Stik mig noget chick lit!

IMG_2977

Jeg går og pønser på et indlæg med chick lit-anbefalinger, men hvis vi er helt ærlige, så er mit game på det område ikke så stærkt, som det var engang. Der har været en længere periode, hvor al min læseenergi er blevet opslugt af mere højlitterære værker, og derfor ville et anbefalingsindlæg på nuværende tidspunkt se lidt slunkent ud.

Heldigvis ved jeg, der sidder en god portion chick lit-entusiaster ude bag skærmene, så måske I kunne give en hånd? Jeg har selvfølgelig selv en helt habil samling, hvoraf der lige skal genlæses et par stykker for at se, om de stadig holder, men ellers er jeg game på, hvad end I har læst og elsket.

Chick lit for mig betyder bogstaveligt talt (pun intented) chick flicks i bogform. Det er gerne noget med masser af klichéer om at finde sig selv, mens man jonglerer mænd og venskaber og et forsøg på en karriere. Det er forholdsvist let og relaterbart, men med en fængende historie og meget gerne et flydende og humoristisk sprog. Jeg elsker selvsagt min Bridget, men ellers er jeg stor fan af Marian Keyes, Jane Green og Lauren Weisberger – så har man lidt en fornemmelse af, hvor min smag ligger. Jeg har det af en eller anden grund lidt stramt med Sophie Kinsella, men jeg kan ikke sætte en finger på hvorfor.

Har I læst noget lækkert, så del endelig, så vi i fællesskab kan få udvidet vores chick lit-horisont! 😀 (Edit: Meget gerne specifikke titler, ikke bare forfattere. Hvis jeg skal igennem hver forfatters bibliografi, så får I aldrig et indlæg! Byd især meget gerne ind, hvis I kender nogen, der er lidt under the radar herhjemme. Bøger med popularitetsniveau som Bridget, ‘Mig før dig’ og deslige kender de fleste af os nok i forvejen. 🙂 )

Kommentarer (74)

 • Nicholas sparks
  Jennifer Weiner
  John green
  Claire Sandy

  Det var lige dem jeg kunne komme i tanke om udover de allerede nævnte

  • Jeg læser normalt ikke chick-lit, men jeg faldt over Twenties girl på et loppemarked, og jeg elskede den!! Grinede højlydt mange gange! 🙂

 • Jojo moyes med den hypede (og gode) mig før dig. Efter dig, er også god med anderledes end mig før dig.

  Sophie kinsella er jeg, modsat dig VILD med, ‘hvem er jeg’, ‘hushjælp søges’, ‘pige i 20’erne’, ‘jeg har dit nummer’, ‘bryllupsnatten’ og shopaholic-serien er fantastiske!!!
  Særligt ‘pige i 20’ere var jeg VILD med’
  Kan godt lide hende fordi der sgu er noget drama med og ofte nogle plottwists hen mod slutningen man ikke havde set komme. Ydermere har jeg flere gange græd til hendes bøger. Miriam! Læs ‘pige i 20’erne’ vil du ikke nok!!!

  Marian keyes ‘vandmeloner’ og ‘rachels ferie’, ‘tre sider sf samme sag’, ‘er der nogen’ (særligt denne) mm samt en der er virkelig god, kan huske handlingen men ikke bogens navn!!!

  Af danske har vi Nynnes dagbog.

  • Der er flere, der har anbefalet “Pige i tyverne”, så måske får den et skud, men jeg synes simpelthen, hun skriver sine protagonister så dumme. :-/

 • Jamen så er det i gang med:
  Cecilia Ahern (hun har skrevet en god bunke)
  Dorte Holm
  Plum Sykes
  Charlotte Heje Haase

 • Jeg læser ikke så meget chicklit længere men der er nogen som jeg stadig kan finde på at tage ned fra hylden.

  Slemme piger gode kvinder af Rosie Thomas. Den er ikke så humoristisk men efter min mening den bedste tøsebog i verden.

