Små blogs #1

Frank (i en kasse!), fordi I sikkert har savnet ham. Han er ellers røvsur i øjeblikket, hvis instagram-følgere har undret sig over de manglende billeder af ham…

Konkurrencen i blogland er hårdere end nogensinde. Det er pærenemt at oprette en blog, men det er bragende svært at blive opdaget af de ellers virkelig mange bloglæsere ude i landet. Og det hjælper bestemt ikke, at mange af dem ikke tør bevæge sig alt for langt væk fra Bloggers Delight.

Jeg går enormt meget ind for blogkarma. Det kræver fx ofte bare det mindste lille link at give en medblog en bunke nye læsere, og der går intet af dig af den grund. En sætning hist og her. “Jeg så den her ovre hos…”, “Jeg blev inspireret af denne bloggers indlæg…”, “Den her blogger er i øvrigt røvsjov.” Det er alt, der skal til. Spread the love. Derudover er jeg kæmpe fan af bloganbefalingsindlæg, som rigtig mange blogs heldigvis kører fra tid til anden. Og i den dur starter dette nye tiltag på bloggen.

Jo flere læsere jeg får, desto lettere virker det at få endnu flere. Jeg tror simpelthen nogle bloglæsere vælger ikke at følge visse blogs, fordi de blogs ikke har nok følgere i forvejen. Scenario: Læsere klikkede sig ind på en blog (ad en eller anden vej), de kunne lide, hvad de så, de klikkede på Bloglovin-ikonet, de konkluderede, at bloggen ikke havde overdrevet mange følgere, og at de nok tog fejl med hensyn til bloggens kvalitet – de skred igen uden at klikke “follow”. Måske er det noget, jeg bilder mig ind. Det føles bare, som om det sker. Ofte.

Derfor er denne anbefalingsserie dedikeret til små blogs. Den grænse er temmelig flydende, men jeg har sat den ved 100 followers på Bloglovin. Og engang imellem vil jeg så smide en omgang anbefalinger af sted på små kvaliblogs, som jeg selv læser. (Nægter partout at blive en af de der bloggere, der pludselig føler sig for god til at læse blogs, der ikke er på netværk eller har min. 1000 læsere. Bræk.)

Det var vildt meget ævl om et ellers ret simpelt koncept. Anyway, her er den første omgang anbefalinger. Jeg skriver ikke vildt meget om hver blog, for hvis I er lige som mig, så skal I alligevel lige tjekke viben på bloggen for at se, om den er noget for jer.

If I grow up/Stav Janni på hovedet – Jannis blog er egentlig temmelig rendyrket modeblog. Men Janni er så ubeskriveligt fin at se på og har i virkeligheden den stil, jeg ville ønske, jeg havde. Sådan super personlig og retro og genbrug og skøn. Hun fortjener klart noget mere opmærksomhed.

Klykkeberg – Kirstines blog er måske nok på engelsk, men det gør ikke noget. (Og Kirstine er mig bekendt pæredansk.) Det er igen en temmelig all around-blog med lidt af hvert og et twist af mode. (Den type er tilsyneladende min favorit.) Kirstines stil er også personlig på den fede måde. Derudover skriver hun lækkert og tager nogle fabelagtige billeder!

Most Radical Teenager 98′: Der er et eller andet udefinerbart ved PennyThree(aner ikke, hvad du hedder i virkeligheden, pigebarn!)s blog. Den er bare sådan lidt alternative teen i 90’erne med alt, hvad det indebærer. Ment på den absolut fede måde! Her er også dejligt med velskreven sarkasme og tv, musik og andre godter. I like!

