12 ting, jeg ikke kan lide

1. At have en lille sten i skoen, tage skoen af, tømme den, tage den på igen og stadig have en lille sten i skoen.

2. Stavningen “resurse”. “Bryssel” er også deroppe ad.

3. Når Netflix pauser for at spørge, om jeg ser med endnu. Jeg har ikke lavet andet i snart et år.

4. Strømpebukser, hvor skridtet insisterer på at sidde bare lige to centimeter lavere end, hvor det rent faktisk er.

5. Mennesker, der er så lang tid om at pakke deres varer ved kassebåndet, at hele køen gå totalt i stå.

6. Ordet “krænkelsesparat”.

7. Hver gang jeg beder om ingen pickles i min burger, og den kommer med pickles. Altså, de er jo nemme nok at fjerne, men det havde været nemmere bare ikke at putte dem på.

8. Når ens fod glider i badet. Gerne bare lige en halv fodlængde, men helt sikkert nok til, at man tror, man skal dø.

9. Den der Crazy Frog-version af Axel F, der var alle steder i start-00’erne og stadig kan findes i mine mareridt.

10. Biler, der tror, at man ikke holder afstand på motorvejen for sikkerhedens skyld, men mere for lige at reservere en forlomme til dem.

11. Karryketchup.

12. At pingviner er fugle. Det er ligesom, at tomater er en frugt. Jeg ved det godt rationelt, men det giver ingen mening.

Kommentarer (71)

 • Jeg er enig i SÅ mange af disse! Vidste dog ikke at jeg kunne irritere mig over 2eren – har aldrig set de stavninger før – er de godkendte?!?! 🤯 Hvis ja, så er Bryssel nu mit hade-egennavn 🙈.
  Ift nr. 4 så har jeg ofte sådan nogle shape/cykelshorts på udenover strømpebukserne af selvsamme årsag. De holder ligesom skridtet på rette plads 😂

 • Når man tror ens neglelak er tør, og den så bliver “krøllet” 😒.
  Når man er sikker på, at man har *indsæt selv snack* liggende ude i skuffen, men DET HAR MAN IKKE!

 • Noget jeg ikke bryder mig om, er når folk siger wc og pc. Toilet og computer, det tager ikke meget længere tid at sige. Jeg ved godt det er åndssvagt, men det er som en torn i øjet (eller øret i disse tilfælde) 😅

  • Jeg er en af dem, der siger pc… Undskyld!
   Jeg vil dog sige, at jeg bruger det, når jeg har brug for at specificere, at der er tale om en Windows-baseret computer, og ikke en Mac eller andet. Så er det alligevel kortere med pc end “Windows-baseret computer” 😂

   • Din undskyldning er accepteret 😉 For mig hedder en computer dog bare en computer, om det så er en mac eller en af alle de andre 😀

 • Uh karryketchup… da jeg gik på HHX var der karry i alt i kantinen! Den eneste sovs hun kunne lave var karry, der var karry i ketchuppen, karry i de varme retter og selv i remouladen… Behøver jeg sige at det ødelagde mit forhold til karry de næste 21 år?

 • 100% enig! Dansk sprognævn skal tage sig sammen. I samme kategori som stavemåder er, når ting som bjørnetjeneste pludselig også kan betyde en stor tjeneste “fordi en bjørn er jo stor” 🤦🏼‍♀️
  Me Gud, det var ikke pænt af dig at give mig Crazy Frog på hjernen, efter i flere år lykkeligt at have glemt alt om den 😭

  • Bjørnetjeneste har mistet al betydning efterhånden. Det kan ikke have to modsætninger som definitioner.

 • Du kan passende føje punkt 9 til grundene til ikke at skulle have børn… Min søn er overbevist om, at det er stor kunst…

 • Jeg bliver så sur når jeg endelig har fået kæmpet mig i et par strømpebukser, og så sidder midterlinien bagpå 3 cm. henne på højre balle i stedet for i midten🤦🏼‍♀️ 🤯

 • Bryssel? What? Er det en ting? Stop! Og 100% enig mht resurse 🤢 Enig med rigtig meget af det faktisk 😂

 • Er med på de fleste af dem, men har en hemmelig kærlighed til karryketchup, selvom jeg nok ikke har fået det i tyve år 🤣🤣

 • Min hjerne skulle lige bruge lidt tid på at forstå/genkende ordet resurse. Nu føles det som om jeg er blevet lidt dummere af at vide, at man kan stave på den måde.

 • Enig i det meste, men karryketchup er da for lækkert! 😂

  Jeg er ved at læse Obamas nye bog, og den danske oversætter har simpelthen valgt stavemåden “resurser” – det slår mig langsomt ihjel!
  Men bortset fra det er det da desværre ikke noget nyt, som jeg kan se, folk mener her i kommentarsporet. Jeg lærte den valgfrihed i folkeskolen tilbage i 00’erne..

 • Hvis jeg ikke havde set din story på insta, havde jeg ikke haft nogen som helst idé om, hvad “Bryssel” skulle betyde. En slags fugl måske? 😂

  • Majonæse er heldigvis ikke godkendt som stavemåde længere, så den kan vi springe over! 😀 I hvert fald officielt. Der er med garanti stadig folk, der bruger det!

