Status på USA-tur og den store optællingsliste!

Det har været meget usikkert, om der blev råd til en USA-tur i år, men sandsynligheden er steget gevaldigt i løbet af de sidste par dage, og jeg krydser samlede antal af fingre, jeg er i besiddelse af. Den helt korte baggrund er, at jeg har haft en længere periode med lavere indtjening. Jeg skiftede agentur først på året, og der var et underlap (vist ikke et ord, men I forstår nok), hvor der ikke kom mere ind fra det gamle sted og endnu ikke kom noget ind fra det nye sted, så der var et kvartals tid, hvor det var svært at få det hele til at køre rundt. Når man så lægger oven i, at jeg er i en branche, hvor recessioner får folk til at klappe pengepungen i, og jeg stadig(!) bliver set som en profil, der er lidt farlig at satse på, fordi jeg ikke laver “pænt” indhold, så var det bare ikke rigtigt sjovt at være min bankkonto lige der. Heldigvis lever jeg generelt ikke et voldsomt dyrt liv og er overordnet set okay fornuftig med mine penge, så selvom min angst fik sparket min røv noget så eftertrykkeligt med bekymringer i den tid, så blev det aldrig ægte kritisk.

De seneste måneder, hvor tingene har set lidt lysere ud, har jeg så brugt på at fyre penge i min opsparing, der gudskelov aldrig blev tom, men dog fik lidt tæsk. Og jeg skal lige understrege, at jeg ingen nød lider. Jeg kan betale mine regninger. Jeg kan stadig tage ud at spise med jævne mellemrum. Jeg var på en smuttur til Malmø i sommerferien. Det er på ingen måde for at ynke mig selv. Der medfølger altid en vis økonomisk utryghed ved at være selvstændig, og den er jeg bevidst om. Ligesom jeg er bevidst om, hvor sindssyg privilegeret jeg overordnet set er. Det er bare en konstatering af, at en årlig USA-tur kræver, at jeg lægger i omegnen af 2500 kroner til side per måned, og det kunne jeg ikke i noget tid. Så lige nu er der nogle ting, der skal gå op i en højere enhed. For hvis jeg skal af sted, vil jeg af sted med ro i maven. Det skal være en beslutning truffet med hjernen, ikke hjertet. Pengene skal være der.

Så jeg har gang i noget snak med min revisor og med mit agentur for at få en form for overblik over, hvor mange penge jeg har at gøre med, og hvor mange penge jeg kan regne med, der kommer ind de kommende måneder. Hvis jeg er edderheldig, kan jeg måske få noget spons i forbindelse med turen eller tage nogle af mine faste samarbejder med derover, så jeg stadig kan tjene lidt, mens jeg er af sted. Og. Det ser ikke vanvittigt urealistisk ud at få det til at fungere. Hvilket selvfølgelig gør mig glad helt ind i sjælen, for mine USA-ture er og bliver noget af det, jeg holder allermest af.

Ruten, jeg pønser på, hedder Virginia, North Carolina og South Carolina. Så får jeg både noget østkyst og noget sydligt – og jeg får krydset tre nye stater af i missionen om at besøge alle 50. Virginia var jeg i og for sig forbi i 2019, da jeg var af sted med min søster og hendes familie, men det var mest køre-igennem-på-vej-til-noget-andet, så det tæller ikke rigtigt.

Jeg regner med, at beslutningen falder på plads i løbet af denne måned, men håbet lever altså i bedste velgående!

Hvis nogen er nysgerrige på, hvor mange (og hvilke) stater, jeg indtil videre har fået krydset af, så er her et temmelig omstændigt overblik.

