9 cheesy julefilm til din december

Jeg er en kæmpe sucker for klichéfyldte, urealistiske, romantiske julefilm. Og hvert år er der nogen, der beder om et anbefalingsindlæg, men sagen er den, at så mange af de her film på mange måder er så ens, at de bliver lidt svære at skelne fra hinanden, når man efterfølgende skal sætte sig ned og lave en form for liste med beskrivelser, så i år har jeg simpelthen været snedig og taget noter, hver gang jeg har færdiggjort en film. Så hermed et indlæg!

Det er vigtigt for mig at pointere, at det her ikke er gode julefilm på niveau med The Holiday og Love Actually. (Hvis man vil have højere kvalitet, er mine favoritter på det område at finde i indlægget her). De her film er sin helt egen genre, som man unægteligt skal være til. Barren befinder sig ligesom et andet sted, og man skal være villig til at omfavne den generelle åndssvaghed, der følger med. Er man det, er der her ni gode bud på december-underholdning. Jeg har lavet en mini-synopsis på hver film, så vil man hellere ikke kende til plottet, skal man nøjes med at læse titlen. De er alle at finde på Netflix (og flere til), fordi jeg har en idé om, at det er den streaming-tjeneste, de fleste har.

Christmas Inheritance (2017). For at vise sig værdig til at overtage familievirksomheden bliver den rige, let forkælede Ellen Langford af sin far udfordret til at tage til den lille landsby, hvor virksomheden startede, for at overdrage nogle julebreve. Hun skal være inkognito og får kun 100 dollars med sig. Men da hun kommer frem, er modtageren af brevene ingen steder at finde, og nu sidder hun fast i den lille by uden penge. Gad viiiiide, om hun kan lære noget af det?

Midnight at the Magnolia (2020). Barndomsvennerne Maggie og Jack har et populært, lokalt radioshow, da muligheden for at udvide til et nationalt publikum byder sig. Det kræver dog, at de live-sender, når deres kærester skal møde deres familier. Og da den mulighed går i vasken, er gode råd dyre. Kunne man mon finde en alternativ kæreste på kort tid?

Love Hard (2021). Adskiller sig fra de øvrige ved at være mere romantisk komedie end ren romantik. Hovedrollerne spilles af Nina Dobrev og Jimmy O. Yang, og der er postet flere penge i den end i den gennemsnitlige julefilm. Natalie har fundet en edderlækker fyr på en dating-app og beslutter sig for at tage tværs over landet for at overraske ham med et besøg. Uheldigvis viser det sig, at hun er blevet catfished. Det viser sig imidlertid, at manden fra billederne faktisk bor i byen, så Natalie beslutter sig for at lave en deal med sin catfisher…

A Castle for Christmas (2021). For det første elsker jeg, at hovedrollerne er spillet af Brooke Shields og Cary Elwes, to af mine personlige barndomsfavoritter. Jeg elsker også, at de begge er i 50’erne, og at det ikke er et gennemgående tema i filmen. Det er bare en kærlighedshistorie som alle andre. En populær forfatter flygter til Skotland, efter hendes sidste bog var skyld i, at hun fik alle sine fans på nakken. Mens hun er der, beslutter hun sig for at købe et slot fra en ejer, der dog ikke lader til at ville af med det af egen fri vilje. Faktisk hader de to lidt hinanden. Men bliver de mon ved med det? Ekstra bonus i form af ofte virkelig tvivlsom skotsk accent.

Too Close for Christmas (2020). Prøvårhør, præmissen for den her film er virkelig dum, selv efter julefilm-standarder. Hayley bliver ufrivilligt nødt til at holde jul sammen med den mand, hun bebrejder, at hendes sidste forhold gik i vasken. Men måske kunne man komme til at se nogle andre sider af ham under tvangshyggen? Den mandlige hovedrolle spilles i øvrigt af Chad Michael Murray, og det skal man ikke sådan kimse ad.

Christmas With You (2022). En popstjerne føler sig allerede presset til at holde sig på toppen, da hendes pladeselskab tvinger hende til at skrive en julesang. Hun flygter til en lille by, hvor hun selvfølgelig sner inde og er nødsaget til at bo hos en teenagefan og hendes far. Faren spilles af Freddie Prinze Jr., som er blevet smågammel (tid har gerne den effekt på folk), men stadig er ret nuttet. Selvom filmen på mange måder er klassisk med alle de rigtige klichéer om at lære, hvad der er vigtigt i livet, skal jeg lige advare om, at der er ret meget originalmusik i filmen, og det er så afsindigt ringe, at man ikke helt ved, om man skal grine eller græde. Jo egentlig meget on brand for genren, men det her er alligevel next level. Personligt synes jeg, det er helt perfekt!

