. Det giver egentlig ret god mening…

  • Ja, hvis skaden skulle ske, så er det jo svært at skaffe dem efterfølgende i hvert fald!

 • Jeg tog min 5 årige datter med ud at handle håndsæbe, køkkenrulle, toiletpapir, pasta, ris, havregryn. Skal lige have fat i noget saft og så har vi lidt ekstra på lager, så vi kan klare os i et par uger. Det bedste var dog da min datter, midt i Rema 1000, udbryder “moar skal vi også hamstre andre ting” ?? Nu synes jeg jo ikke vi hamstrede men blev simpelthen så pinlig berørt og anede ikke hvad jeg skulle sige ?

 • Vådfoder til min kat. Helt klart øverst på prioritetslisten. Jeg skal nok klare mig, men jeg skal gerne have en stjerne som slave 😉

 • Hej

  Jeg vil på det kraftigste opfordre til, ikke at hamstre. Jeg tolker, at indlægget er skrevet med et glimt i øjet, men man ved sgu aldrig hvad andre læsere tolker ind i indlægget. Så please please ikke hamstre – Mette Frederiksen understreger, at det er en sundhedskrise og ikke en fødevarekrise ☺️

 • Gær og alt hvad der står Knorr på. Og så måske noget frugt/grønt på frost. Tænker at holde den kørende på hjemmebag, Knorr retter og smoothies hvis uheldet skulle være ude 🙂

 • Trist hvis folk hamstrer. Det er ikke solidarisk. Bedre at alle kan få mad end at nogen har til 3 måneder og andre ikke har til 3 dage.
  Hvis alle lader være, bliver der ikke noget problem. Det er folk selv der skaber problemet.

  • Du har helt ret, men indlægget her er udelukkende skrevet i sjov – fordi hamstring netop er så absurd. 🙂

 • Allerførst: tak for linket til Hans og Esther! Det er sølvpapirshat på højt plan og klart dagens gide grin! Ift hamstring måtte håndsæbe nok stå øverst på listen, hvis jeg absolut skal vælge 😀 Jeg bager rigtig meget, men man kommer virkelig langt med en lille bitte klat gær eller tørgær (hvilket jeg altid har lidt af, hvis jeg vil bage men har glemt at købe gær) og ellers kan jeg bruge min rug- eller hvedesurdej, så jeg har overhovedet ikke købt gær og gør det heller ikke. 😉

 • Toiletpapir. Mest fordi vi har fire ruller i skabet og husstanden består af tre mennesker.
  Jeg bevægede mig i Netto i håb om at få en pakke rugbrød, en liter mælk og en pakke toiletpapir, men der herskede jo russiske koldkrigstilstande. Rugbrødet fik jeg dog.

 • Jeg tænker at bruge tiden fornuftigt og afvænne vores datter fra at bruge ble, så er der da en ret vigtig ting strøget fra listen… men måske bukser og underbukser er vejen frem i stedet for ?

  Ellers må det være cola, snolder og Chips, jeg skal trods alt være hjemme med to børn i minimum 14 dage ?

 • Gær- strejken var besynderlig, og ser lige nu på tv, at der er en, der har købt 5 pakker gær. Det er totalt latterligt.
  Dengang var det helt unødvendigt, der var masser af brød i forretningerne.

 • Jeg troede faktisk gær burde være blevet mindre populært efter at alle er begyndt at have deres egen surdej? Men ud over det, så må det der hamstring da stoppe ret hurtigt. Specielt her i København. Jeg har da i hvert fald ikke plads til 200 ruller lokumspapir og 30 dåser flåede tomater nogen steder?

 • Min søn på 6 år er meget bekymret for ikke at kunne få fredagssnolder, så vi har været i Netto idag og hamstre fredagssnolder til det næste år. Realistisk holder det nok kun 2 fredage ?

 • Efter en dag hjemme med ungerne ved jeg nu, at det, der bør hamstres, er silk clay, farvet karton, lim til limpistolen mm.
  Tager dem med i Panduro lørdag og rydder biksen. Så er I advaret, andre mødre ?

  • Hej Marie. Vil bare sige man også kan få en del kreativ ting i både søstrene Grene og tigeren. Til billige penge.
   Lyder som fantastiske ting at hamstre.

Der er lukket for kommentarer.