Men hva’, der findes vel værre copingmekanismer!

Annonce for Mofibo.

Er der andre end mig, der har bemærket, at vi udvikler nogle små særheder i takt med, at vi bliver ældre? Eller større særheder for den sags skyld. En af mine værste er, at jeg er blevet en hardcore planlægger. Der var engang, jeg var sindssygt god til at være spontan og go with the flow-agtig, og det er ikke, fordi jeg aldrig kan finde på at sige ja, hvis en veninde pludselig spørger, om vi skal ses om en halv time, det sker bare ikke så tit. Jeg kan godt lide at have et meget tydeligt overblik over, hvad jeg skal hvornår. Jeg hviler mere i et skemalagt liv. Hvor tingene er timet og tilrettelagt. Gad vide, om der er noget tysk blod i mine årer?

Det er lidt på samme måde, når det kommer til indkøb. Jeg planlægger også meget specifikt mine indkøb, så jeg har mad til tre eller fire dage ad gangen. Både ingredienser til mine hovedmåltider, men også frugt og snacks. Det skal helst gå nogenlunde op. Jeg hader at løbe tør for noget og akut skulle ud at have fat i det. Det gælder også toiletpapir og staniol og mascara og den slags. Hvis jeg kan se, jeg er ved at have opbrugt et produkt, så skal jeg pinedød have købt et nyt, før jeg står i en situation, hvor jeg ikke har mere.

Egentlig er det nok en angst-ting, når jeg sådan tænker efter. Et behov for kontrol. Sikkert pisse-usundt, men hva’, der findes værre copingmekanismer.

Det, jeg i virkeligheden var ved at bygge op til, er, at jeg har det på samme måde med mine bøger. Når jeg har en times tid tilbage af den bog, jeg nu er i gang med, begynder jeg at browse min boghylde på Mofibo for at finde min næste bog. Hvis jeg lige har læst noget enormt trist, kan det fx være nødvendigt, at den næste bliver noget lidt lettere, eller hvis jeg har læst noget virkelig god chick lit, så har jeg måske lyst til mere fra samme forfatter. Men jeg skal have linet min næste bog op, før jeg er færdig med den igangværende, sådan er det bare. At blive færdig med en bog efterlader et sjovt, lille tomrum, fordi man er nødt til at forlade et dejligt univers, man har tilbragt x antal timer i, og det univers skal helst ret hurtigt erstattes af et nyt. Det lyder lidt som en analogi for dating, men det er det ikke, jeg lever mig bare ret meget ind i mine bøger. 😅

Og det er her, jeg er nødt til at udtrykke min udødelige taknemmelighed for jer og de her indlæg, jeg laver for Mofibo. Engang hver tredje måned-ish anbefaler jeg jer en røvfuld bøger, og så plejer I at være så søde at give mig en røvfuld anbefalinger tilbage, og så er der atter fyldt op med godt og blandet på min to-read-liste, og det er fucking priceless. Jeg sætter virkelig inderligt pris på det, især fordi I har introduceret mig til så uendeligt mange gode bøger, hvis eksistens jeg muligvis ellers aldrig havde opdaget.

Der er ikke noget tema til dagens anbefalinger, det er vitterligt bare gode bøger, jeg har læst, og faktisk har jeg læst alle på listen undtagen en, fordi I har anbefalet dem. Så tak igen. Og hvis I endnu engang kunne have lyst til at anbefale mig noget godt, I har læst på det sidste eller måske bare synes, er en læseoplevelse jeg (og andre, der kigger med herinde) virkelig skulle give os selv, så del endelig, endelig, endelig i kommentarfeltet!

Jeg anvender som altid Mofibo, og skulle man ikke allerede have erfaret, hvor fantastisk en platform det er (over 350.000 lyd- og e-bøger!), kan man få 45 dages gratis og bindingsfri prøveperiode med koden “Miriam” eller ved at klikke lige her.

Min egen liste over anbefalinger er som følger:

“Hvor flodkrebsene synger” af Delia Owens. Jeg var sindssygt late to the party med den her, det indrømmer jeg gerne. Jeg tror, det er, fordi det er et svært plot at sælge. Det lyder ikke af meget, når man fortæller, at bogen handler om en marskpige, der vokser op (mere eller mindre alene) i North Carolina i 1950’erne. Bogen er i bund og grund et beretning om hendes liv, fra diskriminationen, henover naturens betydning for hendes liv til det mord, hun bliver anklaget for. Det er en smuk og medrivende bog, som har opnået vanvittig og velfortjent popularitet, og hvis man, som jeg var, er lidt i tvivl om, hvorvidt den kan leve op til hypen, kan jeg kun sige, at man skal unde sig selv at give den et skud. Den har en helt særlig stemning, som er hver en side værd.

“21 måder at dø” af Sarah Engell. Vi er ude i en solid gang Young Adult, så det skal man være forberedt på. Vi følger 15-årige Stella, hvis tidligere bedste veninde har vendt sig noget så grueligt imod hende, og Stella er nu udsat for fuldstændig vanvittig mobning og chikane. Hadgrupper på Facebook og ondskabsfulde sms’er bliver dagligdag. Det hjælper ikke på det, at hende mor for nylig er død, og Stella har svært ved at se, hvorfor hun selv skal blive ved med at leve. Så hun har lavet en liste over måder at begå selvmord på og går nu og arbejder sig frem til at vælge den bedste metode. Det er en brutal bog, der skildrer hård mobning på en ærlig og hjerteskærende måde. Et gensyn med teenagelivet, når det er allerværst – men også engang imellem, når det er bedst.

“Mit år med ro og hvile” af Ottessa Moshfegh. Det her er en genganger, men det er også en af de bøger, jeg sætter allermest pris på at være blevet anbefalet, så I får den igen, hvis nogen har brug for et ekstra push til at komme i gang. Det er simpelthen en helt unik læseoplevelse. Protagonisten har ikke et navn, men vi følger hende et år, hvor hendes mål er at sove så meget af tiden væk som menneskeligt muligt. Til det formål får hun hjælp af en psykiater med en noget tvivlsom etik, der udskriver hende diverse medikamenter i hobetal, som hun lystigt tager for så ind imellem at vågne og prøve at deducere ud fra efterladne spor, hvad hun har foretaget sig både halvt og helt i søvne. Hele romanen er både lidt sørgeligt og lidt absurd, men den er samtidig virkelig interessant og giver på bizar vis ind imellem en lyst til at opstøve en helvedes masse medicin og lave en efteraber. Sindssygt god læsning.

