Fem håbløse fejlcastinger, hvis du spørger mig, men det gør Hollywood ikke så tit

Det her indlæg er det tydeligste eksempel på, hvor længe jeg nogle gange har kladder liggende, fordi jeg synes, idéen er god, men mangler noget for at skrive det egentlige indhold. Tilbage i 2016 udgav jeg et indlæg med nogle eksempler på kladder, der aldrig kom videre fra kladde-stadiet og beskrev dem som “indlægsidéer, som virkede enormt geniale lige i øjeblikket, men som i dag får mig til at tænke over, hvad fuck jeg tænkte på.” Tilsyneladende havde jeg det alligevel ikke helt sådan med den her idé, for den har fået lov til at forblive i mine kladder lige siden, er blevet skrevet på i imponerende langsom sneglefart, og i dag kom jeg endelig i tanke om rolle nummer fem, som var det tal, jeg mente, jeg skulle op på, før vi kunne nå udgivelsesstatus.

Så without further ado: Fem roller, jeg synes, er håbløst fejlcastet:

1. Josh Hutcherson som Peeta Mellark i The Hunger Games. Min oprindelige inspiration. Det er unægteligt lidt problematisk, når man er Team Peeta i bøgerne, men Team Gale i filmene. Der er gået et eller andet grueligt galt, da Peeta skulle overføres til det store lærred. I bøgerne er han en stork, stærk gut med en fuldstændig uimodståelig charme, og han er i bund og grund elsket af alle. I filmene er han lidt en whiny cunt, der altid ser ud, som om nogen har taget det sidste stykke kage for næsen af ham. Jeg erkender blankt, at der selvfølgelig kan være skyld hos manuskriptforfatteren, men udseendemæssigt alene er han ti centimeter lavere end Jennifer Lawrence, som spiller Katniss, og man skal lede længe for at spotte øjeblikke, hvor folk falder i svime over ham, som de gør i bøgerne. Han har simpelthen mistet sin likeability og går i stedet hen og bliver lidt ligegyldig. Det er bare ikke godt, og det ødelægger sgu lidt trekantsdramaet, at Peeta aldrig rigtigt kommer på niveau med de to andre.

2. Michael Gambon som Albus Dumbledore i Harry Potter-serien. Min opfattelse er generelt, at der er stor utilfredshed med Michael Gambons Dumbledore blandt Harry Potter-entusiaster. Frustrationen bliver forstærket af, at rollen i de to første film bliver spillet af Richard Harris, som gjorde et rigtig godt stykke arbejde med at portrættere den karakter, vi kender fra bøgerne. Desværre kunne han af gode grunde ikke fortsætte i rollen, da han døde efter optagelserne til film to. Derefter kom Michael Gambon til, som valgte en tilgang til Dumbledore, der var noget mere aggressiv og udfarende, og eftersom et af de primære kendetegn ved Dumbledore er hans urokkelige ro, blev der set meget skævt til Gambons take på rollen. Eksemplet nedenfor er for Potterheads blevet synonymt med alt, der er galt med den “nye” Dumbledore. Dumbledore er en af mine absolutte favoritkarakterer, og selvom Gambon ikke på nogen måde spiller dårligt, så spiller han bare ikke den person, der figurerer i bøgerne, og det er en enorm skam.

Matthew Macfadyen som Mr. Darcy i Pride & Prejudice. Rollen, der endelig fik færdiggjort listen! For mig vil Mr. Darcy altid være det perfekte eksempel på en “Byronic hero”, som kendetegnes ved, at han er et surmulende, småarrogant røvhul med en hel del følelsesmæssige issues, men på trods af alt det, kan man alligevel ikke lade være med at blive lidt vild med ham, fordi han er ret sexet med sin sarkasme og mystiskhed og altid viser sig at være god nok på bunden, det måtte verden bare ikke se. Jeg indrømmer at være forudindtaget, fordi jeg er vokset op med Colin Firths Mr. Darcy, som i min optik er alle former for perfekt, men jeg kan bare ikke sige det samme om Macfadyens performance. Jeg oplever slet ikke den empati for ham, som jeg burde, i stedet mærker jeg en umiskendelig lyst til at give ham et los i røven, fordi han mangler den charme, der gør, at han kan slippe af sted med alle sine nederenheder. Jeg bliver simpelthen ikke vild med ham. Jeg synes, han er uoverbevisende og faktisk nok lidt irriterende.