 • Alabama: Jep. Jeg var der i 2019, hvor jeg blandt andet tog i kirke der, hvor Martin Luther King i sin tid var præst.
 • Alaska: Nej. Og faktisk den stat, der får mig til at tvivle på, om jeg nogensinde får besøgt alle stater. Alaska appellerer bare ikke rigtigt til mig.
 • Arizona: Nope.
 • Arkansas. Nej. Skulle have været der i 2020, men Corona og så’n.
 • Californien: Tjek! Første gang i L.A. som otte-årig, sidste gang i 2018 på en to dage lang pressetur til San Francisco med det tættest pakkede program, jeg nogensinde har prøvet.
 • Colorado: Endnu til gode.
 • Connecticut: Ja. Men på trods af at Hartford var et af de steder, jeg havde glædet mig mest til at besøge (Gilmore Girls-fans forstår), så er det det eneste sted, jeg reelt har prøvet at have en ufed oplevelse. Den må have en revanche en anden dag.
 • Delaware: Måske? På turen med min søster + familie havde de lagt så ambitiøs en rute, at vi flere gange kørte igennem stater helt uden at opdage det. Vi var muligvis igennem et hjørne af Delaware på vej til Washington D.C., men det tæller selvfølgelig ikke ægte som besøgt.
 • Florida: Tjek. Et par gange. Har stadig lidt lyst til at tude af glæde ved tanken om min tur i Disney World, og det er så absolut på min bucket list at tage en af de der svinedyre ferier, hvor man bor på et Disney-hotel og bare pendler mellem parkerne efter behov.
 • Georgia: Tjek. En af de stater, hvor tjenere i restauranter kalder en for “baby” og “sweetheart”, og jeg fik mit livs måske bedste måltid på Bubba Jax Crab Shack i Valdosta. Overvejer seriøst at tage dertil igen bare for den snow crab.
 • Hawaii: Jep! Jeg boede i Kailua-Kona på The Big Island i tre måneder (sammen med min familie, forstås) i 1994. Og ja, det er helt bestemt drømmen at komme tilbage igen som voksen.
 • Idaho: Nøps.
 • Illinois: Yes, det meste af min amerikanske familie bor i Illinois, så jeg har været der af flere omgange. Første gang vist nok i 1992, sidste gang i 2019. (Der snuppede jeg også lige Chicago med i samme stat).
 • Indiana: Nøps.
 • Iowa: Nøps.
 • Kansas: Nøps.
 • Kentucky: Igen en stat, vi vist nok kørte igennem på sidste tur, men som helt bestemt ikke kan krydses officielt af.
 • Louisiana: Nej.
 • Maine: Tjek! Hummer, dødpæn natur og crazy fangirl-Miriam foran Stephen Kings hus.
 • Maryland: Altså ja og nej. For Washington D.C. ligger jo på grænsen mellem Maryland og Virginia, men de har så bare lige valgt at kalde området District of Columbia, så man i stedet for at kunne krydse to stater af, kan krydse ingen stater af! Fucking fusk.
 • Massachusetts: Yes! Min allerførste solotur kom faktisk i stand, fordi jeg fandt billige billetter til Boston. Ruten er sidenhen blevet nedlagt igen, hvilket er drønærgerligt, for der er edderrart i New England.
 • Michigan: Nope.
 • Minnesota: Åbenbart som helt lille. Men når man ikke kan huske det, så er det en fremragende undskyldning for at tage tilbage!
 • Mississippi: Ikke endnu.
 • Missouri: Jep, Missouri har jeg også været i et par gange pga familiebesøg. Sidste gang i 2008. St. Louis er i øvrigt den by, jeg husker allertydeligst fra, da jeg var barn. Det var også der, jeg lærte, at amerikansk cereal er mit livs kærlighed.
 • Montana: Nej.
 • Nebraska: Nej.
 • Nevada: Nej, men jeg ved godt, jeg nok ikke undgår Vegas for evigt!
 • New Hampshire: Ja! Og en af mine suveræne yndlingsstater! Jeg har været der tre gange over de sidste tre år, og der er både pænt og rart og ingen salgsskat, hvilket selvklart altid begejstrer mig. Første gang var dog det vildeste, det var min første rigtige ferie i næsten ti år, og jeg var voldsomt overvældet af indtryk og lykke.
 • New Jersey: Kun mellemlanding, tæller ikke.
 • New Mexico: Nope.
 • New York: Jep. Var forbi upstate New York på min første tur, men selve byen har jeg faktisk ikke dyrket.
 • North Carolina. Forhåbentlig snart!
 • North Dakota: Næh.
 • Ohio: Næh.
 • Oklahoma: Næh.
 • Oregon: Yes! Den nappede jeg sidste år. Dødpæn natur, altså! Bestemt oplagt til roadtrip.
 • Pennsylvania: Havde godt nok en overnatning der, men det var kun en sovepause på et langt kørestræk, så det tæller ikke.
 • Rhode Island: Næh.
 • South Carolina: Også forhåbentlig snart!
 • South Dakota: Næh.
 • Tennessee: Ja! Fortryder ikke, at jeg ikke købte et par cowboystøvler, men drømmer stadig lidt om den der spicy fried chicken, fordi jeg tilsyneladende er let masochistisk anlagt.
 • Texas. Næh.
 • Utah: Nope.
 • Vermont: Yes! Min yndlingsstat sammen med New Hampshire. Selvfølgelig der Ben & Jerry’s-fabrikken ligger, men også der, Bernie Sanders er senator, og det kan mærkes, synes jeg. Plus, der er edderpænt.
 • Virginia: Se Maryland. Kan forhåbentlig krydse den ægte af om et par måneder.
 • Washington. Jep!
 • West Virginia: Nope.
 • Wisconsin: Ligeledes nope (men spiste en del ost derfra i Illinois!)
 • Wyoming: Sidste nope.

