Hvad er barnets navn?

Jeg føler mig i meget ukendte farvande. Er det sådan her, det er, når andre bloggere får børn? Uanede mængder opmærksomhed og hjerte-emojis og krav om mere spam? Så tror da pokker, de får så mange unger! Jeg har aldrig følt mig så populær! 😀

Jeg hentede ham i forgårs. Han boede på Nordals, og tur-retur tog det 14 timer. Med undtagelse af enkelte miav i toneleje på linje med en af Mariah Careys pragtpræstationer, klarede han turen hjem i stiv arm. Den første time, efter jeg lukkede ham ud i lejligheden, gemte han sig under sofaen. Så fandt jeg noget vådfoder i skabet, hvilket gjorde mig væsentligt mere populær, og da det blev sengetid, hoppede han op til mig og sov hele natten oven på min dyne, klos op ad mig. Siden har jeg været godkendt, i hvert fald i liggende og siddende stilling. Miriam i bevægelse er stadig lidt farlig. Men han er simpelthen så sød og tillidsfuld, og jeg er så glad for, at han er her.

Til dem, der skulle være gået glip af, hvordan jeg gik fra at ville adoptere en voksen kat til pludselig at stå med en killing, så er det korte af det lange, at det er rigtig fint at ville adoptere, men det kræver også, at der er en kat til rådighed, der vil trives i det hjem, man nu engang kan tilbyde. Og der har det altså vist sig, at kærlighed ikke er nok, og jeg måtte derfor sande, at en internatkat ikke var realistisk for mig. Umiddelbart havde jeg forventet, at en såkaldt “omplaceringskat” ville være mit bedste bud, men også der måtte jeg konkludere, at det ville være svært at finde et match. Jeg diskuterede frem og tilbage (også med jer – eddermange tak for råd, erfaringer og sparring, især internatmedarbejderne leverede virkelig brugbar viden), og til sidst blev jeg enig med mig selv om, at på trods af alle mine tidligere stålfaste holdninger, så var en killing faktisk det, der ville være allerbedst for både mig og kat. Og pludselig var han der og manglede et hjem, og jeg var solgt, og en togtur, bustur, færgetur og biltur senere var han min. (Fun fact: Når man sejler med færgen “Bitten”, sejler man fra Ballebro i Jylland til Broballe på Als, og jeg grinede i fem solide minutter, da det gik op for mig).

Ærligt, jeg har leget lidt med tanken om at lave en navneføljeton. Jeg føler lidt, at jeg i kraft af ikke at ville have børn her bliver snydt for en indlægsserie, som mommybloggere på stribe har haft glæden af. Så det her er mit moment, venner! You feel me? Jeg lyder måske sarkastisk, men jeg er det ikke en skid. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at have lavet sådan en serie. Det ville være et klassisk Miriam-move. 😀 Desværre er det bare sådan, at der kun har været to navne på spil, og der er grænser for, hvor meget selv jeg kan tærske langhalm på så tyndt et materiale. Så her er verdens korteste føljeton. Fortsættelse følger i næste tekstafsnit.

Planen var og har hele tiden været, at min næste kat skulle hedde Flemming. Som nogle af jer måske kan huske, så var det Franks rigtige navn. Helt præcist Flemming Æske, som forkortet selvfølgelig blev til Fl. Æske. Høhø. Jeg syntes, det var så fint et nik til Den Grå Eminence, at hans efterfølger blev opkaldt efter ham. Hele vejen hjem kaldte jeg derfor killingen Flemming og ignorerede stædigt, at det slet, slet ikke passede til ham. Flemming er et navn, der passer til en Frank kind of kat, og lillemissen her har en helt anden personlighed. Fx. ligger han i skrivende stund op ad min venstre arm og råspinder, hvilket gør det lidt besværligt at skrive, men hvad gør det? Frank, bless his heart, var mere en ‘stirre olmt fra den anden ende af sofaen’-type. Så allerede da vi lagde os til at sove den første aften, mistænkte jeg (høhø igen), at Flemming måske ikke var det rigtige navn. Og da vi vågnede dagen efter, var jeg sikker.

