Sommerferielæsning

img_4384Indeholder reklame – Hoover, Ware og Atwood er gratis anmeldereksemplarer, og der er et enkelt affiliatelink til Saxo.

Sommerferie kræver sommerferielæsning, og flere har efterspurgt, hvad der i år står på min liste. Well, først og fremmest Harry Potter. Jeg blev varm på tanken efter Mofibo-indlægget, og da jeg fandt hele adult paperback-samlingen på Saxo til ikke meget mere end en plovmand , kunne jeg ikke dy mig. Den ankom i dag, og jeg er noget nær lykkelig. Men man kommer hurtigt igennem Harry, så der flere titler på banen. I år kan min to read-liste ses nedenfor.

Michael Ondaatje: The English Patient/Den engelske patient.
År: 1992
Genre: Historie/drama/kærlighed

Jeg forsøger altid at smide en klassiker ind, og i år er det en roman, der allerede stod i min bogreol, fordi den var på pensum i et litteraturfag engang. Uheldigvis var det dengang, det forventedes, man læste 1000+ sider om ugen, og det gjorde jeg ikke, så jeg tror ikke, jeg nogensinde fik den åbnet. Det skal der laves om på nu.

Omslaget siger: “The final curtain is closing on Second World War, and Hana, a nurse, stays behind in an abandoned Italian villa to tend to her only remaining patient. Rescued by Bedouins from a burning plane, he is English, anonymous, damaged beyond recognition and haunted by his memories of passion and betrayal. The only clue Hana has to his past is the only thing he clung on to through the fire – a copy of The Histories by Herodotus, covered with hand-written notes describing a painful and ultimately tragic love affair.”

Colleen Hoover: It Ends With Us/ Det ender med os
År: 2016
Genre: Kærlighed/chick lit

Jeg ved ikke meget om romanen, hvilket måske siger sig selv, når den er så ny, men jeg ved, at Colleen Hoover er lidt af et stjerneskud på chick lit-himlen, så jeg er spændt på at se, hvad hun kan. Plus, hvem kan stå for et klassisk trekantsdrama?

Omslaget siger: “Da Lily falder for den flotte neurokirurg Ryle, er det næsten for godt til at være sandt. Lily har ikke altid haft det let, men nu ser alting lyst ud, og Lily er lykkelig. Alligevel er der noget ved Ryle, der giver skår i glæden – og da Lilys ungdomskæreste Atlas en dag dukker op, trues alt, hvad Lily og Ryle har opbygget sammen.”

Stephanie Perkins: Anna and the French Kiss/ Anna og det franske kys
År: 2010
Genre: Kærlighed/chick lit/young adult

Det var en af de titler, der poppede op oftest, da jeg i sin tid bad om chick lit-anbefalinger, så jeg bestilte den hjem fra Amazon, men det var sammen med måske 15 andre bøger, og jeg nåede aldrig rigtigt til den. Før nu.

Omslaget siger: “Anna had everything figured out – she was about to start senior year with her best friend, she had a great weekend job, and her huge work crush looked as if it might finally be going somewhere… Until her dad decides to send her 4383 miles away to Paris. On her own.
But despite not speaking a word of French, Anna finds herself making new friends, including Étienne St. Clair, the smart, beautiful boy from the floor above. But he’s taken – and Anna might be too. Will a year of romantic near-misses end with the French kiss she’s been waiting for?”

Stephen King: Cell/Puls
År: 2006
Genre: Gyser/science fiction

Den eneste bog på listen, jeg rent faktisk har læst halvdelen af. Jeg købte den i en genbrugsbiks, da jeg var på ferie engang, men selvom den var virkelig god, så røg den i glemmebogen, da ferien sluttede. Nu kan jeg kun svagt huske handlingens nærmere deltaljer, men jeg er svært glad for King, så den fortjener et skud mere. Især fordi jeg er en sucker for alting (post)apokalyptisk/dystopisk.

Omslaget siger: “Den 1. oktober udsendes et signal – en puls – via alle mobiltelefoner, og det forvandler brugerne til noget… ja, noget, der langt fra er menneskeligt. Noget vildt, blodtørstigt og tanketomt, der hensynsløst hærgende bevæger sig igennem landskabet. Er det en terrorhandling? En computernørds eksperiment, der er løbet løbsk?
Det betyder i virkeligheden ikke noget , i hvert fald ikke for de mennesker der undslap det teknologiske angreb. Det, der betyder noget for dem, er at overleve i en verden, der er så langt fra den, vi kender i dag – en verden, hvor det er pulsens ofre og deres leder, Pjaltekongen, der har magten. En lille gruppe “normale”, som de ynder at kalde sig, vælger at tage kampen op, men har de overhovedet en chance mod Pjaltekongen?”

