Nytårsforsætter 2018: Resultaterne

Jeg må nok erkende at have set mig lidt gal på nytårsforsætter i år. Mest fordi mange bruger dem på en måde, som jeg også selv gjorde engang. Sådan lidt “mit mål er at blive tynd og lækker og som følge deraf selvfølgelig også lykkelig”. Og så er det svært. Og lidt øv. Nu vil jeg hellere bruge nytårsforsætter som personlige udfordringer eller mål eller håb for det nye år. Men i bund og grund synes jeg “new year, new me” skal visne og dø. New year, same me, bitches!

Anywho, her er en status:

1. Blive bedre til at vælge økologisk og bæredygtigt. Jeg har en tendens til at glemme, at jeg ikke længere er på SU, og selvom man vist næppe kan kalde mig rig, så har jeg nu råd til i større grad at vælge med hjerte og hjerne og ikke bare med pengepungen.

Yes! Den her vil jeg sætte et solidt kryds ved. Jeg er på ingen måde perfekt på området, og jeg vil gerne blive endnu bedre, men der er sket en markant forskel. På mange måder har det været en vanesag, og det kræver også, at man bevidst rykker ved sin indstilling, for nogle ting er markant dyrere i øko, og det kræver lidt tilvænning. En positiv effekt har til gengæld også været, at jeg har mindre madspild, fordi jeg planlægger mine råvareindkøb bedre. 100% øko bliver jeg nok næppe, for der vil altid være ting, mit supermarked ikke lige har i øko eller et sted, hvor jeg bevidst fravælger det. Fx lærte jeg i år, at økoclementiner generelt kan holde sig markant kortere tid, og de er altså ikke det værd, hvis jeg alligevel må smide halvdelen ud.

2. Nå 10.000 instagram-følgere. Instagram er min akilleshæl, og helt god bliver jeg nok aldrig til det. Men jeg elsker instastories-funktionen, som jeg nu bruger i stedet for Snapchat, og det er mange af jer tilsyneladende også glade for. (Med mindre I kun ser med for at grine og pege fingre. I så fald skal I bare lade mig leve lykkeligt i min illusion). Det driver mig dog langsomt til vanvid, at man først får den famøse swipe-funktion, når man rammer 10.000 følgere, for den savner jeg virkelig. Både til nye indlæg og til når folk spørger ind til ting, jeg finder ude i verden/køber/har på. Derfor det mål (læs: håb). Hvis nogen har lyst til at følge med, foregår det her.

Yaaaaaas! Kæft, hvor var der lykke i lejren, da miraklet skete! Det er VIRKELIG dejligt ikke at skulle sende manuelle links til folk nonstop og at kunne tippe om ting og linke til bloggen. TAK til jer, der følger med!

3. Få styr på min økonomi. Eller i hvert fald bare lidt mere styr på den. I lang tid syntes jeg ikke, jeg havde råd til en revisor, så jeg lavede bare hele mit regnskab selv. Nu er det vokset mig lidt over hovedet, og det viser sig også, at der er en røvfuld ting, jeg faktisk godt kan trække fra, som jeg altså ikke har trukket fra. Så i virkeligheden havde den revisor sgu nok tjent sig selv ind. Oh well. You live and you learn. Nu er der lavet om på det.

Jaeh. Jeg har fået en revisor. Jeg har stadig ikke styr på min økonomi.

4. Tage på minimum én solotur mere. I det hele taget komme ud af landet, også bare på en kort smuttur. Igen, jeg er så vant til det stramme budget, at jeg glemmer, det rent faktisk er en mulighed med relativt lidt opsparing.

Åj, man kan virkelig se, hvor langt klimadebatten har rykket sig på bare et år, når jeg dengang kunne få lov til at ønske at komme ud af landet på ‘en kort smuttur’ uden at ende i en regulær shitstorm. Men jeg fik min solotur. Endnu en roadtrip i New England, sågar, efter et besøg hos mine mænd i Vermont.

5. Blive forelsket. Det virkede sidste gang, jeg havde den på. Endte i bål og brand og tårer, men virkede. Så vi prøver igen og håber på en lykkeligere slutning.