Føler mig i øvrigt ret overbevist om, at jeg har opdaget de fleste af disse blogs gennem kommentarfeltet herinde, så sidder I selv med en beskeden blog og ønsker jer nye læsere, så kan jeg kun anbefale jer at komme i gang med at kommentere. Både herinde, men selvfølgelig også alle mulige andre steder i blogland. 😉

Kommentarer (52)

 • Sjovt at du nævner det der med at det er ligesom om at der er mange der vælger at gå videre hvis en blog ikke har nok følgere på bloglovin, jeg har præcis samme opfattelse. Jeg startede selv en blog for nogle måneder siden og synes der går et pænt stykke tid imellem nye følgere, om det er pga ovenstående eller fordi min blog er pisse dårlig er selvfølgelig ikke til at sige 😛 Men håber selvfølgelig meget at der kommer flere læsere til, og som du selv siger betyder det virkelig meget for en lille blog at blive omtalt et andet sted i blogland, så rigtig fedt at du sætter fokus på det 😀 Jeg tjekker fluks dine anbefalinger ud!(har i forvejen fundet et par favoritter herinde)

 • Fantastisk indlæg! Jeg er selv ret ny i blogverdenen (både som læser og blogger), og det er VIRKELIG en jungle – det er nærmest umuligt at finde lækre blogs udover de allermest kendte, hvis man ikke lige har noget at gå efter 🙂
  Så mange tak for anbefalingerne! 🙂

 • God karma er en god ting – jeg fandt dig gennem SilleWho så vidt jeg husker :). Og det er virkelig rigtigt, så meget det kan gøre, at en (relativt) stor blog siger 'god' for en.. Har prøvet af et par omgange nu, at læsertallet pludselig stiger helt vildt på grund af en sød blogger et sted :). Og nu er det nok egentlig snart min tur til at sende noget god blog-karma videre. Tak for reminderen 🙂

 • Jeg tror, det handler om hvad man interesser sig for at læse. Men ja, jeg er enig i, der er nogen (læs: mange) der går videre, hvis bloggen ikke har mange læsere/følgere. Lidt ærgerligt, for man går glip af noget 🙂

  Tak for dine blog anbefalinger. Dem vil jeg klikke igennem og se, om de er noget for mig. Jeg håber, du laver flere af de slags 🙂

 • Ved du hvad Miriam, jeg har tænkt på helt det samme. Jeg har også tænkt mig at begynde at anbefale små blogs, for hold kæft det er svært at begynde en blog i blgland. Prøv bare at overveje hvis en blog i nogle af de første sidebars hos Bloggers Delight eller en blogs hos Looklab lavede en bloganbefaling, hvor mange besøgende og måske kommende læsere, som man ville få? Og for dem er det jo bare ét indlæg ud af mange. Bræk føles godt at sige i denne sammenhæng, jeg er meget enig.
  Kh Emma

 • Miriam, fedt endnu engang at læse et indlæg fra ende til anden. Det sker ikke for ofte. Du tager fat i nogle fine emner her i blogland.
  Jeg er selv ny blogger og sidder jo dagligt og overvejer hvad der skal til for at få læsere. (Det skal lige siges, jeg er mega utålmodig). Mit incitament for at starte en blog er, at der skal være brugbar information til mine læsere. Så kan det godt være jeg ikke er mega sjov eller bander eller er én der konstant kommer “galt afsted”. Min blog handler om mode (som så mange andre) og har pris som det vigtigste parameter. OG så skal man altid vide hvor man kan få fat på varerne via links. Jeg er ved at lave lidt om på mit layout lige nu, og skal helt sikkert have en liste over hvilke blogs jeg selv følger. Jeg fandt min egen blog på sådan en liste hos en anden blogger og blev sindsygt glad for at se det.
  Tak for indsparket.
  xxx Mette Richter

 • Jeg ved ikke hvor små de er, men jeg er selv begyndt at læse meget med hos specielt http://nomdemie.wordpress.com/ og http://musicismysecret.blogspot.dk/

  Nomdemie skriver så fint og sjovt, og så elsker jeg føljetonen om Briobanen. Den er helt fantastisk.