Emma Watson som Belle i Beauty and the Beast. Jeg er virkelig ked af den her, for jeg kan rigtig godt lide Emma Watson, men hun er simpelthen bare ikke Belle. Belle er blid og varm og kærlig, men Emmas Belle bliver farvet af, hvor helt utroligt britisk hun er. Hendes måde at tale på er alt for “posh” til rollen, hun virker hele tiden lidt stiv, som om hun ikke rigtigt kan slappe af – og så er der selvfølgelig det issue, at Disney-prinsesser altid synger, og selvom Watson bestemt kan synge nogenlunde rent og måske endda ganske nydeligt, så synger hun ikke godt. Og det er altså helt i toppen af krav til mine Disney-prinsesser.

Russell Crowe som Javert i Les Misèrables. Speaking of problematiske sangtalenter. Jeg ved godt, at filmversionen Les Misérables har fået nogle seriøse hug blandt musical-entusiaster, men personligt kunne jeg egentlig godt lide den. Hugh Jackman leverer en ret fin performance som Jean Valjean (omend aldrig i nærheden af at være på niveau med Colm Wilkinson, men han er også en gud blandt mennesker). Anne Hathaway spiller sit hjerte ud som Fantine og giver en flot, følelsesmæssig, omend måske ikke teknisk perfekt præstation. Men Russell Crowe kan ikke synge for shit. Jeg er sikker på, de har øvet med ham, så han rammer toner osv korrekt (eller har fikset det i post-produktionen), men han har i bund og grund ikke en behagelig sangstemme, og det er, som om han heller ikke har følelserne med, når han synger. Og det er et problem, for jeg synes egentlig, han er en udmærket skuespiller, men eftersom man har valgt, at hver eneste replik i filmen skal leveres i sang, så kommer han aldrig rigtig op på sikker grund. Hvis jeg skal være helt ærlig, er det nogle gange decideret pinefuldt at være vidne til, når han dukker op på skærmen.

Jeg håber ikke, jeg har fået jokket på nogens yndlingsroller her (jeg ved fx, min søster er team Matthew Macfadyen over Colin Firth), men vi kan jo heller ikke forventes at være enige om alt. Selvom jeg virkelig er nysgerrig på, om der er nogen, der rent faktisk falder i svime, når Russel Crowe åbner munden i Les Mis…

Kommentarer (81)

 • Jeg har tit set Michael Gambon nævnt som værende en ikke så god Dumbledore. Og det meme/klip du har set ind er også meget brugt som argument. Men har altid syntes, at det er urimeligt da det jo ikke alene er Gambons skyld. Instruktøren har vel det største ansvar, da det er ham der bestemmer om et take er godt eller dårligt, skal tages om osv.
  Derudover så fat jeg dette i manuskriptet til filmen:

  “Harry is in a room with the other champions. Dumbledore bursts in and grabs Harry.
  DUMBLEDORE
  Harry! Did you put your name in the
  goblet of fire?”

  Så det er øjensynligt en bevidst ændring, som manuskriptforfatteren har lavet .

  Dermed mener jeg ikke har Gambon er bedre end Harris som Dumbledore, men synes stadig noget af kritikken af Gambon er uberettiget.

  • Jeg synes egentlig, kritikken af instruktøren er ret udbredt også. Det er tydeligt, han går efter en “mørkere” type film i forhold til de første, hvilket vel egentlig er ret meget i tråd med bøgernes udvikling, så det har bestemt relevans også. Men jeg synes OGSÅ Gambon bærer skyld. Der er en helt tydelig forskel mellem, hvordan de to roller bliver portrætteret. Og vi ved af gode grunde ikke præcis, hvor meget instruktøren har dirigeret. Men som udgangspunkt synes jeg, en dygtig skuespiller, der overtager en rolle fra en anden og skal spille præcis samme karakter, bør gøre en indsats for, at der ikke er så markant forskel. Også bare i måden han taler på i forhold til Harris. Toneleje og kadence. Den rammer sgu ikke plet for mig.

