Netflix for bøger

img_4177Indlægget er sponsoreret af Mofibo

Det var sådan, de fik mig. “Bøgernes svar på Netflix”. Jeg er ret vild med bøger, og jeg er ret vild med Netflix, så der var ikke den store tvivl om, hvorvidt jeg ville kunne lide Mofibo. Nu er vi generelt en litteraturbegejstret flok herinde, så for at dele rigdommen, som det sig hør og bør, kan I med koden MIRIAMS selv få lov til at prøve Mofibo i en hel måned ganske gratis. Der er ingen binding – man opsiger eventuelt bare sit abonnement igen, når måneden er slut, og ellers kan man for 129 kroner om måneden lystigt fortsætte. Koden gælder til slutningen af august og anvendes på deres hjemmeside.

De har 40.000 bøger at vælge imellem. Både lydbøger og den elektroniske slags. Jarh. Det er en sjat. Jeg var helt ærligt en smule overvældet, så jeg startede et sikkert sted: John Green. “Endnu en Katherine” har været på min to read-liste længe, så den blev min jomfrurejse. Bagefter skal jeg forbi Jonathan Safran Foer, og så overvejer jeg alvorligt, om 2017 er året, hvor jeg skal i gang med “A Song of Ice and Fire”. De ligger jo lige der, kun et klik væk, og venter på mig. Det kan man da ikke sige nej til?

img_4159Jeg elsker at sidde med en fysisk bog i hånden. Der er noget trygt og nærmest lidt nostalgisk over det. Men det er også en altopslugende tilstand, og nogle gange vil jeg virkelig gerne dykke ned i noget litteratur, men har simpelthen ikke tiden til at sætte mig i min sofa i tre timer. Det er her, lydbøger er drønpraktiske, fordi de tillader mig at multitaske. Og således har John Green de seneste dage ageret soundtrack til blandt andet min opvask, børstning af Frank og karbad. På fredag skal jeg til Jylland, og jeg ser enormt meget frem til endelig at kunne tilbringe den nærmest uendelige tur sammen med en bog. Det er så ideelt, når man alligevel skal sidde og glo ud i luften i timevis, men hver gang jeg forsøger at læse, bliver jeg skrækkeligt køresyg. Så nu prøver jeg at lade en anden klare læsningen for mig. Og hvis jeg synes, han taler for langsomt (hvilket jeg helt sikkert gør!), så skruer jeg bare op for hastigheden. Drønsmart.

Jeg leger stadig med tanken om en solotur til London, og også der øjner jeg muligheder. Jeg vil så gerne have noget at læse i, når jeg er på ferie, men hvis man rejser med en håndbagage på max 10 kg, så er det eddermame ikke smart at fylde kufferten med tunge bøger. Især ikke hvis ens destination har en Primark, ahem! Men på Mofibo kan man rent faktisk downloade bøger til offline brug, så man slipper for at bruge sin dyrebare data ude i verden. Og for at proppe tasken med bøger Rory Gilmore-style.

Min absolutte yndlingsfunktioner imidlertid den, der også er min favorit på Netflix: Anbefalingerne. Jeg er ikke matematisk begavet nok til at forstå algoritmerne, der ligger bag, men hold kæft, hvor er det belejligt at få anbefalet bøger helt specifikt til min smag. Aldrig mere skal jeg halvdesperat google “bøger som den-der-gode-jeg-lige-er-blevet-færdig-med-og-nu-ikke-kan-leve-uden”. Mofibo har min ryg. Good on ya, Mofibo!

Okay, jeg tier stille nu. Men altså, litteraturfolk: Giv det et skud. Der er et utal af geniale funktioner og alle dine yndlingsbøger er altid lige ved hånden. Det er næsten lidt magisk.

…Speaking of, er det så ikke også ved at være tid til at genlæse Harry Potter? (Svaret er ja. Svaret er altid ja).

Mofibo kan enten findes her eller downloades som app på din telefon/tablet.

img_4171

Kommentarer (34)

 • Altid på tide at genlæse Harry Potter. Men jeg frygter, at oplæseren på lydbogen ville læse navne eller andre ord op på en anden måde, end jeg læser dem. Det ville jeg dø indeni af at høre på :O

  • Åh Gud, det havde jeg slet ikke overvejet! Jeg kan slet ikke håndtere den danske udtale af “Hermione”!

