Ærligt, fuck dig, hedebølge!

Og sommeren kom, og alle var glade. Bortset fra de af os, der tackler varme helt ad helvede til. Som er mig, hvis I skulle være i tvivl. Når temperaturen når den anden siden af 25 grader, opgiver jeg så vidt muligt alle andre planer til fordel for at sidde i min stue foran min blæser iført mindst muligt tøj – potentielt med brysterne slynget over skulderen, for guderne skal vide, at under-boob-sveden er real.

Udover ikke at være specielt begejstret for varmen, så tolererer jeg den også exceptionelt dårligt. (Jeg indrømmer i øvrigt, at der er en vis sandsynlighed for, at førstnævnte hænger sammen med sidstnævnte). Jeg sveder som en gnu. Jeg bliver lad og rastløs på én og samme tid. Der skal uhyggeligt lidt til, før jeg tilrager mig en form for solstik og bliver decideret dårlig. Jeg laver ikke andet end at bælle vand af frygt for at blive dehydreret, hvilket også betyder, at jeg i bund og grund skal tisse nonstop. I disse måneder er jeg derudover på en længerevarende medicinkur, hvor jeg har fået at vide, at solen er fy-fy uden at have fået en egentlig grund til hvorfor, så i år har den fået en ekstra dimension af boogie man. (Side note: Boogie man lyder markant mere som en mand fra 70’erne med imponerende trompetbukser og en trang til at danse, end det lyder som noget, man bør være bange for, med mindre man selvfølgelig virkelig hader at danse, hvilket jeg tilfældigvis også gør – mest fordi jeg er virkelig, virkelig dårlig til det).

Og så skete der det, da jeg den anden dag skulle sove, at lyden fra halvdelen af mine høretelefoner forsvandt. Altså, lyden i venstre side. Venstre høretelefon? Hvad fanden hedder de, når man splitter dem op? Sædvanligvis ikke sådan hardcore krise for de fleste, antager jeg, men søvn og jeg har de sidste mange år haft et lidt had/kærligheds-agtigt forhold, der først blev semi-stabilt, da jeg opdagede ASMR. Det er en fast del af mit falde-i-søvn-ritual, og derfor dur det selvsagt ikke, hvis der kun er lyd i det ene øre.

Ergo måtte jeg på jagt efter nye høretelefoner, og jeg var sådan set også løbet tør for mad, og alt i alt så jeg ikke en mulighed for at undgå at bevæge mig ud i hedebølgen. Og altså. Nu skal jeg jo heller ikke overdramatisere hændelserne, selvom det absolut er en af mine favorithobbyer, og jeg kom da også hjem i ét stykke og uden yderligere traumer, men mit kongerige for at være et af de der mennesker, der bare går og mæsker sig i solens stråler og efter noget tid bliver nydeligt nougatfarvede i stedet for krebserøde. Omkring halvvejs igennem min tur noterede jeg mig, at det føltes køligt, når en alt for sjælden brise tog ved i mit hår, hvorefter det gik op for mig, at det var, fordi min hovedbund svedte. Seriøst.

På den rigtig positive side kom jeg hjem med en helvedes masse is (et af månedens Coop-kup er et udvalg af ispakker som fx Yankie, Astronaut eller Isbjørn til 19 kroner!) og den helt sikkert mest velsmagende vandmelon, jeg har fået i år. Men ærligt, hvis jeg kan få lov til at tilbringe resten af hedebølgen i min stuen med en bog (og en is) foran min blæser, så ville det vist være bedst for alle parter.

Kommentarer (28)

 • Jeg kan trøste dig med, kære Miriam, at du bestemt ikke er den eneste, der har samme anstrengte forhold til varme og sol/hedebølge! Når der bliver så varmt, som der er i disse dage, så orker jeg ikke at bevæge mig udenfor. Fuck at det er godt vejr, en sjældenhed i Danmark, jeg kan IKKE trække vejret! Bare dét at trisse i Føtex (100 m væk) får mig til at svede tran. Jeg hader det. I 2018, da den famøse hedebølge varede hele sommeren, gik jeg i totalt vampyrmode – jeg kom først ud fra min hule efter kl 18. ?

 • Jeg er helt på din side. Jeg synes også max 25 grader, og let overskyet er det perfekte sommervejr. Og endnu bedre hvis der lige kommer en lille brise en gang i mellem. Jeg er også en af de skønne rødmossede latinoer, så jeg kigger også meget langt efter den nougatbrune (mega flotte) glød? og undskyld til min ældste datter som har arvet min hud? så kan vi gå der med min mand og yngste pigen som får en skøn sommerkulør, bare de tænker på solen ?? jeg venter bare på hvid – grænsende til blålig – hud bliver moderne ????

 • SÅ ENIG!! Jeg gider ikke komme til at svede af at gå i bad eller tage tøj på eller gå på toilet eller hente noget at drikke i køkkenet – det er unaturligt!! ? Og dem der synes det er lækkert må være fra en anden planet ?

