Måske burde man rydde lidt op i sine kontakter…

Jeg er på ingen måde teknisk begavet. (Hvilket på mange måder er super upraktisk, når man lever af at have en blog). Så jeg er ikke 100% sikker på, hvordan det på nuværende tidspunkt kan lade sig gøre, at når man køber en ny iPhone, så lægger man den bare op ad sin gamle iPhone, og så migrerer al info over helt af sig selv. Det virker super hokus-pokus-agtigt. Jeg kan bedre forstå i gamle dage, hvor man kun havde et sim-kort, og så rykkede man sim-kortet, og det, der stod på sim-kortet, kom så med over. I særdeleshed ens kontakter.

Den metode har jeg benyttet mig af i så mange år, at konfigurationen på mange navne i min telefonbog er blevet helt sær, og nogle af mine kontakter nu har semikolon eller spørgsmålstegn smidt midt ind mellem bogstaver, men af panisk angst for at komme til at slette et nummer, jeg på et tidspunkt skal bruge, sletter jeg aldrig noget. Nogensinde. Og har sandsynligvis ikke gjort det, siden jeg som 13-årig fik min allerførste Alcatel.

Det virker fjollet, for helt ærligt kan jeg på nuværende tidspunkt scrolle igennem min telefonbog og ikke have den fjerneste anelse om, hvem der gemmer sig bag navnet. En ting er, at jeg har omkring fem numre, der bare hedder “Morten”, noget andet er dem, der har navne, jeg slet ikke kan genkende og/eller bare er virkelig spøjse.

Såååå lad os da lige tage et lille kig:

Spionen. Altså, what? Hvorfor er der en spion i min telefonbog, og betyder det, at jeg er overvåget af PET og muligvis også af Rusland (det var det mest paranoide land, jeg lige kunne komme på)?

Ham fra Kurts mor. Kurts mor er en meget, meget brun bodega i Århus, som jeg ikke har været på, siden jeg var ved at tage min studentereksamen. De havde håndbajer til en tier, så vi var der en del. Men det har aldrig været et godt sted at score, så det er svært ikke at spekulere på, hvem fa’en 18-årige Miriam skulle have et nummer på derinde.

Lågsus. Helt blank. Og har derudover altid været stærk modstander af den stavemåde.

Michael Tinder. Jeg kan slet ikke huske at have talt med en Michael på Tinder. Eller måske endda datet? Jeg ved ikke, om det siger mest om min hukommelse, eller hvor længe jeg har været single.

Mobil; Underh?p. En af den, der ser ud til at have været med længe, men hvad har der oprindeligt stået? Underhop? Underhip? What does it mean?!

Skanderborg. Hele byen til rådighed på ét nummer. Smart.

Bananasplit. Forestiller mig en slags leveringsservice, der kommer løbende, hvis man skulle have behov for en nostalgisk dessertklassiker. Overvejede et kort øjeblik at skrive til det. Man kan sgu altid lige spise en bananasplit.

Nikolai Telia. Føler mig ret overbevist om, at der her er tale om en telefonsælger, som jeg simpelthen ikke kunne slippe af med, så jeg bad ham ringe igen dagen efter, hvorefter jeg gemte hans nummer, så jeg kunne undgå hans opkald. All is fair in love and trælse telefonsælgere.

Karinas mor. Jeg kender ikke nogen, der hedder Karina, og jeg kender da slet ikke hendes mor.

Jaeh, jo. Better safe than sorry i forhold til kontakt-sletning, ingen tvivl om det. Men måske det var okay på nuværende tidspunkt at give slip på et par stykker…

Kommentarer (37)

 • Haha hvor sjovt. Kunne være sjovt hvis du ringede til alle dem. Hvem er de, og hvor er de i deres liv nu?😁
  Jeg har først for nylig slettet min mors nr. Hun døde i 2017. På en eller anden måde så var hun her stadig, når jeg havde hendes nr😊

  • Haha, der er intet i verden, jeg har mindre lyst til!
   Jeg tror heller ikke, jeg ville kunne slette min mors nummer. Det virker så endeligt.

  • Kender det fra mine Bedsteforældre, dog er nummeret slettet, men selve “Kontakt”-delen står stadig under mine Kontakter 😊 Plus at deres fødselsdage står nævnt der og så dukker op i min kalender 😊

 • Jeg har “den sorte hingst” og “den hvide hingst” i mine kontakter. Eftersom jeg ikke har været i nærheden af en hest siden jeg var 6, tænker jeg det potentielt har været dates…?

