Roadtrip i USA – Helt lavpraktisk

Jeg har tidligere skrevet et indlæg med alt det, der er både need to know og nice to know, når man rejser til USA, men jeg har fået imponerende mange forespørgsler på, hvordan jeg konkret planlægger mine amerikanerture, så det er altså fokus i dette indlæg.

Step 1: Planlæg din(e) destination(er). Hvor vil du flyve til, og hvor vil du flyve hjem fra igen? Er der noget bestemt, du vil se undervejs, der har indflydelse på din rute? Er der nogle steder, du gerne vil have mere tid end andre? Sørg for at have din rute planlagt med overnatningssteder osv, før du booker dine flybilletter. Jeg gør helt simpelt det, at jeg plotter mit start- og slutpunkt ind på Google Maps, og så finder jeg byer i rimelig afstand fra hinanden undervejs på ruten og vælger dem til overnatningssted. Nogle steder får en enkelt overnatning, andre to, helt store byer kunne snildt få mere. Det er totalt smag og behag. Min erfaring siger mig, at jeg foretrækker en rejsetid på max 1½ time i bil om dagen, men jeg er også alene i bilen, så hvis man nyder selve køredelen, kan man sikkert godt oppe den tid noget. Bare vær obs på, at det godt kan være lidt udmattende at køre i bil længere tid ad gangen, og at den tid selvfølgelig også tager fra ens tid til at opleve.

Step 2: Køb flybilletter. Jeg foretrækker sider, der henter info fra forskellige fly- og rejseselskaber. Det kan fx være Momondo (reklamelink), Travellink eller Skyscanner (reklamelink). Er man fleksibel med rejsetidspunkter, har Skyscanner fx en funktion, hvor man kan få et overblik over prisen til sin destination i hele måneder ad gangen og dermed vælge den billigste. Det var herigennem, jeg købte til denne rejse. Destinationer som fx New York og Orlando, der er populære blandt turister vil altid være billigst, men man kan sagtens starte eller slutte sin roadtrip i en af de byer uden at give den alt for meget opmærksomhed, hvis man gerne vil undgå det meget turistede USA.

Step 3: Lej en bil. Igen er det smart at køre sider, der henter mange tilbud ind. Jeg var heldig at rende på en kampagne omkring billeje og fik det derfor billigere gennem Travellink. Men generelt er det smådyrt at leje en bil. Forsikring koster kassen, og hvis man afleverer sin bil i en anden stat, end man har hentet den, vil der også komme gebyr på, ligesom det ofte vil koste penge at registrere flere chauffører. I sidste ende er det selvfølgelig det hele værd, men vær forberedt på, at det er en solid udgift.

Step 4: Book overnatninger. Igen findes der forskellige sider til dette formål. Hotels.com (reklamelink), Trivago, m.fl., men jeg har hver gang brugt Booking.com, og det har jeg virkelig gode erfaringer med. De har et loyalitetsprogram, der giver rabatter, og selvom jeg altså ikke rejser som en vanvittig, fik jeg gjort nogle rigtig fine deals på den her tur, fordi jeg konsekvent har brugt dem og dermed gjort mig fortjent til rabat på visse hoteller. Siden er nem og overskuelig, og jeg sorterer bare efter billigste mulighed og kigger derefter på billeder og anmeldelser for at se, om det er noget ved. Jeg er ikke så kræsen med mine overnatninger, så længe der er pænt og rent, gratis WiFi og et køleskab. I har måske andre krav. Derudover har Booking.com en app, hvor hele ens tur er samlet i kronologisk rækkefølge med al info på hotellerne. Det er første gang på denne tur, jeg har brugt deres app, men den kan simpelthen ikke anbefales nok. Kæft, den gjorde mit liv lettere i stedet for at skulle råde rundt i gamle mails og udprint.