  Musicismysecret kender jeg overhovedet ikke i virkeligheden, men hendes blog er så ærlig og personlig, og så virker hun til at være et superfint og virkelig sympatisk menneske. Og så er jeg jo mega musik-nørd og hun bruger sådan nogle små tekst-stykker som overskrifter og det elsker jeg 🙂

  Begge er også blogs jeg fandt via kommentarer på min egen blog, så vidt jeg husker.

  Jeg er i øvrigt helt med på din idé med blog-karma. Havde det ikke været for dig, amarOrama, Dines og (jeg ved godt at du har en bøf med hende, men hun står altså på listen over dem min blog skylder en stor tak) Bitterfissen/Jeanett Veronica Hindberg, så havde min blog sikkert aldrig haft så mange besøgende som den har i dag. Jeg vil også gerne dele lidt ud af det, men er stadig i tænkeboks over hvordan jeg skal lave et blog-anbefalings indlæg når min blog er som den er.

 • Super fedt initiativ! Jeg vil glæde mig til at følge med fremover i den her serie og se hvilke fine blogs jeg endnu ikke har opdaget. Det gode ved at blogland efterhånden favner så bredt og udgør så mange, er at man altid kan finde en blog, der passer lige til ens humør (eller humor for den sags skyld). Vil straks tjekke dem ud du netop af anbefalet 🙂

 • Ja kristina, jeg læser også Nom de Mie – den er sjov haha 😀 Især når jeg nu selv har to rødder, og ved hvor himmeråbende besværligt det kan være at have sådan nogle elskerbøffer om benene konstant haha 🙂 Min egen blog har vist omkring 80 følgere på Bloglovin – jeg er meget glad for hver og en af dem 🙂

 • Fedt iniativ – det er alt jeg kan si! Jeg følger en hel røvfuld selv på BL, og er sq lidt ligeglad om de har meange followers eller ej!

  Men – det kan være svært at finde nye blogs (og jeg er alltid på udkik) efter nye!

 • Jeg er stået lidt af på mange af de polerede blogs med mange følgere. Rigtig mange af dem handler stadig om events, køb og outfit uden den helt store personlighed. Og fint for dem, der foretrækker det, men jeg vil have mere spræl 😉 Jeg elsker også selv at opdage nye, gode blogs, så jeg klikker også glædeligt 'follow' på dem uden mange følgere – det er sjovt nok også den eneste måde, de kan vokse sig store på 😉

 • Kæreste Miriam

  Jeg er for nyligt begyndt og følge din blog. Med stor glæde og tit en del aha-oplevelser og stof til eftertanke. Så tusinde tak for det – blev endelig ved. Og gerne i samme jargon! Synes det er fantastisk du gider sætte fokus på de nye bloggere, der ofte er dem med mest indhold og kvalitet.
  Selv er jeg en af de bloggere, der pt nægter at være poleret (deraf navnet Den Pæne Overflade), samt jeg egentlig også er imod billeder af mig selv.. i hvert fald for nu.
  Bloggen er kun en måned gammel, og startede lidt som et rebelsk oprør mod den ellers så pæne facade, der findes her i blogland. Bevares – jeg er da også en ung kvinde med hang til røde såler og alt for dyre tasker – det går bare ikke så smooth.
  Tag gerne et kig forbi, hvis du har lyst.

  M

  http://www.paeneoverflade.blogspot.com

 • Det med den gode blog-karma er en rigtig god ide. Så det er fedt, at du anbefaler. Jeg har heller ikke ligefrem den største følgeskare endnu, men folk kommer i deres eget tempo. Hos mig kommer der ofte nogle omkring jul og den slags højtider, da jeg skriver en del om mad. Så det er der, folk oftest finder den. Og det er rigtig dejligt at blive opdaget. Min blog er også ret personlig, da jeg bruger den til at læsse af på og skrive om mig/vores liv, ikke mindst om frustrationen og små lysglimt ved at leve med kronisk sygdom, og så selvfølgelig en del om kattene, der bringer meget glæde i mit/vores liv (hvilket blognavnet – the big meowski – vist tydeligt viser).

