Spørgerundesvar, del 7.

tumblr_ntsat6b9oh1tq4of6o1_500Så nåede vi vejs ende! (Eller, når I når bunden af dette indlæg, har vi nået vejs ende.) Men okay, syv indlæg? Det er alligevel også en ganske imponerende omgang ananas i egen juice! Hvis I missede nogle af de andre indlæg, kan de findes her: Første, andet, tredje, fjerde, femte og sjette.

Tat spørger: Har du en drøm om en dag at blive gift, eller betyder ægteskab ikke noget for dig?

Jeg vil helt vildt gerne giftes en dag. Men jeg vil hellere slet ikke giftes end gifte mig halvhjertet.

Maria spørger: Hvordan er en skide sjov og dejlig aften med veninder for dig?

Virkelig god mad og rare drikkevarer. Timevis af snak. Muligvis en røvful brætspil eller måske en film og uhyggelige mængder sukker. Alternativt en solid bytur.

Clara spørger: Hvordan har du det psykisk for tiden?

Virkelig, virkelig godt. Så godt at jeg går og er lidt panisk for, at det hele eksploderer op i hovedet på mig.

Michelle spørger: Hvad synes du om en vegansk livsstil? Kan du sætte dig ind i tankegangen? (Hilsen en kødæder som bliver guilt trippet af sine venner)

Jeg synes, det er en helt fantastisk og meget imponerende livsstil. Men jeg er rødglød rasende på den der lille gruppe ekstremister, der ødelægger det for andre og giver veganere et dårligt ry. Dem, der råber, at man skal skamme sig, at man ødelægger hele verden og er et usselt menneske, fordi man spiser kød og mælkeprodukter. Der er aldrig nogen, der har ændret mening ved at blive shamet til det. Tværtimod. Jeg er fx imod pels, men jeg får alligevel kriller af de mennesker, der overhælder pelsklædte mennesker med rød maling eller sviner dem til, når de sætter pels til salg i salgsgrupper. Hvis et menneske viser interesse for at høre grundlaget for en holdning, man er meget passioneret omkring, så kan man dele og forklare, men det andet synes jeg faktisk bare er virkelig dårlig opførsel. Også selvom man mener det godt.

Karin spørger: Hvad savner du mest ved Randers (ud over familien) og kunne du finde på at flytte tilbage dertil?

Jeg skal endnu engang lige understrege, at jeg ikke er fra Randers. 😉 Jeg har boet der i to år, og min forældre bor der nu. Randers har en virkelig fabelagtig Normal og en af mine allerbedste veninder bor der også. Men jeg savner ikke noget ved byen som sådan, for den har jeg ikke rigtigt et forhold til. Og nej, jeg kunne ikke finde på at flytte tilbage dertil. 😀

Julie spørger: Hvad er det bedste kompliment, du har fået?

Happn-manden var virkelig smooth på det område. Jeg dokumenterede et par af dem, da jeg skrev om vores ellers ikke særligt succesfulde første date. Især den med, at man må acceptere ‘drama’, hvis man vil have ‘queen’ blev jeg glad for, for jeg ved godt, jeg har nogle ting med i bagagen, der ind imellem får mig til at opføre mig totalt irrationelt, og det kæmper jeg virkelig med at acceptere. Så at han syntes, jeg var alle mine særheder værd, det betød rigtig meget.

Signe spørger: Kunne du finde på et få et kæledyr mere i nærmeste fremtid? I så fald, hvad skulle det være?

Næppe, men det handler i høj grad om, at Frank trives bedst som enekat. Han kan slet ikke med andre dyr, hverken hunde, katte eller noget som helst andet. For et par år siden var jeg lige ved at købe en kanin, der sad og så så trist ud i en dyrehandel, men dels er jeg fortaler for adoption, (og hvis jeg købte den triste kanin, ville dyrehandlen jo bare anskaffe sig en ny,) og dels ville den grundet Franks antipati få et ret ufedt liv i et bur.

