Når fortiden spøger…

tumblr_ma3nvrw2lq1qfc80oo1_500Tinder-manden har et job, der gør, at han får helt absurd travlt, når året nærmer sig sin afslutning. For et par uger ringede han til mig efter nogle dages radiostilhed og sagde, at han i løbet af de dage havde gået og tænkt meget over det med mig og ham og at forsøge at opstarte noget nyt, når han nu er så travl, som han er. Og så begyndte jeg at tude, for i hans ord hørte jeg naturligvis med det samme de forklaringer og undskyldninger, der som regel ender med, at han går, og jeg skal starte forfra. Igen.

Men han er god, min Tinder-mand, og spurgte straks ind til, hvorfor der pludselig var blevet så stille i den anden ende. Det er meget svært at tale og samtidig skjule, at man græder, forstås. Jeg mumlede noget med, at jeg ville have svært ved at undvære ham. Det var måske lidt for ærligt taget i betragtning, at jeg temmelig sikkert var ved at blive dumpet, men det var det eneste, jeg kunne komme på. Og så svarede han undrende, at det da heller ikke var nødvendigt. I virkeligheden ringede han mest for at sige, at han frem til nytår ville have afsindigt travlt. Sandsynligvis for travlt til at tale særlig meget med endsige se mig, og det havde han det lidt skidt med. Om jeg var okay med, at vi nok først kunne give “os” et rigtigt skud i det nye år og så tage til takke med at mase en halv eftermiddag ind hist og her i mellemtiden? Han ville slet ikke dumpe mig. Jeg er bare håbløst paranoid.

Det er selvfølgelig fortiden, der gør det. Jeg har enormt mange issues, når det kommer til tillid og svigt. Jeg er ikke bare et brændt barn, jeg er nærmest sprødstegt. Mine oplevelser er næppe synderligt unikke, men jeg er ikke typen, der håndterer det helt fantastisk. Og jeg ved det godt. Det er det, der er allermest frustrerende, for jeg kan godt se, når min usikkerhed resulterer i tvivlsom opførsel, men som regel gør det ikke en forskel. Se gif.

Det er derfor noget af en udfordring, Tinder-manden har givet mig. To måneder i limbo krydret med aflysninger, undskyldninger og masser af forventning. Jeg er dårlig til det. Virkelig dårlig. Overordnet er han sat ind i, at jeg har det svært med at lukke folk ind, men jeg prøver at holde mit crazy for mig selv i det omfang, det er muligt. For jeg synes, det er pinligt. Men åh, det prikker til alt det ødelagte i mig, når jeg sender en sms og ikke får svar i to dage. Mine indre samtaler ligner hinanden til forveksling:

Rationelle Miriam: “Han er travl. Han sagde, han ville være travl. Han sagde, han ikke ville have tid til at skrive. Slap nu af.
Paranoide Miriam: “To dage er virkelig lang tid. Hvad nu hvis han har ændret mening og ikke synes, det er besværet værd?”
Rationelle Miriam: “Siden i lørdags? Det har han ikke.”
Paranoide Miriam: “Det kunne han godt. Eller måske løj han bare i første omgang.”
Rationelle Miriam: “Selvfølgelig løj han ikke. Hvorfor skulle han gøre det?”
Paranoide Miriam: “Det ved jeg da ikke, men det betyder jo ikke, at han ikke gør det. Kan du ikke huske sidst?”
Rationelle Miriam: “Jo jo, men nu er alle mænd jo ikke psykopater. Du har bare været uheldig. Du giver din fortid alt for meget magt.”
Paranoide Miriam: “Det ved jeg da godt. Tror du ikke, jeg ved det? Men har du set gif’en? Se lige gif’en.”

Tillid er en svær ting, fordi tid er den eneste kur. Jeg kæmper virkelig med det, og det er nok ikke noget, der går helt væk sådan lige med det første, men for hver gang Tinder-manden efter et par dages stilhed som lovet vender tilbage, og intet har ændret sig, bliver jeg en lille smule mere tryg. Og hver gang der går et par dage, er der desuden et par dage kortere til januar…

Jeg glæder mig.

Kommentarer (61)

 • Jeg håber i den grad at han er værd at vente på. Det er der heldigvis noget der tyder på. Du fortjener det SÅ meget!