“Monster” af Patrick Ness. Det er en genre, der er svær at beskrive, for på mange måder læner den sig lidt op ad en børnebog. En børnebog for voksne? Ungdomsbog? Young Adult? Jeg ved det ikke, men jeg ved, at jeg er fan. 13-årige Conor døjer med mareridt. Et af mareridtene viser sig at være ægte. Et monster, der besøger ham om natten og fortæller historier. Det er lige rigeligt for Conor at skulle kapere oven i resten af sit liv. En fraværende far, en kræftsyg mor, mobning i skolen. Conor har det ikke nemt, ikke mindst fordi han går og fornægter sandheden for sig selv – og det er den, monsteret vil have ud af ham. En lille, fin og rørende bog, som man hurtigt kommer igennem, men er virkelig glad for, man har læst. Husk evt en Kleenex hen mod slutningen.

“Eleanor Oliphant Is Completely Fine” af Gail Honeyman. Eleanor lever et solitært, rutinepræget liv. Og det er hun sådan set godt tilfreds med. En mere eller mindre tilfældig hændelse tvinger hende imidlertid til at afvige fra sin faste måde at gøre tingene på, og langsomt lærer Eleanor mere om sig selv, og vi lærer mere om hende. I virkeligheden er hun en lidt sær og ikke voldsomt likeable snegl, men som bogen skrider frem, kan man ikke lade være med at begynde at heppe på hende. Og være nysgerrig på, hvordan hun er endt med at være, som hun er. Som kæmpe bonus finder bogen sted i Skotland, og på den engelske version er der derfor en skotsk (men meget forståeligt, bare rolig) fortæller på. Igen en læseoplevelse, der ligger lidt udenfor det sædvanlige, og jeg var meget stor fan!

“Torsdagsmordklubben” af Richard Osman. Det var med en vis portion skepsis, jeg satte gang i den her, for det er i princippet en krimi, og jeg er ikke en krimi-type. Jeg synes, det fleste af dem bliver påtaget dystre, og mordene virker, som om de kæmper for at overgå hinanden i grusomhed, mens vi følger en sur, følelsesmæssigt afstumpet kriminalbetjent med rod i privatlivet. Det her er noget helt, helt andet. Det er en hyggelig krimi. Det er en sjov krimi. Man bliver simpelthen i decideret godt humør af at læse den. Vi følger fire pensionister, der lever i en seniorlandsby, hvor de ynder at få tiden til at gå ved at dykke ned i gamle, uopklarede mord. Da de en dag bliver hvirvlet ind i en aktuel mordsag, beslutter de sig for at opklare den, hvilket starter en domino-effekt af andre forbrydelser, de også lige skal løse. Jeg elsker, at bogens protagonister er pensionister, fordi de simpelthen er nået til et punkt i deres liv, hvor de er løbet tør for fucks at give. Det afspejler sig både i deres personligheder og deres måde at tilgå efterforskningen på. Bogen er velskrevet og underholdende, spækket med humor og varme, og så er der endda en toer lige på trapperne, som jeg glæder mig enormt til at komme i gang med.

Kommentarer (166)

 • Hella Joof ‘hjemmehjælperen Ramona og andre væsentlige engle og englelige væsener’ havde klart brug for en kleenex en enkelt gang eller to

  Maise Njord og Mette Lisby ‘Hostesaft for sjælen’ dejlige damer

  Iben Hjejle ‘en gylden korkprop’

  Anne Marie Vedsø Olesen ‘vølvens vej’ vildt flot Ase-fantasy for voksne

  Lidt af det jeg har lyttet for nyligt.

  • Er det mon kun den sidste, der er skønlitteratur? Jeg må nok erkende ikke at være så meget til den der kendisgenre. Jeg har forsøgt mig af flere omgang, men selv Hella, som jeg ellers holder utroligt meget af, har jeg været nødt til at give op på.

   • Jeg er ikke super meget til Hella, men hun fortæller sine historier så fint. Mette og Maises korrespondance er et fint kig ind i at møde en gammel ven mange år senere, de kunne være hvem som helst. Iben er jeg bare kæmpe fan af. Og hun har en dejlig oplæserstemme.

    Men ja, den nederste er eneste ‘ægte’ skønlitteratur, selvom jeg nu tænker at Hellas også sniger sig med ind der…

  • Louise – jeg er helt enig ift. Hellas bog, men jeg var virkelig også vild med Tvilling, Yndling, Grævling og Papmachereglen. Jeg har lige lyttet til Bryster skal hoppe når man hikker af Hella Joof og Karen Thisted og selvom jeg foretrækker når Hella selv læser op, så var den virkelig også rørende.

   I samme genre kan jeg anbefale Se mor, jeg danser af Puk Elgård, den er simpelthen også SÅ fin!

 • Jeg læste “Hvor flodkrebsene synger” lige efter jeg læste klassikeren “Dræb ikke en sangfugl”, og så anbefalede den kyndige bibliotekar på Lyngbys Bibliotek (i øvrigt et ret så seværdigt ét) en anden amerikansk forfatter: Celeste Ng “Små påsatte brande”:
  Måske har andre allerede anbefalet, hvis ikke er den hermed givet 😉

  • Jeg føler, det er en gensidig service, som helt ærligt er win hele vejen rundt! Har så optur over det! 😀

 • Britt Benetts Det der skiller os, er super fin om et hold tvillinger, der vælger at rejsevejledning fra deres familie og hjemby. Tvillingerne ender med at leve hvert deres liv, der for alvor sætter fokus på forskellen på de muligheder hvide og farvede i USA fra 1950’erne og frem til i dag har. Bogen har skiftende fortællerstemmen og plotopbygningen driver bogen let fremad på den der måde, hvor man hele tiden liiige vil læse lidt mere. Ala Hvor flodkrebsene synger

 • Jeg vil også lige anbefale “Hvor flodkrebsene sybger”. Den er virkelig noget helt specielt. En af de bøger som man ikke glemmer.

 • Jeg kan kraftigt anbefale at læse/høre bøgerne skrevet af B.A. Paris. Dillema, bag lukkede døre, sammenbruddet og terapeuten.

  De er så medrivende, karaktererne er beskrevet med en ufattelig dybde, plottet vender dine egne tanker omkring det på hovedet flere gange og ja, mere vil have mere 😅

 • Tak for anbefalinger! “Torsdagsmordklubben” og “Mit år med ro og hvile” er røget direkte ind på min bogliste på Mofibo. Jeg var også sent ude med at få læst “Hvor flodkrebsene synger”, men åh, hvilken fornøjelse, den har virkelig en særlig stemning. Så fin.

