Fidusen ved instagram

Okay, jeg indrømmer, at jeg alligevel er gået hen og er blevet lidt bidt af det der instagram. Og det er lidt underligt, for normalt er jeg hende, der slet ikke er sin iPhone værdig. Jeg bruger den til at ringe og skrive smser, og så er jeg også ret glad for gps-funktionen, men ellers passer den ret meget sig selv… Indtil nu.

Men hvad er det, der gør instagram så populært? Det skal jeg fortælle jer: Det er én stor illusion! Man kan simpelthen fake sit liv sejere på bare sekunder! Pissesmart!

For det første er billederne så små, at man ikke kan fluekneppe alle de kiksede detaljer – man kan slet ikke se dem! Tag nu fx det her billede, jeg smed op i går. Det er mit lår iført nye leoshorts. Jeg har simpelthen smidt mit lår på instagram. “Vanvid!” Ville man normalt tænke, men nej. Det er faktisk det stik modsatte. Det er genialt:

  • Fordi billedet er så lille og kvadratisk, kan jeg forsvare kun at fotografere noget af mit lår. Det giver illusionen af, at det er meget mindre og meget mere smækkert.
  • Detaljerne er udefinerbare, og derfor kan man ikke se, at jeg trænger urimeligt meget til at få barberet ben, eller at jeg faktisk har et ret tydeligt ar nede omkring højre hjørne.
  • Takket være det valgte filter er min hud ikke blændende bleg, man får tværtimod indtrykket af, at jeg måske endda er brunlig i kuløren.
Og sådan kan man til hvert billede tage sig nogle forholdsregler, der gør, at man virker meget mere tjekket, end man egentlig er. Hurra! Mere selvpromovering! Mere se-mig-kultur! Flere forventninger, ingen kan leve op til! …Og så er der mig, der fucker hele konceptet op ved mest bare at poste billeder af Frank. 😀

Kommentarer (10)

Der er lukket for kommentarer.