   • Okay, jeg har ikke set kritik af instruktøren ift. Gambons skuespil. Kun kritik af retningen generelt i den film. Og også i de senere Yates-verse film. Og ja, Gambon gør helt klart noget andet og hvis man synes det Harris gjorde var den eneste rigtige Dumbledore, så er Gambon selvfølgelig ikke så god. Og jeg er enig i det på nogle punkter. Jeg er til gengæld uenig i, at den skuespiller der tager over skal lægge sig tæt op ad den forrige. Der må man, efter min mening, acceptere, at der er forskel og to skuespillere ikke kan/vil det samme.

    • Når man tager over på de måde her, så synes jeg egentlig, man skal ære den første portrættering. Men der er en rimelig sandsynlighed for, at jeg synes det, fordi jeg synes, den første er den rigtige. 😀

 • Okay hvis du ikke havde skrevet det her, så havde jeg aldrig anet det. Jeg troede seriøst det var samme mand der spillede dumbledore i alle filmene 😂 Altså jeg har så også kun set alle filmene en gang med et stort gap imellem de fleste af dem, men har virkelig ikke lagt mærke til det er to forskellige.. jeg er i chok 😅

 • Har ikke set Les Mis fordi jeg bare ikke kan musical film, men ellers er jeg usandsynligt enig. I SÆR ift. Michael Gambon – men jeg har også terapiværdige problemer med Harry Potter filmene in general. He is just the problem that keeps on giving.

  • Jeg synes egentlig som udgangspunkt, de har løst en meget svær opgave ret fint. Hvis man tager filmene for, hvad de er, er de solid underholdning og giver mestendels mening i det univers, der bliver skabt. Men hvis man begynder at sammenligne direkte med bøgerne, så bliver man vred. Meget vred. 😀 #hvorfandenerPeeves?!

 • Mit største problem med Crowe’s Javert er, at han ikke kan holde rytmen! Javerts rytme skal være helt militant, falde som geværskud på hvert taktslag. Og Crowe hænger altså lidt i bremserne 😬 (altså, plus alt det du sagde, ik’)

 • Jeg er til dels enig i det med Dumbledore… Samtidig tror jeg dog, hvis man havde fået bøgernes Dumbledore op på det store lærred, at det nok var blevet lidt kedeligt.

  • Jeg tror, det er den præcise grund til, at det er blevet gjort, som det er. Men jeg ved nu ikke. For mig er kontrasten mellem den kæmpestore magt og det helt rolige gemyt en del af det, der gør ham så fantastisk. Synes også, det fungerer ret fint ved kampen mod Voldy i The Ministry of Magic, men der får vi selvfølgelig også en duel.

 • Jeg elsker film-udgaven af Peeta. Han ramte meget godt den Peeta jeg havde i hovedet: følsom, opofrende, lidt forsømt men hårdtarbejdende. TEAM PEETA!

  Mht. til Mr. Darcy er jeg totalt enig, ligeså vidunderlig forførende Colin Firth var, ligeså uendelig ligegyldig var den anden.

  • Jeg tror faktisk, Peeta er den allerværst for mig. Han er totalt blottet for charme og styrke, så der er kun de ydmyge sider tilbage.

 • Jeg elsker det her indlæg og at jeg er så enig med dine valg! Ærligt: jeg har ikke set mcfayden halløj gutten som Darcy men jeg er vild med Colin Firth i rollen. Jeg kan godt acceptere Gambon som Dumbledore men Peeta? Seriøst fejlcastet! Jeg forstår ikke hvad de har tænkt på!
  Og Så synger Crowe forfærdeligt! Jeg elsker ellers Les Mis, og også især denne version. Men av mine ører. (Nummeret Stars er så flot sunget af fx Phillip Quast, – hvorfor ødelægge det SÅ meget?)
  Ihh!
  Nå. Men tak for at sætte ord på mine frustrationer. Det var et indlæg der var værd ag vente på 🙂

  • Haha, jeg ved ikke, om det var hele fem år værd, men jeg ville det til at være nogle roller, jeg virkelig følte for! Forstår helt ærligt ikke, at man ikke recastede Crowe på et tidspunkt i processen, de må da have hørt, hvor skidt det var?