  Jeg har lige slugt to bøger, som jeg vil anbefale videre: “Bjørneby” af Fredrik Bakman og Blomsterdalen” af Niviaq Korneliussen (som lige har vundet Nordisk Råds Litteraturpris – meget velfortjent). Begge virkelig fine fortællinger om mennesker.

  • Bjørneby har jeg faktisk overvejet, for jeg kunne ret godt lide serien, men min søster siger, bogen er mærkelig, så jeg har afholdt mig indtil nu. 😀

   • Ej, jeg anede ikke at Bjørneby var lavet til en serie – og ej heller at der er en opfølger (bog). Fantastisk, jeg må igang 🙌🏻

    Frederik Bakman har jo en lidt særlig måde at skrive på, og det skal man jo være til. Jeg kan virkelig godt lide hans forfatterskab. Bjørneby er en af hans mindre “skøre” bøger, og det klæder ham synes jeg. Jeg elskede også En mand der hedder Ove og Folk med angst (virkelig god oplæser).

    • Det er lige præcis det, hun ikke kan lide. Fordi han forsøger at være lidt spøjs og skæv med et så seriøst emne. 😀

 • Tak for inspiration, jeg skal snart på biblioteket igen. Jeg har ligesom dig også brug for at vide, hvad jeg skal læse næste gang, så det var rart med nogle bud.
  Jeg har lige læst han sagde hun sagde. Vel også nærmest en krimi, hvilket jeg heller ikke er til normalt, men den her kunne noget andet. Som titlen antyder, er det noget om voldtægt og også retssagen efterfølgende.
  Og så er jeg lige landet ved Marian Keyes og hendes Walsh familie igen. Det kan også altid noget😊

 • ‘Eleanor Oliphant’ er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst, så vi er voldsomt enige! Men forfatteren er altså Gail Honeyman;-)

 • Jeg har ikke Mofibo, elsker fysiske bøger for meget🤦‍♀️ Men mine tre favoritter pt er:
  Tokyo Ever After, af Emiko Jean
  The Paper Palace, af Miranda Cowley Heller
  The Downstairs Girl, af Stacey Lee

  • Jeg er også stadig glad for fysiske bøger, men man kan læse MEGET mere, når man kan lave alt muligt andet samtidig. Fysiske bøger rimer simplethen bare ikke på multitasking. 😀

 • Jeg vil gerne anbefale “The Hating Game” (“Min bedste fjende”) af Sally Thorne, som er sådan en klassisk “enemies to lovers”-bog, og så “Red, White and Royal Blue” af Casey McQuiston, som er tæt på samme genre, men LGBT+. Slugte begge to 😀

  • Jeg er lige så lige i gang med The Hating Game nu! Gud, hvor sjovt. Har omkring to timer tilbage og tager mig selv i at gå og spare, fordi den er så god. 😀

   • Haha, hvor fedt! Købte den lidt tilfældigt i Føtex, og så blev jeg så hooked, at jeg købte to andre bøger af hende inden for en uge, tror jeg 🙈 The Hating Game er IMO den bedste af dem, men de andre kan også noget 😀 tror btw, jeg så i går, at den er ved at blive filmatiseret?!

 • Jeg har senest lyttet til It’s ‘Not About The Burqa’ som er en virkelig fin og tankevækkende essaysamling om nogle af de fordomme og udfordringer muslimske kvinder møder.
  Og så er jeg lige begyndt på Elizabeth is Missing af Emma Healy som jeg er meget imponeret af allerede. Det er en roman, der er skrevet fra en dement kvindes perspektiv.
  Jeg ved ikke, om det er noget for dig, men de har i hvert fald gjort indtryk på mig. 🙂

 • Det er virkelig dejligt med inspiration til gode bøger😍
  Har du læst Tracy Rees bøger:
  Timeglasset
  Mysteriet om Amy Snow
  Florence Graces to liv

  Tre meget forskellige historier, men medrivende og let læselige. Jeg nød dem alle tre og vil klart anbefale dem.

 • Jeg har lige lyttet til Harry Potter igen og med Stephen Fry er det en (endnu) bedre oplevelse!

  Jeg er også glad for Hella Joofs bøger, men det kan jeg læse ovenfor ikke er din kop te.

  Jeg har før læst Mig før Dig af JoJo Moyes, men jeg har ikke før fået læst efterfølgerne og nu har jeg lige hørt alle 3 og selvom jeg synes at 1’eren er den bedste, så synes jeg at alle 3 er et lyt værd!

  I Young Adult-genren kan jeg virkelig godt lide John Green’s Skildpadder hele vejen ned. Den er anderledes og virkelig fin!

  Jeg har kun kort tid tilbage af bogen Hærdet – Narkobetjent med gaden i blodet og selvom jeg slet ikke plejer at være til den genre, så er det virkelig en af de bedste bøger jeg har “læst”. Den er SÅ spændende, tankevækkende og velfortalt.

  • Man troede jo ikke, der var noget, der kunne gøre Harry bedre, men så var der Stephen Fry! Hvis jeg skal være ærlig, har jeg kun set Mig før dig på film, men jeg fandt den enormt deprimerende, så jeg opgave bogen. Men jeg tror måske, jeg har læst noget andet fra hende? John Green er jeg også glad for, men den der tror jeg faktisk ikke, jeg har været i!

   • Som det nok er tilfældet med alle filmatiseringer af bøger, så er bogen Mig før dig SÅ meget bedre end filmen. Græder normalt ikke til bøger, men den får tårerkanalerne igang every damn time! 🙂 Helt klar anbefaling jeg støtter op om.

    • Det er de altid, ja, det er jeg helt enig i, men det overordnede plot synes jeg stadig er håbløst deprimerende, så det tiltaler mig simpelthen bare ikke. 😀

     • Jeg kan egentlig godt følge dig Miriam, men bogen er i langt højere grad livsbekræftende og en hyldest til livet og egentlig ikke så deprimerende, som plottet lyder til. Men den er helt sikkert ikke for alle.

      Jeg har i hvert fald sat “Hvor flodkrebsene synger” på min boghylde på Mofibo nu, den virker da til at være et lyt vejr med alle de anbefalinger.

  • Jeg var fan. Men det tog også noget tilløb, fordi jeg kun har læst én bog af ham før, og den var jeg tæt på decideret at hade. 😀

   • Jeg har hidtil også været meget lidt imponeret af Patrick Ness, men læste “The Rest of Us Just Live Here” tidligere i år, og den syntes jeg var ret genial!!