Ellen spørger: Har du nogensinde fortalt os om, hvad det egentlig er, du fejler (wow, det lød som et nedladende spørgsmål!!)? Hentyder til dette indlæg. Det kan selvfølgelig også være, du fortsat ønsker at holde det for dig selv, hvilket jo helt og holdent er din sag. 🙂

Jeg har aldrig skrevet det direkte, nej, men hvis man har fulgt med længe, har man nok regnet det ud. Det var lidt en rodet omgang, hvor jeg i min storhedstid kunne prale af hele fem diagnoser – tre af hvilke var følgesygdomme. Dengang havde jeg ikke lyst til at skrive om det, fordi jeg stadig var i det. Nu er jeg i det store hele ude på den anden side, men jeg har stadig meget svært ved at sætte ord på. Det føles forkert at reducere årevis af elendighed til et blogindlæg. Men jeg håber stadig, jeg finder ordene en dag.

Laura spørger: Hvordan havde du det med at skifte uddannelsesby mellem din bachelor og kandidat? Overvejer det nemlig kraftigt selv, men hele tanken om at starte forfra på social-fronten afskrækker mig en smule.

Jeg havde faktisk ikke rigtigt nogen problemer med det, men mit socialliv på KUA var også overordnet ikke-eksisterende. Min kandidat var bygget sådan op, at jeg udelukkende havde valgfag, hvilket betød, at jeg én gang om ugen i tre måneder så en gruppe mennesker, så var der eksamenstid, og semesteret efter startede jeg så forfra med et nyt hold. Det gjorde mig ikke noget, for jeg havde faktisk ikke overskuddet til nye venskaber – havde jeg imidlertid gjort en indsats, tror jeg nu godt, det havde kunnet lade sig gøre. 🙂

Johanne spørger: Bruger du cykelhjelm? Og hvorfor eller hvorfor ikke?

Nej. Jeg tror mest, det kommer sig af, at trafikken i Århus er væsentligt mindre vanvittig end den i København, og det var jo der, jeg lærte at cykle. Bevares, derfor kan der stadig ske ulykker, men det er ikke lige så presserende et issue. Og så er det djævelsk upraktisk. Jeg kan ikke have mit hår sat op under hjelmen, og når man så når frem, så skal man enten fistre rundt med den kæmpegenstand under armen eller efterlade den på cyklen, hvor der med stor sandsynlighed er nogen, der nakker den. Jeg har dog overvejet at investere i en af de der Hövding-cykelhjelme, efter de er kommet frem. Fuck, de er smarte!

 

Kommentarer (26)

 • Jeg er ret vild med din veganer-kommentar! Jeg er SÅ enig! En handelsskolekammerat var passioneret SF’er, hvilket jeg kun har respekt for, men når han så forsøgte at pådutte os hans holdninger med attituden, at vi da var helt fortabte.. Der røg respekten.

 • Ajjj jeg troede du boede i Kbh og så bor du i Aarhus 😂, det gør jeg også og på med den hjelm! Aarhus er sørme ikk ufarlig

  • Nej, jeg bor i København, men jeg kan godt se, det var lidt uklart formuleret. Hermed rettet. Angående cykelhjelm, så se min kommentar om veganisme. Det funker ikke at shame folk til at gøre noget, og ligesom hvorvidt man vil være veganer, synes jeg selv, man må bestemme, om man vil køre med cykelhjelm. 🙂

   • Det var nu ikke ment som shaming, undskyld hvis det blev forkert formuleret 🙈🙈. Jeg har bare set så mange blive høvlet ned og har også selv ligget der nogle gange og prist mig lykkelig over hjelmen

  • Ork, jeg kender alle argumenterne, og de er rigtig gode. Men jeg kender også alle argumenterne for ikke at spise kød, og de er lige så gode – men jeg spiser stadig kød. 😉

 • Jeg er begyndt at cykle med cykelhjelm i København og efterlader den oftest bare på styret. Helt ærligt, hvem gider stjæle en andens cykelhjelm? Det er jo ikke fordi, der er super meget stil over at have sådan en. Jeg tror, at hvis nogen ville stjæle min cykel, ville de smide hjelmen på jorden. Andre gange låser jeg den bare fast i låsen på cyklen vha. hageremmen (altså den del, der ikke bare kan klikkes op forstås 😉 ).