  • Sådan har jeg det også! For jeg synes egentlig, den ellers er ganske fin (måske især Donald Sutherland!), men Darcy fylder jo unægteligt en del. 😀

 • Jeg synes, du skal lave et indlæg med fejl i Harry Potter filmene sammenlignet med bøgerne!!!! Måske et indlæg pr.film? Det er en af mine kæpheste, når jeg ser filmene. Tror min mand er ret træt af mine kommentarer “sådan gør de slet ikke i bogen”, “hendes kjole har den forkerte farve”, “den labyrint er MEGET federe i bogen” og helt korrekt #hvorfandenserpeeves?!

   • Ej, men det hepper jeg også på! En HP-føljeton!!!!

    Der er jo også fine øjeblikke i filmene, men bøgerne er jo (altid) next level. Folk, som ikke har læst HP lever i min verden et fattigt liv.

  • Den kjole dræber mig hver eneste gang!! HVORFOR har de lavet en lilla kjole til hende?? Det er da ikke så svært at vælge en i den rigtige farve..

   Jeg er derudover enig med det hele… ISÆR Peeta er fuldstændig fejlcastet, jeg forestillede mig en stor blond stærk bagerdude.

   • Og så kan vi lige tale om Harrys øjenfarve, mens vi er i gang. Jeg forstår, at han ikke kunne gå med kontaktlinser, men hvis man vælger at gøre det til en del af universet, at han har sin mors øjne, hvorfor sørger man så ikke for, at man caster efter, at hendes ligner hans?!

   • Jeg har læst, at de valgte den farve kjole fordi den rigtige farve ville gå for meget i et med baggrunden og at den passede rigtig dårligt til Emma Watsons kulør. 😅

 • Totalt enig i den med hunger games. Var herre team Peeta i bøgerne og i filmene fik jeg (seriøst) ondt i tænderne af at bide kæberne sammen i irritation 😱

 • Havde seriøst ikke tænkt over Peeta før, men det er jo helt utroligt sandt! Hele hans “special skill” er jo at være bomstærk og kernesund, og så er han spillet som en lille mussi!

  • Præcis! Han er jo den eneste af tributes’ne (fra de fattige distrikter), der ikke rent faktisk sulter! Men i det hele taget ser ingen af dem udsultede ud, hvilket ikke er super realistisk, men jeg forstår godt praktikken i, at de har gjort, som de har. Selvom Katniss også skulle have været et lillebitte nips, og det er hun virkelig ikke, men jeg elsker Jennifer Lawrence og synes, hun løser opgaven flot, så det gør mig ikke så meget.

 • Jeg elsker elsker elsker både Les mis og Russel Crowe – bare ikke sammen! Jeg synes egentlig han passer godt til rollen, hvis man så bare havde fået en anden til at lægge stemme til 😅
  Til gengæld kunne jeg egentlig ret godt lide Emma som Belle 😊

  • Ja, principielt kunne jeg nok også godt se ham som Javert. Men det er svært at abstrahere fra sangen! 😀

 • 😂 Jeg ledte efter de andre fejlcastings, indtil det gik op for mig, at jeg havde læst dem alle.. Hm hvor øv.. 😅

  Så i bund og grund – MERE!!!

  Jeg er team Peeta i både film og bøger. Der er bare noget ved ham. Men udseende, ja, dét er fejlet.