Her kunne jeg så have valgt at kaste mig ud i en større omgang research for at finde det helt perfekte navn, men realiteten er, at det, han har fået med hjemmefra, passer usædvanligt fint til ham. Så i en måske lidt kedelig, men helt rigtig beslutning har jeg simpelthen valgt at beholde det.

Ladies and gentlemen:

Mød Herbert.

Kommentarer (93)

 • Kære Miriam,

  Det glæder mig rigtig meget at du har fået en ny ven! Jeg lod mærke til Herbert i “British Shorthair Danmark” gruppen, og han virker som en fuldstændig fantastisk lille fyr!

  Jeg sender varme tanker fra mine to briter – Margrete på 1 år (blå) og Vilhelm på et halvt (chokolade) . 🙂

 • Tillykke med vidunderet. Han er så sød og Herbert er et godt navn. Hos mig har vi Findus som er en ballademager og Laura som en rigtig dame-kat (hun lyder som en tøs, når hun miaver).

 • Stort tillykke med ham. Hvor er han fin, og Herbert passer perfekt til ham. Jeg er glad på dine vegne over at den løsning der fungerer bedst for både dig og Herbert ❤️

 • Stort tillykke med ham – fine Herbert ❤️

  Jeg kommer fra nordals. Og jeg må med hatten i hånden indrømme at idag er første gang det sjove i Broballe/Ballebro er gået op for mig ?

 • Nurh Herbert! Velkommen til 🙂
  Jeg havde det lige sådan, da jeg fik min hund for 2 år siden. Inden jeg fandt hunden, som skulle være min, havde jeg besluttet, at jeg ville have en hund der hed Else. Også selvom min mor proklamerede at hun ikke ville passe en hund der hed Else?
  Men da jeg mødte min hund var hun en 9 måneder gammel Westie med fuld fart på, nysgerrighed på verden og ivrig dansen på bagbenene, når hun mødte mennesker. Og det føltes bare ikke som Else-agtigt. Så Lotte blev det i stedet. Og det passer meget bedre. Både FlotteLotte, HotteLotte og PotteLotte, når hun er lidt træs 🙂

 • Du kan simpelthen ikke være det bekendt, hvis du misser (høhø) muligheden for at kalde ham #prinsherbert . Du ved, som ekstra homage til #kongfrank

 • Herbert er det HELT rigtige navn! Og shit hvor ser han sød ud! Har fulgt dig længe fra siden og det ramte mig lige i hjertekulen da du mistede Frank. Derfor er Herberts ankomst også den helt rigtige anledning til min første kommentar (tror jeg nok). Velkommen til det vilde influencer-liv, Herbert! ?

 • LOVE IT. Herbert? Helt perfekt!

  Nogle gange er det navn, de får fra opdrætter bare helt igennem passende. Jeg har selv en hund, som hedder Svend-Erik (bare Svend blandt venner), som også havde navnet fra opdrætter. Og selvom vi gerne ville finde på vores eget navn, passede det bare eminent til den ?☝️

 • Det er…. perfekt!!!!! Jeg ELSKER det!
  Jeg prøvede også selv stædigt at give min hund et andet navn, da jeg lige havde fået ham. Det var også noget, jeg havde bestemt på forhånd. Men da han så kom, og jeg lærte ham at kende, så kunne han bare kun hedde det, han var blevet født med. Sådan er der i øvrigt også mange, det har det med deres børn, har jeg ladet mig fortælle ?
  Tillykke med det fine navn til den fine, lille herre(bert) ❤️

 • Arj men lille Herbert ?
  Hold nu op, hvor er han bare sød!
  Håber på mega meget spam. For os der ikke har Instagram, har du så ikke Snapchat, hvor du laver stories?

 • Omend jeg ikke troede det var muligt, så gjorde hans navn ham bare endnu mere lækker!! Ah men for filan, hvor er han umulig at stå for!! ??