  Sommersøstre af Judy Blume.

  5 minutter i himlen og Arvesynder af Lisa Athler

  Serien de gode år, ventetid, de svære år og tiden efter af Elizabeth Jane Howard

  Tara road, gode venner, tænd et lys, glassøen, den italienske klasse (som filmen italiensk for begyndere er lavet efter) og det irske hotel af Maeve Binchy.

  Beach Music af Pat Conroy. Han er godt nok en mand men den er altså lidt tøset den bog.

 • Jaaa, jeg elsker også tomme kalorier i bogform! 🙂 Senest har jeg læst “The opposite of me” af Sarah Pekkanen med stor fornøjelse. Derudover vil jeg gerne slå et slag for Rainbow Rowell, der skriver så fint! Har læst “Eleanor and Park”, der måske nok lige er et mentalt step op fra chick lit-genren, men som stadig har samme lethed og humor. Derudover har hun også skrevet “Attachments”, der er mere rendyrket chick lit, men af høj kvalitet! Og så ved jeg ikke, om du har set det, men Marian Keyes har for nyligt afsluttet serien om Walsh-søstrene med Helens historie. Den hedder vist “The mystery of Mercy Perce” eller noget tæt på. Synes ikke, det var hendes bedste, men Keyes er jo altid en fornøjelse!

  • Jeg er enig med dig i, at Rainbow Rowell skriver rigtig godt! Men ‘Eleanor og Park’ vil jeg nu mere betegne som ungdomslitteratur frem for chick lit 🙂

 • Jeg vil anbefale “læserne i Broken Wheel anbefaler”, den har en sød historie med lidt kærlighed og en masse feel good stuff.

  • Åh gud, Bergdorf Blondes er virkelig en, hvis ikke DEN, værste bog jeg i mit liv har læst! Jeg har sjældent hadet en hovedperson så meget – overfladisk, forkælet, selvoptaget og mange flere negative vendinger. Jeg skriver mest den her kommentarer, fordi jeg virkelig synes det ville være synd, hvis nogen blev inspireret til at læse den, for det er virkelig spild af tid.

 • Gerne! 😀

  Her er nogle af de bedste, jeg har læst:

  Forbindelser – Courtney Sullivan
  Bergdorf Blondes – Plum Sykes
  The Husband’s secret – Liane Moriarty

  Og så har jeg lige selv købt “Strictly between us” af Jane Fallon, der lyder som en klassisk chick lit roman.

  Vil også lige anbefale dig “Den første onde mand” af Miranda July. Det er ikke chick lit, men det er en super god roman. Faktisk lidt et must read 😉

  God weekend 🙂

 • I den mere ungdommelige hjørne, kan jeg anbefale Stephanie Perkins trilogi: “Anna og det fransk kys”, Lola og naboens søn” og Isla og jagten på lykke”. De kan godt læses uafhængigt af hinanden, men karakterer fra de forskellige bøger går igen igennem serien.
  Bøgerne er simpelthen så søde og skønne, og også fyldt med klicheer, men man bliver simpelthen så glad af at læse dem.

 • “Mine hemmeligheder” af Sophie Kinsella. Den lugter temmelig meget af Bridget Jones. Sjov og letfordøjelig.

 • Åh min favorit er helt klart Anna and the French Kiss af Stephanie Perkins!
  Det er en kærlighedshistorie med stort k og foregår i Paris – hvilket jo kun er endnu mere fortryllende. Sproget er fantastisk, og man kan mærke alle sommerfugle i maven selv, og man sidder med det der smørede smil, som var man selv forelsket!

 • Hvis man er til den mere ungdommelige slags, så vil jeg anbefale serien med det ikke helt så flot oversatte navn “Magi og meloner”. Lidt bedre på engelsk, hvor den hedder “Magic in Manhattan”. Bøgerne er skrevet af Sarah Mlynowski og der er fire, hvoraf de tre første er oversat til dansk. De er så, så, så gode på den bedste teenageagtige måde med flotte, mørkhårede drenge, irriterende piger i skolen og så krydret med lidt magi og trylleri.
  Sarah Mlynowski har også skrevet chick lit for det mere voksne publikum, men de her bøger er altså bedst.

