Shopping i USA

Min søster og svoger + moms skal på en tre uger lang roadtrip til USA til efteråret, og jeg overvejer kraftigt (okay, har mere eller mindre bestemt mig for) at tage med på del to af turen, der ville tage mig forbi gamle favoritter som New Hampshire og Vermont (og ja, Ben & Jerry’s), men også ville betyde, at jeg kunne krydse flere helt nye stater som Tennessee og Virginia af på min bucket list. Og, well, I ved jo, hvordan jeg har det med at rejse derover. Enhver grund jeg kan finde.

Jeg har efterhånden skrevet en del om mine amerikanerrejser, nogle bare almindelige fortællinger, andre mere informerende til andre (kommende) rejsende på jagt efter tips. Fx det her om hvordan jeg helt lavpraktisk planlægger mine ture og det her om tips og tricks (søg ESTA, hvad/hvem skal man tippe, hvad er salgsskat, osv) til, hvis du selv skal af sted. Men flere gange er jeg blevet gjort opmærksom på, at jeg mangler et decideret shoppingindlæg. Så hermed en liste over de bedste butikker eller i hvert fald mine favoritshops i Guds eget land.

Først og fremmest er det vigtigt at gøre opmærksom på, at USA er ENORM. Jeg vil derfor ikke kunne anbefale mit yndlingssupermarked, for forskellige kæder holder til i forskellige områder, og det nytter ikke, jeg råber højt om Market Basket (omg, the whoopie pies!), hvis du skal besøge vestkysten. Men hvis vi holder os primært på tøjsiden, er der stadig mange gode butikker at komme efter, som er mere eller mindre landsdækkende, og de kommer altså her:

Target: Du kommer ikke udenom, og det er der heller ingen grund til. Target har alt, hvad hjertet kan begære, fra enorme mængder tøj (også all of the plussize) til beauty, sko og accessories, men også elektronik, slik og alt derimellem. Teknisk set er det ikke et supermarked, for vægten ligger meget mere på tøj og deslige, men udvalget er generelt vanvittigt, og der er en grund til, at der findes talløse memes om at gå i Target efter én ting og komme hjem med en vognfuld. TAG ALTID EN VOGN!

T.J. Maxx, Marshalls, Ross Dress for Less: Mine ultimative favoritter. Jeg vil mene, at T.J. Maxx af de tre her er den mest udbredte og nok også den, I har hørt mig tale mest om, men i bund og grund er de tre meget de samme butikker med få variationer. Ross er fx ikke fabelagtig på hudpleje, men har til gengæld det vildeste udvalg af kjoler. Det virker mærkeligt at kalde dem outlets, men det er vel meget det, de er. Bortset fra at det her i høj grad er restpartier i en sådan grad, at der snildt kun kan være en enkelt af hver ting. Og det er ikke elegante butikker med smukke hylder og stativer, tværtimod. Til gengæld er der GULD at komme efter. Både i tøj, sko og beauty. Der er både mærker, du ikke kender, og mærker, du kender. Lavpris, mellempris og ind imellem også de helt dyre sager. Det er her, jeg går amok, og hver butik har sit eget udvalg, så der er altid nyt at lede efter.

Kohl’s: Kohl’s er primært en meget stor og nydelig tøjbutik. Der er plads, pænt og styr på tingene. Det var der, jeg på min sidste tur forelskede mig i et par flats og jagtede dem i min størrelse i alle byer, jeg besøgte). De har et meget stort udvalg og stikker i mange retninger, men er stadig meget tilforladelige i prisen. Også Kohl’s er gode til plussize, og de er også ret stærke i celebrity-kollektionr. Blandt andre Very Wang, Jennifer Lopez og Lauren Conrad holder fast til her. Som de fleste butikker i USA begrænser Kohl’s sig dog ikke til tøj og har også fx et stort udvalg i beauty.

KMart: Ærligt, jeg har ikke gjort mig vanvittigt meget i KMart, men de kan beskrives som værende lidt i samme genre som Kohl’s med et måske lidt mere kluntet ry. Til gengæld var jeg der sidst i slutningen af oktober, og deres udvalg af ugly Christmas sweaters fik mig næsten til at græde af glæde.