  • Hahaha, hvis det her indlæg tog mig fem år, så kommer der nok ikke en opfølger lige med det første! 😀

 • Jeg er enige i de punkter hvor jeg har set filmene (alle undtagen Les Miserables) 🙈
  Personligt har jeg det også stramt med Tom Hanks som Robert Langdon i Da Vinci Mysteriet etc 😖

 • Jeg er enig med dig vedr. Dumbledore og Javert og Belle (god analyse og godt spottet!). Jeg knuselsker Colin Firth som Mr Darcy, men kan sagtens tolere Matthew McFayden. Jeg synes ikke, han er lige så god som Colin Firth, men acceptabel i en teenagers øjne 😅 Men jeg er altså Team Peeta i både bog og film! Jeg synes, Josh gør karakteren genert, beskyttende og “love sick” (af mangel på bedre ord) på en fin måde (her mener jeg mest i de første to film, da jeg ikke har været glad for de sidste). Og på trods af hans lave højde, så synes jeg egentligt, han er portrætteret som værende fysisk stærk. Men længe leve uenigheder og forskellig smag – alt andet ville være kedeligt 😄

  • Jeg tror, det er lige præcis det, der er mit problem med hans portrættering af Peeta. Der er ligesom to sider til ham – den stærkt, udbasunerende, charmerende – og den mere følsomme, inadvendte, nedtrådte. Vi får bare kun side to at se i filmene, og det er side et, der fik mig til at heppe på ham i bogen. Men fysisk synes jeg slet ikke, han rammer. Han skal forestille at være et ordentligt brød (no pun intented), og Gale er mindst lige så muskuløs som ham.

 • TAK! Du fik beskrevet hvad der er mit problem med Emma Watson som Belle! 🙈 Alle elsker hende i rollen og filmen, men jeg synes ikke hun gør det særlig godt, så jeg gider ikke se filmen 😅

  • Jeg har set den én gang og synes egentlig, den var vellykket på mange måder. Jeg købte bare ikke Emma Watson som en autentisk Belle.

   • Miriam, du gør det igen; beviser hvorfor din blog er den eneste, jeg stadig læser. Vi havde brug for det her indlæg!
    Der er kun én Mr. Darcy. Det er jo aldrig en diskussion (kan du hilse din søster og sige)
    Og Crowe… åh gud altså… Ram dog i det mindste spot on på takten, der er så afgørende for effekten af Javert rammer publikum lige så hårdt som Jean Veljean.

    • Jeg begejstret over, hvor mange der er enige med mig! 😀 Jeg er sikker på, at Crowe gør sit absolut ypperste, men den sidder bare ikke der, hvor den skal!

 • SÅ ENIG!
  Jeg knuselsker pride & prejudice, både bogen og BBC-serien. Men filmen, som du selv siger, er så ganske fin, vandt mig aldrig på samme måde fordi…. det var jo ikke Mr. Darcy. Colin Firth var/er *Cheff’s kiss”.
  Og Emma Watson som Belle… uha… det har aldrig virket for mig. Hun var for kold, reserveret, måske var rollen også blevet lidt for feministisk og så den auto-tune.. Jeg har aldrig haft et problem med Emma Watson, men den rolle kommer jeg ikke til at tilgive hende og det er desværre dén jeg tænker på nu, når jeg tænker på hende. (Men er er hverken fan af filmen, eller generelt Disneys ide om, at alt skal laves til live-action… )

  • Jeg kan virkelig godt lide Emma Watson, men nej, jeg synes heller ikke, hun formåede at ramme det helt rigtige prinsesse-niveau.

 • Jeg er mere skuffet over castingen af Remus Lupin. Jeg mindes at han i bøgerne bliver beskrevet nærmest som lidt af en hunk… Det synes jeg sgu’itte han er i filmen 🙈

  • Gud, hvor sjovt. Som jeg husker det, bliver han i bøgerne beskrevet som fuldstændig hærget og med et meget ældre udseende, end han burde af sin alder, på grund af the whole werewolf thing. Jeg synes egentlig, han er ramt meget godt.

 • Nu er det mange år siden, jeg læste Hunger Games, og har ikke læst den siden måske 2011, så det er nok nogle lidt outdatede castings, jeg lavede i mit hoved dengang, men jeg havde et meget klart billede af Katniss som Kaya Scodelario fra Skins og Peeta som Alex Pettyfer som han så ud i, ja, vel 2011. Der er virkelig langt til Josh Hutcherson!
  Hvem ville du have castet?