 • Nøøøøj, hvorbkan jeg dog genkende din irrationelle paranoia <3 Det gør den selvfølgelig ikke lettere at leve med, men det er bare så du ved, du ikke er tosset (eller i det mindste ikke den eneste, der er det ;))

  Det var godt, du var ærlig. Jeg tror, det er den eneste måde at kunne være i det på. Hvor ærlig man skal være er så en hårfin grænse, men husk også på, at det ikke kun kommer an på dig, hvordan det skal frem.
  Med det mener jeg, at der skal stå en mand i den modtagende ende, som kan tackle det. Så det er ikke kun dig, der "har skylden", hvis det går skævt. Det er ikke alle mennesker, der kan håndtere ærlighed.
  Men nogen kan, og det lyder heldigvis lidt til, at ham der er af sådan en støbning 🙂
  Håber du finder balancen mellem at holde paranoiaen nede, være ærligbog stadig ikke føle, du udleverer dig selv <3

  Og tak fordi, du deler 🙂 Det er helt sikkert ikke nemt 😉

  • Ja, det er helt sikkert noget af en balancegang. Jeg tror, det bedste er, når man kan fortælle om sin irrationalitet på en rationel måde. Det er lidt nemmere at have forståelse for.

 • Masser af gode ønsker herfra, det lyder som om han er værd at vente på. Held og lykke med det hele! <3

  Og så lader jeg være med at tænke over, hvor let det lige så godt kunne være mig, der havde skrevet meget af det her.

 • Når paranoide Miriam tager over, så huske hende lige på, at hvis han ikke gad dig, så havde hans travle job været verdens nemmeste (og dårligste) undskyldning for at lade det løbe ud i sandet. Han er sgu nok godt gammeldags interesseret, du. Så nyd du julen og glæd dig til en lidt mindre grå januar end det plejer at være 😊

 • Jeg synes, at du gør det godt.
  Hvis jeg havde haft den telefonsamtale, havde jeg nok udbrudt noget uheldigt a la: HVORFOR SIGER DU IKKE BARE, AT DU IKKE GIDER VÆRE SAMMEN MED MIG. SIG DET NU BARE, SOM DET ER!
  Og dét havde først været totalt irrationelt, upassende og forkert.
  Al mulig forståelse og god julekarma herfra. Jeg hepper stadig på jer.

 • Åh hvor jeg kender det. Virkelig! Jeg er virkelig virkelig blevet brændt, mere end en gang. Jeg er den sprødeste omgang flæskesvær. Men for to år siden mødte jeg en der accepterede det. Det har taget mig SÅ lang tid at stole på ham. Og jeg kan stadig lige få en snært af det. Endda selvom vi lige har købt hus sammen. Det er helt skørt. Men den rigtige mand får en igennem det ❤️

 • Jeg kender det SÅ godt. Næste gang I ses, kunne du også prøve at sige til din søde tindermand, at du har oplevet, at tavshed var lig med manglende interesse, og at du er klar til at vente til januar, hvis han lover, at sige det up front, hvis han mister interessen?

  • Ork, det ved han skam godt. Det er også derfor, han er så god til at forberede mig, når han er væk, og fortælle, at han stadig vil mig, når han kommer tilbage. Men derfor panikker jeg stadig i mellemtiden! 😀

   • Haha! Tanken har strejfet mig, ej pjat! Men hvordan skal vi arbejde med den usikkerhed? Jeg har ikke haft THE samtale endnu, fordi jeg er bange for, at han tror, jeg er skrupskør. Men på den anden side, han skal jo tage mig som jeg er 🙂

 • Det kender jeg alt for godt. Hvorfor kan man ikke bare nyde det i stedet for at tænke for meget over tingene?

  Jeg håber og krydser fingre for han er en god mand, der virker til at være det 😊

 • Jeg mødte en mand der har holdt ud igennem min paranoia og mit crazy. Vi er gift i dag, og jeg er væsentligt mere afslappet, tillidsfuld og hviler i mig selv. I starten havde jeg behov for at vi snakkede mindst en gang i døgnet hvis vi ikke decideret sås. Jeg kunne næsten ikke sove hvis han ikke skrev og sagde godnat når han var væk til arrangementer overnight. I dag ved jeg han altid er der og elsker mig som jeg er, og jeg er væsentligt mindre paranoid. Da jeg besøgte mine forældre for nyligt og var væk i en uge snakkede vi næsten ikke sammen hele ugen, og jeg havde det fint med det 🙂 Så det er muligt at finde en mand der kan elske dig trods paranoia og det er muligt at give slip på fortiden med tid, støtte og forståelse 🙂

 • Jeg kan virkelig godt sætte mig ind i det der. Tankemylder, paranoide forestillinger og usikkerhed.
  Når det er sagt,så synes jeg virkelig han lyder som en rummelig og skøn mand. Dejligt at han siger det til dig i stedet for at lade dig gå i uvished hvilket bare giver endnu mere brænde til bålet. Håber det bliver godt til januar 🙂

  • Ja, det er jeg også rigtig glad for. Jeg har stadig svært ved det, men hvis jeg ikke var forberedt på stilheden, ville jeg gå helt agurk!