Den endelige optælling lyder som følger:

Besøgt: 16

Besøgt, men tæller ikke en skid: 6

Ikke besøgt: 28

Kommentarer (20)

 • Jeg skal til Virginia i efterårsferien og besøge familie. Vi har været afsted flere gange og jeg har boet det. Men glæder mig usigeligt meget alligevel. Corona gjorde at jeg ikke har været afsted siden 2019. Nogle vacciner der ikke gjaldt i USA. Der gjorde at jeg gik glip af et ægte amerikansk bryllup.
  Når du besøger Pennsylvania, så sørg fir at komme igennem Amish området, de er utrolig gæstfrie (bare ikke om søndagen) og man tror lidt at det er løgn at de lever sådan. Og så synes jeg at der er lidt morsomt at Amish områdets hovedstad hedder Intercourse.

 • Jeg hepper på USA og en masse spons!!!

  Mest blev jeg dog glad for et blogindlæg, så tak for det ❤️

 • Åhh jeg håber du kommer afsted. Selvfølgelig gør du det… På et eller andet tidspunkt 😎
  Elsker dine opslag fra solo rejser! De får mig altid til at føle at jeg selv kan meget mere end jeg tror -og det er faktisk en ret dejlig følelse at få❤️

 • Så hyggeligt med et “blok” indlæg ☺️ og så vil jeg også glæde mig lidt til turen, som du jo altid deler gavmildt ud af 🙏🏼tak.

 • Altså, bare smid noget spons op som vi kan købe noget fra mig støtte! Jeg smider gerne lidt i din opsparing, bare for at få lov at følge med på turen 🙂

  • Hvis du står og skal shoppe lidt alligevel, så kig evt forbi bloggen støtteside. Der er links til en masse webshops, jeg har affiliate til – så får jeg en procentdel af salget i kommission, uden det koster dig noget. Udover det, du køber, selvfølgelig. 😀 https://miriamsblok.dk/stoet-bloggen/

 • Jeg melder mig i koret: Dejligt du er tilbage ❤️ og hepper også på en tur over Atlanten til dig. Jeg har ikke været der endnu, så alle indlæg om USA, uanset hvilke stater, er fedt!

 • Kansas, jeg var der på en route 66 tur med mine forældre, og jeg holdt på, at vi skulle de få km gennem Kansas, så jeg kunne sige “Toto, I dont’n think we are in Kansas any more”.

Der er lukket for kommentarer.