 • Jeg har altid været vild med Marian Keyes, især “Tre sider af samme sag”, som er afsindigt genial! Et andet bud kunne være Mhairi McFarlane: “It’s not me, it’s you”. Jeg læser ikke meget chick lit, så jeg er lidt rusten på genrerammerne, men jeg var i hvert fald godt underholdt 🙂

 • Jeg kan se at hun er nævnt med navn, men ikke titler, så nævner lige Cecilia Ahern. Særligt (selvfølgelig) “P.s I love you” men også “Hvor regnbuen ender” (kunne blive en god chick flick)

  • Ahern er fremragende!
   “Hvor regnbuer ender” er faktisk blevet lavet til en film og hedder “Love, Rosie”. 🙂

  • Ville bare lige tippe om at Hvor regnbuen ender er filmatiseret. Den hedder Love, Rosie og er så vidt jeg husker helt okay 🙂

 • Jeg vil anbefale Singleton (1’eren) og Singleton – Den perfekte fiaskospiral (2’eren) af Marlene Weybøll. De er geniale.

 • I den tunge ende : Hulebjørnens klan.. Altså det er faktisk de samme emner som du efterspørger. Plus en del hede scener.. Tiden i bogen er en anden, men bestemt ikke mindre interessant. Ellers, hvis man er til den slags er der Johanne Hildebrandts “valhal” serie om Freja. Ja okay, det er nok ikke det du leder efter, men altså de handler om kvinder der skal finde sig selv, balance med mænd og venskaber og skabe sig en karriere… 😉

 • The One Plus One – Jojo Moyes
  Projekt Rosie – Graeme Simsion
  Så kom du – Jennifer Weiner
  Rumour Has It – Jill Mansell
  Et tilbud du ikke kan afslå – Jill Mansell
  Det er altså mit liv – Sinéad Moriarty
  En chance til – Sinéad Moriarty
  Stine Askovs Bid og Kaninens år er det bedste bud jeg kan give på dansk islæt.

 • Jeg har det ligesom dig, ret stramt med Sophie Kinsella – især hendes shopaholic serie, som jeg synes er decideret forfærdelig pga. hovedpersonen.
  Men.. bogen “Pige i 20’erne” (Twenties Girl) synes jeg var virkelig god!

  The Rosie Project vil jeg også gerne anbefale, den er vidst skrevet af en Graeme Simmons (tror jeg..)

 • Jeg har det også stramt med Sophie Kinsella. Og jeg tror, jeg har fundet ud af hvorfor! Hendes karakterer er simpelthen for dumme og uden selvindsigt – og det bliver rigtig irriterende i længden.

  Jeg er meget glad for Sarra Mannings adult bøger. Særlig “You don’t have to say you love me” og “Unsticky”. Dem kan jeg klart anbefale.

  • Jeg tror, du har ret i din betragtning af SK’s personer.

   Unsticky har jeg også læst – den er jeg pjattet med!

   • Hvis du kunne lide Unsticky, så synes jeg virkelig, at du skal læse You don’t have to say you love me. Neve har været meget overvægtig, og er i gang med at tabe sig, fordi hendes crush fra hendes tid på Oxford vender tilbage fra USA efter tre år. Men hun aner jo intet om at være en (god) kæreste, så hun må finde sig en, hun kan øve sig på. Og det gør hun så! Den er så god og er den chick-lit bog, jeg altid vender tilbage til!