Saks Off Fifth, Nordstrom Rack, m.fl.: Der findes en del af de her outletbutikker tilknyttet de store luksusbutikker, og man kan gøre nogle virkelig gode kups. Det var fx i en Nordstrom Rack, jeg erhvervede mig et par spritnye Céline-solbriller til lige på den anden side af $100. Men! De her butikker lever af folk, der vil gøre kups, og de tjener rigtig mange penge på at sælge lav-budget-luksus (fx de billigere tasker fra mærker som Marc Jacobs og Michael Kors) til priser, der virker tillokkende, men helt ærligt ofte kan findes billigere i butikker som T.J. Maxx. Så vær påpasselig. Jeg plejer at gå efter mærker/ting, jeg kender normalprisen på (eller evt lige googler) og som ikke forhandles i vanvittigt mange andre butikker. Vær dog obs på, at de her butikker mest ligger i forbindelse med større byer.

Walmart: Teknisk set nok et supermarked, men der er ikke det, Walmart ikke har, og selvom det ikke sådan er super fashion, så har jeg gjort mange gode køb i fx grimt Disney-tøj og übernuttet babygear til gaver. Og så er Walmart i sig selv jo bare et virkelig fascinerende sted!

Honorable mentions, som falder uden for tøj-kategorien:

Dollar Tree: Alting koster én dollar. Butikkerne er altid af varierende kvalitet, men alting koster én dollar! Og her er altså også mad og beauty og party supplies og hele turen, så det er en tur værd. Jeg bruger dem ofte, når jeg fx vil teste nye snacks af, fordi de kommer i portionsstørrelser modsat kæmpepakkerne i supermarkederne.

Bed, Bath & Beyond: Siger måske lidt sig selv ud fra navnet. Farligt, farligt sted!

Sally Beauty, Ulta Beauty, m. fl.: Det kan godt betale sig at shoppe beauty i USA. Dels har de væsentligt flere mærker, og dels ligger priserne ofte en smule under de danske. Mange af de store tøjbutikker har deres egen beautyafdeling, men der findes også butikker dedikeret til beauty alene.

Som altid har jeg sandsynligvis glemt nogen, eller der er nogen, jeg slet ikke kender, så I tipper endelig bare videre i kommentarfeltet. Husk dog så vidt muligt at lade det være landsdækkende kæder, så alle kommende amerikanerrejsende kan være med! 😀

Kommentarer (23)

 • Perfekt timing Miriam! Jeg rejser på seks ugers road trip med mand og unger til september, og det her indlæg var lige hvad jeg manglede ???

 • Yes!! Lige sådan et indlæg jeg manglede!
  Elsker dine USA indlæg – ønsker mig mange flere ? Tager turen fra San Fran til LA i november!
  De kommer alle på listen ?

 • Dollar General samme type som Dollar Tree, men med flere butikker, og Family Dollar, som er lidt mindre end Dollar General og Dollar Tree, men stadig tusindvis af butikker over hele USA.

  Gap, Banana Republic og Old Navy er samme gruppe, og man kan tit finde gode tilbud fra de andre i Old Navy.
  Det samme gælder for Ann Taylor og LOFT, samme koncern, og deres outlets har tit gode tilbud fra high street butikkerne.

  Talbots, deres hverdagspriser er lidt høje, men når de har udsalg starter det typisk ved 60% og opefter.

  Simon´s, har outlet malls i næsten alle amerikanske stater, og flere i nogle af de store stater.
  https://www.simon.com/mall
  Deres Premium outlets har endda mærker som Prada, Gucci, Valentino, Boss, Burberry, YSL osv. osv.
  Ind i mellem kan man gøre virkelige fund til billige penge, andre gange kan de nærmest være dyrere end at handle i de store mærkers flagship stores i London, Paris eller Milano. Miriams råd om at kende normalpriser og kvaliteter er virkelig godt, for man skal se sig for når man outlet shopper, og man skal slet ikke kigge på før priser!

  Hilsen Rikke, der synes Miriam skal rejse med alle 3 uger, om ikke andet, så for at holde os andre herhjemme underholdt 🙂 Jeg melder mig gerne som Herbert passer

  • Det passer desværre ikke, hvad du siger først. Jeg er nemlig selv faldet i den fælde på jagt efter dollar stores! 😀 I en Dollar Tree koster ALT én dollar. Hverken Dollar General eller Family Dollar falder i den kategori. De er begge snarere supermarkeder i den snuskede ende, der derfor har ret gode priser. Men de er ikke dollar stores. Jeg har lige tjekket efter for en sikkerheds skyld; de har begge tilbudsaviser online.