  • Der var kæmpemeget furore over, at Kaya ikke fik den rolle. Jeg ved af gode grunde ikke, hvordan hun havde tacklet rollen, men udseendemæssigt var hun et meget bedre match. Jeg ved faktisk ikke, hvem jeg havde castet som Peeta, men jeg synes til gengæld Gale var spot on castet!

 • Der mangler en vigtig én: Bonnie Wright i rollen som Ginny 🤯
  Bog-Ginny er fremragende, sej, stærk, rapkæftet. Film-Ginny har ét ansigtsudtryk og er komplet intetsigende. Så synd!!

  • Lige den giver jeg 100% af skylden til manuskriptforfatterne. Ginny er med, fordi de bliver gift til sidst, og Harry skal have sin lykkelige slutning. Men hun når aldrig at få en personlighed i filmene.

 • Elsker lidt, at Peeta er en stork i dit skriv :p Men jeg er enig. Han er forkert og kommer ikke op på niveau med Katniss og Gale.

  En der absolut heller ikke er god nok for mig er Robert Pattinson i Twilight. Åh jeg elskede ham i bogen, sådan.. teenage forelsket! I filmen er han så ensidig, har et forfærdeligt smil og er bare.. wierd.

  Nogle gange er det svært at læse bøgerne først :p

  • Der er aldrig rigtigt nogen af karaktererne i Twilight-filmene, der bliver helt troværdige. Ret skal være ret – de havde ikke så meget at arbejde med, men nej, objektivt er de ikke gode. Jeg elsker dem dog alligevel. 😀

 • Hende den dygtige svenske brunette der spiller Dronning Caroline Mathilde i En kgl Affære.
  Caroline Mathilde var helt lys med hvide øjenvipper og bryn, havde ret yppige former og en tung underlæbe. Karakteristika der går igen i samtlige beskrivelser og portrætte. Det var f.eks. i høj grad fra hende Frederik d 6 arvede sit albinoagtige udseende. Og alligevel vælges der er skuespiller der på ingen, absolut ingen måde ligner

 • Eeeej jeg er SÅ uenig både med Dumbledore og Peeta! 😂 Jeg elsker netop ham Gambon, der spiller Dumbledore i 3+ filmene og IKkE ham den gamle nisse der spillede Dumbledore i 1 og 2’eren.
  Nu har jeg ikke læst HG bøgerne, men jeg ELSKER ham, der spiller Peeta og kan sleeet ikke forestille mig, at hans karakter i bøgerne er portrætteret som sådan en overdrevet charmerende og høj person. Det er jo netop dét, der er fedt ved filmene, at de har castet ham som Peeta, fordi han er modstykket til Gale, som netop er høj og flot.
  De andre har jeg ikke rigtig nogen holdning til 😄
  Ses!

  • Jeg tænker, din mening om Peeta er farvet af, at du ikke har læst bøgerne. Hans charme er sindssygt vigtig, fordi Katniss er sur og besværlig, så det er faktisk ham, der redder deres røv af flere omgange, fordi han ved, hvordan man spiller spillet.

 • Jeg har set Pride & Prejudice (BBC) utallige gange og forelsker mig hver gang i Mr. Darcy pga. Colin Firths fantastiske måde at skildre ham. Da jeg så den med min kæreste, formåede jeg, mod alle odds, kun at kommentere højlydt to gange på, hvor fantastisk jeg synes han er :). Filmen har jeg kun set en enkelt gang – og det gør jeg aldrig igen. Synes generelt, der var mange fejlcasts, også Kiera Knightley, og figurerne får bare aldrig samme personlighed som i serien, hvor de selvfølgelig, hvis man skal være fair, også har mere tid til at udfolde disse i og med at den er længere. Men jeg vil hellere bruge seks timer på serien – anytime – end at skulle se filmens ‘forkerte’ Mr. Darcy igen.