Christmas with a View (2018). Efter et fejlslagent forsøg på at få sin egen restaurant op at køre, flytter Clara tilbage til sin hjemby og får arbejde på en lokal restaurant, hvor kendiskokken Shane til alles overraskelse bliver hyret til at være chefkok. Herefter følger selvfølgelig en startende romance, en misforståelse og så generelt en masse “hvem kan man stole på”, som sig hør og bør.

The Noel Diary (2022). En af de få på listen, der prøver at have lidt mere substans og faktisk slipper nogenlunde af sted med det. Den berømte forfatter, Jacob Turner, vender efter sin mors død tilbage til sit barndomshjem for at rydde ud i hendes ting. Her møder han en kvinde, der er på jagt efter sin biologiske mor, som angiveligt arbejdede for familien engang. Men for at finde hende skal Jacob i kontakt med sin far, som han ikke har talt med i årevis. Masser af familietraumer, men også godt med varme. Rar afveksling fra den klassiske julefilm-opskrift.

Falling for Christmas (2022). Jeg er sikkert forudindtaget, fordi jeg virkelig hepper på en renæssance for Lindsay Lohan, men den her film har seriøst alt, en cheesy julefilm-elsker kunne bede om: Den forkælede socialite, der trænger til en dosis virkelighed. Hukommelsestab. Den søde, stabile ejer af et lille feriested, som er elsket af alle, men har svært ved at få tingene til at køre rundt. Cameo fra Julemanden. Det obligatoriske julemirakel. Der er fuld plade. Stor fan.

Kommentarer (19)

 • Mangler så meget at en af de store streamingtjenester herhjemme går all in på Hallmark-julefilm. Netflix’ er ligesom i lidt for god filmkvalitet. Det passer genren dårlig imo. Har udvidet tv-pakke kun for at have Puls til julefilm i november og december. Nå ja, og så vil jeg gerne bede om en sæson 3 af hjem til jul, tak.

  • Jeg synes, der er adskillige på den liste her, der er præcis på det niveau! 😀 Men mere Hjem til Jul er jeg så klar på!

 • Grundet en god omgang corona, så har jeg set diverse jule-tv. Heriblandt “Love Hard” og “The Noel Diary” – og var ikke skuffet.
  “Love Hard” havde ægte sjove øjeblikke, fx var jeg virkelig nede med ham fra Glee, og “The Noel Diary” var hyggelig og sød.

 • Genialt. Googlede så sent som i aftes en kombination af Miriam, julefilm og 2022😀😅
  Endte med The Holiday, som jeg gør hver eneste år jeg laver pakkekalender til ungerne. Men dejligt med nye bud 🥰

 • Falling for Christmas er ALT hvad en cringy julefilm skal indeholde! Uden at spoile (for der er seriøst ikke noget at spoile) vil jeg bare lige fremhæve den scene hvor Lindsay Lohan endelig lærer at rede en seng, og så selvfølgelig den scene hvor Lindsay og Trouty Mouth (som jeg elsker, vil jeg lige understrege) helt casually går hen og stiller sig under en mistelten. Jeg kan ikke 😂

 • Discovery har 36 af de der cheeeeeesy amerikanske julefilm, så nok til hele december og dobbelt i weekenderne 😉
  Viaplay har en god håndfuld af samme slags, Netflix ditto
  HBO sender en ny julefilm hver dag i december, i dag julemysteriet.

  • Netflix har meget mere end en håndfuld, kan jeg skrive under på! Prime er også med! Jeg tror, man kan finde noget lækkert på de fleste streamingtjenester, heldigvis! 😍

 • Men kan vi lige snakke om hvor utrolig mærkeligt det er at Freddie Prince Jr er castet som en latino? Jeg tænkte først at det var hans kone der havde været mexikansk eller noget i den dur. Men nej nej – den hvideste Miguel i verdenen 😅

  • Det er desværre en and. Skaberen af den første har været ude og sige, at det ikke er sandt. Desværre!

Der er lukket for kommentarer.