Når blikkenslageren kommer på besøg…

Det viste sig gudskelov, at jeg ikke er den eneste i verden, der ikke har styr på en skid, og derfor meddelte min vicevært mig pænt, at jeg godt kunne aflyse min VVS’er, da jeg prøvede at arrangere, at denne fik adgang til vandforsyningen, som jo altså skulle slukkes, før jeg kunne få skiftet mit blandingsbatteri og atter få glæden af varmt vand i min bruser. (Jesus, en tyskersætning!) Det var nemlig slet ikke mig, som jeg ellers havde fået fortalt, men derimod ejendommen, der skulle dække regningen, og de havde deres egne folk, som ville komme og kigge på det. Og det skulle altså være i dag. Mellem 12 og 13. Og ih, hvor jeg jublede ved tanken om atter at kunne tage et karbad uden først at være nødt til at koge 20 liter vand for at få bare en nogenlunde behagelig temperatur.

Og så i går kunne jeg ikke sove. Alle mine vanlige tricks duede ikke, og mens Herbert insisterende angreb min venstre fod over dynen, opgav jeg ævred og stod op igen. Jeg besluttede mig for at rydde op i mine SD-kort, fordi det virker dumt, at jeg bruger formuer på nye, når halvdelen af mine billeder i bedste tilfælde er mildt elendige. Og så pludelig var der Frank. Frank overalt. Det burde jeg selvfølgelig have forudset, for han var trods alt mit yndlingsmotiv, men det havde jeg ikke, og så sad jeg der, klokken halv fire om natten i min stue, og stortudede over min døde kat. Igen. Hverken savn eller sorg går væk, fordi man beslutter sig for, at tiden er kommet til en ny pelskling, for Herbert har ikke overtaget Franks plads. Herbert har fået en helt ny plads specialfremstillet til lige netop ham. Franks plads er stadig tom. Og tomheden gør stadig ondt.

Jeg fik min ugly cry på i en god halv time, så røg jeg en forbudt cigaret på altanen og gik derefter i seng igen. Det positive ved sådan en tudetur er i det mindste, at man efterfølgende falder i søvn på minutten. Og det gjorde jeg.

Jeg var meget forvirret, da jeg vågnede nogle timer senere og et par sekunder overvejede jeg, om jeg mon havde drømt dørklokken. For min alarm havde ikke ringet, og helt ærligt kunne klokken umuligt være mellem 12 og 13 allerede. Og det var den da heller ikke. Blikkenslageren havde bare besluttet sig for at komme i god tid. I rigtig, rigtig god tid. Jeg havde jo ikke så meget andet valgt end at buzze ham ind, og så havde jeg – som altid sover uden en trevl på kroppen – lige præcis den tid, det ville tage manden at gå fra indgangen op på anden sal, til at få noget tøj på. Hvad som helst. Det, der var tættest på. Og således åbnede jeg døren i Harry Potter-tøj fra top til tå, og det i sig selv var pinligt nok, men da jeg havde lukket manden ind, fik jeg et glimt af mig selv i spejlet. Nooooooo!! Når man falder i søvn lige efter en solid tudetur, så er reglen, at man vågner med meget røde, meget hævede øjne, og den detalje havde jeg lige glemt. Når man så lægger det sammen med et stuegulv proppet med mærkelige remedier, som ligner skrammel, men i realiteten fungerer som killingelegetøj, så ved jeg da ikke, hvad manden har tænkt, mens hans nørklede løs ude på badeværelset.

Som kirsebærret på toppen af den sundae, der var den her oplevelse, så viste det sig selvfølgelig også, at den vandhane, der blandt andet skulle skiftes, simpelthen ikke fremstilles længere, hvilket jo var topfedt, ikke mindst fordi jeg på daværende tidspunkt virkelig skulle tisse. Virkelig. Altså, det er jo som regel det første, man gør, efter man er stået op, men i dette tilfælde var jeg ligesom nødt til at prioritere at få noget tøj på i stedet for at møde blikkenslageren nøgen i døren som starten på en virkelig dårlig pornofilm.

Aaaanywho, til sidst fandt manden ud af at genbruge den gamle hane, og han gik igen, og jeg gik i seng igen (efter at have tisset!), og så stod jeg op og tog til træning, og da jeg kom hjem igen, gik jeg i bad, og vandet var fucking varmt, og det var sådan set det, jeg bare gerne lige ville fortælle. Jeg har varmt vand igen! Hurra!

Kommentarer (11)

 • Sikke en omgang. Men dejligt at du nu i det mindste har varmt vand igen ?
  Hos mig er det som regel postbuddet der vækker mig, og til trods for at jeg bor på 4 sal, ender jeg alligevel altid med at åbne i morgenkåbe ?

  • Jeg tror, at der er virkelig mange postbud, der er blevet modtaget i morgenkåber .. også selvom klokken er et godt stykke over 12 ??

 • Åhha! Tissede en lille smule, da jeg nåede til Harry outfittet ? kan tydeligt se scenariet for mig !!! I det mindste havde han ikke lånt en nøgle af viceværten og selv lukket sig ind. Det oplevede jeg for et par år siden, hvor jeg rundt regnet havde sovet 1 time efter den voldsommete druktur! Er ret sikker på at jeg havde efterladt bræk i toilettet ?

 • Jeg ved ikke helt om det er upassende… Men jeg ville bare lige sige, at jeg elsker, at du er så mega god til at sætte ord på lige præcis alt det, der er så pissesvært at sætte ord på, som sorg, frygt, angst og hvorfor man kommer til at ugly-græde over billederne af en død kat midt om natten. Jeg kan føre det hele over til mit eget liv, og det gør det nemmere for mig, der ofte er vildt dårlig til at mærke mig selv, at forstå hvorfor jeg nogle gange reagerer som jeg gør.

  Tak for det – og kram til dig <3

 • Hej Miriam!

  Måske ville du dele lidt af de famøse tricks, der kan hjælpe en med at falde i søvn?

  Hilsen en med sorgtungt hjerte!

  • Varm mælk eller et shot alkohol. ASMR/meditation/stille musik. Stå op og gå udenfor i fem minutter. Baldrian eller melatonin, hvis man kan skaffe det. Det er mine faste. ASMR er klart det, der funker bedst for mig. Melatonin og andet amerikansk sovenarko tyr jeg til, hvis det bliver helt galt.

 • Tror vist du havde besøg af en VVS montør og ikke en blikkenslager, da det tydeligvis ikke var tagrende, nedløb eller inddækning du skulle have ordnet.

  Men hey, han har nok oplevet at komme ud til laaangt værre kunder end dig, så cheer up.

  • Da han ringede på dørtelefonen, og jeg spurgte, hvem det var, svarede han, at det var blikkenslageren, så jeg gengiver bare, hvad jeg har fået at vide. 😀

Der er lukket for kommentarer.