Miriam á la 2008 + dåseost

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Eor3WW9LTfI]

Min amerikanofili startede sandsynligvis, da jeg var otte år gammel og boede på Hawaii. Det var i særdeleshed maden, der fascinerede. Pandekager og sukkercereal til morgenmad. Fabelagtige isbutikker som Häagen-Dazs og Baskin-Robbins. Så mange pomfritter. På skoleudflugter fik vi ofte den klassiske peanutbutter & jelly sandwich med som mellemmåltid, men nogle gange havde de “store” børn dåseost med, som man spiste oven på saltkiks. Tænk dåseflødeskum, bare med ost i stedet for. Sindssygt ulækkert egentlig, men min søster og jeg var ret vildt med det.

Flash forward til 14 år senere, og vi havde uden held søgt efter dåseost alle vegne. Alle ferier i alle lande havde automatisk inkluderet en tur omkring supermarkedets osteafdeling, men aldrig havde vi succes med det. I 2008 kom vi endelig til Staterne igen, fandt den illusoriske dåseost og gjorde et forsøg på at genfinde barndomskærligheden. Det holdt hårdt!

PS: Jeg blev dumpet umiddelbart, før vi tog af sted og er derfor helt vildt tynd, fordi det bliver man af hverken at spise eller sove, men til gengæld græde nonstop. Det er den vægt(ish) jeg gerne vil ned på igen. Med lidt mindre gråd denne gang, forhåbentlig!

Kommentarer (6)

 • Hov, Hawaii! Vi planlægger en uge dertil om et års tid, men er lidt i tvivl om ø-valg.. Jeg genbesøgte dit gamle indlæg, og kunne se, at I boede på Big Island – tog I tilfældigvis rundt til nogle af de andre øer, så du ved hvilken én der er din yndlings, eller? 🙂

 • Uh, hvis jeg må lægge et svar, så prøv at se om I kan være længere væk end en uge. Den lange rejsetid kan godt være hård, især med jetlag oveni. Jeg ville i øvrigt anbefale Maui, hvor der både er sandstrand og regnskov, og hvor der september til marts er pukkelhvaler på besøg.
  God rejse, jeg er slet ikke misundelig

 • Jeg hører flere sige, at Maui er the shizzle. Vi stod umiddelbart mellem O'ahu eller Kauai, men nu bliver vi jo nødt til at undersøge Maui nærmere 🙂
  Og planen er 2-3 ugers USA-roadtrip og så en uge på Hawaii i forlængelse deraf, så jetlag burde ikke være sååå slemt, når det blot er fra LAX – men tak!

 • Jeg kan næppe hjælpe, for vi var kun på the Big Island, og jeg var jo så også kun 8 år gammel, så det er ikke helt samme syn på verden. Men jeg vil tilslutte mig anbefalingen om at udvide opholdet. En uge er meget lidt på et sted med så anderledes kultur.

 • Åh.. jeg var 6 uger i USA som 20 årig via Lions og jeg tabte virkelig underkæben over farverige cereals og fascineret over at et produkt indeholdende skumfiduser kunne kaldes for morgenmad.
  Is i alle afskygninger (og farver).
  antallet af fastfoodkæder, en restaurant (sikkert en del af en kæde) hvor salatbaren delvist også var en dessertsalatbar.
  Ikke mindst sukker var kastet i nærmest alt og så at meget kom i xxl-størrelser.

  Jeg nåede dog ikke at støde på dåseost, men jeg oplevede så til gengæld meget andet dåsemad.

Der er lukket for kommentarer.