Og så er man sådan set igennem. Jeg anbefaler at rejse med håndbagage + indchecket kuffert og at pakke meget let på turen over, hvis man er typen, der godt kan lide at bruge penge. Apropos, så er der mange, der spørger ind til budget, og jeg vil sige, at en tommelfingerregel er, at det koster 25.000 for en tur på 14 dage inklusiv alt. Per person, forstås. Det kan med garanti gøres både billigere og dyrere, afhængigt af, hvordan man rejser. Fx spiser jeg sjældent ude på “rigtige” restauranter om aftenen og spiser også generelt morgenmad på mit værelse, men til gengæld shopper jeg en del. Derudover er nogle stater dyrere end andre, og det er selvfølgelig overordnet set billigere på landet end i storbyerne. Der er mange faktorer, der spiller ind, men som tommelfingerregel er det et fint beløb at satse på.

Har man noget genialt at tilføje, eller har man spørgsmål, så er kommentarfeltet selfølgelig åbent. 😀

Kommentarer (23)

 • Vær obs på at have mønter i bilen, da der er Toll(vejafgift) på mange veje. Og hvis du vælger et sunnpass(i Florida er det som BroBizz), så vær opmærksom på at pengene løbende bliver trukket op til 2 måneder efter på dit kort.

  • Jeg vil ikke anbefale mønter. De er blevet udfaset så meget, at man de fleste steder slet ikke kan betale fysisk længere. Enten skal man have et Pass af en art, eller også skal man sikre, at ens biludlejer har registreret nummerpladen til at betale. Det har jeg også skrevet i det første indlæg, jeg linker til. Meget vigtigt! Ellers kan man få en heftig bøde.

   • Altså vil sige de fleste steder i Californien er det kun muligt at betale kontant, med et “Pass” eller online efterfølgende. Så at have lidt mønter i handskerummet vil jeg også klart anbefale 🙂

    • Jeg var i Californien i september, og det er ikke min oplevelse. Men Californien er selvfølgelig også stor. 😀 Men det nytter i sidste ende ikke noget at have mønter med, hvis man SKAL bruge et pass eller en nummerplade, der er tilmeldt, bare en eneste gang. Plus, det er hundrede gange nemmere med et pass (som ikke koster noget at få) end at skulle stoppe helt op og betale manuelt. Jeg kan faktisk godt forstå, man mange steder helt har valgt at droppe den betalingsmetode. 🙂 Så min anbefaling er 100% et pass. Det har været den klart bedste løsning på mine fire sidste ture, som alligevel har dækket en del forskellige stater.

 • Fik et genialt tip af min bankrådgiver for noget tid siden – hvis man gerne vil undgå at betale en formue i forsikringer på sin lejebil, skal man købe et mastercard platinum. Da jeg fik rådet, kostede det 1.300 pr år, og dét var hvad jeg blev opkrævet for en uges billeje i ekstra forsikringer (for ansvar er ikke nok i USA hvor man også skal forsikres mod andres tilskadekomst og deraf følgende skyhøje hospitalsregninger).

   • Den dækker vist alt der har med bilen at gøre (og de mennesker der er i den/bliver ramt af den). Bed evt din bankrådgiver om de seneste betingelser. Kortet har også mange andre forsikringer med. Jeg skal i hvert fald have sådan et, når jeg en dag tager derover igen.

 • Med hensyn til Mastercard, og forsikring så skal man virkelig læse sine betingelser godt igennem inden man baserer sig på den forsikring. Vilkår er meget forskellige fra kort til kort og bank til bank. Under nogen aftaler skal man have købt både rejse, hotel og billeje over kortet for at det gælder. Hos andre er det kun billejen, andre igen dækker ikke hvis man er på kombineret forretningsrejse og fritidsrejse. Hvordan Miriam f.eks. ville blive opfattet juridisk, når nu hun har underholdt os undervejes, om hun ville skulle have en erhvervsforsikring, vil jeg nødigt ligge og slås med efter et uheld.
  De bedste kort-forsikringer er dem der bare dækker, punktum. Men de koster som regel også en del.
  Vi plejer at leje gennem rentalcars, så får man alle nødvendige forsikringer med i prisen, men alligevel prøver alle udlejningssteder at sælge ekstra unødvendige forsikringer oven i, når man står ved skranken, mega irriterende!

