Pet Peeves #3

Jeg er egentlig ret begejstret for den trend, der hedder “stærke” øjenbryn. Det er naturligvis de færreste, der decideret kører Cara Delevingne-stilen, men lidt har også ret, og en smule markerede øjenbryn gør noget rigtig fint for de fleste pigers udseende.

Men selvfølgelig er der også nogen, der har taget trenden og fuldstændig maltrakteret den. Sådan nogen er der altid. Så lad mig lige brække det ned for jer (det udtryk kan overhovedet ikke oversættes):

1. Farven, du markerer dine øjenbryn med, skal matche din hårfarve nogenlunde. Det betyder ikke nødvendigvis samme farve, men farverne skal passe sammen. Kulsorte bryn på platinblond pige er ikke et hit!

2. Følg dine naturlige bryns form, når du tegner op. Tricket er jo for pokker at fremhæve dine egne øjenbryn, ikke at kreere helt nye!

3. Lad nu være med at overdrive. Der er ingen, der er pæne med to skovsnegle over øjnene. Ingen!

Med mindre man er en af Illamasqua-pigerne, der går efter det virkelig ekstreme look, så er det alfa og omega, at man holder sine øjenbryn menneskelige. Har du naturligt tynde øjenbryn, så er der nok en grund til det. Lad være med at prøve at forvandle dig selv til Lily Collins. Drastiske ændringer er den slags, du kommer til at fortryde om ti år!

Naturligvis kan man gå efter et bestemt look – hvis man fx vil lege med androgynitet eller deslige. Men det hører til undtagelserne, og jeg ser generelt så mange piger med utroligt dårlige øjenbryn, at jeg får det helt dårligt. Bevares, selvfølgelig er vi mere tilbøjelige til at følge de nyeste trends, vi er piger, og det skal der også være plads til, men det betyder pinedød ikke, at vi skal smide al sund fornuft ud af vinduet. Det er stadig tilladt at se sig i spejlet!

Kommentarer (14)

 • HØRT HØRT HØRT MIRIAM! 😉 De skulle sgu alle sammen sendes et smut forbi mig i klinikken! Pånær de overplukkede, YIKEEEES! Det er simpelthen så forfærdeligt! Dem kan jeg ikke rette op på, måske man skulle forsøge sig med en ny trend ala Eyelash extensions bare til bryn eller mangel af bryn er det jo så 😉

  – Lise Emilia

 • Ej, nu bliver jeg nødt til at krybe til korset og indrømme, at jeg har hat og briller forstand eller styr på det der med øjenbryn… Jeg har aldrig (ja, så nørdet kan man altså godt være) gjort noget ved mine øjenbryn…
  Med mindre man selvfølgelig tæller dengang jeg var ca. 13, alene hjemme en aften, og mens jeg sad og så Beverly af uvisse årsager fandt ud af, at det da egentlig lød ret sjovt hvis jeg brugte saksen til at klippe lidt i øjenbrynene…. Det kunne man sikker ikke se – det var jo så lidt!
  Altså lige indtil min mor kom hjem, og var sikker på, at jeg var dødsyg, fordi jeg reelt INGEN øjenbryn havde tilbage!!
  Så… Jeg har faktisk ikke turde fucke med dem siden… 🙂

 • Jeg elsker lidt store øjenbryn i en naturlig farve, men jeg forstår intet og kan intet gøre ved mine, så jeg betaler for at få professionelle til at gøre det, ha ha. Jeg husker stadig, da mine bryn var ikke eksisterende som teenager og priser mig lykkelig for, at bryn kan vokse ud igen!

 • I'm totally with you! Greb for ikke så mange måneder fat i min kusine (der er teenager og jeg derfor frygter lidt for nemt ville kunne komme til at følge dette modefænomen) og sagde ganske bestemt at hvis og såfremt hun en skønne dag ville ordne sine øjenbryn, så skulle hun bede mig om hjælp og ikke følge den klamphuggermode der pt breder sig i Roskilde, på vestegnen og i surburbia. Jeg fatter ikke hvordan kvinder, unge som ældre, kan vælge at få tegnet deres bryn (nogle endda permanent, gaaah the horror!) op så de ser ud som en enten morderligt forbløffet/forbavset/forundret clown eller en yderst sammenbidt/bister/knotten trunte. Og NEJ, looket er ikke naturligt selvom i har fået brynene tegnet op med en mellemørk kastanjebrun til mørkebrun kulør, det er højst uklædelige streger, som ikke gør noget godt for jeres udseende og ansigtsudtryk!
  Og så er der også de kvinder som faktisk rammer formen ganske godt, men tegner brynene op i, som du også er inde på, en tand for mørk og markant farve og så især en alt for skarp form. Joeh, de er såmænd fine til en scene, temafest eller hvis man er til goth-looket, men til hverdag? Hvis man går efter et naturligt udseende? Nope, bryn er ikke knivskarpe hårde streger, vil i ikke nok tone det lidt ned (altså bruge mindre produkt), så det bliver mere doucet og blødt at se på? Det ser så underligt ud med de to perfekte udmejslede og penslede mågevinger, der basker i panden. Suk..

Der er lukket for kommentarer.