 • Han lyder som en helt igennem good guy! Og du lyder som en helt normal flæskesvær 😘
  Sig til irrationelle Miriam så tit du kan komme afsted med det, at en mand der var ved at skride fra det hele ikke havde haft den anstændighed at fortælle dig årsagen til at der er radiotavshed.
  Jeg hepper så meget på dig og tindermanden 💕

 • Jeg har været igennem det samme med en mand. Han havde meget meget travlt og ikke plads “lige nu” men når projektet var færdig så var han helt klar til at give os et skud. Jeg troede helt oprigtig på ham. Desværre hørte jeg mindre og mindre fra ham. Tror nu helt generelt på at en mand vil gøre hvad han kan for at holde kontakt. Han sætter vel ind imellem ned og spiser eller skider og kan vel skrive en SMS der. Har virkelig svært ved at se, at nogen ikke skulle have tid til en SMS. Håber dog at jeg tager fejl 🙂

  • Det lyder også lidt, som om din mand måske bare var for stor en kylling til at tage den reelle snak og derfor valgte at fade ud. Ret dårlig stil. Jeg har ikke den bekymring. Tinder-manden er 100% til stede hos mig, når han har tiden.

 • Det her er årsagen til, at jeg sjældent indlader mig på et forhold. Jeg kan slet ikke klare radiostilhed fordi det for mig betyder at blive dumpet. Og så går jeg helt i panik og ændrer mig fra den her seje, afslappet type til en hyæne der sidder på min telefon og ringer uafbrudt når jeg er fuld. Not cool.

 • Vi er vist flere, der kender det, og mistroen er ganske ubehagelig og sjældent ubegrundet.

  Stiller et lille kritisk spørgsmål. Hvor lang tid tager det at sende en SMS? Bare en kort en. Behøver der at gå 2 dage?

  • Jeg tror ikke, jeg vil gå ind i den diskussion. Dels kan jeg ikke gøre det uden at skrive meget detaljeret om hans grundlag for ikke at kunne skrive oftere, og dels synes jeg, det er lidt uretfærdigt, når han ikke selv er involveret i samtalen. 🙂

 • Jeg må indrømme, at jeg synes det er mærkeligt at en mand kan have så travlt at han ikke kan holde kontakt ind til jul??? jeg sidder og tænker at det må være et helt ekstremt job ud over det sædvanlige??

  • Han kan sagtens holde kontakten, den er bare ikke så hyppig, som man ellers ville forvente. Men altså, det er ikke atypisk for karrieremennesker at arbejde 18 timer i døgnet i travle perioder. Det kender jeg flere, der gør.

 • Jeg er helt overbevist om, at han er julemanden. Og julemanden har altså sygt travlt i december, just sayin’…

 • Åh altså, det er bare FUCKING svært! I starten af forholdet med min ekskæreste, det blev jeg vred på ham lige så snart han gik ud af døren og tog hjem. Og han gav mig både tid og søde sms’er. Alligevel satte mit system ALLE forsvarsværker op i tiden der gik imellem vi sås. Og når vi så sås igen og han krammede mig og kyssede mig, så smeltede jeg på ny. Det var en kæmpestor kontrast, som kun blev skabt af, at jeg manglede det fysiske nærvær til at bekræfte mig. Så jeg synes godt nok at du er sej! Selvfølgelig har du den der diskussion med dig selv – den er SÅ genkendelig for mig. Men du bliver i det og du gør dit bedste. Hvilket også viser, at du vil dig selv det bedste. Du stiller dig ud på dybt vand for ikke at lade dig hæmme af din fortid, og det har jeg godt nok meget respekt for!

 • Jeg er præcis ligesom dig og det er pisse fucking hårdt og irriterende at være single og crazy samtidig! Min hjerne går også hurtigt helt amok og jeg bliver en mega dramaqueen..

  Men hey, kan se at flere i kommentarfeltet er skeptiske over at han ikke har tid til at sende en sms, og jeg kan sagtens følge dem. Samtidig ved jeg selv hvor ofte JEG glemmer at svare og jeg er ret sikker på at jeg ikke er i nærheden af at ha’ lige så travlt som tindermanden…

  Og selvom jeg er totalt misundelig, så hepper jeg virkelig på jer!