    Er du forøvrigt på Goodreads? Elsker det site 😃

    • Jeg er kun derinde, når jeg skal læse op på, om en bog er noget for mig. Ellers tror jeg, jeg ville bruge alt for lang tid på det! 😀

 • Forførernes klub af Thomas Rydahl
  Hvad er et menneske af Svend Brinmann

  Helt fantastiske romaner med gode oplæsere på Mofibo .

 • Jeg ved ikke om man kan kalde det en anbefaling, men har lige lyttet ‘Helle Erobreren’ af Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen og ved slet ikke om mine tæer nogensinde kan rettes ud igen. Besynderlig, løgnagtig og meget kreativ historie om en kvindelig slagters jagt et godt liv.
  Ellers har jeg gang i ‘Dune’ af Frank Herbert, men der er jeg kun halvvejs – dog umiddelbart spændende og fuld af scifi😊

  – Kit

  • Haha, det virker interessant! Dune tør jeg næsten ikke – der er tilsyneladende en nærmest uendelig strøm af bøger, når man først går i gang! 😀

 • Jeg kan anbefale ‘En gentleman i Moskva’ af Amor Towles. Indrømmet, en greve i livslang husarrest på et hotel lyder måske ikke som den mest spændende præmis for en bog, men greven og hans oplevelser på hotellet var virkelig godt selskab!

 • ‘Hvor flodkrebsene synger’ er fantastisk, den mindede mig om ‘to kill a mocking Bird’ samme stemning – meget dragende.
  Jeg elskede også ‘blækhat’ og ‘hvide blomser’ af Sidsel jo gazan.

   • Jeg har først læst den fornyligt, så det kan ikke have været mig, men så er vi da i hvert fald to, der anbefaler den 😄
    Jeg er også vild med ‘Min bedste fjende’, så jeg forstår godt, at du strækker slutningen ud…
    Jeg kan vist også anbefale næsten alt af Mhairi McFarlane 😊

 • Ok, jeg må give flodkrebsene et skud. Jeg må indrømme at plottet lød lidt tamt.
  Herfra kan jeg anbefale “højsangen fra Palermovej”, der er en virkelig sjov historie og poetisk smukt skrevet. Desuden var jeg ret begejstret for “En gentleman i Moskva”.

  • DO IT! Jeg ved godt, den lyder røvsyg, det syntes jeg nemlig også selv. Men den er noget for sig. Og tak for anbefalinger!

 • Jeg vil gerne anbefale bogen “Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe” af Benjamin Alire Sáenz. Vild titel, men skøn bog! Og gør dig selv en tjeneste og lyt til den på engelsk (Mofibo har den). Den er nemlig indtalt af Lin-Manuel Miranda – geniet bag, og hovedrollen i, Hamilton musicalen. Og han gør det virkelig godt som oplæser! Bogen er vist noget ungdomslitteratur, så den er en sjov blanding af ret dyb, men også ret let-lyttelig.

 • Her er et par af de bedste jeg har lyttet på det sidste: Karin Smirnoffs trilogi (den første hedder “Jeg tog ned til bror”), Lars Myttings “Søsterklokkerne” og efterfølgeren “Skæbnens blå tråde”. Virkelig god litteratur og en sproglig fornøjelse👌🏼

 • Begge bøger af Tine høeg. De kan læses på en time, måske to. Men sproget er helt skrabet og hvert ord er nøje udvalgt. En helt ny måde at læse en bog på, for mig.

 • Hvis du på nogen måde er til sci-fi, skal du lytte til Illumiae af Amie Kaufmann og Jay Kristoff. Den bog er vild! The Martian af Andy Weir er også fremragende.

  Og så drukner jeg samt Provinspis af Ditte Wiese er fremragende dansk litteratur.

  Talia Hibberts bøger om Brown søstrene og Elle Kennedys bøger Off Campus er skønne bøger der giver smil på læben og røde kinder.

  The Seven Husbands of Evelyn Hugo var fænomenal uden at jeg kan forklare hvorfor.

  Derudover: stort set alt fra Fredrik Bachmans hånd, men især Bjørneby (2’eren er bedre end 1’eren) og En mand der hedder Ove.

  • Jeg er kæmpemeget til sci-fi – the Martian er faktisk at finde som anbefaling i et tidligere indlæg. The Seven Husbands of Evelyn Hugo har været på min måske-liste i virkelig lang tid. Måske jeg skulle rykke den op…

 • Jeg vil gerne anbefale Hvor lyset er af Malene Ravn og Kvinde set fra ryggen af Jesper Wung-Sung.
  Jeg læste dem lige efter hinanden og det var både en smule forvirrende, men også ret fascinerende at læse skildringer af kunsterlivet på samme tid, men med forskellige udgangspunkter.

  Derudover anbefaler jeg De udødelige af Chloe Benjamin hver eneste gang jeg kan komme til det.
  Den følger 4 søskende fra barnsben til de bliver voksne. Som børn opsøger de en spåkone og historien følger hvordan hendes forudsigelser påvirker deres liv.

 • Jeg er vild med de her boganbefalingsindlæg!
  Jeg vil anbefale The Midnight Library af Matt Haig, Mørkt bedrag af Colleen Hoover (og generelt alt andet af Colleen Hoover, kan ikke huske om du allerede har været omkring hende, men ellers er der nok at gå i gang med 😄), Firefly Lane af Kristin Hannah, The House in the Cerulean Sea af TJ Klune – og In a Holidaze af Christina Lauren, hvis du er i humør til en julebog (med det forbehold, at jeg kun er halvvejs gennem den, men virkelig godt kan lide den indtil videre 🙂)

 • Jeg er til krimi, men jeg har dog en svaghed for John Irving. Man skal klart være til hans snirklede personligheder, men jeg elsker ham. “En bøn for Owen Meany” er nok min favorit so far.

 • Er lige blevet færdig med “Project Hail Mary” at Andy Weir, og kan slet, slet ikke slippe den mentalt! Den er helt lige så god som “The Martian”.

  Jeg er også enig i anbefalingen af “En Gentleman i Moskva”. Hyggelig på en meget usædvanlig måde.

  Og i chick-lit genren kan jeg varmt anbefale “The Flatshare” af Beth O’Leary, “The Unhoneymooners” af Christina Lauren og “If I Never Met You” af Mhaire McFarlane (tror jeg hun hedder). Alle chicklits with a substance, hvilket jeg foretrækker.

