Dage med Ben & Jerry’s

Indlægget er fortællinger fra min pressetur og dermed reklame.

Den første aften skulle vi have middag med de andre inviterede og nogle folk fra Ben & Jerry’s. På passende vis startede vi med at gå bordet rundt og fortælle vores navn, hjemland og yndlings-B&J. Det sidste er næppe overraskende lidt af en Sophie’s choice-ting for mig, så jeg endte med at lave et kompromis, der hed, at min danske favorit er Cinnamon Buns, mens min amerikanske favorit er Salted Caramel Core. Og så tilføjede jeg lidt kækt, at jeg primært havde sagt ja tak til turen, så jeg kunne lobbye for at få sidstnævnte til Danmark. “Nårh,” sagde Carrie fra det engelske PR-kontor, “men så har du jo fået den helt rigtige sidemand!” Og på allerpinligste vis var det først i det øjeblik, jeg blev klar over, at min bordherre var ingen ringere end Jostein Solheim, Ben & Jerry’s CEO.

Jostein er den rareste mand i verden, tror jeg. Og helt ærligt, så var både Matilde og jeg lidt på røven over, at han godt gad komme og hænge ud med os en hel aften. For normalt, så betyder PR-arrangementer, at man har kontakt til en PR-medarbejder eller to, mens resten af firmaet ikke rigtigt er involveret. Men sådan er det altså ikke hos Ben & Jerry’s, og det var bare første smagsprøve på det vidunderligt non-hierakiske fællesskab, der er gennemgående for hele virksomheden. Jeg talte lidt med Jostein om Ben & Jerry’s og Danmark, og han fortalte mig, at Danmark er et lidt tricky marked, og det er altså ikke med deres gode vilje, at vi ikke har så mange varianter, som andre lande kan prale af. Men når en butikskæde som fx Netto kun vil sælge Cookie Dough og Chocolate Fudge Brownie, og man skal i en ågerpris-kiosk for at finde de rigtigt interessante varianter, så er det en lidt træls situation for både kunde og firma. Uden at vide en skid om noget, så lyder det meget rigtigt, men jeg prøvede alligevel at fortælle ham, at vi altså virkelig godt kan lide saltkaramel i det her land, og hvis vi nu fik Salted Caramel Core, så er jeg stensikker på, at den ville flyve ned af hylderne… Ikke? 😉

På dag to besøgte vi fabrikken, og som den eneste, der havde været der før, skulle jeg virkelig tage mig selv i ikke at være lidt selvfed omkring det. Det lykkedes mig meget dårligt, er jeg bange for. Jeg var bare så begejstret over at være tilbage! Da jeg sidst var der, var de ved at lave uanede mængder Cherry Garcia, men den her gang stod maskinerne stille. Vi havde nemlig ramt den ene af to dage om året, hvor fabriksmedarbejderne tilbringer hele dagen med at hjælpe til med at gøre klar til en sommerlejr for kræftramte børn, som Ben & Jerry’s er meget involveret i (står for?). Vi fik selvfølgelig vores rundtur alligevel, og jeg fik købt essentielt alle de ting i deres souvenirshop, jeg ikke købte for et halvt år siden. Nu med 40% personalerabat!

Om eftermiddagen besøgte vi hovedkontoret, hvor det er mit mål i livet en dag at komme til at arbejde. Selvfølgelig fordi, I ved, Ben & Jerry’s, men også fordi det er den mest fantastiske arbejdsplads, jeg nogensinde har besøgt. Således må man gerne have sin hund med på job (vi hilste blandt andet på Pontch), og mødelokalerne hedder ting som “the Cookie Dough Room”. Der er et træningscenter, som det står en frit for at benytte i arbejdstiden, hvis man nu har behov for at forbrænde nogle af alle de kalorier, der selvsagt kommer indenbords på en arbejdsplads, hvor der står en fyldt isfryser rundt om hvert hjørne. Der er et nap/massage-rum, der er en kæmpe rutchebane, der er plastickøer i alle afskygninger, og der er den mest fantastiske stemning, jeg nogensinde har oplevet.