…Tæller Herbert?

Kommentarer (14)

 • Selvfølgeligt tæller Herbert.

  På med den igen. Så er der nok endnu (ud over Herbert forståes) en stor kærlighed i dit liv ❤️

  Og tillykke med fuld plade.

 • Må man spørge til, hvordan du opbevarer dine clementiner? Ja, det er lidt et frækt spørgsmål, I know 😉
  Det er bare fordi, det først var denne jul, jeg lærte, at sådan nogle orange typer holder sig bedst i grøntsagsskuffen i køleren. Jeg havde glæde af mine økoclementiner i noget nær 14 dage, da de først landede på rette (køleskabs)hylde frem for frugtkurven. Få dage inden havde jeg kylet ikke-øko-clemser ud efter tre dage på køkkenbordet. Jeg skal ikke kunne sige, om de så havde holdt endnu længere i køleren, men jeg var godt tilfreds med de der to ugers tid 🙂

 • Hej Miriam! Jeg elsker din blog, men at vælge økologi og samtidig vælge bæredygtigt- det hænger desværre ikke sammen.

  “En grundlæggende årsag til, at økologisk fødevareproduktion er langt mindre ’bæredygtig’ end mange former for konventionelt landbrug er, at økologisk landbrug, omend det muligvis let kan tilpasses lokalmiljøer i lille skala, har langt mindre afkast i forhold til, hvor meget jord og vand, der bliver brugt. Økologisk landbrug producerer typisk 20-50 procent mindre en konventionelt landbrug, og belaster landbrugsjorden særligt i forhold til vandforbrug.” (Se link)

  Prøv evt selv at læs mere om det.
  Ikke for at nedgøre dine intentioner, men det ville være mere bæredygtigt at købe konventionelle fødevarer, som er produceret lokalt (fx danske kartofler frem for spanske osv.).

  https://www.information.dk/debat/2014/06/oekologisk-landbrug-baeredygtigt

  • Arh ja, jeg kan godt se, det er upræcist formuleret, fordi jeg kun uddyber med øko. Økologisk og bæredygtigt er ikke nødvendigvis samme ting, det er jeg med på. Økologi har været den største udfordring, og derfor er det der, jeg går i detaljer. Bæredygtighed har jeg mere prioriteret ved at spise mindre kød og fx undgå plasticprodukter, hvor der var et alternativ. At vælge konventionelt går desværre ofte på kompromis med højere prioriteter for mig, men jeg vælger selvfølgelig lokalt så vidt muligt. Det er desværre svært at gøre alt rigtigt hele vejen rundt. 🙂

   • Her bliver jeg lige nød til at byde ind. Det er ganske rigtigt at økologi er en større “synder” end konventionelt, hvis du kigger rent CO2. Men hvis du så holder det op i forhold til den forhøjede kvælstofudledning, udledning af pesticider, diverse sprøjtegifte til vores natur og grundvand, så hepper jeg på økologien. Selvom den økologiske produktion langt fra er fejlfri. Mindre kød og flere lokalt producerede råvarer er vejen frem!

    • Økologi er baseret på husdyrhold. Derfor hænger mindre kød dårligt sammen med økologi. Færre husdyr betyder mindre gødning og dermed færre grøntsager. Hvad skal vi så spise?

     • Men er det ikke mest et problem, hvis vi antager, at alle holder op med at spise kød og til gengæld lever af 100% økologi?

 • Cecilie Overgaard

  Helle: Det kommer også meget an på den økologiske landmand.
  Min far er foreksempel økologisk grøntsagsgartner, og han er næsten CO2 neutral (butikkerne vil ikke betale de ekstra øre pr. agurk det koster for ham at blive 100% neutral)
  Varmen produceres i et halmfyr og der vandes UDELUKKENDE med regnvand, som opsamles i et kæmpe bassin. Han samler sågar kondensvandet fra de lune gartnerier og vander med det.

  Vi er på vej i den rigtige retning!

 • Jeg kører med nytårsfortsættere i stedet for nytårsforsætter.

  Så jeg fortsætter bare med alle de fede ting, jeg havde gang i sidste år.

Der er lukket for kommentarer.