Oscars 2023 ifølge Miriam

Der var Oscar-uddeling natten til mandag, og som altid har jeg ikke set showet, men selvfølgelig været forbi den røde løber. Som så ikke var rød den her gang. Uheldigvis for mig var det en lidt kedelig omgang. Altså, kedelig i den forstand, at de fleste havde kørt den lidt safe med deres stylist, og det derfor var markant nemmere at finde virkelig smukke outfits, end det var at finde outfits at sige noget kækt om. Men jeg gør selvfølgelig et forsøg alligevel.

Det var eddersvært at finde favoritter, netop fordi der var så mange smukke kjoler, men jeg endte med Sandra Oh, fordi jeg er meget forudsigelig, når noget er gult og draperet, og Emily Blunt, fordi jeg synes, det her er et prima eksampel på, hvordan man egentlig ikke behøver gør alt muligt fancy for at komme i mål med et afsindigt fint resultat.

Man får lidt fornemmelsen af, at Mindy Kalings designer har kigget efter Emily Blunts, men ikke nået at få alle detaljerne med, og så røg midterstykket i svinget. Sådan lidt stilladsbyggeri-agtigt. Salma Hayek giver solide nytårsvibes. Har 100% haft et truthorn i den stil.

I mit hoved blev Rooney Mara skidetræt af at gå og snuble i sin kjole og traf derfor en frisk beslutning om at binde knude på den. It’s giving himmelseng. Jeg kan virkelig godt lidt Danai Guriras kjole. Klassisk, elegant, flatterende. Jeg forstår ikke, hvorfor man har kombineret den med Marge Simpson-hår.

Nogen er nødt til at hjælpe mig med at forstå den her type kjole, der ser ud, som om det er to separate designs sat sammen. Havde Monica Barbaro forelsket sig i begge og nægtede at vælge? Var de startet på to forskellige og kunne ikke nå at få dem begge færdige? When I find myself in times of trouble, Michelle Williams comes to me. Speaking words of widsom: “Helgenlooket er altid in.”

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at se, hvad Lily Singh har på under den frakke der, men hun har tydeligvis haft et ønske om at følge Luna fra Bamse og Kyllings æstetik. Hvilket også er lidt goals. Kender I den der leg, man leger til polterabender, hvor man skal forsøge at lave en brudekjole ud af toiletpapir? Det er det, Florence Pughs kjole minder mig om. Selvom ret skal være ret, og jeg aldrig er kommet bare tilnærmelsesvis så godt i mål som det her med toiletpapiret.

 

Billeder fra people.com

Kommentarer (8)

 • Mindy var så vild med den kjole, at hun havde samme model på, bare i sort, da hun skulle på scenen.
  Sandra Ohs kjole er fantastisk, især når man får set den fra flere vinkler.
  Og Angela Bassets lilla kjole var så flot.. men er vild med lilla, så det hjælper altid på begejstringen 😉

  • Jeg var også vild med Angela Bassetts, men den mindede mig en del om den, hun havde på til SAG Awards – bare i lilla. Men der havde jeg hende også som favorit! 😀

 • Jeg er allermest imponeret over at du ved hvem folk er. Jeg føler mig gammel nu, ha ha! Eller måske ser jeg for få film. Fedt indlæg Miriam

 • Hvad skete der også for Terms kjole? Den mest egoistiske kjole i hele showet 😆 Ingen, der sad bag hende, kunne se noget. Hun virkede som om hun ikke kunne være mere ligeglad med dem, der var fanget på stolene bagved🙈

  • Hun var ikke alene om sådan en slags kjole, men jeg så godt memesne med hende. Det så også lidt vildt ud! 😀

 • Sandra Oh’s kjole er virkelig skøn. Hun lyser op i gult. Gul er altså en svær farve, og klæder ikke særlig mange.

  • Gul klæder rigtig mange dybere hudtoner end skandinavisk, og jeg er meget misundelig over det!

Der er lukket for kommentarer.