Det næstsidste pip

Foto: Emily Spiro

Når folk spørger mig, hvor meget jeg arbejder, svarer jeg som regel, at jeg arbejder altid og aldrig. Fordi jeg virkelig nyder det, jeg laver, og derfor føles det ofte ikke som arbejde. (Well, det meste af det. Regnskab bliver jeg aldrig fan af!) Heller ikke når det gælder aftener og weekender, hvor jeg også typisk smider ting ud, for der har andre mennesker jo gerne fri og tid til fx at læse blogs. Men shit, alt det her runde to Corona-hejs har virkelig sænket mit overskudsniveau, og jeg kan godt mærke, jeg har brug for at trække stikket lidt. Jeg har ikke haft en reel ferie siden sidste år ved jul.

Jeg føler mig uinspireret. Ordene komme ikke så let til mig, som jeg ville ønske, for jeg mangler den der stimulans udefra, der normalt bidrager til, at jeg får idéer. Det er drønfrustrerende, når man ellers virkelig nyder at skrive. Det føles lidt som at blive forrådt af en allieret. Derudover har jeg på det seneste haft et par ubehagelige oplevelser i blogregi, der lidt har taget glæden fra mig. Ikke med min gode vilje, forstås, men når man i forvejen kører lige rigeligt på pumperne, skal der ikke så meget til, før man vælter. Og det opper også lysten til at passe lidt på sig selv.

Jeg regner med lige at smide en sidste gang hemmeligheder i morgen, og derefter går jeg på ferie. Sådan ægte, med offline-tid og ro i hovedet uden dårlig samvittighed. Måske pipper jeg ind igen før nytår, måske bliver der bomstille. Så hvis vi ikke snakkes ved inden da, vil jeg gerne benytte anledningen til officielt ønske alle dem, der fejrer den slags, en rigtig god jul. Den bliver sgu noget mærkelig i år, men lidt har også ret, og jeg tænker, jeg ikke er den eneste, der trænger til nærvær og kvalitetstid med familien. Og småkager og chokolade og halv-dårlige film på flow-tv og sandsynligvis et juletræ, der vælter en gang eller to, fordi Herbert insisterer på at kravle op i det. Kæft, jeg glæder mig!

Edit: Af hjertet tak for alle hilsnerne tilbage, I er guld værd, hele bundtet! <3

Kommentarer (61)

 • Fy for en forskrækkelse!! Det var noget af en clickbait Hahaha jeg troede lige et øjeblik at du havde tænkt dig at sig farvel og tak for good!! For det ville jeg og mange andre blive rigtig ærgerlige over! Hav en skøn jul og nyd din velfortjente ferie!

 • Du ønskes en fantastisk og afslappet juleferie herfra!

  Så kan vi forhåbentligt se frem til en “Herberts jul” kavalkade af lækre snapshots, når vi når det nye år.

 • Rigtig god jul, og tak for at du i år på sin vis har givet en form for tryghed og rutine – Hemmeligheder om torsdagen (uden for ferier) kan man altid regne med. Tak for den allerbedste blog ❤️

 • Og en rigtig glædelig en af slagsen til dig også. Og god ferie. Måske man kan håbe på et lille billede af Herbert i træet hvis det opstår

 • Rigtig rigtig glædelig jul 🎄
  Tusind tak for fede indlæg fra din hånd, både de fjollede, de nuttede med Herbert, og de seriøse med eftertanke!
  Jeg håber, du får en afslappende jul fuld af hygge!
  NYD DIN VELFORTJENTE FERIE <——, ikke ment råbende, men jublende 😀

 • Kære Miriam. Jeg vil bare gerne sige at du har haft så dejlig en indflydelse på mit corona år. Du er altid min yndlingsblogger. Og du føles som en allieret og veninde jeg ikke kender. Når alting har været mørkt og trist, så har det været rart at have en form for ekstra ven, der har haft det ligesådan. Og som også har grint og fjollet, og løftet mit humør. Jeg er virkelig taknemmelig for at du deler dit liv med os. Du behøver ikke dele velskrevne tekster og dybe skrifter for at være valid. Du er den bedste Blogger på nettet. Af den simple grund at du er dig, og du som menneske er så fucking likeable og vidunderlig. Så glædelig jul og Kæmpe tak for dig.

