Fem undervurderede yndlingsfilm

The Princess Bride (1987). Hvis du kender The Princess Bride, så kender du den sikkert. Det er en film, der har et kultfølge af de større, men er man ikke indviet i filmen og al dens skøre vidunderlighed, så er oddsene for, at man tilfældigt skulle opdage den måske ikke de bedste. Og dermed lander den her på min liste. Se den, hvis du er til quirky fantasy og oldschool eventyr med et twist. Ligger på Netflix.

Wonder (2017). Wonder er den nyeste film på listen, og den fik slet ikke nok opmærksomhed, da den udkom. Det er en af de der film, der egentlig ikke ligger på komediesiden, men alligevel er let og luftig og enormt meget feelgood. Verden er bare et bedre sted bagefter. (Men du har måske lidt våde øjne). Ligger på Viaplay.

The Five-Year Engagement (2012). Endnu en film, jeg er personligt fornærmet over, i høj grad blev overset. Det er en af de der fortællinger, der balancerer utroligt fint mellem komedie og drama, så man både bliver investeret i historien, men stadig kan grine undervejs. Plus, jeg fucking elsker både Jason Segel og Emily Blunt. Ligger på C More.

Sense and Sensibility (1995). Åh, for evigt dømt til at stå i skyggen af Pride and Prejudice, men personligt ligger den her altså nummer et for mig, ikke mindst fordi filmatiseringen er så utroligt vellykket og helt perfekt castet. Nyd især unge Kate Winslet og Hugh Grant i sin storhedstid. Netop (ENDELIG!) landet på Netflix.

About Time (2012). Jeg ser det åbenbart som min personligt pligt at udbrede ordet om film, der ikke opnåede den omtale, jeg synes, de fortjener. About Time hører ligeledes til i dramedy-genren og har den ekstra bonus, at den er britisk og dermed har den der lidt definerbare charme, vi fx også kender fra Love Actually. Lad dig ikke skræmme, hvis du skulle læse dig til, at den handler om tidsrejser. Det er faktisk mest en bi-ting, og der er ikke skyggen af scifi i miles omkreds. Men kærlighed. Åh, så meget kærlighed. Ligger på Netflix.

Skulle man selv ligge inde med en fremragende film, man mener, ikke nok mennesker kender til, så er kommentarfeltet som altid vidt åbent! 😀

 

Kommentarer (53)

 • Two is Family er simpelthen bare sådan en fin film! Jeg anbefaler den til alle. Den ligger på Viaplay.

 • Ja! Fedt, at finde en anden, som godt kan Lide About Time. Jeg så den helt tilfælgivis for en uges tid siden, og den er så sød… nævnte den også på min egen blog forleden 🙂

  Tror vist, jeg skal have set nærmere på dine anbefalinger – Pride and Prejudice har jeg set og elsket, stor fejl at jeg ikke har set Sense and Sensibility. Nu ved jeg, hvad jeg skal se næste gang, jeg begraver mig under dynen med computeren.

 • Jeg så Marley and me med min far på 71 år og vi sad begge to og grinede og græd over den film. Den er fantastisk!

 • “Leap Year” og “One day” (sidstnævnte er instrueret af Lone Scherfig) er højt på min liste, især når jeg har lidt en nede-dag ?

 • Kan tilføje at ‘the princess bride’ står nævnt som ‘Prinsessen og de skøre riddere’ i hvert fald på min Netflix ?‍♀️

 • Også Rachel McAdams og også tidsrejser – men mest af alt kærlighed. Kærlighed på den der “can’t live without each other”-måde. Jeg kender ingen, der nogensinde har hørt om “The Time Travellers Wife”, og det er virkelig synd.

  • Årh The Time Travellers Wife er SÅ SÅ god!! Så fin en film! Den havde jeg helt glemt, tak for reminder ☺??

  • Det er en af mine absolut yndlingsfilm ? Jeg vil så gerne se dem sammen med min kæreste. Men kan kun finde den til leje på Blockbuster, og de film jeg lejer derinde, virker aldrig ?