   • Åh gud ske tak og lov.

    Jeg fik de ondeste tanker om mord, da de lancerede ordet “majonæse”.
    Og da en ung (og frygteligt naiv) dansklærer i min datters klasse proklamerede, at de var totalt for at det skulle være nemt for børnene at stave, så rejste jeg mig op og proklamerede, at hvis jeg så meget som en eneste gang oplevede, at min datter stavede mayonnaise, ressource ELLER Schweiz på andre måder end som de BØR være stavet, så ville jeg klage til undervisningsministeriet! Og at børn ikke partout behøver at have det NEMT på alle måder. De skal også lære at bruge hovedet.

    Min datter var så flov, at der gik 3 år inden jeg fik lov til at komme med til klassemøde igen. Så den lå ved farmand.

    15 år senere til min 50 års fødselsdag, fik jeg det skønneste kort fra samme datter:
    “Kære mor, du skal vide hvor skønt det har været for mig at have en så resursefuld, stærk kvinde som forbillede. Jeg ønsker dig en helt fantastisk dag og ville faktisk ønske, at vi to kunne sidde på en bjergtop i Svejts og spise kartoffelmadder med majonæse!”

    Skønne møgunge – der læser Cand. mag i dansk og har lovet at holde sine elever på den sprogligt korrekte sti 😀

  • Uuuh, kikke er en personlige storhader. Også selvom det faktisk rent sprogligt giver mere mening, at det staves med k, hvilket kun pisser mig yderligere af. 😀

 • hvad er Bryssel? altså hvad er det en stavning for. forstår det ikke..
  Så enig om den med afstanden i trafikken. bliver. så. irriteret

 • Efter vi er flyttet hjem til Jylland igen er jeg begyndt at pakke mine varer pænt og praktisk ned i posen. Det har os jyder åbenbart tid til😉

 • Åh så enig så enig… har været kassemedarbejder i Aldi dengang de mente det mest fornuftige i verden var ikke at have et pakkebånd efter kassen! Så kunne blodtrykket også komme op over kunder der lige skulle hyggesnakke/pakke deres pung pænt væk/ finde deres indkøbsnet i en taske … på alle måder udueligt!
  Til gengæld fikser jeg nedsunkne strømpebukser ved at knappe min bodystocking udenpå dem…

  • Ahahaha, Aldi var altid notorisk for det manglende bånd i den anden ende! Hold kæft, det var dumt!

 • Kan tilføje til den med tomater, at agurker også er frugter, og at kirsebær er en stenfrugt, ikke et bær. Valnødder og mandler er også stenfrugter, ikke nødder. Det er til gengæld de små prikker på jordbærret, som heller ikke er et bær men en såkaldt “falsk frugt” – rent faktisk en opsvulmet blomsterbund. Men min yndlings er alligevel ananassen. Som ikke bare er en frugt, men en gennemvokset, falsk frugtstandssamfrugt.
  Arhmen det er bare rart en gang i mellem at føle, at ens uddannelse har bibragt en eller anden form for viden, nyttig eller ej 🙂

  • Generelt er det fleste kategorier jo underligt arbitrære og giver ikke så meget mening. Både vandmelon og banan er jo også teknisk set bær. 😀

 • Jeg kan sætte “Jeg elsker..” foran de fleste af dine punkter! Det er fandme sjovt! Altså ingen kan jo lide at have en sten i skoen eller glide i badet, men jeg elsker karry i alting, og karryketchup er jo obligatorisk til pølsemix eller currywurst, elsker at man kan stave som vinden blæser uden at “det’ forkert-politiet” kan løfte en finger, os der kan stave til svære ord og dem der ikke kan – vi kan alle være med! Og jeg elsker at pinginer er fugle og tomater er frugt. Det er ligesom et dejligt bevis for at ingenting giver mening alligevel, og det kan jeg godt varme mig ved en gang i mellem. Jeg føler mig tryg og glad, når reglerne bliver overtrådt og der findes fugle der ikke kan flyve, og frugter der ikke er søde. Måske har jeg det omvendte af OCD?

 • Omg nummer 6 ville være min nummer 1. Shit hvor er jeg træt af det ord. Udover det er jeg enig med hele listen! Især pickles og Netflix 😂

   • Jeg er også pickles-hader! Den eneste grund til at jeg ville bestille dem med i, var hvis jeg skulle spise sammen med min pickles-elskende veninde 😂

   • Nej. Pickles hører ikke til i en burger. Adr og Amen.

    Er i det hele taget ikke så meget til sylt.

    “Skal du ikke have en rødbede på din leverpostej?????”

    “Nej, bland dig uden om min mad og fuck af!” (Ja, jeg er 54 og ingen skal blande sig i mine madder! Jeg skal sgu heller ikke have ristede løg på mine kartoffelmadder!!!!! BARE NEJ!!!

 • Kan forstå, at jeg ikke er den eneste med barn, der (via børnehavens indflydelse) genopfrisker de gode gamle 00’er hits… Crazy Frog og Boten Anna er THE SHIT ifølge min fire-årige🙄 Og mor får flashbacks til fyldte dansegulve og vodka/redbull😳

Der er lukket for kommentarer.