  • Jeg dømmer ikke Keira Knightly, for jeg er generelt ikke begejstret for hende, så føler ikke, jeg kunne lave den vurdering helt objektivt. 😀

   • Haha nej min vurdering af Keira Knightley er nok heller ikke objektiv, for jeg synes generelt, hun er lidt træls som skuespiller, men jeg synes bare igen ikke hun gør noget for mig i den rolle, når jeg kan vælge at se serien i stedet, hvor jeg egentlig synes, de alle er ret gode eller tilfører deres roller noget godt. Jeg elsker nok den serie så højt, at selv hvis det var skuespillere, jeg godt kunne lide, der spillede i filmen, ville jeg stadig være kritisk. Og når det så endda var en, jeg ikke bryder mig om, så forstærker det nok bare følelsen 🙂

 • Crowe ødelægger film versionen af les miserables helt alene. Sådan er det desværre ofte når musicals skal omsættes til film, at de skal have store navne ind for at sælge billetter.
  Hvis bare man havde været klar på at tage en rigtig musical performer ind som de gjorde med Samantha Banks og Aaron Tveit, og i rigtig mange af birollerne, hvor det faktisk var broadway/Westend performere.

  • Ja, det var sgu lidt sært. Både Hugh Jackman og Amanda Seyfried er (så vidt jeg ved) sangtrænede, så de havde da lidt at have det i på forkant. Og jeg er SÅ glad for, at Colm Wilkinson blev æret med sin rolle. Men shit, Javert var bare noget hø.

 • Så enig med Mr Darcy! Jeg kan tolerere det, men ikke mere – og kun fordi jeg er kæmpe Jane Austen fan forever og bliver nødt til at tolerere det! Men hvordan kan man lave sådan et kæmpe fejlcast. Han mangler så meget charme i den rolle.

 • Jeg var mega meget team Gale i filmen. Synes Peeta var klynkende og irriterende, og mere som en lillebror, som Katniss skulle redde i tide og utide.

 • HELT enig med Dumbledore, Peeta og Darcy. Jeg er mere ligeglade med de to andre – har kun set de to film én gang hver, og var ikke voldsomt forelsket i nogle af filmene – så gjorde castingen mig mindre.

  Men de tre første er også på min liste!

 • Jeg ELSKER Matthew Macfadyen’s Darcy og er slet ikke til Firth. I mit hoved er Firth bare alt for langt fra bogens Darcy!
  Scenen hvor Macfadyen’s Darcy hjælper Elizabeth op i vognen er bare fantastisk. 😻

  Fedt indlæg

 • Jeg har aldrig kunnet lide nogen af Dumbledorene. Gambon er helt sikkert for agressiv men Harris var for gammel. Han hviskede for meget og virkede mere støvet og uden glimt i øjet. Tror helt ærligt den perfekte Dumbledore havde været Ian McKellen. Gandalf som Dumbledore havde været ideelt!!

 • Synes generelt Les Mis 2012 er en sjovt castet film, fordi det er en solid blanding af store Hollywood navne (for at trække folk ind og se den, tænker jeg), up and coming Hollywood navne (alt med Eddie Redmayne er en film med Marius Pontmercy for mig) og så en hel masse folk der faktisk er musical skuespillere i de mindre roller, og mange der spiller roller de har spillet i teateret (f.eks. hende der spiller Eponine, er også hende der spiller Eponine i 25th Anniversary i London).
  Alt i alt – totalt obsessed med Les Mis 2012!

 • Jeg synes at Matthew Macfadyens take på Darcy karakteren er mere stuck-up uden at være selfedt end Firths, som bare er alt for overbevist om, at han er the shit. Og jeg synes at Keira Knightley og Rosamund Pikes skuespil som søstre fungerer så meget bedre end i TV-serien, hvor jeg aldrig synes at den der søskendedynamik spillede.

 • Jeg er 100% enig om Dumbledore og Mr Darcy

  Mht Belle – Har du ser serien Once upon a time? Jeg synes at hende der spiller Belle i den gør det så godt 🤩

  • Jeg har faktisk set nogle sæsoner, men det er ved at være længe siden. Mit problem med Emilie de Ravin er, at hun taler helt enorm australsk i virkeligheden, og jeg har svært ved at associere hende med andet end Roswell. 😀

Der er lukket for kommentarer.