11 af mine feel-good filmfavoritter

Feel-good er jo lidt et vidt begreb. For mig er det, når jeg efterfølgende sidder med en rigtig rar følelse i maven. Måske et smil på læben. Måske lidt mere tillid til verden. Måske lidt mere tro på menneskeheden. Nogle dage orker jeg ikke at se film, hvor jeg skal tænke eller blive imponeret af visuelle effekter eller tude mig selv halvt ihjel over hjerteskærende historier. Jeg vil bare gerne have en behagelig filmoplevelse, der gør mig glad.

Her er nogle af mine favoritter på det område, hvis din weekend skulle trænge til sådan noget. Jeg har skrevet, hvor de forskellige film ligger, men ellers henviser jeg til yndlings-PlayPilot, der altid har al info om streaming og leje.

Chef (2014). Efter at have fået sin kreativitet kvast af en stædig restaurantejer og et opgør med en uimponeret madkritiker, siger en kok sit job op og beslutter sig for at starte på en frisk med en food truck. Ligger på Netflix.

Wonder (2017). Historien om Auggie, der ikke ser ud som de fleste andre, og for første gang skal i en helt almindelig skole med de udfordringer, man kan forestille sig, følger med. Ligger på C More og Viaplay.

Freedom Writers (2007). De bedste feel-good film er måske dem, der er baseret på virkelige historier. Som den her, der følger Erin Gruwell, en hvid high school-lærer fra en solid middelklasse-baggrund, der kommer på dybt vand, da hun begynder på en skole præget af stor bandeaktivitet med elever, der statistisk har dårlige odds for overhovedet at dimittere. Ligger på Netflix.

The Greatest Showman (2017). Jeg har ævlet en del om den her, siden den udkom, for den er simpelthen blevet en af mine all-time yndlingsfilm, så hvis nogen endnu ikke har set den, er det på høje tid! Vi følger P.T. Barnum (eller nok snarere en fiktiv version af ham, den virkelige mand var vist lidt en røv), der drømmer om succes og skaber et underholdningsshow med optrædende, der ellers er udstødt i samfundet. Ligger på Disney+.

Stardust (2007). Min oplevelse er, at den her film på en eller anden måde fløj solidt under radaren i sin tid, og det er sådan en skam, for det er et moderne fantasy-eventyr med originalitet og humor og hjertevarme. Elsker den! Skal lejes.

Coach Carter (2005). Da Ken Carter bliver basketball-træner på skolen, sker der drastiske ændringer, som ikke alle er begejstrede for, men han insisterer på at kræve mere af holdet end bare at spille godt. Samuel L. Jackson er perfektion. Ligger på Netflix.

The Banger Sisters (2002). Jeg tror, det her objektivt er en lidt middelmådig film, men jeg holder bare så meget af den! Vi følger de gamle groupies, Suzette og Lavinia, som mødes igen efter mange år og konstaterer, at deres liv har udviklet sig i markant forskellige retninger. Skal lejes.

The Help (2011). Kulissen for den her film er jo sådan set lidt deprimerende – vi befinder os i 1960’erne, hvor der er stor forskel på sort og hvid og det liv man som følge deraf lever. Alligevel kommer man i mål med en virkelig hjertevarm fortælling om flere forskellige liv og skæbner, og det skader heller ikke, at der er smidt lidt hævn ind over. Viola Davis er intet mindre end eminent. Ligger på Disney+.

Private Benjamin (1980). En af mine absolutte barndomsfavoritter, som jeg helt ærligt ikke har set i årevis, men så faldt jeg over den ved et tilfælde og har gået og ventet på, at en streamingtjeneste samlede den op, men nu bukker jeg snart under og lejer den i stedet. Temmelig rige og temmelig forkælede Judy Benjamin får lidt ved et uheld meldt sig ind i hæren, og så er spørgsmålet, om hun kan formå at hænge i. Skal som sagt lejes.

The Terminal (2004). Har bare lidt en svaghed for historien om Viktor Navorski, der bliver strandet i en kæmpe lufthavn og hverken kan komme ind i USA eller hjem igen, og så må han jo finde en måde at overleve der på. Ligger på SkyShowtime, Prime og Viaplay.

First Wives Club (1996). Bliver ligesom tydeligt for mig, at Goldie Hawn er min homegirl i den genre her. Efter at være blevet røvrendt af deres mænd, beslutter tre kvinder sig for at tage magten tilbage. Legendarisk film. Ligger på SkyShowtime og Viaplay.

Kommentarer (7)

  • Elsker også Stardust, og har samme fornemmelse som dig – jeg faldt over den ved et tilfælde, men blev også helt forelsket i den😍. Og øv, at den skal lejes – den har ellers ligget på Netflix længere 😐

  • Fedt! Den liste har manglet i mit liv 🙏. Lad mig tillade mig at tilføje Hidden Figures (Disney +) og De urørlige (DR)

  • Jeg byder ind med Little Miss Sunshine. Man kan ikke andet end blive i godt humør efter at have set den. Underholdende på den underspillede måde. Handler om en familie, hvor stort set alle familiemedlemmer er udfordret på det personlige plan. De tre generationer kører på tværs af USA for at yngste medlem kan deltage i en skønhedskonkurrence. Ligger muligvis på Disney+

Der er lukket for kommentarer.