Julegaver og discofeber

collagejklDer står en flyttekasse med gaver i stuen. Det er alene de pakker, min søster og svoger har haft med fra Køge. Jo jo, når man holder jul med børn, er der aldrig mangel på gaver. Jeg glæder mig helt uhyggeligt til at se de begejstrede børneøjne, når papiret skal af engang i aften. Ja, og voksenøjnene for den sags skyld. Der er intet, der kan gøre mig glad som at se gaveåbningen den 24. december.

Som lovet er der føjet en verdensgave til mandelgaverne. Min niece på 9 år fik lov til at vælge, så vi endte på “en god skolestart til 50 børn”. For som hun sagde: “Jeg elsker at gå i skole. Der lærer man ting og får venner, og det skal alle børn have lov til.” Og så svor hun at gå efter den gave, hvis hun fik mandlen, selvom en af de andre gaver er en pose Kinder Maxi, som selv jeg har svært ved at modstå. Stolt mosterhjerte lige der.

På trods af at jeg i skrivende stund ligger på en madras i den anden ende af huset, kan jeg dufte ænderne i ovnen. Ja, ænder i flertal, for vi bliver ikke færre end ti mennesker i aften, og det er en del for os. Vi hentede juletræ i går. Jovist, det er sent, men det er en tradition at gøre det hele familien, og vi er jo først lige ankommet til Jylland. På stedet havde de også en julebutik, og jeg lod ungerne vælge en ekstra gave på mosters regning. Det lyder gavmildt, men det var allermest, fordi jeg helt vildt gerne ville have den meget smukke(!) hårbøjle på billedet ovenfor, og jeg ikke rigtigt syntes, det var fair, hvis jeg kun købte noget til mig selv. Nu ligner jeg en lille smule frihedsgudinden, hvis hun var lavet, dengang discofeberen var på sit højeste. Jeg er helt pjattet med det.

Om en time sætter vi kurs mod kirken, hvilket giver mig glimrende anledning til at teste, hvor mange julesalmer jeg stadig kan udenad. De fleste, forhåbentlig. Man er vel præstedatter. 😉

Rigtig glædelig jul til alle jer. Frank og jeg sender kæmpe krammere og et ønske om en fremragende aften, hvor I både finder mandlen og nogle rare gaver under træet. Skulle det glippe med sidstnævnte, så kan I altid indsende jeres uheldighed og dele et grin med os andre! 😀

Kommentarer (4)

Der er lukket for kommentarer.