 • Jeg er så typen der heller ikke kan klare denne varme, og samtidig har VILDT dårlig samvittighed over det. “Vi skal jo også huske at nyde det gode vejr”, siger min hjerne til mig, mens jeg langsomt smelter ned i stolen (indendørs naturligvis, som havde det alligevel været regnvejr). Derudover kan jeg heller ikke klare særligt meget kulde (læs: ingen kulde overhovedet). Så, ja, jeg er kalibreret til at befinde mig godt i spændet mellem 21 og 23 grader – kald mig bare krævende!

 • Tak! Bare tak! Magter det simpelthen heller ikke ?. Men man tør jo næsten ikke sige det højt af frygt for at blive betragtet som et utaknemmeligt skarn. Har sydvendt soveværelse på første sal lige under taget, det er eddermame et virkelig dårligt koncept i disse dage! Nu har min søde mand flyttet sengene nedenunder til et ekstra værelse vi ikke bruger lige nu, hvilket forhåbentligt fører til bedre nattesøvn, hurra ?

 • Jeg er normalt sådan en varmeelskende type, der syntes 2018 var skøn (bortset fra det var synd for naturen med det der vandmangel…) men med en lille nyfødt, som ikke er fan, en par mælkefyldte junger, som samtidig er nødt til at have uld på sig, fordi der ellers er brystbetændelse hurtigere end man kan sige vindpust (sorry! Hvis det er too much information) Så føler jeg SÅ meget med alle jer, der ikke er hedebølgeelskere!

  • Høøøøørt! Jeg ELSKER varme, men med baby på 4 måneder- not so much #mithjemeretfængsel! Varmt vejr næste år, når baby tåler mere sol og varme ??

 • Blandt alle de latterligt idylliske billeder på Instagram med folk der drikker drinks, soler sig og bader, har jeg virkelig manglet et post som det her. Så mange tak for det Miriam! Det var altså abnormt tiltrængt og rart at vide, at man ikke er alene med præcis de tanker, som du formulerer så rammende (som også formuleres i kommentarerne blandt andet).

 • 100% enig! Det er for varmt. Solen må godt skinne, men 22 grader og en brise er den perfekte sommerdag for mig. De der 32 grader kan skride ad helvede til… ???

 • Det er lidt sjovt at se udefra som udenlandsdansker. Altså, hear me out! Danmark har ofte et formidabelt forår, der starter allerede i april med blomster, der springer ud, grill og total lykke hos folk. Der vader vi ofte rundt i snestorme og enormt dårligt vejr her på Østkysten. Faktisk, så får vi ofte ikke lunt vejr før i juli. Har ofte haft besøg af familie, der hundefryser i juni i USA! Nå, så får vi endelig varme herovre og så kommer der måske en kedelig juli i Danmark og klagen fra danskere vil ingen ende have! Seriøst, hvert år (hveeeeeert år!) glemmer Danmark, at de har haft et dejligt forår, så snart der kommer sommerregn. Så skal vi høre fra familien, at ” Ihhh I er så heldige, I har altid bedre vejr”. Hvor man bare sukker og minder om hvor hyppige april-snestorme er her i byen. Og nu, hvor varmen så endelig er kommet igen i DK (og altså “kun” 30 grader), så kan folk ikke klare det. Jeg forstår – vi har heller ikke AC hos os, det er varmt! Men, det er lidt komisk, at der kun synes at være et meget meget snævert vindue af sommertemperaturer for, at danskere er glade. Jeg mener det kun med kærlighed, jeg er jo også dansker. Det er bare SÅ spøjst at se det samme ske hvert år, same procedure as last year. Nå, that said så støtter jeg helt op om ideen om at blive inde med blæseren. Vi har haft 3 uger med 30+ hver dag (undtagen idag!), så der er det kun blæseren der redder en 🙂 jeg holder meget af Danmark, men det er et lille skørt land set udefra – der er enormt med postyr for bare et par dages varme.

 • Halløj.
  Varme er overvurderet, hvis du spørger mig ? Og direkte sollys på min krop er noget af det værste jeg ved. Altså set i den optik at jeg bliver ikke bare rød, men også får soleksem efter MEGET lidt tid i solen. Denne sommer har været fantastisk for mig. Så længe det er tørvejr er det godt sommervejr for mig!

 • Ja denne hedebølge har fanden skabt. Jeg kan heller ikke tage det. Jeg har atopisk eksem ,og det løber helt løbsk i varmen. Den eneste trøst er, at juli var på vores side 🙂

 • Enig!
  Synes det er så svært at være i ens lejlighed med 30 grader. Puha sveder og luften står stille!
  Hunden kan heller ikke trække vejret og turen bliver 10 min.
  Glæder mig til normal dansk sommer med 17-20 grader og regn engang imellem??

 • Enig. Maks. 25 grader, men jeg indretter min dag efter de nuværende 30. Er dog meget taknemmelig for, at vi på mit arbejde stadig arbejder hjemme pga. corona, for et fælleskontor med ekstremt dårligt indeklima og 30 grader er ikke altid nemt, når behovene for åbne vinduer er meget forskellige.

 • Nogle lægermidler gør huden meget lysfølsom, så selv små mængder stråling kan give forbrændinger.

Der er lukket for kommentarer.