 • Kan helt klart anbefale “a song of ice and fire”. Jeg læste den første bog lige efter at første sæson af serien var sendt, jeg har nemlig overhovedet ikke tålmodighed til det der med at vente et helt år.. Nu er jeg så pænt træt af at den søde George har været jævnt lang tid om at skrive den næste bog 😤
  Når man nu ikke er så begejstret for at have andre til at læse op, tænker du så stadig at mofibo er noget værd? Jeg har en forestilling om at det nok er lidt mere anstrengende at læse i mange timer fra en skærm ift. en almindelig bog? 😊
  Ellers er en pris på 125kr jo et røverkøb. Jeg kan da nå at læse pænt mange bøger på en måned 😂

  • Hvis George dør, inden han bliver færdig, så kommer der ramaskrig! 😀
   Jeg vil sige, at det kræver lidt tilvænning at læse på skærm i forhold til papir. Mest irriterende synes jeg faktisk det er, at min mobilskærm er så lille, så tænker næsten, en iPad er bedre. Giv det evt et forsøg. Hvis det ikke funker for dig med en skærm, så afmelder du bare, inden de 30 dage er gået, og så har du i hvert fald afprøvet det ganske gratis. 🙂

 • Du formår dælme at sælge “skidtet” så selv en fortravlet-nærig-jydemor-med-for-få-timer-i-døgnet overvejer om det faktisk ikke kunne være brugbart.. altså lige når hun finder tid til at tilmelde sig/downloade app- TAK 🙂

  • Jeg håber, du finder tiden! Måske kan du endda sætte en lydbog på for ungerne og finde et par minutter mere til dig selv – det siger de andre virker! 😀

 • Mofibo reddede mit liv sidste år, da jeg rejste rundt i 3,5 måned! Prøvede dog ikke lydbog funktionen, da jeg hader at lytte til andre folk der læser op, hahaha! Men hold nu kæft, Mofibo er så pisse godt! Bøger er nemlig ikke skide praktiske, når man er backpacker, så jeg elskede at jeg bare kunne åbne for Mofibo og have adgang til så mange forskellige bøger. Og du har helt ret, anbefalingerne er så pisse gode! Jeg afmeldte dog mit abonnement, da jeg kom hjem, fordi jeg elsker ‘rigtige’ bøger, men jeg leger lidt med tanken om at melde mig til igen, fordi jeg ellers hele tiden skal købe nye bøger, og det er sgu lidt dyrt i længden. Jeg kan forresten anbefale at læse Game of Thrones serien, de er pisse gode( omend man skal holde tungen lige i munden for at følge med.
  Og til sidst: tak for at du eksisterer Miriam. Bliver så pisse glad, hver gang der er nyt indlæg. Du giver mit 20 årige jeg en ekstra glæde i hverdagen!

  • Det lyder også drønsmart at have det med på backpacking! Hvis du ikke er tilmeldt pt, så burde du kunne få de 30 dage gratis – så kan du jo lige prøve af, om det er noget for dig herhjemme.
   Game of Thrones er på listen! Jeg tænker at gå i gang efter den nyeste sæson er sendt, og vi skal vente et helt år på den næste.
   Tusinde tak fordi du læser med. <3

 • Jeg bruger det hver eneste dag. Enten til at høre en lydbog i bussen eller lidt læsning på min tablet, inden jeg går i seng. Det kommer aldrig til at erstatte følelsen af at sidde med en fysisk bog, men det giver en kæmpe frihed og der er virkelig noget for alle og en hver!

  • Lige præcis! Jeg kommer heller aldrig til at opgive papirbøger. De kan bare noget – med lydbøger kan noget andet, som man slet ikke skal kimse ad!

 • Jeg æææælsker mofibo❤️ Jeg kan heller ikke læse i bøger mens jeg kører, for bliver dårlig. Og med 45 minutter til og fra job hver dag + 2 små børn derhjemme, er det fedt at kunne høre en bog👍🏻 Og jeg er igang med Harry Potter😃😃😃

 • Fedt, mand! Tak, det skal prøves af på min ferie inden længe. Mit bibliotek bygger om, så de har kun et snollet udvalg for tiden.

  • Og man slipper for at køre på biblioteket og få bøder, når man ikke afleverer til tiden! Endnu et plus! 😀

 • Mega fedt! Hvor længe gælder det fantastiske tilbud – altså hvor længe kan jeg trække den? Har en laaang barsel foran mig.