Vi fik efterfølgende lov til at møde en af deres Flavor Gurus, som altså helt praktisk bruger sin tid på at udvikle nye smagsvarianter. Og ja, det var ham, der stod bag Salted Caramel Core. Næsegrus beundring! Vi fik en udfordring om at lave et brunchmåltid med is, og jeg trumfede baconis igennem. Vores hold vandt ikke (buh!), men Mr. Guru afslørede senere over for mig, at de faktisk virkelig gerne ville bruge bacon i en variant eller to, men eftersom alle deres fabrikker er kosher, er der en rabbiner et sted, der har nedlagt kraftigt veto mod den idé! 😀

Om aftenen spiste vi middag ude hos en af medarbejderne, der bor simpelthen så flot ud til en kæmpe sø. Og så var Ben der. Yes, Ben Cohen himself, den ene grundlægger af min alltime favorit-is, havde simpelthen besluttet sig for at hilse på. Og jeg blev starstruck helt ned i tæerne og måtte bælle en af de lokale cidere (Citizen Cider, som smager faretruende godt) og tørre nervøsitetssveden af min overlæbe, før jeg turde sige hej. Men han er ikke overraskende lige så rar som hele det firma, han har grundlagt. Fun fact: Ben har næsten ingen lugtesans, hvilket er grunden til, at Ben & Jerry’s udviklede sig til isen, der altid er proppet med chunks og swirls. Så havde Ben bedst mulighed for at smage det ordentligt.

Den sidste dag blev vi sat til at foodstyle. Og prøvåhør, mit akilleshæl som blogger er at tage pæne billeder. Jeg er så hamrende elendig til det. Og det hjalp heller ikke, at Fabian, som er kendt fra det spanske masterchef, gik fuld skrue med æstetikken. Matilde og jeg fik lavet noget med knuste cookies, og det blev ganske nydeligt, men hvis vi er helt ærlige, så var vi mere obs på, at lokalet var fyldt med tag-selv-is, og vi havde to timer, før vi forlod bygningen. Hold nu kæft. Hvis jeg var laktoseintolerant, så havde jeg været død nu. 😀

En af grundene til, at jeg elsker Ben & Jerry’s, er selvfølgelig, at deres is er the shizzle. Noget andet er, at de faktisk er et virkelig aktivistisk firma. Dels bakker de op om fairtrade, og alle deres brownies bliver lavet på Greyston Bakery, som supplerer jobs til enhver, der har brug for det. Tidligere indsat eller stofmisbruger? Ligemeget, er der et job ledigt, går det til den næste på ventelisten, uanset hvem det er. Uden for Ben & Jerry’s hovedkontor hænger der foruden det amerikanske flag et regnbueflag og et Black Lives Matter-flag. Den aktivistiske side er en grundlæggende prioritet i firmaet, den er gennemgående for alt, de gør, og en ikke ubetydelig del af deres overskud doneres hvert år til de sager, som Ben & Jerry’s går mest op i. Blandt andet ligestilling for LGBTQ, klimakrisen og flygtningesituationen. Kæmpe, kæmpe respekt. Og det er altså også værd at huske på, når man overvejer, om man mon har fortjent en pint til fredagsfilmen. Man bakker op om nogle mennesker, der har truffet en beslutning om ikke at miste deres sjæl, selvom deres firma voksede sig ganske massivt. Det skulle man da være et skarn, hvis man ikke støttede, no? 😉

Var det en awesome tur? Det var en awesome tur! Jeg havde nok i virkeligheden urimeligt høje forventninger til hele oplevelsen, men selv de blev gjort til skamme. Noter jer fx “The Vermonster” som kan fås i Ben & Jerry’s scoop shops, hvis man er virkelig issulten! Det eneste, jeg kan være en anelse utilfreds med, er, at det er svært at få is med hjem fra Vermont i helskindet tilstand. Og det havde været godt at kunne hamstre lidt til eget forbrug. Men så er det altid noget, at Fakta sælger Ben & Jerry’s til 40 kroner i den her måned, og der derfor selvfølgelig ikke er helt tomt i min fryser. 😀

 

 

 

Kommentarer (35)

 • Det lyder som en fantastisk tur. Kommer Cherry Garcia mon nogensinde til DK i bæger? Det er min alltime favorit og det er lidt dyrt at skulle i Zoo eller Tivoli for at smovse ?