Ruth Ware: The Woman in Cabin 10/Kvinden i kahyt nr. 10
År: 2016
Genre: Thriller

Jeg er decideret pjattet med thrillere i fjernsynet, men jeg har stadig til gode at finde en bog, der kan det samme. Jeg har været omkring nogle stykker, men jeg synes desværre som regel, historien bliver dræbt af et flat og uelegant skriftsprog. Men plottet i den her virker lovende, så jeg satser på at blive fanget!

Omslaget siger: “Lo Blacklock er journalist på et rejsemagasin i London. Da hun bliver inviteret med på et luksuriøst krydstogt, kommer det som en gave. Ikke alene kan opgaven betyde et karrierehop. Hun trænger også i den grad til forkælelse, glamour og champagne oven på et groft hjemmerøveri.
Men ingenting går som planlagt. Den første nat bliver Lo vækket af larm og skrig fra kahytten ved siden af. Fra sit vindue ser hun en person blive smidt over bord. Da Lo slår alarm, får hun at vide, at ingen savnes blandt passagerer og mandskab.
Desperat og på randen af sammenbrud, forstår Jo, at hun måske har begået en frygtelig fejltagelse. Eller også er hun fanget med en morder meget langt fra land…

Anna Stothard: The Pink Hotel
År: 2011
Genre: Bildungsroman (…er mit bedste bud.)

Endnu en af de bøger, der har stået i min bogreol i nogle år, uden jeg har fået den åbnet. Jeg kan huske, det var en anmeldelse, der fik mig til at købe den, men ikke hvilken, og generelt set har romanen fået meget atypisk omtale. Nogle elsker den, andre synes, den er dødkedelig, men forfatteren skulle have en ret distinktiv skrivestil, som jeg glæder mig til at se nærmere på. Romanen ser umiddelbart ud til at være en typisk coming of age-historie, og dem er jeg mægtig glad for.

Omslaget siger: “A seventeen year-old London girl flies to Los Angeles for the funeral of her mother Lily, from whom she had been separated in her childhood. After stealing a suitcase of letters, clothes and photographs from her mum’s bedroom at the top of a hotel on Venice Beach, the girl spends her summer travelling around Los Angeles returning love letter and photographs to the men who had known her mother. As she discovers more about Lily’s past and tries to re-enact her life, she comes to question the foundations of her own personality.”

Margaret Atwood: The Handmaid’s Tale/Tjenerindens fortælling
År: 1985
Genre: Science fiction

Well, det er ingen hemmelighed, at jeg fucking elskede første sæson af serien, og Atwood har i øvrigt været en af mine favoritter på engelskstudiet, så jeg sagde en lille, ufrivillig jubellyd, da jeg opdagede, at Lindgardt og Ringhof ganske uopfordret og som noget af en overraskelse havde besluttet sig for at sende mig et eksemplar af romanen, der i anledningen af seriens succes har fået nye (og meget pæne) klæder. Jeg længes allerede efter sæson to, men imens kan jeg passende dykke ned i romanen. Jeg glæder mig!

Omslaget siger: “Tjenerindens fortælling er en grusom beretning fra diktaturet Gilead, i den nære fremtids USA.
I Gilead er de få tilbageværende frugtbare kvinder, som en stor miljøkatastrofe ikke har gjort sterile, blevet anbragt hos samfundet magtelite. De skal sørge for, at slægten videreføres.
Modvillige tjenerinder straffes med døden.
Tjenerinden Offred anbringes i huset hos en af det totalitære samfunds spidser og hans hustru. Men den undertrykkende stat kan ikke fjerne Offreds længsler og ønsker.
Tjenerindens fortælling er en rystende og universel fortælling om uvidenhed, frygt og undertrykkelse.”

Kommentarer (34)

 • Jeg elsker også at læse, og jeg må indrømme, at du har gjort mig nysgerrig efter a handmaids tale. Jeg overvejer, om der skulle være plads i budgettet til at købe bogen.
  Jeg er også Stephen King fan og købte også engang i et impulsivt øjeblik puls. Men jeg er startet på den flere gange, men bryder mig slet ikke om den. Jeg har forsøgt, at tørre den af på min niece, men den kom igen, kun læst delvist ligesom mig selv. Men smag og behag. ☺

  • Hvis du har set serien til “The Handmaid’s Tale”, så ved du, hvad der venter dig. Jeg er fuldstændig pjattet med konceptet, men jeg er som sagt også kæmpe fan af dystoposk sci-fi!