 • Marian Keyes “serie”om Walsh søstrene. Man følger en søster i hver bog og får deres syns på familen og hvad de tænker om hinanden og så selvfølgelig sker der et eller andet vildt i deres liv i bøgerne.
  Der er watermelon, rachel’s holiday, angels, mystery of merci close og Anybody out there?.
  De behøver ikk at blive læst i en bestemt rækkefølge, da de kun hænger sammen pga familien, handlingerne er ikk blandet ind i hinanden.
  Men hun har lavet mange flere gode, the brightest star in the sky, Tvis charming man m fl.
  hun er min absolutte favorit chick lit forfatter

 • My sisters keeper af Jodi Picoult – chicklit med medical-drama OG retsalsdrama, og et sprog man ikke bliver bims af.

 • Jeg har lige læst Forbandede Kærlighed af Colleen Hoover og var altså helt solgt! Jeg blev både lidt småforelsket og fældede en tåre. Så bliver det ikke bedre

 • Dog også en bog med Jojo Moyes, men hvis du ikke allerede har læst den, så er ‘En plus en’ en fantastisk bog!!!!

 • Nu bliver jeg måske antaget for at være 100 år gammel- men prøv med Jane Aamund!! Ja det lyder fucked up- men hun skriver seriøst sjovt, underholdende og meget “ungt”…
  Har læst “onklerne og deres fruer”, som er en biografi baseret på, ja netop, hendes onkler, hvor man følger det hele fra en ung Jane Aamunds synspunkt.
  Og er nu igang med “naboens søn”, som handler om en ung kvinde og kærligheden i 1950’erne.

  Ellers vil jeg slå et slag for Fredrik Bachmans 3 bøger. Fuldstændig fantastiske, sjove, gribende og letlæste.

  Måske ikke klassisk Chick lit, men giv det et forsøg 🙂

 • Klassikere:
  – Mig før dig
  – Mig efter dig
  – Eat, pray, love
  – the fault in our stars
  – fifty shades of grey triologien

  Hvad jeg også har elsket at læse:
  – Jeg er her stadig af Clélie Avit
  – Mig uden dig af Kelly Rimmer
  – Charlotte heje Haase: 1) 1001 tårs tøsetanker 2) Skydykker uden faldskærm 3) Generation multiorgasme 4) Mit livs største tigerspring. Især de første to bøger er chic lic – Skrevet i dagbogsform.

 • Vil tippe om bogserien “I heart” af Lindsey Kelk. Har godt nok kun selv fået læst de første tre, (I heart New York, I heart Hollywood og I heart Paris) men de var ret gode, humoristiske og dejlig nemme at komme igennem, som chick lit jo gerne er og skal være 🙂

 • Mine favoritter jeg uden tvivl Marian Keyes og Jill Mansell.

  Især Vandmelonen af Marian Keyes og Cleo og kærligheden af Jill Mansell.

 • Er selv helt tosset (som dig) med Marian Keyes og Lauren Weisbergen, og egentlig også Jojo Moyes. Men vil gerne smide Ali Mcnamara ind også, hyggelige, glade, forudsigelige og lige som de skal være☺️ total ynglingsindlæg!

 • Fiona Walker er sjovt aldrig blevet oversat men hun er min favorit. Da jeg fandt Kiss Chase på Banegården i. Zürich læste jeg hele natten. Ja det var den gang i ’93 hvor der stadig var nattog.
  Af samme forfatter anbefales
  French relations
  Well groomed
  Between males
  Snap happy
  Ja i bund og grund hele forfatterskabet omend de ovennævnte er de bedste.
  Personer fra tidligere bøger har det med at dukke op som bifigurer eller statister. Nogen af dem er om de samme hovedpersoner men kan i princippet læses som enkelt stående romaner.

