Spørgerundesvar, del 6.

collagenjkBurde måske lige have overvejet, hvor mange indlæg det ville tage at besvare alle jeres spørgsmål, men nu kører vi altså på – næste indlæg bliver også det sidste. Jeg synes nu faktisk ellers, det er noget så hyggeligt, det her. Men der er jo heller ikke traditionelt så meget fokus på mig, ahem. 😀 Læs også første, anden, tredje, fjerde og femte del af mine besvarelser.

Caroline spørger: Oplever du nogensinde at blive misundelig på din omgangskreds når de bliver gift og får børn?

Gift, ja. Jeg synes, det er noget af det allerstørste at kunne stille sig op foran hele verden og erklære sin kærlighed for hinanden. Børn, nej. I og med jeg ikke selv oplever en trang til at få børn, er det heller ikke noget, jeg misunder hos andre.

Er du mest til slik eller is?

Noooo, Sophie’s choice! Hvis jeg partout skulle vælge, ville jeg nok vælge slik.

Hvem er dit aller største kendis-crush?

Gamle læsere vil vide, at det i mange år har været Jensen Ackles, og selvom han bestemt stadig er en snack af dimensioner, så dør fantasien altså også lidt, når ens crush bliver gift og får børn. Derfor har jeg sat Jensen på standby og fokuserer nu mere på Tom Hiddleston. (Bemærk hvordan Jensen på billederne kigger meget bebrejdende på Tom!)

Hvis ikke du skulle have læst dansk, hvad skal du så have læst?

Jeg har ikke læst dansk. Jeg har læst engelsk og tysk. 🙂 Men hvis jeg ikke havde læst det, var jeg nok endt på enten dansk/nordisk, litteraturvidenskab eller retorik. Jeg havde i sin tid også både medievidenskab og journalisthøjskolen med i mine overvejelser.

Louise spørger: Hvad er din livret?

Jeg synes, det er et af de sværeste spørgsmål i hele verden. Det indebærer jo at vælge andre retter fra. Det kan man da ikke! Men hvis jeg skal generalisere, elsker jeg om vinteren alting braiseret og om sommeren alting grillet. Og kartofler året rundt, fordi jeg er jyde, ikke? 😀

Hvad er dine top tre yndlingsbøger og -film?

Damn. Det skifter nok også, men hvis jeg laver en vurdering ud fra dagens humør, hedder det i uvilkårlig rækkefølge: Film: The Shawshank Redemption, Instinct og Pretty Woman – alene af den grund, at jeg altid kan se den igen, og det har ret stor værdi for mig, også selvom der måske ikke er tale om et cinematisk mesterværk. Bøger: The Bell Jar af Sylvia Plath, Bridget Jones 1 + 2 (duh), og hele Harry Potter-serien.

Miriam (ikke mig selv, det ville være mærkeligt) spørger: Hvordan kan det være at du valgte at læse kandidaten i engelsk i København frem for Aarhus?

Jeg er født og opvokset i Århus, så hvis jeg ville noget nyt, var København ligesom det naturlige skridt. Jeg havde forinden haft en kæreste herovre, som yderligere gjorde mig varm på idéen. En veninde og jeg aftale efterfølgende at flytte herover. Hun endte med at brænde mig af, men der var jeg blevet hooked og besluttede mig for at gøre det alene i stedet.

Hvad var dit yndlingsfag på studiet?

På bacheloren var jeg ret vild med sproghistorie. På kandidaten havde jeg et valgfag om Brontë-søstrenes forfatterskab, og det var helt vildt fantastisk.

Hvad havde du planer om at blive når du blev færdig inden du fik planer med bloggen?

Min umiddelbare plan var at få job som oversætter. Det kunne være tekstning, litterære oversættelser eller bare, hvad et firma nu lige havde brug for. Men så prøvede jeg det sporadisk i en periode, og jeg hadede hvert øjeblik. Og så måtte jeg jo finde på noget andet…

Line spørger: Kunne du forestille dig stadig at have bloggen om 5-10 år eller længere? Og har du nogensinde overvejet af hvilke(n) grund(e) du i så fald ville stoppe med at blogge?

For mig er det essentielle i blogmediet, at det er lystbaseret, så hvis jeg stadig elsker det til den tid, kunne jeg sagtens forestille mig at fortsætte. Men hvis jeg begynder at synes, at det primært er en sur pligt, så håber jeg, at jeg har fornuft nok til at stoppe i tide. Jeg synes meget hurtigt, man kan mærke på en blogger, hvis de kun gør det af vane, eller fordi det er deres primære indkomst.

Vicki spørger: Er det ikke noget med, at din far er præst eller sådan noget? Er du så religiøs eller er du den klassiske udgave af den rebelske “præstedatter”?

Jo, min far er præst. (Og familieterapeut, skal det lige tilføjes for en god ordens skyld.) Men selvom jeg nok er lidt mere leverpostejskristen end resten af min familie, så er det ikke noget, der har ledt til enorme konflikter eller noget. De har altid været ret large med, hvordan jeg lever mit liv. Heldigvis.

Maja spørger: Hvem er Frode?

Frode er min mors kælenavn. Det kom sig af, at jeg engang kaldte hende ‘moder’, men hun hørte det som ‘Frode’, og så har det hængt ved. Hun hedder det sågar i min telefon! 😀

Kommentarer (10)

  • Er din far præst i en lille kirke udenfor Randers? (Altså kan godr navnet på byen, men hvis nu du gerne ville give ham lidt mere anonymitet).
    For synes pludselig jeg kunne koble det billede du engang lagde op af ham og en mand jeg har hørt prædike).

    • Nej, han har faktisk ikke været aktiv præst i mange år og er først lige startet op igen, men det er vist i nærheden af Viborg…

  • Tom Hiddleston er aaaalt for lækker!! Han er seriøst en af de pæneste mænd på denne jord! <3 Har først "opdaget" ham for nylig, så det er min undskyldning for at stalke ham 😉

    • Fordi journalistik også indebærer en masse ting, jeg ikke kunne se mig selv i. Som fx at skulle dække politik og at skulle arbejde som producer. Jeg vil helst bare skrive.

Der er lukket for kommentarer.