Serieanbefaling: The Handmaid’s Tale

the-handmaids-tale3-759x397Det er kun et spørgsmål om tid, før blogland flyder over med anbefalinger af den her, så nu gør jeg et uvant forsøg på at være en slags first mover. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ved første øjekast tænkte, at The Handmaid’s Tale bare var endnu en halvkedelig fortælling fra 1800-tallet (selvom kapperne og de sære kyser ved nærmere inspektion ikke helt ville være historisk korrekte), og den slags fjernsyn er jeg kørt en smule træt i. Men så spottede jeg de forløsende ord: “Margaret Atwoods bestseller bliver bragt til live.” Jeg kan virkelig godt lidt Margaret Atwood, og hun skriver ikke kedelige romaner. Så jeg gav den et skud.

Jeg havde set 16 minutter af det første afsnit, da jeg fra mit badekar måtte sende en snap ud om, at jeg var bidt. Nogle gange har man bare kemi med en serie med det samme, og hvis jeg kunne opstøve en mand, jeg havde samme kemi med, som jeg har med The Handmaid’s Tale, så ville jeg leve lykkeligt til mine dages ende.

Serien finder sted i en meget nær, men jævnt skræmmende fremtid, hvor en fundamentalistisk og, helt ærligt, bizar tilgang til den kristne tro danner grundlag for et totalitært samfund, der er en blanding af modernitet (mænd med maskinpistoler alle vegne) og en verden sat adskillige hundrede år tilbage i tiden. Infertilitet er et altoverskyggende problem, og frugtbare kvinder lever derfor som slaver i de vigtigere huse, hvor de jævnligt bliver voldtaget af manden i et mærkværdigt ritual i håbet om, at de bliver gravide og dermed rugemødre for det ellers barnløse par.

Historien er flettet sammen med tilbageblik fra fortiden – det vil essentielt sige en alternativ nutid – hvor der ryges og drikkes og køres med Uber, mens historien om overgangen til den nærmest sekteriske fremtid fortælles. Seriens hovedperson, Offred, er ihærdig modstander af det nye samfund, men er nødt til at være påpasselig med hvert ord ud af sin mund, fordi det forkerte med lethed får en slået ihjel. Det er svært at stole på nogen som helst.

Serien fik premiere d. 26. april og allerede i går fik den grønt lys til en anden sæson, så jeg er ikke alene i min begejstring. Pt ligger der fire afsnit tilgængeligt, og der kommer et nyt hver uge. Hvis man som mig har en svaghed for alting dystopisk – eller bare gode serier generelt – så skal man ASAP sætte sig ned og starte på den her. Det er decideret fabelagtigt fjernsyn.

The Handmaid’s Tale kan findes på HBO.

Kommentarer (17)

 • Jeg kunne ikke være mere enig 😀 tak fordi du spreder ordet om den, så kan det være jeg får lidt flere at tale om den med :))

 • SQUUUUUEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Der kommer en anden sæson!! Jegkanikkeventegivmigmerenunununu!

  øhm…jeg mener…den er da ok, den serie *host*

 • Jeg er også en sucker for dystopiske serier/bøger – hvilke kan du anbefale??? Har set Black mirror, the walking dead mv. Hvis du har nogle gode bogforslag er jeg også nysgerrig. Kh 1984 loveren😂

  • Har du læst ‘Imorgen da krigen begyndte’? En australsk ungdomsserie, der handler om en gruppe unges overlevelse og modstandskamp, da landet bliver indvaderet, mens de camperer i bushen?

  • 3%, som jeg har anbefalet før, er virkelig fremragende. Ellers Jericho, Dollhouse, Fringe og Dark Angel, for at tage en oldschool klassiker. Ellers er jeg faktisk mes til film på det område – og der er virkelig mange gode at komme efter!

 • Jeg skriver pt. speciale om Margaret Atwood, hvilket i sig selv er NICE! Men en kombination af afleveringsfrist om en måned, for sen opstart, en 1-årig der kræver opmærksomhed og en kæreste, der OGSÅ er specialestuderende gør bare, at der for #%$€!! ikke er tid til at fordybe sig i serier lige pt. Og hvor jeg ærgres!

 • Den er SÅ god!! Har altid lidt svært ved at komme igang med de lidt mere ‘alvorlige’ serier, men denne her fangede mig også lynhurtigt!

 • Den er så mega vild!!! Så vild ærgerlig over at vente på ugebasis på den (damn you HBO!), men den er det værd. Er ellers normalt ikke til det sci-fi-futuristiske, men jeg er fanget og bundet!

Der er lukket for kommentarer.