 • Jeg elsker både Anna and the french kiss og it ends with us, to vidt forskellige bøger, men begge to ret fantastiske, så glæd dig 😊

 • Jeg har læst halvdelen af puls og den er weird. Men hey det er jo King. Vil dog anbefale Kings begærets butik. Weird men på en anden måde 🙂

 • Skønt! Jeg er ved at lytte mig igennem Harry Potter nr 7- så blev gåturen lige lidt sjovere! Af krimier med godt sprog kan jeg anbefale Pierre Lemaitre! Fremragende fransk krimi trilogi han har lavet 🙂 God læsning!

 • Jeg hoppede på Mofibo efter du skrev et indlæg om det 🙂 Love it! Nu sætter jeg alle ovenstående bøger på min liste over hvad jeg skal høre i sommerferien 😉

 • Jeg elsker bogforslag. Det er feks din fortjeneste at jeg fandt Aminas breve og hørte den. Tak! Det er rart med forslag jeg aldrig selv var kommet på.
  //B

 • Glæd dig til Anna and the french kiss! Det er den hyggeligste, søde og fine bog, jeg har læst! Læste den første gang i 2012, og læste den igen sidste sommer… den holder 100%! Overvejer om jeg også skal læse den igen denne sommer, for det er virkelig den perfekte sommerferiebog!

  • Jeg har fornemmelsen af, at det er sådan en rigtig teenagekliché? Jeg elsker sådan noget!

 • Jeg var vild med “Kvinden i kahyt nr. 10”! 😀 Men nu er jeg generelt også en sucker for den slags bøger. “Tjenerindens fortælling” har jeg netop købt til sommeferien 👏🏼 Den glæder jeg mig til. Jeg var vild med serien 😉

  • Uuh, det lyder lovende! Den er vist også ret hypet. Jeg glæder mig sygt meget til at se Atwoods originale forestilling af Gilead!

 • Den engelske patient husker jeg som god. Filmen var også god. Anna og det franske kys husker jeg som barnlig.
  Tjenerindens fortælling har jeg læst for lang tid siden, husker den som interessant.
  HP har jeg læst ien uskøn
  blanding af dansk og engelsk, alt efter, hvad jeg fik fat i først. Hvad der har gjort at jeg er helt tabt, hvad personer og andet hedder.
  Måske skulle jeg som andre læse den igen.

  • Tak, gode menneske.
   Jeg har ENDELIG fundet en anden, der ikke knuselsker Anna og det franske kys.
   Seriøst, du har reddet min dag. Jeg har ikke set en enkelt anmeldelse, der ikke roste den til skyerne. Jeg kunne selvfølgelig bare have ledt noget mere, men tak alligevel.

   • Enig!
    Sjældent har jeg læst en mere intetsigende bog – det skulle da lige være de frygtelige “Mr. Grey bøger”😱
    Jeg læser Harry Potter med min 7-årige datter pt. Jeg har tidligere kun set filmene, men bøgerne er jo 100 gange bedre! Jeg troede, de var for børn! (Det er de også, men der er ligesom flere “lag”)

  • Det er vigtigt at huske, at Anna-bøgerne er skrevet til og om teenagere, så man skal nok være til YA-litteratur i gen genre for at kunne lide dem. 🙂

 • Altså nu er der jo INTET der slår HP (#always), men har faktisk læst nogle ret fede fantasy bøger i den seneste tid. Den danske “Ravnenes Hvisken”(2 bøger) og så den norske “Odinsbarn” (3 bøger). Og så selvfølgelig Sarah Mass! Har givet min “Anna and the french kiss” til min lillesøster, måske man skulle låne den tilbage!

 • Betina Berg Holm Andersen

  Kære Miriam
  Jeg har kun læst “Puls” af de bøger du nævner (er også King fan).
  Kan anbefale “Under Kuplen”(også King), en moppedreng på 1179 sider. Eneste anke er at man har valgt at udgive den som en bog istedet for lige at hakke den over på midten. Dens fysiske format er lidt klodset at sidde med/have med sig. Af samme grund tog det mig også virkelig lang tid at få startet bogen, men da jeg først gik igang var jeg solgt. “Begærets butik” er også en virkelig god bog. Jeg er pt igang med Pierre Lemaitre – tror det er første gang at jeg har fornøjelsen af en fransk forfatter. Bøgerne bærer præg af at forfatteren er fransk og det skal man lige vænne sig til, men de er bestemt et bekendtskab værd.
  God sommer til dig…

  • Uuuh, det er også sådan en postapokalyptisk ting, ikke? Er den ikke også blevet lavet til en serie? Den må jeg i hvert fald se nærmere på. Jeg ved ikke helt, om jeg er modig nok til at kaste mig ud i noget fransk! 😀

Der er lukket for kommentarer.