 • Årh tillykke? det vigtigste er et godt match, vi overvejede en killing men fik en voksen internatkat (2. Omplacering efter først at være forældreløs, så på internat, i familie og så internat igen indtil Mille fik sit blivende hjem hos os). Jeg tænkte om vi ville fortryde ikke at nyde killingestadiet, men med to småbørn er en renlig, tillidsfuld og rolig voksen kat perfekt. Er Så glad for at høre du også har fundet dit rette match. Hold nu k*** han er sød.

 • Da jeg læste at navnet på killingen er Herbert var min første association : Herbert fra Matador ? han var rar, kærlig og omsorgsfuld
  Godt navn til en kat som normalt kan betragtes som sin egen herre

 • Det er jo det perfekte navn! Bryder mig virkelig ikke om katte, men shit hvor er han cute – glæder mig til endnu mere kattespam på Insta! ?

 • Det er da også bare det helt rigtige navn ? Glæder mig til meget mere killingespam, ville elske at mine katte var så hyggelige.

 • Hvor er han skøn! Hvilken race er han? (Undskyld jeg ved intet om katte, men nu er jeg blevet katte-skruk! ❤?)

 • Han er SÅÅÅÅÅÅÅ sød! Elsker alt det du lægger op på storys med ham. Og jeg er virkelig glad på dine vegne over, at du har fået en pelset roomie igen <3

 • Jeg glæder mig til massive mængder Herbert spam på Instagram. 🙂 tillykke til Herbert med at være endt hos dig.

 • Tillykke med navnet, Herbert! Tænk, hvor svært det bliver, at rime på dit navn til din 50 års fødselsdag, når der skal skrives taler – men pyt!

  Og speaking of fremtid – så spår jeg at Herbie-licious, bliver nok damekattenes valg af kælenavn – men det er først i teenage årene, tænker jeg, at der bliver afklaret – de kommer jo til at råbe fra gaden af til den tid?

 • Fantastisk navn! Min egen missebaby hedder Ludvig opkaldt efter henholdsvis Holdberg og Beethoven.. Man har vel store forventninger til sin baby.. Indtil videre er hans mest imponerende præstation at spise mit lange hår og lave guirlander bæ med det..

 • Jeg elsker at du har døbt ham samme navn, som jeg har døbt min nye opvaskemaskine ?❤️ og så er han altså bare maks lækker ? en rigtig lille fluffybutt ❤️

 • Hvor er det bare det helt perfekte navn. Og sikke skøn han er. Jeg misunder (hø hø) virkelig at han vil ligge og putte, det gad min gamle hunkat næsten aldrig. Men hun var også en diva af rang, og grunden til at min allergi for katte kom… så nu ejer jeg en hund… det bliver aldrig det samme, men det fortæller jeg ikke min labrador ?

 • Så skøn en killing ? så skønt et navn. Han kan da ikke hedde andet end Herbert. Stort tillykke med ham ?

 • Han er da også bare for nuser:-)
  Jeg fik også millioner af likes, da vi fik nye HØNS – goddamn it! Hvem skulle have troet DET?
  Men en lille kattekilling smelter jo alles hjerter og så især når den er så cute som ham der:-)

 • For faen!! JEG har haft en kat der hed Herbert i 15 år!! Verdens bedste kattenavn! Tillykke med hinanden – tror på livslang kærlighed ❤️

 • Altså ahem (forestil dig at jeg skubber brillerne på plads med fingeren her) man sejler vel i princippet til Hardeshøj med færgen Bitten Clausen. Selvom Broballe også ligger der i nærheden. Og nej det giver ingen mening noget af det.
  Nå men det er også lige meget for jeg er helt gået glip af at du var på min ø og hente verdens sødeste kat ? og tillykke med ham. Eller tillykke med hinanden.

 • Så fint et navn!

  Bitten sejler fra Ballebro til Hardeshøj. Broballe er et andet sted på Als 😉

  Bitten er i øvrigt opkaldt efter Danfoss grundlæggerens kone Bitten Clausen

  • Vi kørte igennem Broballe to minutter efter, vi var kommet af færgen, så det er eddermame tæt på! 😀

 • Jeg er virkeligt ikke kattemenneske… og i øvrigt også allergisk.

