Det der LCHF…

…Var det noget, man skulle prøve? Sådan har jeg tænkt en del på det sidste. Jeg er forsigtigt gået i gang med at skifte de dårlige madvaner ud med nogle bedre nogen (ja, igen-igen), men jeg er bare dårlig til det. Jeg er nemlig sådan én, der spiser mine følelser, og det er ret skidt, når jeg nu også er sådan én der bare generelt har enormt mange følelser… O_o

Jeg kender nogle stykker, der sværger til LCHF (Low Calorie, High Fat til de uvidende), og de er ret glade for det. Helt ærligt er det også lidt sygt at se dem spise, som de boltrer sig i sovs og andre fuldfede produkter. Så jeg begyndte at overveje det mere seriøst. Mine største problemer: 1) Kartofler, brød og pasta. Jeg er altså fra Jylland oprindeligt. Vi lever af kulhydrater. Vi spister gerne både kartofler og brød til ét og samme måltid. Det kan man da ikke bare holde op med! 2) Frugt. I følge LCHF-metoden skal man betragte det som “naturens slik” og spise begrænsede mængder. Jeg spiser dagligt måske 500 gr. frugt. Jeg tror ikke, LCHF-eksperter vil synes, det er smart at spise ditto mængde, når nu det skal ses som “naturslik”. Og man kan altså ikke bare sådan erstatte frugt med en okseculotte eller deslige.

Og så alligevel var jeg lidt fristet. Så meget endda at jeg begyndte at google opskrifter og andre tips. De siger, man vænner sig til det. De siger, man bliver tynd og glad og fuld af energi. De siger, det er det bedste, de nogensinde har gjort.

Okay, så gav jeg det en chance. Lavede madplan for en uge. Græsk yoghurt med max procent fedt. Ost. Fløde. Kød. Æg. Mere kød og flere æg. Satte kursen mod supermarked. Begyndte at fylde kurven. Lavede nogle mellemregninger. Begyndte hurtigt at tømme kurven igen… Ingen havde lige nævnt det faktum, at det er pisse-fucking dyrt at leve af fedt og protein. En dags madbudget nærmede sig mere eller mindre en almindelig uge på mit sædvanlige forbrug.

Rend mig. Måske kan jeg leve uden sukker. Uden kartofler. Uden frugt. Uden nogen form for gastronomisk frihed… Men jeg kan altså ikke leve uden penge. Så nu er det tilbage til kylling, broccoli og brune ris i champignonsauce. Det ved man da, hvad er…

Kommentarer (6)

  • Ved du hvad – det er sjovt nok det samme jeg er kommet frem til…

    Både når det kommer til LCHF-mad, og til palæo-mad…
    Det er megadyre madprodukter man skal leve af

  • Jeg synes du skal spise din frugt med god samvittighed og tænke på alle de gode vitaminer de indeholder. Jeg spiser i øvrigt ca. samme mængde som dig, og jeg venter stadig på at den der vægtøgning skal indtræde, selvom jeg også stopper mig med kartofler.

    Jeg må ærligt indrømme at jeg har det en lille smule (læs: meget) stramt med, når frugt og grønt pludselig skal til at være usundt.

  • Jeg har stået i nøjagtig samme situation som dig, hvor jeg allernådigst lagde alle varerne tilbage på hylderne, og i stedet gik tilbage til tidligere madplan – det var helt befriende (og billigt) 🙂

Der er lukket for kommentarer.