  • Det tror jeg ikke. Så vidt jeg ved, har den været her før, men blev taget af markedet igen, fordi den ikke solgte godt nok. :-/

 • Det er sjovt som firmaer hvor man må have hund med på arbejde altid fremhæves sommsuowr cool. Havd med alle dem der ikke kan li hunde? Det er bare tough luck. Det ville for mig være indbegrebet af det værste:-)

  Any who det lyder som en mega fed oplevelse. Kan godt forstå du har armene over hovedet

  • Altså, hundene er jo ikke frie til at løbe frit rundt. De er begrænset til samme plads som deres ejere. 😀

  • Helt enig! Jeg er allergisk, så for mig er det et mareridt, at det bliver mere og mere normalt at tage sit kæledyr med på arbejde, på cafe mv.

 • Jeg ville være med på at prøve en salted caramel;-)
  Og så er jeg da helt vildt glad for regnbueflaget, blm flaget og deres tilgang til verden generelt. Nu er jeg jo næsten med til at redde verden når jeg spiser B&J.. og det gør jeg lidt for ofte *indsæt emoji med tyk mave*;-)

 • Jeg er åndsvagt vild med karamel sutra core! ? Jeg kan slet ikke overskue hvor meget jeg så ville elske salted caramel core! ?

  • Jeg er ikke så tosset med chokoladeis, og lige netop derfor står jeg virkelig og mangler Salted Caramel Core!

   • Samme her! Er virkelig ikke meget for chokolade/chokoladeis, til gengæld eeeeeelsker jeg karamel i alle afstøbninger, så jeg ville UDEN tvivl kaste mig over salted caramel core! Min favorit, da jeg boede i USA, var butter pecan (omdøbt “Yes Pecan” under Obamas første valgkamp!) med smørkaramel-agtigt snask og pecannødder, oh joy!

 • Godt indlæg. Ben&Jerry’s har aldrig rigtig sagt mig noget, men nu vil jeg helt sikkert købe en bøtte næste gang, jeg ser det. Så reklamen virker på mig:-)

  • Det er jeg sikker på, de bliver glade for i den anden ende, men jeg skal advare om, at det godt kan gå hen og blive et dyrt bekendtskab! 😀

 • Hvis man nu er Ben & Jerry’s jomfru og nu er overbevist om at Fakta-tilbuddet skal bruges til at ændre det (halvt på grund af din fremragende pointe om at man støtter et firma med hjertet på det rette sted og halvt fordi.. eksamen) – kan man så få en top 3 over de varianter, der er at finde i Danmark? Jeg har stået foran køledisken mange gange, men mindes ikke at have set Cinnamon Buns i min Fakta.. Er Cookie Dough lige så god som den er hypet, eller er der andre, mindre populære, der skal prøves først?

  • Jeg er bange for, at Fakta mestendels kører samme stil som Netto. Min har i hvert fald kun købt to slags hjem. Men det er jo enormt meget smag og behag, hvad der er godt. Mine favoritter inkluderer udover Cinnamon Buns fx Salted Caramel Brownie Topped, Caramel Chew Chew og Strawberry Cheesecake. Men alle har jo forskellige smagsløg, så det er svært at sige. Vælg den, du synes lyder allerbedst!

    • Whaaaat! Kan man stadig få Phish foood i dk? Har ledt i årevis (ej okay, måske ikke i årevis, men sådan føles det når Phish Food pludselig og uventet forsvinder ud af ens liv??)