  • Jeg tænkte præcis det samme indtil der en dag var en der stjal min cykelhjelm. På Frederiksberg endda! Så nu låser jeg den fast. Det er lidt irriterende, men man vender sig til det. Magter ikke at dø i en cykelulykke. Det må kunne gøres bedre 😀

  • Jeg hænger også bare min på styret – det har jeg gjort i de 5 år, jeg har kørt med den. Den er endnu ikke blevet stjålet, men nu jinxer jeg det med sikkerhed og den er væk i morgen tidlig 😉
   Jeg er også træt af fedtet, fladt cykelhjelmshår, så skal helt sikkert have sparet op til en Høvding!

  • Altså, folk, der stjæler, forstår jeg generelt ikke helt, men som Marie skriver, så sker det altså alligevel! 😀

 • Helt perfekt meldt ud omkring veganer-arrangementet! Er meget enig 🙂
  Min kærestes storesøster har for nylig fået den idé, at hun er blevet vegetar/veganer (kan ikke helt finde ud af hvad hun prøver på at være…), men hun prøvede i hvert fald at overbevise os andre til at blive det samme med ordene: “Jamen, synes I da slet ikke det er synd for dyrene?” … Her skal det lige med at damen er 25, og altså ikke 12…
  Jeg fik en kvalmende flashback til 5. klasse, hvor min daværende veninde fik samme idé om at hun var vegetar, og brugte selvsamme argument… Fair nok at synes det er synd for dyrene, men lad være med at fortælle mig, at jeg er et dårligt menneske, hvis jeg spiser kød. Og generelt er det jo virkelig bare en voldsomt tamt argument! Der findes jo 100 andre og bedre grunde til at ville være vegetar/veganer i min bog… Anyways! Du har ret – det hjælper aldrig noget at shame folk til at mene det samme som dig. Så har man næsten bare lyst til at gå endnu mere i den andre grøft…

  Hahaha, lige et form for surt opstød! Det måtte lige ud her, da jeg ikke turde sige det til min svigerinde face to face! 😀

  Og tak for en skøn blog, søde Miriam! 🙂

  • Om det er et godt eller dårligt argument, kommer jo an på, hvilken type person man er. For mig er dyrevelfærd klart det mest tungtvejende.

   • Jeg er helt med på dyrevelfærdsargumentet, og jeg er enig med dig, at hvis hun bare havde sagt det, og argumenteret mere sagligt for det, ville jeg have haft mere respekt for det, men det faldt fuldstændig til jorden i min verden fordi det blev ret barnligt og bebrejdende overfor os andre hun prøvede at “overbevise”. 🙂

 • Jeg har boet i Københavns området siden jeg var 19. Jeg begyndte først at cykle med hjelm da jeg blev gravid og tænkte jeg skulle til at være et godt eksempel for en ny trafikant. Men du har ret, det er monster upraktisk frisure-mæssigt. Jeg kan vælge mellem løst hår eller fletning under sådan en, og med hår der begynder at være tilbage i taljelængde er løst går bare ikke en god plan. 🙂

 • Til den sidste vil jeg lige tilføje, at jeg har brugt cykelhjelm i Kbh i 2 år nu, og den er (7-9-13) ikke blevet stjålet fra min cykel. Jeg låser den bare fast på hjulet.
  Hilsen tossen, der virkelig prøver at få flere mennesker til at passe på det dyrebareste de har 🙂

  • Men at det ikke er sket for dig, er jo desværre ikke ensbetydende med, at det ikke sker. Stort set alle mine veninder, der cykler med hjelm, har prøvet at få nakket en cykelhjelm.

 • Alt for mange undskyldninger til ikke at bruge cykelhjelm. Min ekskæreste blev kørt ned af en lastbil, dagen efter at vi skændtes om, at han ikke brugte cykelhjelm. I Århus forresten.

  • Alle kender de gode grunde til at køre med cykelhjelm, men vi er allesammen voksne mennesker her, og hvis jeg har truffet en beslutning om at køre uden hjelm, så er det altså min beslutning. 🙂

Der er lukket for kommentarer.