 • […] Apropos litteratur, så elsker jeg ‘Den lille prins’. Faktisk har jeg et baobabtræ på min soveværelsesvæg i et forsøg på at minde mig selv om at inkorporere lidt af hans livssyn i min hverdag. Det er ikke en kasse, det er et får. Det er ikke en hat, det er en elefant inde i en slange. Lidt skeptisk var jeg derfor, da jeg fandt ud af, at bogen var blevet filmatiseret. Kan man godt pille ved en klassiker på den måde? Forfatterens egne illustrationer er jo nærmest lige så vigtig en del af originalværket, som hans ord er. […]

 • Jeg synes, Kirsten Hammann er værd at nævne fra Danmark. I hvert fald “Se på mig”. Der er nok lidt mere gods i end i mange andre chick lits, men skrivestilen og hovedkarakteren passer til genren, selvom Hammann ikke er kendt for chick lit.

 • Jeg ELSKER I Heart New York af Lindsey Kelk, som også er nævnt længere oppe. De efterfølgende i serien er også ganske gode, men 1’eren slås nu ikke!
  Normal læser jeg ellers lidt mere “seriøse” bøger, men lige præcis den kan jeg ikke stå for og har læst flere gange, end jeg kan tælle!

 • Det er ikke ren chick lit, men det er i nærheden af genren. Der er mixet lidt overnaturligt ind over, men det er klart i strong, independent female genren.
  Jenifer Rardins serie om Jaz Parks.

 • Åååh. Jeg.elsker.chicklit! Verdens bedste guilty pleasure og perfekt ferielæsning. Så slapper man altså for alvor af!

  Jeg kan se, flere har nævnt “Anna og det franske kys” af Stephanie Perkins, og her stemmer jeg altså med i koret! Indrømmet, den er meget ung i det, men samtidig er den vildt nostalgisk, giver mig sommerfugle i maven og fremkalder alle elsker-elsker ikke følelserne. Suk! Jeg genlæser den altid, når jeg har en off-dag (og for nylig indrømmede min meget litterære veninde, at hun faktisk gør det samme). Så uimodståelig!

  I den mere dramatiske ende, er jeg også vild med ‘Forbandede kærlighed’ af Colleen Hoover. Der er en filmtrailer på youtube – haps! Jeg håber, filmen bliver til noget. Historien er totalt tårefremkaldende og vildt sexet – men nok ikke helt så humoristisk som den typiske chick-lit. Den er lidt tungere.

  Og så er jeg altså også bare vild mes Bridget Jones! Hun går ligesom aldrig helt af mode, vel? Elsker hendes klodsethed – og humoren!

  Har du egentligt læst Losing it-serien af Cora Carmack? Første bog i serien følger en pige, der er lidt á la Bridget Jones i start tyverne! Og så er der en KAT med! Og vildt meget orddiarré. Og en uimodståelig fyr med britisk accent. Og en helvedes masse uheld. Det er genialt! Ge-ni-alt!

  • Jeg har lige læst etteren. Den var ret fin, men jeg synes igen, hovedrolleindehaveren bliver præserenteret som værende ikke super skarp, og det irriterer mig lidt.

 • Nå, men du har jo nævnt alle yndlings, men har da et par i ærmet som jeg husker som gode!!

  Lisa Jewell: Vince & Joy, Ingenogtredive

  Fiona Neill: En utjekket mors hemmelige liv

  Sinéad Moriarty: En chance til

  Dorte Holm: Singleslinger

  Så er der Cecilia Ahern som jeg på mange måder elsker, men samtidig hader. Måske fordi hun bevæger lidt ud i det magiske og urealistiske, som ikke er så relaterbart som jeg godt kan lide, men har da gemt bøgerne: Hvis du kunne se mig nu, Hvor regnbuen ender, Dagbog fra i morgen

  Og ja, Marian Keyes SKAL bare med. Især ‘udover’ Sushi for begyndere som langt fra er hendes bedste!!!

 • Der er et eller andet ved Cecilia Aherns “Hvis du ku’ se mig nu” der gør, at den gang på gang har undgået at blive ofret i forbindelse med nedskalering af mit hjemmebibliotek. Klassisk tøselitteratur med et tvist, da den kvindelige hovedperson forelsker sig i hendes nevøs fantasiven og lærer at se livet på en ny måde.