 • Jeg læste anbefalingen af Monster og kom til at tænke på Havpaladset som også er en letlæst lille sag.
  Det er Anne Lise Marstrand-Jørgensen der har skrevet den og jeg bruger den til undervisning i de ældre klasser.
  Men nu du åbnede for YA genren, tænker jeg du skal have denne anbefaling.
  Havpaladset er vidunderlig og kræver også kleenex til sidst. Den handler om en pige der er flygtet fra krig og om natten svæver hun ud og tilbage til sin ven.
  Den foregå i flere forskellige plan hvor virkelighed og fantasi blandes sammen.
  Fuldstændig fantastisk.

 • Jeg har også lige lyttet til ‘Torsdagsmordklubbben’ og må bare medgive at den var herre skøn. Blev for første gang i lang tid, ret ærgerlig over at forlade universet, men der kommer jo heldigvis en 2’er 😍

  Trangen til hyggekrimi blev dog hængende og jeg er gået i gang med ‘Mordet i genbrugsen’, bog 1 i Anna Grues serie om en efterlønner kaldet Fru Mortensen.
  Jeg har hørt to en halv time ind til videre og min umiddelbare anbefaling er, at hvis man savner noget i stil med stemningen og den observante humor fra ‘Torsdagsmordklubben’ – så kan den sagtens lyttes til.

  • Jeg håber, der kommer virkelig mange bøger i den serie, jeg er altså kæmpe fan. Den er også skrevet både godt og sjovt, og det er ikke tit, man støder på det!

 • Boris Hansen – Tavse Verdner.

  Jeg slår lige et slag for dansk fantasy/sci-fi/komplet genremix. Det er en anbefaling der ikke ligner noget som helst andet på listen, men jeg synes den fortjener et hep med på vejen. Jeg sidder i hvert fald og venter spændt på toeren.

 • Aner ikke om det rammer din “stil” men herfra anbefales “Søster klokkerne” af Lars Mytting, den har også en efterfølger som jeg har til gode.
  Og så har Thomas Korsgaards trilogi om Tue gjort stort indtryk på mig. Den første hedder: “Hvis der skulle komme et menneske forbi”
  God læse/lyttelyst😊

 • Toni Morrison, Blå blå øjne: Morrisons debutroman og klart den bedste af det, jeg har læst af hende indtil videre. Så god! Det er en ret ejendommeligt, virkelig fint fortalt historie om et galleri af afroamerikanere i det tyvende århundredes apartheid. Om race, skam, skønhed og den umådelige byrde, det er at være sort. “De blå blå øjne” danner i forskellige former og kontekster en rød tråd gennem værket. En del af romanen er fortalt fra børns synsvinkel, hvilket er både øjenåbnende og barskt.

  Dy Plambeck, Til min søster: Man følger to søstre, den ene er lige blevet enemor, og den anden befinder sig i et voldeligt forhold. Der er deres spor om søskendekærlighed, Udkantsdanmark, kærestesorg, natur, vold, moderskab, krop, forventninger m.m. Samtidig kører der også et spor i fortællingen om I.P. Jacobsen og hans ungdomskæreste. Den er kraftfuld, sanselig og dragende.

  Niviaq Korneliussen, Blomsterdalen: Korneliussens andet værk. Hendes første, HOMO sapien, åbnede for alvor øjnene for samtidig litteratur om Grønland, grønlandsk identitet og det at være ung LGBT+-person i Grønland. Det handler Blomsterdalen også om, da hovedpersonen er en ung lesbisk grønlænder, der – som så mange andre grønlændere – tager til Danmark, Aarhus endda, for at studere. Men det handler i endnu højere grad om forholdet til Danmark og om selvmord. Det er virkelig en barsk roman, men yderst anbefalelsesværdig.

  skal nok læses som fysiske bøger. Findes bl.a. gratis på E-reolen, 8 timer, 21 minutter.
  Chimamanda Ngozi Adiche, Americanah: Helt fantastisk roman om at leve mellem amerikansk og nigeriansk kultur og grund. Både rørende og utrolig morsom og bare virkelig godt skrevet. Èt af de eneste vestlige bestsellerværker af en kvindelig, afrikansk forfatter. Nok én af mine yndlingsbøger.

 • Jeg har lige læst “Halvt i himlen” af Lone Hørslev, som (ganske kort) omhandler to søstres skæbne i 1920’ernes København. Jeg blev virkelig fanget af den og ville ønske, at der var en 2’er!

  Som en anden skriver, så er “Vølvens vej” af Anne-Marie Vedsø Olesen spændende fantasy. For mig er det forholdsvist nyt at læse fantasy for voksne og ikke YA, så det var en god læseoplevelse – slugte den!

  Og i en helt anden boldgade er jeg lige startet på “Guds bedste børn” af Morten Pape. Jeg er ikke helt solgt endnu, men måske det kommer…

  Og tak for anbefalinger! Jeg kan også gå lidt i panik, hvis jeg ikke ved, hvad jeg skal læse bagefter 😅

  • Jeg siger tak for anbefalinger! Jeg bliver altid lidt panikken, når min boghylde har under 20 bøger på sig. 😀

 • Jeg kan fornemme at vi ikke heeeeelt har samme smag i bøger, men jeg vil stadig gerne komme med nogle anbefalinger til dig!

  “Box” af Camilla Läckberg og Henrik Fexeus! En anderledes krimi, der har temaer som tryllekunst, svær ocd og autismespektrumsforstyrrelser med! Den er virkelig god, og lydbogen oplæses af skuespilleren Stine Stengade. Det er første bog jeg læser af Läckberg, men ikke sidste, tror jeg! Bogen er faktisk ret woke, og jeg elskede flere ting ved den på grund af netop dét. Sverige er jo som bekendt lidt længere fremme end Danmark på nogle af de dér sproglige kønsproblematikker.

  Nå, men ellers vil jeg også anbefale bogen “Pukkelryg Pukkelryg” af Tom Franklin. En fantastisk bog om venskab, raceforskelle og Sydstaterne i USA. Lydbogen kan jeg især anbefale på grund af oplæseren, som er Thomas Gulstad. Han er lige min oplæser-type!