  • Jeg kan godt forstå, der er nogle, der er skeptiske over, at han ikke har tid til at skrive, men den snak har vi taget, og den synes jeg skal forblive mellem ham og mig. Fokus i indlægget har aldrig skulle ligge på ham. Det handler om mig og min usikkerhed. 🙂

 • Jeg har også været den overanalyserende, fortolkende og paranoide type men vi er stadig sammen på 4 år og bor sammen. Det er blevet meget bedre. Jeg fresker stadig ind i mellem men han er fantastisk til at håndtere mig når det sker. Så ja, det kan lade sig gøre og det er ret fantastisk. <3

 • I min verden, så er der ingen, der har så travlt, at de ikke kan smide en sms, selv når verden vælter.

  Og jeg arbejder med, at verden vælter, hver evig eneste dag.

  Så når det er så stort et issue for dig, så synes jeg faktisk, du skal sige det til ham. At du har det stramt med flere dages radiotavshed.

  Når du ikke siger noget, så tror han jo, at det ikke er noget problem. Og hvorfor gå og have det så skidt, når man bare kan sige:
  “Hey. Det vil være så skønt, hvis du ikke er tre dage om at svare på en sms”

  • Den snak havde vi for lang tid siden. Han ved godt, jeg har det stramt med det, men han er et karrieremenneske, og jeg accepterede præmisserne for de her to måneder, da jeg gik ind i dem. Meningen med dette indlæg har aldrig været, at han skal stå for skud. Han gør ikke noget galt. Det handler om min usikkerhed, ikke om ham. 🙂

 • Åh hvor jeg husker det, det kan være SÅ svært at være i og tænke rationelt. For 8 år siden datede jeg en fyr, der kort efter vores første møde ringede og fortalte, at han skulle flytte til udlandet… total mavepuster og jeg var klar til at høre at vi derfor ik kunne ses mere – i stedet sagde han, jamen du kommer da bare og besøger mig! Som sagt så gjort, i dag er han tilbage i DK, og far til mine to børn og vi blev gift i August 🙂

 • Hvor lyder det bare dejligt for dig 🙂
  Har siddet i præcis samme situation den sidste uges tid, men desværre endte mig knap så lykkeligt som dit i dag – hader hvor meget tidligere forhold har ødelagt mig 🙁
  Men hurra for dig og Tinder-manden, nu hvor min er død 🙂

 • Jeg læser dit indlæg og jeg nikker…. genkendende! Jeg kan fuldstændig sætte mig ind i din situation. Det er så hårdt konstant at gå fra sit paranoide jeg til det fornuftige når der tikker en besked ind…. føles dumt og som spild af tid, men hvordan hulen stopper man det?…

 • Han lyder SKØN! 😀 Fik straks den der julesang på hjernen: “Bar’ det altså snart er jul. Ka’ ikke vente. Bar’ det altså snart er jul!” Lige om lidt, eller der omkring, er der tid og ro til at gå helt amok med at udforske hinanden (både på den ene og den anden måde. 😉

  • Haha, ja, det er mærkeligt at gå og glæde sig til efter jul. Det plejer at være julen, der er højdepunktet!

 • Miriam!
  Har du tænkt på at fortælle dit usikre jeg, at Tindermanden måske er ligeså usikker som dig? At han er ligeså sårbar, skrøbelig og hungrende efter kærlighed og tryghed som dig.
  At han måske bliver glad, hvis du skriver ‘”Hey, har du tid at arbejde, når du hele tiden render rundt i mine tanker?”
  Vend det rundt. Det virker. Og vær ærlig. Hvis han ikke kan lide dig, som den fantastiske kvinde, du er, og som du viser ham, ved at være dig selv med alle de pæne og mindre pæne sider af dig selv, så fortjener han dig ikke. Og skulle det være tilfældet, så er der en anden mand derude et sted, der længes efter dig.
  Pøj pøj med kærligheden.

  • Han har ikke helt samme uheldige fortid som mig, så han har ikke helt de samme udfordringer. Men han tager det meget pænt, alle mine usikkerheder. Heldigvis.

 • Tak Miriam, for din blog og for at skrive om det at blive sindssyg ved radiotavshed når man dater – nogle gange tror jeg, at det er mig den er gal med og alle andre er cool omkring det og jeg føler mig helt vildt unormal. På den dårlige måde. Men det var dejligt at læse, at andre også oplever panik og at fortiden vælter frem.. eller jeg er ked af, andre går det igennem!

  Desværre gik det ikke for min sidste date, travlheden og andet personligt overrumplede ham. Og nu tør man jo næsten ikke kaste sig ud i det igen, for hvor mange gange overlever man de her knuste hjerter. Men kan læse på kommentarerne, at I andre er kommet videre, så der er nok håb alligevel 🙂

  • Der er op ad bakke. Jeg er også nødt til at tage en pause, inden jeg går i gang med datingen igen, når jeg lige har fået et rap over fingrene. Det er ikke nemt!

Der er lukket for kommentarer.