Den gode tone

Såeh, det her skete i kommentarfeltet til det seneste Fie-indlæg, og det satte nogle tanker i gang. Jeg skal ærligt erkende, at jeg ud fra den første kommentar (for hurtigt) konkluderede, at der var tale om en Fie-supporter, og derfor svarede en anelse mere aggressivt end nødvendigt. Men samtidig mener jeg 100% det, jeg skriver. Jeg synes, det er en forfærdeligt pinlig holdning at have. Fie-sagen er i mine øjne så sort/hvid, som de kommer. Der er tale om bevidst bedrag for pengenes skyld. Jeg ser ingen formildende omstændigheder af nogen art. Rent etisk er det en no brainer. Og den, der tier (eller i dette tilfælde passer sin egen butik), samtykker som bekendt.

Så hvordan svarer man ordentligt på en sådan kommentar? Jeg forsøger så vidt muligt at holde en sober tone i kommentarfeltet. Jeg forsøger at acceptere, at der er mennesker, der har en anden holdning end mig. Især når jeg hiver fat i de lidt tungere emner. Men hvordan filan fortæller man på en pæn måde, at man synes, en persons moralske kompas er temmelig defekt? Som almindeligt menneske ville jeg ordret have sagt det, jeg skrev. Som blogger er jeg med på, at jeg skal være mere påpasselig med min tone, men lige præcis i dette tilfælde er jeg usikker på, om der havde været en mere diplomatisk måde at udtrykke min holdning på. Og jeg holder altså ikke min kæft, bare fordi det ville være mest klædeligt… Hvilket I forhåbentlig allerede har opdaget. 😉

Bottom line: Jeg forsøger konsekvent at bibeholde en god stemning og en sund debat i kommentarerne. Det gør jeg virkelig. For jeg er jo også selv hende, der bitcher, når bloggere opfører sig som kællinger i deres kommentarfelt. Men nogle emner er bare mere følsomme for mig end andre, og hvis jeg dér møder en holdning, jeg ikke respekterer (respekterer, ikke accepterer, bemærk forskellen), så kan jeg altså godt se mig nødsaget til at give min holdning råt for usødet. I’m a passionate person, get over it… Jeg håber ikke, I afskriver mig helt af den grund! 😉

Kommentarer (9)

 • Jeg elsker at du tør sige tingene ligeud. Det har jeg stor respekt for. Men med hensyn til den kommentar, så tror jeg at den første linje lidt er der grænsen går mht at holde den gode tone. Den første sætning er en “ekstra” kommentar, der er til for at ramme den anonyme på dennes personlighed, som egentlig er unødvendig for selve diskussionen, og unødvendig for den anonymes holdning. For resten af din kommentar rammer jo spot on, og er med til at underbygge det du mener.

  PS. Jeg er helt enig med dig i hele sagen om Fie. Jeg synes også det er lusket, og min indre politimand ønsker retfærdighed 😉

 • Du har helt ret. Det var for at ramme hende. Fordi hun stillede spørgsmålstegn ved min holdning, stillede jeg det ved hendes. Ikke så kønt, nej. Bestemt ikke. Men det er og bliver mig altså en gåde, at man bare kan trække på skulderen over sådan en opførsel som Fies. Suk.

 • Helt enig med Louise Hede! Tænkte i går, da jeg læste din kommentar til anonym, at de to første sætninger var lidt strenge. Jeg kommenterer også altid som anonym – ikke fordi jeg ikke tør stå ved det, jeg skriver (tværtimod), blot fordi jeg ikke helt forstår de forskellige måder, man kan svare som. Ikke så kvik, nej. 😉
  Men ellers, sejt du gør noget i den her sag. 🙂

 • Jeg synes desværre vi er ret hurtige til at ryge op i det røde felt, generelt når det gælder de digitale medier. Jeg er hoppet fra flere blogs fordi jeg ikke bryder mig om tonen i kommentarfeltet fra bloggerens side.. Så er det hverken sjovt at blogge eller læse med! Jeg tænkte wow da jeg så dette indlæg. -At du stod ved at det var en lidt for grov tone der var opstået i kommentarfeltet! -Og jeg er sikker på du kan svare ordenligt på sådan en kommentar. Du skriver velovervejet og kender dine egne meninger og holdninger godt nok til, at det kan du sagtens 🙂
  Hav en skøn aften!

 • Hmm… Nu har jeg tænkt over det i ret lang tid – jeg synes faktisk ikke, at det er et grove svar. Da jeg så det i kommentarfeltet bemærkede jeg det heller ikke, hvis ikke den anonyme havde svaret på det. Jeg har set langt værre, og så bider jeg sgu nok bare ikke mærke i det.

 • Godt med lidt selvindsigt, Miriam! 🙂 – Jeg forsøger altid at blive “et bedre menneske” selv, især ved at erkende egne fejl og sige det højt. Ærligt talt er jeg faldet lidt af på den, på det seneste – så det er godt at du lige fik mindet mig om det..
  Som et lille indspark synes jeg at den kære Miss Jeanett er lidt på hælene nogen gange i sit kommentarfelt for tiden.. Synes ellers hun plejer at være meget sober, men jeg tror måske at hun er en smule stresset pt. hvilket får nogle af hendes svar til ikke-enige kommentarer til at blive lidt kort for hovedet..

 • Så sandt, så sandt. Jeg tror nemt, bloggere tager ting personligt, og føler man sig ramt, så skyder man igen. Jeg har i hvert fald en tendens til at overreagere, så jeg burde nok lige stoppe op og falde ned, inden jeg svarer på den type kommentarer. 🙂

 • Jeg står ved, hvad jeg skrev, men det var unødvendigt at skrive det, og det var ret provokerende. Det er ikke en opførsel, jeg ønsker at blive kendt for! 😉

 • Der er mange bloggere, der svarer grimt på helt almindelige kommentarer. Katrine Krøjby, f.eks. Men hun er jo så røget af mine læse-liste af andre grunde. 😉

Der er lukket for kommentarer.