   Men stærkt at hive GAP & Co. ind! De har ganske rigtigt virkelig stort udvalg til meget rimelige penge.

   Simon’s har jeg simpelthen aldrig hørt om, men det skal jeg da vist have lavet om på, kan jeg se! Tak for tip!

 • Elsker alle dine USA-indlæg! Har også en lille bøn: gider du mon lægge dine instastories fra seneste USA-tur ud på dine moments? ☺️ Ville så gerne gense dem!

  • Der er desværre begrænsninger på, hvor mange stories, man må ligge i sådan et højdepunkt, og der er simpelthen for mange stories til, at de kan være der! Desværre!

 • Kender du Burlington? – har lige været over there og min veninde introducerede mig til dem – en lidt mere ordnet butik end TJ Maxx som jeg også elsker MAX 😉 god tur til efteråret.
  Kh Karen

  • Altså Burlington i Vermont? Yes, har været der et par gange. Det er i det område Ben & Jerry’s ligger. 🙂

   • Burlington Coat Factory, eller bare Burlington i daglig tale. Startede som sælger af varmt tøj, men sælger alt muligt i dag. Personligt synes jeg at udvalg og kvalitet er meget lig JC Penny, som vel bedst kan sammenlignes med dengang vi havde Daells varehus.

   • Tænker der menes Burlington Coat Factory, som bare har hjemmesiden Burlington.com 🙂 De ligger os tit i forbindelse med outlets, almindelige malls eller nær de områder hvor man finder en Walmart, Ulta og Target i en lille klynge. Dem jeg har været i har haft rigtig, rigtig mange sko og en del tøj, os plus sized. Ikke super mærkevare agtigt, men de har sko fra fx Nine West, Anne Klein og Donna Karan.

    • Arh, jeg er med igen! De er blevet snuppet i at sælge fakes et par gange, og det har gjort mig lidt skeptisk. 😅

 • Simone. Hvis du er til sushi, så prøv Sushi on North Beach eller den italienske lige ved siden af. Bare et tip? Og husk ALDRIG at stille dig i kø ved endestationerne på sporvognen. De samler op hen ad vejen, så vælg et stoppested i nærheden og spar en times kø. God tur.

 • Du har formået at nævne praktisk talt samtlige amerikanske butikker jeg afskyer af hele mit hjerte ?

  “Alle sin smag” må være meget passende her.

 • Fantastisk indlæg – stod lige og manglede dette. Rejser selv derover om et par uger. Mon du har et par fif til beauty mærker man bør gå efter derovre som man ikke kan købe herhjemme? 🙂

  • Selvfølgelig! Jeg er ret glad for Revlon, CoverGirl og Neutrogena, og så har de væsentligt mere Wet’N’Wild at vælge imellem, som jeg virkelig synes er godt til prisen!

 • Jeg slår også et slag for Simon’s great mall. Forsøg at komme en hverdag ?

  Derudover vil jeg opfordre at man lige googler lidt på Walmart, inden man smider sine penge der. Mere grisk og urimelig koncern skal man vidst lede længe efter.

 • Skønt indlæg! Altid rart med lidt amerikaner feeling og gode tips 🙂
  Jeg så du skrev, at I tager til Tennessee så jeg tænkte jeg selv lige ville komme med et tip. Hvis I kommer omkring Great Smokey Mountains, som er ubeskriveligt smukke, så kan I overveje et stop i Pigeon Forge. Det er byen hvor Dolly Parton voksede op og den er virkelig tosset. Den minder mest om en slags mini Las Vegas med cowboy og hillbilly tema. Og hvis I er til forlystelsesparker ligger Dolly Partons helt egen af slagsen i udkanten af byen. Den hedder Dollywood – og den er faktisk rigtig hyggelig og slet ikke pink og plastik agtigt som jeg ellers troede inden jeg besøgte den.

 • Kommer nok aldrig til USA ? men gud hvor jeg elsker dine indlæg om emnet.. drømmer om at spise og shoppe mig tværs igennem landet og købe en grim magnet i hver stat.
  Ide til endnu et USA indlæg: fastfood restauranter!

  • Jeg har faktisk overvejet den med fastfood, men jeg glemmer altid at tage noter, når jeg har prøvet et nyt sted! Jeg må lige oppe mig!

Der er lukket for kommentarer.