Met Gala 2023 ifølge Miriam

Temaet for årets Met Gala var “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”, hvilket var… Særligt. Fordi Karl Lagerfeld helt ærligt på mange områder var noget af en røv. Men modeindustrien har en tendens til at vende det blinde øje til, når det passer dem, og derfor blev det også lykkeligt ignoreret, at Lagerfeld gennem tiden er kommet med både antisemitiske, tykfobiske og misogyne kommentarer. For Chanel er jo ikonisk, hallo!

Dertiltrods (og fordi jeg er dobbeltmoralsk nok til heller ikke at boykotte) har jeg taget et kig på aftenens røde løber for at finde noget godt at give mit besyv med på. Met Galaen skuffer sjældent på det område, og det gjorde den heller ikke i år. Så derfor har jeg for en kort bemærkning afbrudt min lille skrivepause på bloggen for at give mit besyv med.

Det var svært at vælge favoritter, men jeg er alligevel endt med at vælge min top to som vist ovenfor. Pedro Pascal rocker det her look – shorts und alles – og man satte ekstra pris på de outfits, der ikke fulgte de meget Chanel-typiske farver sort, hvid og beige. Er helt forelsket i Dua Lipas kjole, fordi jeg inderst inde også bare gerne vil være Askepot, og i al sin simplicitet skilte den sig overraskende meget ud blandt alle de over the top looks, der ellers var at finde.

Okay, de her to er bare sjove at sætte op imod hinanden, fordi Rihanna står der og stråler i sin puppe af blomster, og det ser ud, som om hun havde bildt Bad Bunny ind, at de skulle følges i matchende outfits, men så droppede hun ham i sidste øjeblik til fordel for sin kæreste. Og Bad Bunny er ikke vred, men han er meget, meget skuffet.

Janelle Monae i en utroligt ineffektiv lampeskærm (also, er den type plateau-sko tilbage igen?!), mens Cardi B giver mig vibes af de der små figurer, amerikanerne har for vane at sætte oven på bryllupskager. Hvis brudens stil var victoriansk skolepige-goth, forstås.

Ariana DeBoses overdel er meget “Vestegnen gone glam”. Jeg ville have givet en mindre formue for at have den jakke i midt-00’erne. Lil Nas X giver ingen fucks nogensinde, og det er faktisk nok lidt snyd at blive ved med at smide ham på de lister her, men han leverer bare hver eneste gang. Aner ikke, hvad hans look har med Karl Lagerfeld at gøre, men jeg er også ligeglad.

Kristen Stewarts look er ikke min smag, men jeg holder meget af, at hun i lang tid var på kontrakt med Chanel og blev puttet i putte-nuttede kjoler og tweed-outfits, og at hun så til Met Galaen har iført sig Chanel – men er gået med et outfit fra en herrekollektion, der er meget mere hendes personlige stil. Win. Florence Pughs hårpynt er meget huset fra Up, no?

Ikke sådan meget stor fan af Viola Davis’ fjer-overdel, fordi det lidt ligner en muppet-paryk. Kan dog godt lide muppets, så det giver måske ikke helt mening. Det fede ved Erykah Badus outfit er, at ingen vidste, hvem hun var, da hun kom. Så alle stod bare helt forvirrede og kiggede på hinanden og overvejede, om Anna Wintour legit havde inviteret Den Afskyelige Snemand. (Kalder ikke Erykah Badu afskyelig, nej. Erykah Badu er uforlignelig).

Aftenens soleklare vindere for mig bliver dog Jared Leto og Doja Cat. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Karl Lagerfeld var definitionen på crazy cat mand, så hvor lidt jeg end bryder mig om Jared Leto, så er det altså en genistreg at komme i et kæmpe furry-outfit af Lagerfelds kat, Choupette. Doja Cat er gået lidt mere fashion, men stadig all in med special effects i ansigtet und alles. Så også et interview med hende, hvor hun svarede på alle spørgsmål ved bare at miave. Dedikation. Elsker.

Billeder fra people.com.

Kommentarer (23)

 • Lil Nas X var vist også med på Choupette-bølgen. Han havde knurhår und alles! -og mjavede også til svar, når han fik stillet spørgsmål, men hvor sølv, glimmer og perler lige passer ind der, melder jeg pas på 😅

  • Det var mest knurhårene, føler jeg. Resten var mere bare outreret end kattet. Men jeg elskede det alligevel! 😀

  • Prøv at google nogle af alle de forfærdelige ting, der er skrevet om ham. Fra anklager om seksuelt misbrug af unge piger til modbydelig opførsel, som han undskylder med “method acting”. Jeg forstår ikke, MeToo ikke har fældet ham endnu, men jeg tror kun, det er et spørgsmål om tid. Han har generelt ry for at være et skrækkeligt menneske. :-/

 • 1000 tak for aftenenes underholdning! Udtrykket “Muppet-paryk” er sjovt – og hvor kan man forresten streame Muppet show henne?

  • Det ved jeg faktisk ikke, om man kan. Prøv at tjekke Playpilot! De ved alt! 😀

 • Åh hvor jeg bare elsker disse indlæg 😀
  1000 tak Miriam, for dine evig geniale og absurd sjove kommentarer 🩷

 • Er overrasket over du ikke har Anne Heatherway med. Kunne også godt lide hende look. Pedro can do no wrong. That man is amazing. Hele det her indlæg var skønt! Tak 💜

  • Jeg kunne godt lide Anne Hathaways look, men ikke helt så meget som resten af internettet. Jeg syntes, det var måske lidt rigeligt on the nose. 😀

 • Jeg er mest optaget af blogpausen?? Jeg har droppet Instagram og Facebook på mobilen, så kommer ikke forbi mobilversionen af dit liv så tit
  som jeg egentlig har lyst til. Savner at følge med – men hvis du får flere følgere, økonomi og generelt dit liv til at hænge sammen ved at være på Insta, så er det helt klart det du skal ♥️

  • Bloggen er en underskudsforretning og har været det længe, så den er gået tilbage til at være et hobbyprojekt, præcis som den var i starten. <3 Jeg har ikke lyst til at lukke den ned, men der er lidt kaos bag kulissen pt, som gør, at jeg er nødt til at prioritere for at kunne følge med, og det betyder, jeg har valgt at sætte den på pause. Kan af gode grunde desværre ikke sætte mit arbejde på pause. 😀 Jeg ved ikke, hvor længe det varer, men jeg håber snart, overskuddet kommer tilbage!

   • Du skal selvfølgelig gøre det der passer bedst for dig og dit liv – ingen forklaring forventet. Jeg er bare rigtig glad for det det stadig dukker op her på bloggen en gang i mellem . Alt det bedste til dig!

Der er lukket for kommentarer.