  Desuden vil jeg til sidst anbefale bogen “Britt-Marie var her” af Fredrik Backman som er lidt i familie med “En mand der hedder Ove” og “Folk med angst”… Oplæseren er igen Thomas Gulstad og jeg er kæmpe fan af ham! God fornøjelse med læselysten! Jeg tror i øvrigt jeg vil lade mig inspirere og lave næste bog klar når jeg er ved at blive færdig med én… Jeg står lige nu as we speak, i det dér tomrum fra at have lyttet til “Box” i 17 timer! Det er så frusterende det tomrum 🤓 Det er som om at tomrummet er større jo bedre bogen har været. Eller er det bare mig? 🤩

  • Tomrummet er klart større, jo bedre bogen har været! Og jo længere! Jeg er altid lige ved at dø, når jeg rammer sidste halvdel af den sidste Harry Potter-bog. Kan næsten ikke overskue det. 😀 Og tak for anbefalinger!

 • Har du nogensinde læst noget af Marian Keyes? Hun skriver nogle skønne bøger om lidt hårde emner (stofmisbrug, at blive forladt af sin mand den dag man føder o.lign) men med varme og humor. Hun er irsk og derfor er det ikke spor amerikansk sød-suppe. Hun har også skrevet en essay-samling der hedder Under dynen som er super skøn 😃❤

  • Yes, jeg har været godt omkring hende! Sushi for begyndere er en af mine all time yndlings inden for chick lit. Hun er fab!

 • Jeg er stort set kun til krimier og især dem Chris Carter har skrevet.
  Men nu har jeg skrevet torsdagsmordklubben på listen

 • Ja, flodkrebsene er god. Jeg startede med at læse den, men opgav da den ikke fangede mig. Så lyttede jeg til den istedet, og så var jeg fanget.😀
  Er lige nu i gang med “ Meter i sekundet” af Stine Pilgaard.
  Dejligt med nye boganbefalinger. Tak.

 • Shantaram. Af alle bøger jeg har læst har den her alligevel ramt mig mest. Jeg ELSKER den! Måden hvorpå at man som læser bliver taget med på en rejse i Indien i 80’erne er så vild. Den er spændende med et filosofisk tvist som gør den unik og lærerig.

 • Jeg har lige læst jordens salt af Jeanine Cummins, og var meget positivt overrasket, klar anbefaling til noget der er let læseligt men stadig rørende, tankevækkende og medrivende.

  Derudover er to bøger der virkelig har sat aftryk for mig disse to:
  The alchemist- Paulo Coelho
  Mans search for meaning – Viktor Frankl

  • Ja, jeg kan ligesom forstå på det hele, at Jordens salt er en must read, den er fluks røget på min liste!

 • Det er sjovt, jeg var solgt på beskrivelsen af Hvor flodkrebsene synger MED DET SAMME! 😂 Men jeg elsker også den slags bøger. Jeg er desuden helt enig hvad angår din anmeldelse af den, den er virkelig medrivende.

  Jeg vil gerne anbefale Thomas Korsgaards trilogi om Tue (semi-biografisk!), der bor udenfor Skive og vokser op i 00’erne og 10’erne med sin ret specielle familie, hvor alle har hver deres udfordring eller særhed – Tue er dog virkelig outsideren i familien. Den først bog i serien hedder “Hvis der skulle komme et menneske forbi”.

  ‘Shuggie Bain’ er en af mine nye favoritter! En selvbiografisk fortælling om drengen Hugh, der vokser op i slummen i 80’ernes Skotland med sine søskende og sin alkoholiske mor. Livet i fattigfirserne i Glasgow er præget af misbrug, mobning, arbejdsløshed, fattigdom og generel håbløshed. Det lyder super deprimerende – jeg ved det! – men den er SÅ flot skrevet, og når man ved at det er forfatterens eget liv det bygger på (og han virker til at have et ret nice liv i dag), har man stadig håbet og lyset for enden af tunnellen.

  Sidst men ikke mindst, er jeg bare nødt til at anbefale Normale mennesker af Sally Rooney. Til alle. Har man set serien, så læs bogen alligevel, for den er så meget bedre (som bøgerne jo så ofte er ift. filmatiseringerne). Jeg er typen der godt kan blive meget hurtigt og meget voldsomt følelsesmæssigt engageret i hovedpersonerne, og jeg må tilstå, at jeg græd en del, mens jeg læste den 😇

  • Har hørt virkelig meget om de Korsgaard-bøger der, og plottet siger mig bare virkelig ikke noget. Men måske jeg skulle lære af min oplevelse med Flodkrebsene… 😀

 • A Court of Thornes and Roses. Hører den på dansk på Mofibo, og jeg synes, oplæseren gør et godt arbejde. En bog med magi, elvere, skjulte verdener, had og kærlighed – og så er det en serie! Jeg er lidt i tvivl om, om serien er afsluttet – jeg tør ikke Google det, da jeg er bange for at få spoilet handlingen. Den er i YA-genren (med tryk på adult, ahem).

  Serpent & Dove. Har hørt den på engelsk på Mofibo – fortællervinklen skifter mellem en mand og en kvinde, og der er også to oplæsere til, og de gør det godt. Igen er det med magi, i dette tilfælde med fokus på hekse, også spillet på had og kærlighed, og den foregår i Frankrig, hvor jeg i hvert fald havde lidt svært ved at placere præcis, hvornår det var. Også her er det YA-genren med tryk på adult. Ja… det er åbenbart lige den genre, jeg er faldet i for tiden. Og også her er der tale om en serie – tre bøger, som alle er udgivet og findes på Mofibo.

  • I er mange, der er glade for den serie! Tror mest, jeg er skeptisk, fordi min niece elsker dem, og jeg føler ikke, vi burde kunne lide de samme bøger, men måske er jeg lidt i fornægtelse om, hvor gammel hun er efterhånden. 😀

   • Giv den et skud! Jeg er 31 år og fik den første serie anbefalet af en af mine elever på 20 år, så den rammer bare bredt. 😛

 • Uhhh jeg elsker boganbefalinger – og har læst flere af dem, der bliver nævnt.
  Har du mon læst Vaniljehuset? Den er også SÅ god!!!