 • Hvor lyder det bare, som en rigtig fed tur. Og hvor er det dejligt at dine forventninger blev indfriet. Jeg har glædet mig rigtig meget til at læse det her indlæg. Og fuck billederne, det er din måde at fortælle på, jeg er her for ?
  Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor netto kun har de kedeligste varianter når de kører med tilbud. Cookie dough er simpelthen så overvurderet (og virkelig ikke særlig lækkert egentlig), så indtil jeg fik deltissjob i 7-eleven, syntes jeg generelt at Ben&Jerry is var dyrt uden at være godt. Så smagte jeg caramel chew chew, og blev omvendt ?
  Jeg kan så fortælle, at kunderne uden at kny, betaler 64kr for en bøtte is i 7-eleven, fordi de så kan få deres yndlings variant.
  Fakta har heldigvis i denne omgang et par varianter ud over de sædvanlige, så jeg har også hamstret.

  • Haha, jeg elsker Cookie Dough! Jeg synes, den er sygt lækker, men den er ikke så “kompliceret” som flere af deres andre varianter, det er rigtigt. Den er til gengæld den bedst sælgende variant i hele verden, så det er nok derfor, man vælger at købe lige netop den hjem. Og ja, nogle mennesker (undertegnede inklusiv) betaler gladeligt prisen! Jeg synes, det er totalt det værd. Men det er der langt flere, der ikke synes, og det er jo heller ikke alle, der har adgang til en 7Eleven. :-/

 • Jeg synes vi skal spamme alle supermarkedskæder om at de skal købe flere varianter hjem. Hvis vi alle laver 500 fake mails hver og spammer dem burde det gå igennem til sidst!

 • The vermonster, baked Alaska og fairly nuts savner jeg!
  Men hurra for cookie dough og caramel chew chew og alle de varianter jeg har til gode! ?

 • Første reklamelæsning som er virkelig dejligt at læse. Uden at det bliver for kunstigt 😀 Jeg MÅ derover engang, hvis de tager hensyn til så mange grupper – mon ikke de kan tage hensyn til døve og lige fikser en dansk tolk? 😀

 • Hvad blev der af phish food??? Min absolutte ynglings variant…men som nu ikke er til at opdrive.

  • Phish Food er stadig på markedet herhjemme. Du skal bare finde en forhandler, der har bestilt den hjem. 😀

 • Sikke en fin beretning!
  Har du smagt den der hedder noget i stil med Birthday Cake og kan du i så fald anbefale den?

  • Yes, det har jeg. Den er fin, hvis man er til de slags smage, men ikke min favorit. 🙂

 • Mmm. Jeg får helt lyst til Ben&Jerry’s 😀 Det er simpelthen træls, at supermarkedskæderne ikke rigtig gider at have flere varianter hjem. Heldigvis er der dog lidt af vælge imellem i de større kæder, og det tror jeg faktisk, at jeg vil til at benytte mig lidt mere af. Bare fordi is og gode værdier!

 • Hvor må Ben & Jerry’s bare være stolt over at have valgt dig til denne pressetur, når du skriver sådan et fantastisk dejligt indlæg, der bare giver et kæmpe smil på læben hele vejen igennem læsningen.
  Jeg er også fan af B&J’s, men det giver mig endnu mere lyst til at købe mere af det, når man også får at vide hvilket dejligt miljø de har og hvilke gode sager de støtter. Så reklamen virker sgu! 😉
  Du er simpelthen den blogger i Danmark, der har fortjent den tur allermest!
  Jeg håber at du får den dejligste sommer med litervis af B&J’s <3

 • Dejligt indlæg og sikke en tur! Jeg savner The Vermonster helt vildt. “Desværre” sælger Rema1000 en kopi udgave, der faktisk er næsten lige så god og til helt andre penge, så må være ærlig og indrømme, at jeg ikke køber så meget B&J’s mere. Hvis The Vermonster kom tilbage (gerne sammen med den med saltkaramel, du nævner), så kom jeg helt sikkert tilbage på vognen, for det er jo en fantastisk virksomhed at støtte.

 • Skønt at få et samlet indlæg fra turen, som jeg har fulgt ihærdigt på Instagram ?
  Fedt at du fik lidt viden med – og deler den med os – ift. det danske marked. Heldigvis bor jeg nu tæt på en 7/11, men føler med de andre!

Der er lukket for kommentarer.