 • Conneryslænget

  Kunne det være Underhundens nummer du har? Hilsen en fra Conneryslænget i gamle dage

 • Idé til opfølgende blogindlæg: Du ringer til dem alle sammen, og finder ud af hvem de er?

  • Oh helllllll no! Jeg er dagevis om bare at overtale mig selv til at ringe til min egen læge! 😀

   • Eller også sender du bare en god gammeldags sms? 😄Mindre farligt, for kender godt det med at ringe op til folk – it ain’t happening 😂

    • Jeg skal nok erkende, at det ikke umiddelbart er et projekt, jeg har lyst til at kaste mig ud i. 😀

 • Åååhhh hvor jeg kender det!
  Jeg har altid været god til at tilføje hvor jeg kender folk fra og hvem jeg eventuelt kender dem igennem, fx “Mike Cozy”, eller “Bodil (Kirstine)”, men jeg har en kontakt, der hedder “Mette Ishøj (Zach)” og jeg kender ingen Mette, ingen Zach og umiddelbart ingen fra Ishøj 😂 jeg har også en “Katten?” og jeg har ingen anelse hvor, hvem eller hvad det nummer er!

  • Jeg er også blevet bedre til at give mig selv clues med årene – det havde været handy dengang med alle de Mortener! 😀

 • Kurts mor var mit stamsted i næsten 5 år – jeg har haft et par håndfulde (eller liiidt flere) ONS, som jeg har støvet op i Kurts mor.
  Faktisk er det der, jeg mødte min nuværende kæreste – vi har nu været sammen i 8 år og venter nr.2 til sommer 👨‍👩‍👧‍👦
  Så Kurts mor kan altså noget 😉😉

 • Snapchat har en funktion, hvor den finder brugere baseret på ens kontakter. Måske det kan hjælpe med at opklare hvem de er.
  Måske Instagram har det samme. Instagram blev ved med at forslå, at jeg baseret på mine kontakter, skulle følge en “Klaus”, og jeg kender ingen Klaus. Det viste sig at være en taksator fra vores forsikringsfirma, som jeg åbenbart har gemt nummeret på.

  • Jeg tænker, mange af dem slet ikke har samme nummer mere – men Facebook gør det samme. Jeg bliver ved med at få min gamle bankrådgiver som forslag. 😀

 • Haha, det er sjovt! Jeg kender det alt for godt .. Er super dårlig til navne. Havde en periode i mine teenageår, en tendens til at navngive kontakter udfra det tøj de havde på, da jeg fik deres nummer til en fest .. Fx “Michael, grå bluse” .. Super upraktisk, når Michael til næste fest, valgte at iklæde sig en anden farve bluse …

 • Jeg fik stjålet min mobil for nogle år siden, og mistede i den forbindelse alle mine kontakter. Først gik jeg totalt i panik, og tænkte meget på, at der helt sikkert var numre imellem, som jeg ikke kunne undvære og ej heller skaffe igen!
  Det har dog vist sig, at det var helt fint, og jeg sagtens kunne komme i kontakt med de mennesker, jeg rent faktisk skal/vil i kontakt med 😄

  • Det er det, der er så åndssvagt. Der er jo vitterligt 15 mennesker, hvis numre jeg rent faktisk bruger aktivt. Og dem har jeg jo også på fx Messenger. Og hvis jeg skulle miste min tandlæges nummer, så kan jeg da for pokker google det! 😀

 • Engang var jeg lidt af et svin overfor mine kærester, så når jeg fik et nummer på en fyr i byen, kodede jeg det ind under pigenavne… Not so smart, når man selvfølgelig dagen efter ikke aner hvem Trine eller Sofie er, fordi man har gjort det i en ti-hestes brandert…

 • Det er seriøst et af de sjoveste indlæg jeg nogensinde har læst 😀 Tak for dagens gode grin.

 • så er det nok bare mig, men jeg elsker at slette kontakter. ikke bare i telefonen, og Facebook!

 • Den ægte spion

  En andet lifehack er at taste nummeret på mobilepay, som om du vil overføre pengene til dem – men det skal du selvfølgelig lade vær med. Så får du deres fulde navn, kan finde dem på Facebook OG så laver du et opfølgende indlæg 🤞🏼😝

  • Det var måske vejen frem! Med mindre det stadig er mennesker, jeg på ingen måde kan genkende, selvfølgelig… 😀

 • Har lige talt 26 kontakter med navnet Mette. Jeg kender kun to, der hedder Mette. Nummeret på den ene var forkert.

Der er lukket for kommentarer.