  • Jeg har! Læste bogen et par år før den kom som film, og stortudede! Så læs bogen, må være mit indspark! ?

   • Jeg læste også bogen og elskede den men har af den grund ikke set filmen. Kan man godt det uden at blive skuffet, når man har læst bogen først?

    • Jeg har læst bogen og set filmen, og jeg er nødt til at sige, at filmen slet ikke var på niveau. Den er sød, men ikke mere end det.

  • Filmen er fantastisk, men nu har jeg heller ikke læst bogen. Det er nok generelt svært ikke at blive skuffet over filmatiseringer, hvis man har læst bogen først. Omvendt har jeg egentlig ikke lyst til at læse bogen, af frygt for at ødelægge filmen for mig selv.

 • “In a league of their own” er en gammel yndling 🙂 Der er damer der spiller baseball og søsterkærlighed og et væld af stjerneskuespillere. SÅ anbefalelsesværdig!

  Jeg har kun Netflix og der ligger den ikke… måske den kan streames andetsteds?

 • The Princess bride er the SHIT ???

  “My name is Inigo Montoya. You killed my Father. Prepare to die” CLASSIC!

 • Åh, about time! Jeg så den for år tilbage første gang, Netflix havde presset den på som anbefaling længe, men jeg synes billedet så kedeligt ud…. men da jeg så den ? historien, castet, musikken! Alt spiller bare! Jeg ser den mindst hver 2. måned, den aer sjælen. En klassisker! Fortæller alle om den film.

 • Broerne over Madison County. Den er FANTASTISK! Man får gåsehud af Meryl Streep Clint Eastwoods præstationer

 • Jeg vil nævne filmen “Somewhere in Time” med Jane Seymour og Christopher Reeve. Har også en lille kult following

  “GhostWorld” med de meget unge Thora Birch of Scarlett Johansson. En sød lille film og kærlighed og om at blive voksen.

 • Fried Green Tomatoes – har siden jeg var 10 år været min absolutte yndlingsfilm. Fantastisk feel good med Kathy Bates, krydret med masser af sydstats vibes. Kan ikke finde den på HBO/Netflix/Viaplay – måske Cmore eller

 • “Captain Fantastic” med Viggo Mortensen er en virkelig fin film. Og “Into the Wild” er også en favorit, hvis man ikke er bange for at græde øjnene ud. I en helt anden genre er “Bridesmaides” med Kristen Wiig. Det er den sjoveste film jeg kender:)

 • Hvis man må anbefale andet end romantiske film, så er den spanske El mar adentro helt vildt god. Og hvis man har overset Isle of Dogs, så se den!! Den er i en klasse for sig for animationsfilm (stop-motion) 🙂

  Elsker Sense and sensibility – faktisk mere end Pride and prejudice. I en lignende genre findes Much ado about nothing i en fantastisk udgave, som også er med skønne Emma Thompson (OG Keanu Reeves OG Denzel Washington i øvrigt!)

  Min yndlingsfilm siden teenageårene er The remains of the day – igen Emma Thompson og igen fantastisk.

 • Det her er fandme public service der vil noget. TAK! Når jeg en dag ikke lige orker Kurosawa (hø!) og trænger til at se noget dejligt feelgod men stadig godt husker jeg dette her. About Time er SÅ dejlig en film og så tør jeg godt se de andre nævnte i kategorien. Igen: af hjertet TAK!

 • Jeg vil gerne lige anbefale The Time Travellers wife! Den er så fin og ikke alt for science fiction agtigt (:

 • Walk of Shame med skønne Elizabeth Banks (og pæne James Marsden)! Lige nu kan den umiddelbart kun lejes hos Apple, men den har været på Netflix ad flere omgange ??

  Two Night Stand (både på Netflix og Viaplay), hyggelig, klichéfyldt og forudsigelig.

