Spørgsmålet er, hvad man helst vil undgå: Håndværkere eller at tisse i en skål?

Mit lejlighedskompleks blev i sin tid bygget som luksuslejligheder. Det er derfor, jeg fx har to altaner og et badeværelse af en helt anstændig størrelse efter københavnerstandarter. Byggeåret var dog 1937, så selvom det virkelig er luksus at have en elevator i opgangen, så er den også en lille smule klaustrofobisk, og jeg tager som regel trappen, fordi det på en eller anden måde virker lidt vanvittigt at lade sig transportere op igennem luften i en mekanisk kasse fremstillet før anden verdenskrig.

I det hele taget er der en del ting i min lejlighed, der stadig er fra 1937. Jeg har før talt om mit køkken, hvor alle lågerne gaber, og bordet ikke er det fedeste at kokkerere ved i længere tid, eftersom folk var en del lavere dengang og bordet derfor ligeså. Men det kan vel også have sin charme. Ligesom låsen i min dør, der er så oldschool, at nøglen ligner noget fra Jul på Slottet. Flere af jer har sågar udtrykt bekymring for min sikkerhed, selvom der dog er installeret en lidt mere moderne lås længere oppe på døren også. Men jeg elsker min gamle nøgle. Den fik mig på en eller anden måde til at føle, at jeg havde del i Københavns historie, selvom jeg først flyttede hertil i 2014.

Jeg skiftede til datid i den sidste sætning, og det gjorde jeg, fordi jeg i skrivende stund venter på at få en ny hoveddør og dermed også en spritny og slet ikke lige så blæret nøgle.

Jeg kan høre håndværkerne ovre hos naboen, og bagefter låser de sig ind i hos mig og går i gang. Det føles på en måde lidt illoyalt af mig at lade det være dem, der bruger nøglen for sidste gang, men alternativet er, at jeg selv lukker dem ind, og jeg hader at have håndværkere på besøg, så jeg har alle planer om at gemme mig i soveværelset og simpelthen lade, som om jeg ikke er hjemme.

Det er ikke håndværkernes skyld, at jeg hader deres besøg. Jeg har aldrig haft oplevelser med andet end yderst behagelige mennesker, men jeg kan aldrig helt greje proceduren, når de er her, og som konsekvens deraf forvandler jeg mig til jordens mest akavede menneske. Er det meningen, jeg skal smalltalke? Hvilket rum er det bedst, jeg befinder mig i? Bør jeg byde dem på noget? Langt hen ad vejen er der sikkert hverken et rigtigt eller forkert svar, men jeg har truffet et valg om ikke at undersøge sagen nærmere og i stedet stikke hovedet i sandet.

Så håber jeg bare, det ikke tager mange timer at montere en dør, for jeg skal igennem gangen for at komme ud på badeværelset, og det ville være okay kikset, hvis jeg halvvejs igennem pludselig stak hovedet ud og var sådan: “Ta-dah! Så var jeg hjemme alligevel! …Jeg skal i øvrigt lige tisse.” Og jeg tror trods alt ikke, min håndværkerbesøg-lede rækker til, at jeg sætter mig til at tisse i en skål i stuen. Heldigvis. For jeg er dog 36 år og voksen og tydeligvis rationelt anlagt sådan generelt.

Kommentarer (16)

 • Fra en der bor med en håndværker 🙂
  Sig hej når de kommer, så er det fint.
  Du behøver ikke smalltalke – de hader faktisk når der står nogen og kigger over skulderen!

  Du behøver ikke byde på noget, men hvis du lige har en bette kage i huset, så får du langt den bedste service 😉

 • Glæder mig til at høre fortsættelsen.😀Blev du opdaget?Kunne du undgå at skulle tisse i en skål?
  Røbede Herbert dig?

 • Jeg bliver også mega akavet, med håndværkere i lejligheden. Går rundt om mig selv, taler om stort og småt. Forleden kom jeg også til at spørge, om jeg lige skulle hjælpe. – og jeg kan altså ikke lave den slags. Der er jo en grund til, jeg har hyret en håndværker.😅

 • Hahaha, jeg har 1:1 stået i samme dilemma i dag – jeg skulle have en VVS’er på besøg, og jeg var også i krise 😂 er det uhøfligt at arbejde imens og lade dem køre showet, eller er det mere træls at følge efter dem?! Og ja, byder man på noget?? Jeg endte med at følge lidt efter ham rundt i rummene, fordi det for det første gik hurtigere end forventet, og for det andet fordi han blev ved med at snakke og forklare, så jeg stod akavet lidt på afstand og nikkede, som om jeg forstår noget om ventiler i radiatorer 🤷🏼‍♀️ jeg hader det. Men han var enormt sød og storsmilende, så alt i alt en god oplevelse. Men det er svært, når man overtænker potentielt akavede situationer 🥲

  • Jeg tror, det er træls at følge efter dem, men i nogle tilfælde er det jo nødvendigt, når man skal vise dem, hvor ting er og så’n! Og skal man så gå igen eller holde sig i nærheden, hvis de har brug for flere instrukser! Så stressende! 😀

 • Føler så meget med dig! Jeg aner heller ikke hvad jeg skal stille op med mig selv hvis der er nogen i mit hus – og har til tider planlagt specifikt efter ikke at være hjemme 🙈

 • Vi skulle have nye vandrør i køkken og og på badeværelset. Jeg arbejder hjemme og blev pludselig flov over, at være hjemme når de var der. Så jeg arbejdede fra min seng og løb ned og tissede når de havde frokost pause. For ja, der var toiletvogn imens de var der. Så jeg måtte spurte fra 9 sal i deres pauser 😂. Føler mig så dum, men fandme nej om jeg kunne overskue det.

 • Er gift med en tømrer og det er et pænt nej tak til smalltalk hos kunderne. Et hej er fint og så tager du opvasken, sætter dig med din computer eller gør det du nu ville ha gjort hvis ikke de var der. De er på arbejde jo og har helt sikkert en masse de skal nå. Hvis det endelig skal være kan du sætte en sodavand, kaffe, en kiks/småkage eller lignende frem og sige at de er velkommen til at tage hvis de har tid lyst, SÅ bliver de glade 😉

  • Jeg holder mig nok til at holde mig væk. Jeg kan ikke slappe af, selvom det ikke har betydning for dem. 😅

 • Sig hej og så lad det være op til dem hvor meget og hvor lidt de vil snakke.

  Har hørt kaffe giver mange plus point på kontoen ☺️

Der er lukket for kommentarer.