Set på det sidste – som du måske også kunne have lyst til at se

Det fine ved lortesommer er, at det er en fremragende undskyldning for at blive inden døre og streame løs, og det har jeg så selvfølgelig gjort. Dermed ikke sagt, at en god sommer havde været en streaming-fri sommer, for jeg har det jo i virkeligheden lidt stramt med solen, men et eller anden skal jeg jo skrive som indledning, før jeg begynder at opremse anbefalinger. Hvilket jeg gør nu. Nogle af dem er nyheder, andre har jeg været omkring før, men alle er set inden for de sidste par måneder med stor fornøjelse:

Indian matchmaking

Allernyeste skud på stammen er en fremragende blanding af klassisk dating-reality og et indblik i indisk kultur, når vi følger en indisk matchmaker, der skal forsøge at finde den perfekte partner til både indere og indisk-amerikanere, hvor det traditionelle og det moderne blandes i varierende grad. Virkelig fascinerende og virkelig underholdende, og der er selvfølgelig alle former for personligheder med. Forbered dig på at heppe på Nadia og Vyasar og at opbygge uanede frustrationer over Aparna og Pradhyuman. Ligger på Netflix.

Entourage

Sidste afsnit af Entourage løb over skærmen tilbage i 2011, men serien holder stadig 100%. Vi følger filmstjernen Vincent Chase, der har taget sine barndomsvenner med sig til Hollywood, hvor de lever et mere eller mindre velfortjent luksusliv. Store mængder celeb-cameos og gæsteroller, og der bliver gjort nogle ret interessante forudsigelser undervejs. Noter jer fx filmatiseringen af Aquaman, før den var en realitet og parodien på Harvey Weinstein, der var kendt af alle som et kæmpe røvhul. Ligger på HBO Nordic.

Tag

Hånden på hjertet er Tag en ret middelmådig film, men den har den kæmpe force, at den er let og ligetil og dermed den perfekte underholdning på en af de der aftner, hvor man ikke orker det helt store, men gerne vil underholdes. Plottet omhandler en gruppe midaldrende mænd, der i årevis har haft gang i en omstændig omgang tagfat, der helt ærligt er eskaleret noget så eftertrykkeligt. Ligger på C More. (Har du ikke C More og vil gerne prøve det, kan du få fire uger gratis uden binding lige her (reklamelink)).

Modern Love

Jeg kan nok bedst beskrive serien her som Black Mirror, hvis temaet var kærlighed i stedet for teknologi. Serien er bygget op på samme måde – hvert afsnit har sit helt eget cast og unikke historie. Modern Love er som titlen beskriver fortællinger om kærlighed, der er mindre klassiske. Fx en kvinde og hendes dørmand eller et homoseksuelt par og den gravide kvinde, der bærer deres barn. Der er mange velkendte skuespillere på rollelisten og rigtig mange fine afsnit imellem. Ligger på Amazon Prime.

Skins

Serien, jeg vil mene i høj grad ligger til grund for hele den bølge af “ægte” tv som fx SKAM og Normal People også er eksempler på. Følg en gruppe unge mennesker og deres, okay, jævnt fucked up liv med godt gang i seriøst teenagedrama, voksendrama, stoffer, druk og hor ud over det hele. Ligger på Netflix.

Band of Brothers

I min optik den bedste miniserie nogensinde lavet, og selvom de fleste af jer sikkert allerede kender den, så får I anbefalingen alligevel i fald af, at nogen ikke gør. Baseret på rigtige personer og rigtige fortællinger fra anden verdenskrig. Barsk og rørende og skal simpelthen ses. (Spot også utroligt mange velkendte ansigter som fx en meget ung Michael Fassbender, ditto James McAvoy og David Schwimmer i en rolle, der ikke kunne være ret meget længere fra Ross Geller). Ligger på HBO Nordic.

 The Intern

Hvis du har brug for feelgood i dit liv, så sæt dig ned og se filmen, hvor 70-årige Ben (Robert DeNiro) finder ud af, at det er hammerkedeligt at være pensioneret og bliver praktikant på en relativt nystartet, men meget succesfuld webshop, hvor Jules (Anne Hathaway) kæmper med at følge med sin egen virksomheds udvikling. Ligger på Netflix.

Sweetbitter

Der er to sæsoner, og der kommer ikke flere, og det gør mig pissed off, for jeg er vildt med den helt unikke stemning, Sweetbitter kan tilbyde. Den fortæller den ret klassiske historie om Tess, der flytter til New York og bliver konfronteret med det vilde storbyliv. Settet er en fancy-schmancy restaurant, hvor der er både hieraki og drama og en seriøst omgang fest efter fyraften. Ligger på C More (og her er igen et reklamelink til de første fire uger gratis og bindingsfrit, hvis man til teste det af).

Kommentarer (5)

Der er lukket for kommentarer.