  • Så vidt jeg er orienteret, virker koden til og med august – og så abonnementet en måned frem fra aktiveringdagen. God fornøjelse med bebs!

 • For det første: Jeg stemmer for, at du deler din to read liste med os!

  For et andet: Jeg er kæmpe fan er e-bogs apps. Som et supplement til din lovprisning kaster jeg også lige følgende i puljen: barsel. Da jeg gik på barsel, sagde en kollega til mig, at jeg aldrig vil få tid til at læse igen, når jeg får børn. WRONG! Jeg har læst tre gange så meget, som jeg plejer pga. Mofibo og Book Mate (anden app). Jeg læste, når jeg sad fanget i sofaen med en sovende baby ovenpå mig, og når jeg står udenfor og vugger barnevognen. I love it!
  Og ja ja, det kan selvfølgelig ændre sig, men indtil videre nyder jeg bare al min læsetid.

  • Uuuh, to-read liste. Den er lang. Meget, meget lang. Og man VED bare, kommentarfeltet ville blive fyldt med flere anbefalinger. Men det er en god idé. Det kan være, jeg smækker sådan et indlæg sammen, når vi kommer lidt tættere på sommerferiesæson. Så kan vi inspirere hinanden!
   Og pissesmart med barsel, i øvrigt. Havde slet ikke tænkte på hele børnevinklen!

 • I LOVE YOU! Jeg har brug for et-eller-andet at lytte til mens jeg arbejder, og jeg er træt af radio, så det hér er jo bare genialt! At jeg så får anbefalinger oven i hatten er et kæmpe plus, for jeg har endnu ikke haft held til at afkode den røde tråd mellem alle mine mange yndlingsbøger (der omfatter både dansk bondelitteratur og indisk familiedrama :S)

  Er selv igang med Harry Potter. Igen. Hvis du ikke allerede har hørt den, så tjek gerne lydbogen, der på dansk er indtalt af Jesper Christensen. Det gør han simpelthen så vanvittigt godt.

  Right. I am off to download Mofibo. Onsdags-win 😀

  • Hahah, jeg har også en helt fucked bogsmag. Der er INTET system i skidtet! Er du også en sucker for det moderne gennembrud? 😀

   • Nej, men det er KUN fordi min dansklærer i gymnasiet tæskede os igennem perioden på en virkelig ærgerlig måde. Teenage-frustrationerne hænger som bekendt godt fast, you know?

    Kunne dog nemt overtales til at give det et forsøg nu hvor jeg er voksen og velovervejet (bahahaa!)… og så er vi tilbage ved din to read-liste. Hvis du anbefaler så læser jeg 😀

    • Det er sjovt, som lærere kan gøre en forskel. Jeg elsker det moderne gennembrud NETOP pga en lærer. Jeg er svært begejstet for Pontoppidans novellesamlinger. Nok især “Skyer” og “Landsbybilleder”. Men jeg lover at kigge på en to read-liste!

 • Jeg er meget glad for Mofibo. Min mand derimod, han elsker dem (den?). Jeg har ca 2000 bøger, så det er altså ikke sådan, at jeg ikke kan lide bøger. Problemet er bare, at de fylder. Nu køber jeg kun nye, hvis jeg bare MÅ eje et bestemt eksemplar. Men det bedste (synes min mand) er, at nu læser jeg på min ipad, inden jeg skal sove. Med ”natbelysning” og lysstyrken helt i bund er den fin at læse på og den går ud af sig selv. Det betyder, at jeg ikke længere falder i søvn uden at slukke lyset. Derfor slipper min mand for at vågne midt om natten (pga. lyset) og derefter vække mig, så jeg kan slukke det. Dvs, så er jeg jo vågen igen, altså bliver jeg nødt til at læse for at falde i søvn. osv. osv. Min mand elsker mofibo .

  • PRÆCIS! Det var et af de argumenter, jeg også ville have med, men besluttede mig for, at indlægget ligesom var langt nok i forvejen. Min bogreol og er også fyldt op, og jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at smide bøger ud! 😀

  • Den anbefaler alle! Jeg kan næsten ikke strække den længere med at komme i gang der!

  • Det må jeg hellere lige få kigget på – det ville være ideelt med et sommerferielæsningsindlæg. Og tillykke med Mofibo! Jeg håber, I bliver gode venner!

Der er lukket for kommentarer.