 • Feyre-serien af Sarah J Mass hvis man er til
  Fantasy, har lige slugt alle Ruth Galloway krimierne af Elly Griffiths, de er sådan lidt Bones-agtigte, bare i bogformat…

 • Jeg stiftede for nyligt kendskab med Chronicles of St Mary’s, som er en (efterhånden ret lang) bogserie der foregår omkring 2050 (så vidt jeg kan regne mig frem til) og følger historikerne fra The Institute of Historical Research at St Mary’s Priory, som absolut ikke rejser i tid, fordi hvis man kalder det tidsrejse bliver deres chef gal. De “investigate major historical events in contemporary time”, og den er fantastisk skrevet! Man lærer også diverse meget engelske måder at bande på (min favorit er bloody bollocking hell), og oplæseren er simpelthen absolut perfekt. Da jeg skulle slå noget op fandt jeg ud af, at det var samme forfatter som til Frogmorton Farm serien, som jeg også nød meget. Hun er også begyndt på en spin off serie til Chronicles of St Mary’s der handler om the time police (som vi møder første gang et par bøger inde i Chronicles). Jeg hyggede mig simpelthen så meget med serien, at da jeg var igennem hele Chronicles og de (på det tidspunkt) 2 time police bøger startede jeg simpelthen forfra, fordi jeg ikke var færdig med den verden, og da jeg nåede igennem anden gang var bog 3 i time police serien lige udkommet, så den kom med i den omgang. Start med bog 1, ikke bog 0,5. Eller, det kan man godt, men bog 0,5 giver bedst mening, hvis man allerede kender lidt til præmissen. Hvis du bliver fanget af serien er der underholdning til virkeligt mange timer, for der er 12 rigtige bøger og 14ish short stories. Plus selvfølgelig de 3 time police bøger, hvis du tager dem med. Jeg er ikke normalt så meget til sci-fi, men den her kunne jeg virkeligt godt lide.

 • “The Dutch House” af Anne Patchett er FANTASTISK og er indlaest af selveste Tom Hanks!
  Jeg har dog lydbogen tilgode men selve bogen (paa engelsk) er sensational! Virkelig, virkelig stor laeseoplevelse.

 • Aner ikke om den er på mofibo (da jeg selv kun læser papirbøger, og ikke lyd), men jeg var vild med de tre bøger i serien 1Q84 af Haruki Murakami

  • Jeg må modvilligt erkende aldrig at have været forbi Murakami, men jeg kan forstå på det hele, at det er lidt en fejl. 😀

 • Jeg istemmer mig Camillas forslag om “Skildpadder hele vejen ned” af John Green. Det er lykkedes mig at få en signeret udgave, og den er et af mine most prized possessions. Hovedkarakteren Aza er baseret på hans egen OCD, og jeg kan flere gange genkende min egen angst i hans beskrivelse af hendes tanker. Så fin en bog!

  Derudover vil jeg anbefale dig novellesamlingen “Nej” af Sanne Søndergård. Den handler om en række kvinder, der har svært ved at sige fra, sige nej, og jeg kan genkende både mig selv og andre kvinder i mit liv i hendes beskrivelser.

  Derudover kan jeg også anbefale Sanne Søndergårds biografi “Solo” (om årevis af mobning og forskelsbehandling fra barndommen op til voksenlivet – som i sidste ende betød, hun i en årerække forlod comedy-branchen), “Usynlige Kvinder” af Caroline Criado Perez (faglitteratur om alle de måder hvorpå, vores samfund på grund af data bias er indrettet efter mænd), “F-ordet” af (igen) Sanne Søndergård (igen faglitteratur om feminisme som begreb og hvorfor feminisme er nødvendig for at skabe et mere lige samfund), og sidst men ikke mindst “Sexmagasinet vol. 1” af Sofie Riise Nors (som nok er bedre som e-bog end lydbog, da det er en grafisk novelle om feminisme, feminitet og skam omkring den kvindelig seksualitet).

  Ja, beklager, jeg læser meget feministisk litteratur for tiden 😅 Den næste på min læseliste er “Delusion of Gender” af Cordelia Fine.

  • Jeg må nok erkende mest at være en skønlitteratur kinda girl, jeg går ligesom altid i stå i det andet der, hvor meget jeg end prøver. :-/

   • Det er også først inden for de seneste par måneder, jeg er gået lidt væk fra skønlitteraturen. Men hvis man er til John Green, skal man helt klart læse “Skildpadder hele vejen ned”! Det er muligvis min favorit af hans. Og hvis man er til noveller, er “Nej” også en anbefaling værd ☺️

 • Highfire af Eoin Colfer – en (voksen)bog om en drage der lever uforstyrret i Louisianas sump (i en verden hvor ingen ved at drager eksisterer), men som møder en dreng og bliver viklet i den virkelige verden igen. Sindssygt humoristisk fortælling – drengen er lidt en idiot og dragen giver ikke en flyvende fuck.

  Meter i sekundet af Stine Pilgaard – spøjs fortælling om et par der flytter til vestkysten og skal lære at begå sig blandt de lokale. Den er også virkeligt sjovt skrevet!

  Dear Edward af Ann Napolitano – så fin fortælling om en dreng der skal lære at leve videre efter at være den eneste overlevende i et flystyrt.

 • Lisbeth Rosengaard

  Jojo Moyes kan anbefales, specielt var “Ræk mig stjernerne” gribende. Hendes tidlige bøger som “Brudeskibet” og “Hvalernes sang” synes jeg er bedre end “mig før sig” bøgerne. Jenny Colgans bøger er hyggelig chick_lit bøger, varm te i sofahjørnet. Hvis man er interesseret i musik kan jeg også varmt anbefale Philip Fabers “Den danske sang” indlæst af ham selv med musik og lidt sange. Den skl læses og høres igen.

 • Hvis man er til fantasy er alt hvad Patrick Rothfuss har skrevet genialt.

  Er man ikke til fantasy er pindsvinets elegance, af Muriel Barbery værd at anbefale.

 • Er i gang med ; Frank vender hjem af Kristian Bang Foss . Tegner godt ..
  Helen lyver af Dorte Holm , den kunne jeg virkeligt godt lide, med kant og humor om når livet gør ondt.

  • Frank vender hjem har jeg det meget svært med, fordi den udkom lige omkring, da min Frank døde, så titlen minder mig evigt om, at min Frank aldrig vendte hjem. Det er måske lidt fjollet, men det er svært at abstrahere fra.

 • Camilla Läckbergs nye serie om Faye. Den første bog hedder det gyldne bur, og efterfølgeren vinger af sølv. Handler om en kvinde der bliver forrådt og hendes planer og vej mod hævn… Men generelt kan jeg anbefale Camilla Läckberg. Dejlige svenske krimier

 • Intet problem at planlægge indkøb, det gør bare ens liv meget lettere. Hjemme hos os laver vi madplan og køber ind én gang om ugen, og det virker så godt og sparer en for rigtig meget tid og energi, som man så kan bruge på noget sjovere.
  Boganbefaling: har du læst Gilead af Marilynne Robinson? Den og efterfølgerne gjorde virkeligt stort indtryk på mig

 • Jeg må simpelthen anbefale The House in the Cerulean Sea (Eventyrhuset på dansk, en lidt kedelig titel) af T.J. Klune! Jeg synes bogen er helt unik, en blanding af fantasy, young adult, found family, coming of age – men ikke på en måde jeg nogensinde er stødt på før og med en protagonist, man ikke typisk ser i nogle af de genrer. Og så er der en virkelig fin LGBTQ+ repræsentation.