  Jeg smider selv links i mine indlæg, når jeg finder inspiration andre steder, og har også sat et par mindre/nyopstartede blogs på min blogroll, jeg har syntes, var interessante og måske kunne få lidt glæde af, at mine læsere kunne opdage dem. Anbefalinger og kommentarer kan betyde mere interesse, og det sætter man virkelig pris på som lille eller nyopstartet blog.

 • Fantastisk tiltag, som flere større bloggere burde tage til sig. Jeg er fuldstændig enig i dine holdninger, og kan kun nikke begejstret. Det ér nemlig rigtig vigtigt med god karma i blogland, og det ér da ærgerligt, at små bloggere har så svært ved at slå igennem, når der nu ikke skal så meget til. Det eneste er så, at en grænse på 100 followers på Bloglovin måske ikke helt kan bedømme en blogs (u)popularitet. Selv har jeg 133 følgere på bloglovin, men jeg kan tydeligt se på besøgstallet på mine indlæg (samt kommentarerne) at de fleste ikke er andet end ghost readers… (biiiiiiittert)

  Men i hvert fald: Jeg har netop ryddet godt ud i min blogliste, og det bliver rart at få inspiration til nye spirer 🙂

 • I know, var også rigtig meget i tvivl om, hvor jeg skulle sætte grænsen. Ville ikke sætte den for højt af to årsager: 1) Folk ville reagere sådan lidt: “Okay, det er jo ikke, fordi hun selv har sygt mange flere læsere end det. Så tror hun lige, hun er noget!” og 2) Jeg var lidt bange for at komme til at fornærme nogen, der ikke selv mente, de havde en “lille blog”. 😉

 • Eeep! Mit besøgertal er eksploderet, og folk er strømmet til på Bloglovin'. Tusind tak, Miriam! Du siger bare til hvis du skal ha' et lift bag på min cykel, eller en øl eller et eller andet. Jeg skylder dig big time. (PS. jeg hedder Tenna i virkeligheden. Jeg skriver bare bedre under et kunstnernavn. Jeg er lidt den prætentiøse type.)

 • Kan stadig ikke kommentere med navn på smartphone, så jeg må holde mig til de anonymes rækker 😉 er lige modsat de bloglæsere du omtaler. Jeg følger slet ikke nogen BD-bloggere længere. For ens, for mange reklamer og sponsorerede indlæg, for meget dameblad og glansbilleder. Til gengæld følger jeg som dig flere og flere små bloggere. Seneste skud på stammen er ganskeenkelt.wordpress.com, som Mette fra Modedullens skriblerier har anbefalet.

 • Lækkert med nogle anbefalinger. Jeg gør det også gerne selv fra tid til anden og folk er altid begejstret over at “opdage” de små blogs rundt omkring. Personligt er jeg mere til dem end jeg er til alle de store ved BD, Looklab osv.

  //Charlotte

 • Do it! Jeg kan nemlig også huske dengang, jeg ca ingen følgere havde, og der så en dag, var en blogger, der nævnte mig. Det kan virkelig redde ens dag!

 • Bestemt, det er jo langt fra alle blogs, man reelt finder interessante.

  Det her indlæg var vældig populært, så jeg kan vist godt garantere flere af dem i fremtiden. 🙂

 • Det er VIRKELIG svært at starte! Jeg har også lavet bloganbefalinger før, hvor jeg anbefaledde fx populære BD-blogs, og det er jo fjollet. De får rigeligt opmærksomhed i forvejen!

 • Du skal da tegne bloggerne, som du ser dem! Det ville være awesome! Altså, jeg kunne fx være tegnet i megahøje sko, Frank i favnen og en løftet pegefinger med chokolade om munden! 😀

 • Super godt indlæg! Jeg er altid på udkig efter blogs, men jeg synes det er svær at finde en god blog uden mega mange følgere… Jeg leder tit efter små blogs som jeg kan støtte fordi jeg ved hvor svært det er at blive set! Tusind tak 🙂 fortsæt endelig denne serie.

Der er lukket for kommentarer.