 • Boyhood er fantastisk på sin egen måde. Den er filmet over en del år, så den lille dreng, man møder i starten af filmen, er den samme skuespiller som den unge mand, der slutter filmen af. Så fin 🙂

 • Den store dag. Nikolaj Steen kan altså et eller andet i den film. Og jeg elsker at den kvindelige hovedrolle (som jeg lige nu ikke kan huske hvad hedder) vrøvler og får sagt en masse sludder. Og så er den ekstra sjov fordi min datter, der på det tidspunkt var 4 år, sad hos mig en dag jeg så den, og pludselig efter en lille kysse scene siger : hvorfor har de ingen tøj på mor???? Det ville far og storesøster sjovt nok også gerne vide ???

 • Made of honor er en sikker vinder hos mig – det skader aldrig at kigge lidt på Patrick Dempsey 😉

 • Jeg siger SHADOWLANDS – og jeg tuder og tuder, hver gang jeg ser den, men jeg elsker den film <3

 • Har du læst bogen “Wonder” af R.J. Palacio? Filmen ramte stemningen utrolig godt, men der er selvfølgelig altid mere i en bog. Hans “companion novel” “Auggie & Me” er også utrolig sød og værd at læse!

  SÅ enig med dig mht. “About Time” – hvorfor er der ikke flere der kender den?!

  Nogle af mine go-to feel-good film som jeg ikke synes nok mennesker taler om er “Perks of Being a Wallflower”, “The Blind Side”, “The Intouchables” og “The Leisure Seeker” som jeg først fandt sidste år men lo og græd mig igennem! SO good!!!

  Hvis miniserier også tæller med, så “Anne of Green Gables” (den gode gamle med Megan Follows) og “Pride and Prejudice” 😀

 • Things You Can Tell Just by Looking at Her
  En sød sjov eftertænksom film med hende fra Ally og Glen close. om 5 kvinder der ikke kender hinanden men har fælles bekendte eller fælles skæringspunkter, man ser deres uperfekte liv. Jeg har desværre ikke kunne finde den i dk …endnu

 • Filmen “Keith”. En desværre meget overset “teen- kærlighedsfilm” á la de populære film i samme genre (fx “The fault in our stars”) men synes virkelig denne er en unik, lille filmperle, som skiller sig ud fra de utroligt mange film i genren. Utrolig fin, rørende historie, som føles så ægte og uden det dér sommetider irriterende “Hollywood filter/opbygning”, hvis det giver mening; det er istedet en enkel, stærk historie som føles meget virkelig og som stadig har plads til humor og efterlader én med nogen vigtige tanker bagefter. Og også nogen våde øjne – og det kommer fra én som faktisk normalt ikke kan overbevises nemt af film i genren. Derudover super godt skuespil fra især de to hovedpersoner (den ene spilles af Jesse McCartney, who remember him? ;)) og også så fint filmet og med et smukt soundtrack; bare den første scene/åbningen synes jeg er så godt lavet, den kryber virkelig ind under huden på én allerede der. 🙂

 • Jeg ved godt, at det ikke er en film, men baseret på en film kan godt tælle, ikke? Du fik mig i hvert fald vækket med snakken om noget der ikke får tilstrækkeligt omtale. Jeg forstår nemlig ikke, at Bates Motel ikke er på alles læber… altid!! Den serie har alt det gode, og jeg savner den allerede, gør jeg!

 • Er så enig. The Vow (Elsk mig igen) og The Time Travellers Wrife (Den tidsrejsende kvinde) er så gode.
  Tror jeg skal gense dem igen på en regnvejrs dag. 🙂

 • “Thanks for sharing”. Mark Ruffalo, Gwyneth Palthrow, Josh Gad, Pink. Dramakomedie med dybde og finesser. Hysterisk morsomme scener. Ligger på Filmstriben. Seks gratis film pr. md. pr. lånerkort.

 • Tusind tak fra en kronisk syg, der har tilbragt otte måneder i sengen og pga. smerter kun er i stand til at se tilpas afslappede, men ikke for dårlige feel good-film!

 • Åhhh en af mine yndlingsfilm er For the boys med Bette Midler, og på en stærk anden plads, Fried Green Tomatoes med Kathy Bates.
  Generelt bare film med Bette Midler og Kathy Bates er i top hos mig.

Der er lukket for kommentarer.