 • Jeg skrev en kommentar i går, som jeg vist kom til at slette igen? Så nu prøver jeg igen med nogenlunde samme indhold 🙂
  Dette er nogle af de bøger, jeg har læst/lyttet og elsket fornyligt:

  “Vi er kortvarrigt smukke her på jorden” af Ocaen Vuong. En gribende fortælling om en vietnamesisk homoseksuel dreng, der vokser op med sin mor og bedstemor i det yderst fattige USA. Hans fortælling er præget af familiens tunge krigs traumer og er skrevet som breve til hans mor, som ikke kan læse. Stor anbefaling!

  “Blomsterdalen” af Niviaq Korneliussen. Hun vandt fuldt fortjent hovedprisen på weekendens bogforum for sin bog om unges selvmord i Grønland. jeg hørte den på lydbog hos Mofibo, hvor Julie Berthelsen læste højt, og det giver bestemt en ekstra dimension til fortællingen (Så får man også det grønlandske med 😉 )

  “Girl, Woman, Other” af Bernadine Evaristo. En sammenflettet historier af 9 (?) sorte kvinders historier. Den er meget velfortalt og de 9 historier kan også stå alene som små noveller.

  “Indtil vanvid indtil døden” af Kirsten Thorup. En spændende fortælling om en dansk kvinde, der rejser til München i 1942 for at ære sin afdøde mand, der kæmpede som SS officer på tysk side. Det er en historie om at tro på noget, som viser sig at være noget helt andet, og den langsomme erkendelse af at man måske har taget fejl. Heller ikke i krig er alting sort/hvidt. Jeg synes, det var befriende at læse historien fortalt fra den “forkerte side”.

  Mine anbefalinger bærer præg af at jeg godt kan lide fortællinger fra andre vinkler end mine egne, og at menneskers valg og skæbner interesserer mig. Og ikke mindst er de alle virkelig velskrevet med sans for sproget. Det tænker jeg du vil sætte pris på.
  Måske kan du eller andre lide noget lignende?

 • Hvis man ikke har læst/hørt “Jordens Salt” af Jeanine Cummins er man virkelig gået glip af noget. Bedste bog ever, umulig at glemme igen. Bedre end “Hvor flodkrebsene synger”

 • Lydbøger er fantastiske. Jeg var meget sen til at komme i gang, fordi jeg elsker at læse en rigtig fysisk bog.
  Men hold nu op, jeg hører vel op imod 30 timer om ugen på en god uge. Jeg kommer igennem så mange bøger, fordi jeg med mine trådløse høretelefoner (Jeg svor, jeg aldrig skulle have nogen, jeg elsker dem) altid er klar på 1+ min alle steder! (jeg har børn, afbrydelserne er konstante)
  Og så er jeg begyndt at bruge sqribd og høre engelske bøger (Jeg syntes ikke mofibo/nextory have nok) og jeg elsker, når jeg bemærker ord, som jeg altid har udtalt forkert. Du har helt sikkert inspireret mig til at komme i gang med at lytte i stedet for kun at læse. Tak for det

  • Det var præcis det, jeg opdagede også! Fysiske bøger kan stadig en hel masse, og jeg elsker dem, men man kommer unægteligt igennem mange flere bøger, når man kan lave noget andet samtidig!

 • Lige nu er jeg i gang med Den inderste Kerne af Lotte Kaa Andersen. Indtil videre lapper jeg mig den i mig, men jeg er jo som sagt ikke helt færdig, så tør ikke love en velskrevet slutning 😉
  På min liste står lige nu: Meter i sekundet af Stine Pilgaard og Man skulle nok have været der af Thomas Korsgaard.
  Har du læst Folkets Skønhed af Mette Pryds Helle? Barsk, men god. Ellers alt med Uthaug

  • Meter i sekundet er aldeles fremragende, den anbefaler jeg alle! Det er altid lidt farligt med bøger, man ikke er færdige med, jeg har godt nok været hidsig over nogle slutninger nogle gange! 😀

 • Lars Myttings Søsterklokkerne og efterfølgeren De blå tråde. Og Karin Smirnoffs Bror-trilogi. Virkelig kvali 👌🏼

 • Den sidste boghandel i London er absolut nogle timer værd. Den handler om krig, kærlighed og mest af alt om kærligheden til bøger.

 • Sarah J Maas – a court of thorns and roses (og selvfølgelig resten af den serie) ..
  Den er det bedste mit romantiske fantasy hjerte har læst/set/hørt i mange år.

  • Jeg gav faktisk den serie til min niece sidste år, hun knuselsker Maas. Har ikke været der selv, dog. 😀

 • “The House in the Cerulean Sea” af T. J. Klune er min nye yndlings bog – den er så fin, inkluderende og humoristisk.

  Hvis man er til YA kan jeg varmt anbefale Leigh Bardugo og hendes “Shadow and Bone” og “Six of Crows” serier.
  Og er man til lidt mere voksent og mørkt fantasy er “Ninth House” af samme forfatter også virkelig god!

 • The roommate “dis”agreement af leddy Harper
  The roommate agreement af Emma Hart
  Anti-romance af cassia Leo
  Roomhate af Penelope ward
  The duff af kody keplinger
  Co-ed af Rachel Van dyken
  Stück-up-suit af vi keeland

 • Eeeelsker de her indlæg, får altid så mange ideer til min læse-liste! Jeg glæder mig til mit liv giver mig mulighed for at læse mere igen! Jeg er lige nu i gang med Philip Pullmans Forestilliner om Støv 2, som foregår efter His dark materials-serien (Forestillinger om Støv 1 er faktisk en prequel til det Gyldne Kompas), og indtil videre er det vildt hyggeligt at møde Lyra og Pan igen.

  Ellers kan jeg kun tilslutte mig Americanah af Chimamanda Ngozi Adichie, som er en vidunderlig bog, men jeg var faktisk mindst lige så begejstret for Half of a yellow sun af samme forfatter. Den handler om Nigeria og Bifra-krigen i 1960’erne. Den er grum og smuk og gennem de fire hovedpersoner lærte om en krig og et sted, jeg nærmest ingenting vidste om

Der er lukket for kommentarer.