Kommentarer (52)

 • Skindet på kiwi kan faktisk sagtens spises!
  Her, sakset fra “madens verden” står der mere om emnet😊:

  “Og du skal endelig spise skrællen på kiwien!
  Dels sidder der her en del vitaminer og kostfibre, men også store mængder af antioxidanterne flavonider.
  Flavonider er blandt andet med til at beskytte kroppen mod DNA-skader, som i den sidste ende kan give kræft.”

 • Jeg spiser også kiwi med skrællen – og highfiver folk, der også gør det. For det smager godt og er crunchy nice. Det er lige som at spise en fersken med lidt pels 😉👍🏼

 • Hahaha… Flyvende Jacob er jo en klassisk svensk ret..
  Som dansker bosat i sverige kan jeg skrive under på at svenskerne er lidt for glade for banan.. kylling med banan? banan på pizza? kaviar med banansmag? You name it, svenskerne har allerede været der.. 🥴

 • Er spændt på hvor hurtigt kommentarfeltet sprænger i luften – vi er en del, der spiser skrællen på kiwier 😂😂

 • Flyvende… Jacob??? Det har jeg godt nok aldrig hørt om før, og heldigvis da 🤣

  Dig med kiwien – man kan sagtens spise skindet! Det er måske ikke så lækkert i DK hvor det er lidt tørt, men på NZ hvor man kan plukke den i haven og spise direkte fra busken? Yum!!!

 • Man kan altså sagtens spise skrællen på en kiwi. Omend det altid skaber stor diskussion hvis man gør det i offentligheden 😅

 • Ja hej fra den svenske side. Kan melde mig på holdet om at Flygande Jakob er ganske og aldeles rædselsfuldt. Uden banan er det måske okay men vi har haft den før og vi tager den lige igen: Banan. Skal. IKKE. I. Varm. Mad!

  Og nu vi er ved det så hopper vi også let og elefant over den svenske næsten-nationalret i form af smörgåstårtan, der (som navnet antyder) er en “lagkage” med mayo, cremefraiche, laks, rejer og hvad har vi. Heart attack on a plate. Aj men puh.

  • Glem ikke leverpostejen på alle lag i smörgåstårtan! Inget slår leverpostej med rejer, mayo og skinke til familiefesten…

  • Jeg elsker smörgastårtan! Syntes det lød forfærdeligt, men fik det så serveret af en vens mormor som er svensk, og blev meget positivt overrasket. Yum!!

   • Really? Måske det er tid til at prøve smörgåstårtan endnu et forsøg. Ret beset har jeg kun prøvet det én gang og det var simpelthen *for* vammelt, trods delelementer i top. Men når nu plenum er pro-madlagkage så tør jeg godt give det endnu et skud.

 • Kiwi skræl kan sagtens spise. Havde australsk kollega og hun syntes vi var underlige når vi ikke spiste skrællen. Der er gode vitaminer i skrællen.

 • Hvorfor ved I allesammen hvad puk bøffer er? Jeg forstår det ikke 😭

  P.s. anede ikke man kan spise skrællen på kiwi. Må prøves næste gang.

 • Rejer, spaghetti og bearnaise sovs lyder da også hamrende lækkert på pizza 😋

  Og ja, der er ret stor forskel på 3/4 dl olie og 3-4 dl olie 😅🌸

  Dig med opvasketaps-kaffen, blev du syg efter at have drukket den?

  Melorme sovsen – det er godt med proteiner 😂😝 – og høflighed…ikke noget med at levne 😉

 • Soooo many questions 🤯
  Hvad er puk bøffer??? Og hvad er “død stegte”?? Hvordan kom der dværghamsterlort i slikposen?? Opdagede kunden ikke at der var en opvasketabs i kaffekoppen?? Hvor i alverden kan man købe en pizza med bearnaisesauce, rejer og spaghetti??

 • Har forsøgt at spise skrællen på en kiwi. Kom til at tænke på fugleedderkoppers behårede kroppe imens. Det ødelagde alt. Første og eneste forsøg på at spise kiwi med skræl på.

 • Dig med den islandske kæreste .. jeg er ret sikker på han holder dig for nar.
  Jeg selv er vokset op på en bondegård på Island, hvor min far slagtede de får derhjemme, vi selv skulle spise og der var ikke noget spiseligt der gik til spilde .. hjernen var ikke en del af menuen!

  • Jeg googlede det, da jeg læste den indsendelse, og Google siger faktisk, at fårehjerne er en islandsk delikatesse. Nok ikke sådan vanvittigt udbredt, forestiller mig, men det er åbenbart en ting. 😀

   • Da jeg arbejdede på en gård i Island, fik vi halve, stegte fårehoveder, men hjernen var taget ud. Det tror jeg ikke, den var ifølge “den oprindelige opskrift”, men efter kogalskab kom frem, spiser man den ikke længere. Fårehjerner var, så vidt jeg husker, årsagen til kogalskaben, via kød-og-ben-mel som fodertilsætning til køerne.
    Slagter man selv fårene, kan man jo vælge at lade være med at følge regler og sundhedsfaglige råd…

 • Gud, hvor er det vildt at høre at skrællen på en kiwi kan spises! Jeg har lært det modsatte hjemmefra. 😅 Spiser til gengæld skrællen på persimmons uden at vide om det er meningen. 😂 Kiwiskræl må prøves!

 • Jeg tror jeg har været på samme restaurant i Barcelona.
  Min kone og svigerforældre bestilte også frugtsalat og fik hver en halvfrossen uskrældet banan med kniv og gaffel. Jeg selv var smart og havde bestilt en is😁

 • Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det var virkelig heldigt der ikke skete noget ved at drikke kaffe med opløst opvasketabs i. Der kan være nogle ret kradse midler og enzymer i, der fx kan ætse ens spiserør…

 • På et cafeteria i Frankrig, var den ene ret lammehjerne, det havde jeg aldrig smagt, så det bestilte jeg. Det smagte udmærket. Lidt som marv.

  • Jeg ville have det på samme måde. Første gang jeg spiste hjerter,var i kantinen hvor alle talte om goulashen indtil en ældre dame sagde at det var hjerter i flødesovs, alle stoppede med at spise undtagen mig, der konkluderede at hjerter smagte ret godt.

 • Dig med opvasketabs; jeg er helt med på at være høflig, men det havde da været vand på din mølle at nævne det?

  Jeg ELSKER kommentarfeltet her 😀

Der er lukket for kommentarer.