  Men jeg kom virkeligt til at holde af Frank og Herbert er da simpelthen så smuk og nuttet at man smelter ❤ Kæmpe tillykke med ham❤

  • Jeg er helt med Pernille her.

   Det skal dog siges at jeg HAR haft kat (også en BS ved navn Creamy Loudmouth aka Lukas), men da han døde, fandt jeg ud af at den kløe og snue jeg havde døjet med i de 4 år vi havde ham, nok alligevel var noget allergi…)

   Nu har vi hund. Ellie (ja, hun er opkaldt efter Mamutten i Ice Age <3 )

 • Han er simpelthen fuldstændig latterligt sød, jeg nyder i fulde drag når der er stories med ham på din insta ? har sjældent set så fine farver

 • Jeg er vanvittigt katteskruk – vil hellere have en kat, end et barn lige nu, og det siger fandme ikke så lidt ? Herbert er helt og aldeles perfekt, både navnet og katten – jeg er så glad på dine vegne Miriam – jeg mistede min gamle 18-årige kat en uge før du mistede Frank, så jeg har grædt med dig hele vejen, og nu er det glædestårer over det nye, lille pelsede liv i dit hjem ♥️
  Be’ om mere Herbert-spam – jeg tjekker din story konstant ?

 • Gud hvor er han cute! Og Herbert passer da også perfekt 😀

  Min egen kat hed Snebold da jeg fik ham, men eftersom han var grå med sorte striber syntes jeg godt nok ikke det passede. Og siden jeg eeeelsker Harry Potter filmene valgte jeg at navngive ham Sirius Black. Han reagerer på navnet og har gjort det siden jeg kaldte ham det første gang, så det har været det perfekte match der ^^

 • Hvor er han bare nuttet ❤️ Det er også så specielt at få lov til selv at forme en killing, vil glæde mig til at følge hans opvækst her på bloggen ? Og Herbert lyder faktisk helt rigtigt. Stort tillykke med ham ?❤️

 • Nu har jeg kaldt lillemanden for Herbert rigtig længe og har med længsel kigget på billeder af ham og hans søskende siden de blev født – så jeg synes navnet er perfekt !!
  Fun fact: vi adopterede en lækker berner basse fra kendelmor i sommers ?

 • Åh, hvor er han dejlig. Rigtig stort tillykke med ham. Alt mulig held og lykke til Jer.
  Jeg skal hilse fra min Sarah-mis… Hun er vist meget enig med mig…;-)

 • Glæder mig til at læse og ikke mange billeder af Herberts første jul. Jeg ser for mig et billede af ham under træet, mens han poter til en stor kugle.

 • nej hvor er han dejlig! herbert er det helt perfekte navn til ham! Jeg er meget glad på dine vejne, at I var et match og at du nu har kat igen. Jeg vil lige endnu en gang rose dig for din blog, du skriver SÅ fint! Der er altså ingen andre bloggere jeg er stødt på, som kan skrive om hvad som helst og fange mig hver gang. Du kunne skrive et blog indlæg om sko-olie, nullermænd eller noget andet ligegyldigt, det ville stadig være sjovt og interessant. Din personlighed er at føle i alle indlæg, og du har dælme en dejlig en!

 • Heeerbert! Smukt navn. Jeg elsker gamle “menneskenavne” til katte. Mine tidligere katte har blandt andet heddet Preben, Gordon og Jonna <3

 • Perfekt navn til ham 🙂 Jeg kender også en katte-Herbert og har selv haft en Hubert (RIP). Min mors hund hed Frede fra opdrætteren, og det er bare helt perfekt til ham og han kunne aldrig have heddet andet.
  Jeg ELSKER at følge med i killingespam på instagram.

 • ❤️❤️❤️❤️ Argh! Tillykke, hvor er Herbert fantastisk. Bliver SÅ katteskruk nu! ❤️❤️❤️❤️

Der er lukket for kommentarer.