Where Is the Love?

rawI princippet elsker jeg efterår. Naturens fine farver, halstørklæder og en meget mere acceptabel undskyldning for at slæbe dynen med ind i stuen og netflixe i sofaen. I realiteten glemmer jeg altid alt det andet: Det bliver lige pludselig enormt koldt, og det er hele tiden mørkt. Man bliver også gerne lidt (mere) tyk i det, fordi man ikke får rørt sig så meget, men til gengæld spiser man så ekstra mange kulhydrater. For det er hyggeligt. Og vi skal hygge i vinterhalvåret.

Men det værste er faktisk nok, at det er lige, som om solen tager folks gode humør og tålmodighed med, når den skrider. Kælling. Jeg har været ond i sulet hele ugen, og det hænger kun delvist sammen med, at Tinder-manden først kom hjem fra udlandet i forgårs og allerede tager af sted igen i aften, og han har indtil videre ikke taget noget som helst chokolade med hjem til mig, selvom han har været i nogle fabelagtige chokoladelande. Udover det er jeg mest sur, fordi jeg er sur. Og sådan tror jeg, der er en del, der har det.

Som blogger kan man i særdeleshed se det på sit kommentarfelt. De korte lunter. Jeg er i langt højere grad nødt til at være aktiv med moderator-røsten, fordi folk er grove over for mig og over for hinanden. Jeg har jo efterhånden fået finpudset mine kanter noget, så det er ikke engang, fordi jeg er udpræget kontroversiel. Alligevel finder jeg lidt flere højtråbende typer end sædvanligt. For nylig havde vi fx Susse, der mente, at jeg bare lige skulle “tage [m]ig en anelse sammen og lade være med at være en så irriterende/klæbende/ynkelig kvinde”. Og så var der selvfølgelig fantastiske Toblerone, der sendte en helt formidabel, men ganske usammenhængende svada af sted. “Sut yo-yo, din fede fersken!” Den dør jeg stadig lidt over. 😀

Hverken Susse eller Toblerone er imidlertid typer, jeg tager seriøst, men både de og andre kunne godt lige trænge til et foredrag om almindelig høflighed. Især i øjeblikket. Før i tiden læste jeg fx altid jeres hemmelighedsindsendelser lige inden sengetid, men det har jeg været nødt til at gå væk fra, fordi der for tiden er så mange deciderede svinere til både mig og andre (navngivne!) mennesker, at jeg simpelthen bliver i så møghamrende dårligt humør.

Så altså, selvom solen har forladt os, kunne vi så ikke aftale stadig at gøre en aktiv indsats for at huske at være gode ved hinanden? Og hvis det rigtigt kniber med humøret, så er der altid kulhydrater og Netflix i sofaen. 😉

Kommentarer (22)

 • MGLK (ja ja, jeg er en belærende læge)

  Og huske D-vitamintilskud! Ca. 50% af den danske befolkning er i mangel om vinteren, og det kan virkelig påvirke ens humør mm. 🙂

  • God pointe! Jeg lider af svær, kronisk mangel, så jeg spiser dem året rundt, men der er mange, der godt kunne bruge nogle, tror jeg!

 • Jeg skulle lige til at skrive at jeg er blevet mindre “vinter-sur” efter jeg begyndte på d-vitamin om vinteren.

  Så du skal bare sende folk en “chill-pille” med vitaminet når fe bliver for sure 🙂

 • Godt skrevet! Det er virkelig en vigtig pointe!!!
  Bliver så ked af denne tendens til at mange synes det er helt ok at tale grimt til hinanden bag skærmen… Det er der bare ingen der bliver lykkeligere af og vi giver det videre til vores børn😢

 • Vi fik også en dosis surhed den anden dag, da en valgte at sende en video med Pakkekaldenderpakker, lavet som inspiration på bloggen, til modtageren af Pakkekaldenderen, som før dette intet kendte til bloggen😳
  Så har man lissom set det med.
  Nu vil vi kun have julestemning for resten, tak💪🏻

 • Jeg griner stadig over Toblerones kommentar! Og fortæller den til alle! Har grinet meget over den mens jeg har været på arbejde. Og jeg er sygeplejerske. Patienter glor ret underligt når man står og smågriner mens man sætter antibiotika op (-;

 • haha, ja næste gang vi får eller ser andre få en sur besked så skal vi da bare sige “husk nu dine d-vitaminer” det er da et totalt godt come back svar på den indforståede måde 🙂

 • Dem der er (ekstra) sure i Flæsket er garanteret fordi de ikke får nok kulhydrater og/eller sukker – navnligt anbefaler jeg B&J til pågældende typer. 😂

  • Man burde faktisk gå rundt med en chokoladebar i lommen til sådanne tilfælde… Gad vide, om det er sådan, de kom på de der Snickers-reklamer? 😀

 • Du skulle næsten lave et samarbejde med matas eller et apotek om at få folk til at spise c-vitaminer 😂

 • Jeg kørte lige to kæmpe stykker Hvidt toastbrød MED smør ind, imens jeg læste dette indlæg…. og jeg er i fantastisk humør! Kulhydrater (og d-vitaminer) er vejen frem! 😊

 • Jeg er administrator i en større facebook gruppe – primært med kvinder. Vi kan dælme også mærke at solen har forladt os. Puha. #fællespms

Der er lukket for kommentarer.