 • En af mine absolutfavoritter der er blevet genlæst 1000 gange er Jane green med straight talking.

 • Alt af Jennifer Crusie og Janet Evanovich. Men klart helst på engelsk. I oversættelserne kan man hele tiden se, at man går glip af noget sjovt. Og især Jennifer Crusie laver sjove henvisninger til højlitterære værker. Og begges hovedpersoner, er sådan nogen man godt gad kende. Det synes jeg af og til kniber for både Marian Keyes og Sophie Kinsella.

 • Laura conrad synes jeg er god. Og så vil jeg da lige slå et slag for de gode gamle 90210 bøger. 🙂 dog latterligt dårlig skrevet, men hvad gør det når Dylan er med.

 • Jeg har siden jeg læste stephanie perkins serien og John Greens bøger som flere nævner været totalt fanget i chick-lit/young/adult genren, listen af bøger jeg har læst er uendelig lang, men her er nogle af mine favoritter:

  Colleen Hoover – Slammed serien, Hopeless serien, Maybe serien, alle hendes enkelt stående bøger er også gode 🙂
  Julie Johnson – Erasing Faith, Not you its me, Cross the line
  Rachel van Dyken – Ruin, Toxic, Shame
  Cora Cormack – Rusk University serien, Losing it serien
  Kory Keplinger – The DUFF
  Simone Elkeles – Perfect chemistry serien
  Abbi Glines – Rosemary Beach serien, Sea breeze serien
  Kristen Proby – With me in Seattle serien, Boudreaux serien
  K. A. Tucker – Ten tiny breaths serien, Burying Water serien
  J. Lynn – Wait for you serien
  Harper Sloan – Corps Security serien, Hope town serien
  Emma Chase – Legal Briefs serien

 • Som litteraturvidenskabsstuderende er man da lidt flov ( 😉 ) over at kende denne genrer, men her kommer nogle VIRKELIG gode: Sophie Kinsella “I’ve Got Your Number”, “Can You Keep a Secret?”, og så er den nyeste Shopaholic lige udkommet på dansk 🙂 Derudover er Hester Browne “The Little Lady Agency” serien virkelig god (har godt nok selv kun læst den første, fordi de to sidste er svære at finde, og jeg har ikke nået at læse dem endnu, men den første var virkelig god!)

 • Alt med Tasmina Perry. Som i ALT. Hun kan simpelthen ikke skrive en bog som ikke går nummer et på bestseller-lister! 🙂

 • Bond Girl af Erin Duffy – hapsede den i en lufthavn en gang.. Det’ vist den eneste som ligger lidt udenfor det sædvanlige 🙂

 • Jeg kan varmt anbefale “Susannes dagbog til Nicholas” af James Patterson (som dog er ret hjerteknusende, men samtidig også helt fantastisk) og “Vores Ø” af Tracey Garvis Graves, som er en ret unik fortælling 🙂

 • Jeg har, ligesom, dig ret svært ved Sophie Kinsella, de er bare for frustrerende.

  Mange af de bøger, der allerede er nævnt, er jeg helt enig i, men vil også lige smide disse i puljen:

  -Eligible af Curtis Sittenfeld (en modernisering af Pride and Prejudice)
  – Lace af Shirley Conran (den oprindelige gudmor til sexy chick lit)
  – The Royal We af Heather Cocks og Jessica Morgan aka The Fug Girls (Kate Middleton fan fiction)
  – Take You af Eliza Kennedy (hysterisk sjov med virkelig ubehagelig anti-heltinde)
  – Primates of Park Avenue af Wednesday Martin (det er godt nok ikke fiktion, men det er stadig chick lit-agtigt og så er den supergodt skrevet)

  God læsning 🙂

 • Chelsea Handler – Mit Liv På Langs
  Majse Njor & Camilla Stockmann – Michael Laudrups Tænder og Charlie Hotel Oskar Kilo

Der er lukket for kommentarer.