 • Rigtig god jul til dig 🎄
  Og nyd den i dejlige Århus… 😍
  Og send lige en masse Herbert Spam inden du går offline 😻

 • Nyd din ferie. Den er fortjent. Jeg glæder mig til at læse mere fra din hånd næste år. Et 2021 som forhåbentlig bliver mere normalt end 2020

 • God jul og god ferie herfra. Jeg kan så meget følge dig. Jeg glæder mig også til ferie, jul, afslapning, (endnu flere) julefilm og ens mors julemad. For man bliver aldrig for gammel til rejse hjem til jul ❤

 • God jul Miriam.
  Tænkte den anden dag jeg skulle skrive til men glemte det – men NU skal du altså have en tak.
  Tak Mariam, du er den eneste af de bloggere jeg følger, der er blevet ved med at skrive regelmæssigt under Corona. Jeg kan sagtens forstå, det må væres svært at blive ved at hitte på, men jeg er SÅ glad for du har hængt i og er blevet ved.
  Jeg glæder mig til du kommer tilbage fra en velfortjent ferie. Nye det og på gensyn

 • Rigtig glædelig jul til dig og Herbert. Tak for at dele så meget om og med jer begge. Det er skønt at følge med fra den anden side af skærmen.

 • Rigtig god ferie, glædelig jul og godt nytår til dig, i hvilken form de nu må komme! Jeg håber inderligt for dig, at broen holdes åben, så du kan komme hjem til Århus til jul!

 • Glædelig jul og nyd din ferie 🎅🏻🎅🏻💕💕 Vil dog gerne indrømme at jeg kommer til at savne dine jule film med Herbert ligesom sidste år, fx med din mors nøddefad på bordet 😻😻

 • Kære Miriam
  Glædelig jul til dig! Håber at du får en vidunderlig ferie. Jeg tilslutter mig koret herinde og tillader mig at kalde dig min insta-veninde – for det er sådan det føles at følge dig. Når du skriver og laver storys er det jo til MIG🤣❤ (og ikke alle de andre😜) du snakker med og skriver til.
  Vi er nok egentlig ret forskeliige (jeg er har hund og du har kat er bare et enkelt eksempel), men du er bare så ærlig, autentisk og ægte og det er et kæmpe “helle” her på insta – en pause fra al den støj der også kan være herinde. Du behøver ingen nytårsforsætter – keep doing you❤❤❤.

 • Kærlighed, digitale knus og masser at Jylland til jer.. Har på ingen måder tabt pusten, men kan godt forstå at du har <3
  Rigtig god jul 😀

 • Kærlighed, digitale knus og masser af Jylland til jer. Bloggen har på ingen måder tabt pusten, men kan godt forstå at du har <3
  Rigtig god jul 😀

 • Kære Miriam.
  Vil bare ønske dig en dejlig juleferie – også selvom Herbert måske får væltet træet en gang eller 2…sådan er det med store personligheder 😉
  Rigtig glædelig jul, skønne dig!

 • Neeeeeej jeg kan ikke overskue det….bare lidt blok. Kom nu.

  …Men mit voksne jeg, onder dig selvfølgelig en god ferie.

  Men lidt jule-hemligheder? Eller noget…

  Men selvfølgelig, vil ikke presse, blot påpege at jeg nyder læsningen.

  Go’ jul

 • Også glædelig jul herfra – nyd ferie hjemme i Jylland med Herbert, din mor og julemanden 🎅🏼🥰

 • Rigtig god ferie, og glædelig jul ❤️ Det er mega vigtigt at passe på sig selv, og hvor er du god, at du gør det

 • God Jul & Godt Nytår til dig🎄🎉
  Som blogger selv, forstår jeg dig til fulde.
  2020 er et uår. Et år, hvor inspiration til skriverierne er minimeret pga virusskræk, nedlukninger og indstillet rejseaktivitet.
  Vi må tro på, at 2021 kun kan blive bedre. 😉💙

 • Håber du får en skøn og meget velfortjent ferie… gad virkelig godt du stempler ind med en Herbert året der gik, julehilsen eller noget helt 3… næste emne på bloggen kunne være juleskandaler…
  Glædelig jul

 • Glædelig jul og et fantastisk nytår din vej.
  Lad os håbe at 2021 bliver markant bedre end 2020. At Corona forsvinder, at mennesker stopper med at sige grimme ting til og om andre, samt at vi får en masse solskin ❤️ Det er sgu da ikke meget og forlange 😀

 • Rigtig god og velfortjent ferie til dig og Herbert – og tak for en af de mest “real” blogs der er. Elsker at læse med hos dig og har kæmpe respekt for din evne til at drive bloggen kommercielt samtidig med at du bevarer autenciteten.

 • Rigtig glædelig jul. Jeg håber du får en rigtig dejlig ferie, det er velfortjent! Og vi er her også når du kommer tilbage ❤️

 • Rigtig glædelig og meget velfortjent jul.

  For cirka 3-4 år siden læste jeg rigtig mange blogs fulgte vel 30-40 stykker (hvor nogle af den skrev hyppigt of andre sjældent).

  Nu følger jeg kun to fast og du er den ene.

 • Rigtig god jul. Og rigtig god ferie. Det er så fortjent.

  Og hvis ikke du tjekker ind inden, så også rigtigt godt nytår.

 • Nyd en velfortjent ferie- ser frem til det kommer et pip fra dig igen😊😊
  Rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår til dig og dine nærmeste🌟🌟🌟

Der er lukket for kommentarer.