  Når vi planlægger en rute, er det som regel noget med hvilke Nationalparker vi gerne vil besøge, historiske steder, kendte byer, gode outlets og den slags. Jeg mistænker lidt at Miriam har plottet ruten denne gang, efter at kunne ramme så mange TJ Max som muligt? LOL

  • Jeg planlægger meget sjældent andet end selve ruten. Jeg foretrækker faktisk først at finde ud af, hvad der er i byen, når jeg er der. Men jeg kan godt høre, vi har lidt forskellige prioriteter. Jeg vil helst til ukendte byer, og jeg synes mestendels, outlets er håbløst overvurderede. Der er væsentligt bedre deals i TJ Maxx! 😀

 • Hvordan finder du ud af hvilken by du skal til når du starter i googlemaps?
  Og når du så har fundet byen, hvordan finder du så ud af om der er noget at se i byen? ☺️

  • Jeg vælger helt simpelt en by, der ligger tilpas langt væk på vejen til mit hovedmål. Og så googler jeg. Eller også finder jeg ud af det, når jeg er der. Der er noget at se i det fleste byer. 🙂

 • Det er sjovt hvor forskelligt folk rejser. Vi er USA 1-2 gange om året. På vores roadtrip har vi aldrig under 4 timers kørsel, typisk 6-7 og nogle gange 10-12 timer om dagen. I sommers kørte vi mere end 8000 km. på 14 dage ?

  Men vi gør køreturen til en del af turen, op gennem Rocky mountains og langs Colorado floden osv.

 • Ja TJ Maxx er suverænt et godt sted for gode deals. Jeg kan bruge en halv dag der, og stadig synes at jeg ikke har nået det hele?
  Hvad synes du om Marshalls? Jeg har virkelig mange gode køb derfra.

  • Både Marshalls og Ross er lidt samme koncepter, og dem er jeg også fan af, men jeg har altid suverænt mest held med mig i TJ Maxx. 😀

 • Super indlæg! Tak for det ☺️ Jeg kan også anbefale at tjekke Instagram-accounten ‘roadtripsusa’ ud – han har også en hjemmeside og der er info om ALT roadtrip-relateret. Han er dansker og tager flere længere roadtrips over thereom året ☀️??

 • Overvejer en tur til usa til sommer alene, er blevet voldsom inspireret af dig:) men mit spørgsmål, føler du dig aldrig utryk ved at rejse alene. Tænker at være ude når der er mørkt i stører byer, aldrig bange for at blive overfaldet.

  • Jeg gør mig ikke så meget i storbyer, og jeg er helt ærligt meget sjældent ude sent. Når jeg er af sted, går jeg altid fælt tidligt i seng, så jeg kan stå tidligt op og have hele dagen til at være på farten. 🙂

 • Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om tipping …… jeg hader nemlig at give drikkepenge. Og ja, jeg forstår godt konceptet og at det er nødvendigt i USA – men hvad hvis man er virkelig dårlig til at regne??? Hiver man så lige lommeregneren frem (på tlf) og forsøger at regne det ud? Og nu gør du dig godt nok ikke i dyre hoteller – men hvad giver man dem der hjælper med kufferter der etc? Et lavpraktisk spørgsmål, I know, men et jeg vil kunne ligge søvnløs over, hvis jeg skulle rejse alene rundt i USA. ??

  • Yes, jeg hiver konsekvent lommerregneren frem! No joke! Folk, der er tilknyttet hotellet, giver jeg typisk et par dollars, men honestly, det kan sagtens være, forventningerne er højere, hvis man bor et sted, hvor der er folk ansat til at hjælpe med bagagen! 😀

 • Jeg har væreti USA nogle gange.
  Jo længere ind i landet jo billigere, men der er så også mest lokal miljøet og landskabet at se på.
  Hvis du har mod og konkurencelyst, så bestil ikke hotel hjemme fra, saml kupon kataloer på gasstations, og find deals. Den mest mindeværdige rejse jeg har været på, var da jeg som 26 årig rejste i USA med mine forældre, og rejseburoets lovede overnatninger ikke holdt, så vi måtte finde dem undervejs. 32$ i Texas, stedet var en oplevelse 🙂
  Generelt, brug din indre tilbuds jæger, amerikanerne er stadig vilde med kuponer, tilbud mv.
  Husk det er det der ikke gik efter planen, som du husker

Der er lukket for kommentarer.