Rodehovedproblematikker

p5012436

Jeg hader at rydde op. Jeg hader det ikke kun, fordi det er kedeligt pligtarbejde, jeg hader det også, fordi der jo rent faktisk er system i mit rod. Jeg ved, hvor tingene er. Også selvom det er mærkeligt, at tapen selvfølgelig står i vindueskarmen, og saksen ligger ude i badet (nogle gange er der en krølle, der vokser tre gange så hurtigt som de andre?!), så navigerer jeg relativt problemfrit i det. Indtil jeg rydder op.

Og okay, jeg indrømmer, at det ikke er nødvendigt, at der ligger tøj spredt ud over det meste af min lejlighed, og lige der burde jeg måske blive bedre til at bare at kyle det i vasketøjskurven. Jeg kunne måske også godt tage opvasken, før jeg løb tør for rene tallerkner. Og lægge min tandbørste på plads i stedet for bare at lade den bo ved siden af vandhanen. Så på den måde er det fint ind imellem at invitere folk på besøg, så man er tvunget til lige at tranformere sin lejlighed til noget, der også kunne være beboeligt for andre mennesker.

Problemet opstår så, når de mennesker igen er gået, og jeg pludselig skal hitte rede i mit nu pæne og ryddelige hjem. For selvom det nu udefra ser ud, som om tingene ligger på deres retmæssige plads, så er det præcist omvendte tilfældet. Og således sidder jeg nu i min sofa, klæbrig af paniksved, fordi jeg har brugt den sidste halvanden time på desperat at lede efter mit Nem-ID

Der er i dag præcis en uge til, jeg tager til USA. I den forbindelse har jeg bestilt et Mastercard for ikke at risikere at løbe på den famøse VISA-beløbsgrænse igen. (Og i og med jeg pt har for 13.000 kroner kjoler i mit hjem, som venter på at blive returneret (tak, tøjlede), så er det realistisk, at det kunne ske). I dag fik jeg så en mail fra min bank om, at jeg skulle skrive under på alt det tekniske i forhold til oprettelse af det her kort, og det skulle selvsagt gøres digitalt.

Så jeg gik ind i mit soveværelse og kiggede på sengebordet, hvor mit Nem-ID har fast plads. Men der var intet Nem-ID. Der var medicin og vitaminpiller og natcreme og intet andet. For jeg har jo ryddet op. Fuck. Åh, fuck fuck. Hvor har jeg ryddet mit Nem-ID hen? Og således begyndte halvanden times intens panik. For det er ret kritisk, at jeg får det Mastercard inden afrejse og dermed ret vigtigt at få skrevet under på førnævnte dokument.

I sidste ende viste det sig selvfølgelig, at det havde forputtet sig i min sengebordsskuffe. Det var det første sted, jeg kiggede, fordi det var det mest logiske sted at lægge det, men sådan et Nem-ID er jo ret fladt, og det havde lagt sig helt op ad kanten, så jeg fik i mellemtiden endevendt hele min nyopryddede lejlighed i jagten på det. Så altså, jeg siger ikke, at det er bedre at rode, jeg siger bare, at det her aldrig var sket, hvis jeg ikke havde ryddet op til at starte med.

Kommentarer (14)

 • Åh gud, hvor jeg kender det. Jeg har engang ledt febrilsk efter mit NemID, for derefter at finde det – hold fast – i et SPINDELVÆV…?! Det var godt nok et spindelvæv under den hylde, hvor det normalt lå, men jeg mener… Hvordan?

  Har også engang formået at glemme mit NemID, da jeg skulle en måned til London. Så jeg måtte bestille et nyt og ringe hjem hver gang der var problemer… Efter en måned viste det sig så, at det lå under min seng. Hvor jeg havde tjekket… Utallige gange…

  Det er ikke nemt at være et rodehoved.

 • Det er så meget mig! Jeg har klaret mig udemærket med rodesystemet i snart 40 år. Jeg har endda formået at få tre børn rimeligt igennem tilværelsen. Men nu er problemet at min kæreste som lige er flyttet ind hos mig, synes vi bør holde orden….🙄jeg kan INTET finde🙈😂

 • Nu ved jeg ikke heeelt, hvor Boozt og Magasin opererer fra, men vil lige, som en utrolig træls type, gøre opmærksom på, at de 25.000 krs grænse kun er ved udlandskøb (altså også over nettet, selvfølgelig, men du ved, ikke gennem danske netshops) 🙂 Men bortset fra det, har to betalingskort aldrig været en skidt idé – hilsen hende, der engang stod med tre blokerede kort og ca. 40 kr i kontanter i Costa Rica. Æhæææ…

 • Det kan selvfølgelig alene afhjælpe problemer med forsvundne nemID, ikke fjernbetjeninger, nøgler eller andet, men det er vel også bedre end ingenting: der udkommer i slutningen af måneden en officiel nemID-app 👏🏼

 • Se jeg har det så lige præcis modsat. Jeg har system i alt! Jeg har sågar system i hvordan varerne står i mit køleskab.

  Jeg havde for nogle år siden indbrud, hvor de endevendt hele min lejlighed. Alt var spredt ud over min 72 kvm.
  Bevares det var pænt røv at få stjålet ting og at andre havde gået rundt i ens hjem og kikket i ens ting, men det væreste var at jeg skulle til at sætte alt ting tilbage på deres plads. 🙈

  • Wow, det er den omvendte verden! Gad vide, om tyvene ville rydde op hjemme hos mig?

 • Hvis du har bestilt et mastercard platinum, slipper du for at betale ekstra for bilforsikring 🙂

 • Har lige sendt det her indlæg til min kæreste, haha. Min kæreste er nemlig ligesom Sissel der har orden i alting… Jeg er mere ligesom dig, Miriam….. Prøver at overbevise ham om at modsætninger mødes og at mit rod slet ikke er så slemt :p

Der er lukket for kommentarer.