KRISE

Prøvåhør, jeg ved jo godt, at jeg ikke er gammel-gammel, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg efterhånden også faretruende opmærksom på, at jeg ikke fyldte 21 i forgårs. Ser I, i mit hoved er det okay få år siden, jeg gik på efterskole, og realiteten er bare lidt mere, at jeg har venner på min egen alder, som ikke skal vente meget mere end et par år, før de sender deres børn samme vej. Jeg synes også, jeg kan relatere faretruende voldsomt, når studenterne begynder at køre rundt, men i virkeligheden aner jeg slet ikke, om jeg stadig ejer min hue, og jeg ville stensikkert ikke kunne sætte et ansigt på to/tre/ti af de mennesker, der har skrevet i den.

Så det er her, vi er. Jeg er et lillebitte aldershop fra at være 75 og brokke mig over, hvorfor der er en gammel dame, der kigger tilbage på mig fra spejlet. “Alder er bare et tal!”, råber jeg, mens jeg lægger an på den 19-årige tjener, der serverer mig min early bird-special på Dalle Valle. Da jeg i sommer var i byen i Randers(!), spurgte jeg minimum fem gymnasieelever, hvor gammel de troede, jeg var. Jeg ville ønske, jeg løj. Jeg er blevet alt det, man som teenager rullede med øjnene til hinanden af.

Og hvad er det så, der har gjort, at jeg pludselig går og føler mig gammel, spørger I. Eller, det gør I måske ikke, men jeg skal fortælle jer det alligevel. Er det, at jeg efterhånden får tømmermænd, før jeg overhovedet er holdt op med at drikke? Er det, at jeg er begyndt at sige en meget markant “UGRH”-lyd, når jeg rejser mig fra en lænestol? Er det, at jeg har ondt i ryggen flere gange om ugen og seriøst overvejer at få reduceret mine bryster ned til en B-skål bare for at slippe for det hø? Nej. Nej, det er det ikke.

Jeg kan ikke længere lave cateyes med flydende eyeliner. Ikke fordi jeg ikke har evnerne, omend det altid har taget mig et par forsøg at få det til at matche på begge øjne, men vi er nu nået til at punkt, hvor min hud ikke længere er så stram og spændstig, som den var engang, og det betyder, at der lige der, hvor eyelineren skal forvandle mig fra hverdags-Miriam til Ariana Grande, nu befinder sig en hudfold, der gør projektet umuligt. Min tid med cateyes er officielt forbi. RIP mit yndlings-femme fatale-look.

Der er rigtig mange ting, jeg udmærket var klar over, ville blive en umulighed, når min krop langsomt begyndte at gå i forfald, men der er eddermame aldrig nogen, der har fortalt mig, at jeg ville blive nødt til at vinke farvel til min winged eyeliner.

JEG ER IKKE OKAY.

 

 

Kommentarer (31)

 • Uden pis, så har jeg gjort præcis samme opdagelse i denne måned. I starten troede jeg bare, at jeg var virkelig træt og hævet i hoved. Men nej. Jeg er bare 27 og åbenbart gammel nu.
  Er også begyndt at få små , sorte hår steder der absolut ikke burde være hår… Hvad skal det ikke ende med.

 • Det problem har jeg haft hele mit liv – thank you very much medfødt tykke øjenlåg ? Føler ellers at det havde været et yderst klædeligt look til mig, men ak… Føler din smerte!

 • Jeg er 29, det er os et håbløst projekt for mit vedkommende. Har os måtte droppe at pudre under øjnene, da det får rynkerne under øjet til at stå tydeligere frem. Jeg er heller ikke okay!

 • Jeg ELSKER makeup og går med det hver dag! Jeg følger adskillige maleup-guruer på insta og bruger mange tusinde på det om året.
  Jeg er 45 og jeg er afhængig af makeup.
  Det bliver overhovedet ikke værre for med alderen bliver du så meget mere modig. Glæd dig ?

  • Jeg elsker også makeup, men det ændrer desværre ikke på, at det nu er fysisk umuligt for mig med en winged liner. Jeg tænker, det er det, de andre mener, når de skriver, det bliver værre med tiden. 😀

 • For fanden!! Det er derfor! Have dagligt flydende eyeliner på før.. de sidste par år er det umuligt at lægge en lige linie.. ??

 • Jeg er også en af dem som har levet med “dellen på øjelåget” igennem hele mit liv. Og jeg har prøvet samtlige flydende eyeliner, fordi ja man er bare lækker når man laver cateyes. ❤️✌?
  Jeg har ca. brugt det der svarer til udbetaling på et sommerhus, men det har givet pote. Prøv denne sag fra Chanel, den holder!!! ?? også selvom man sveder på øjnene. ?

  https://www.matas.dk/signature-de-chanel-holdbar-eyeliner-pen

  Krus Mormor Nanna på 27

  • Det handler desværre ikke om, hvorvidt den holder, det handler om, at det simpelthen ikke er fysisk muligt at lave en cateye, fordi der ikke længere er en lige strækning hud at lave den på. :/

 • I feel you!! Vi er lige gamle og jeg har i et års tid nu haft en grå plet i mit hår. Vi taler ikke om 2-3 grå hår, men om en plet med nok 100 grå hår, som begrænser mit valg af skilning, det er kun en dyp sideskilning som fungerer nu, hvis jeg vil dække pletten… skyder skylden på mine børn – venter nummer tre nu og er allerede begyndt at forberede mig på at pletten snart får en ven…

  • Jeg er også begyndt på det grå. Jeg kan slet ikke overskue tanken om, at hvis jeg begynder at farve mit hår, så skal jeg blive ved de næste maaaange år!

   • I knoooow – jeg elsker min naturlige hårfarve og synes det er direkte angstfremkaldende at skulle lægge 1000 kr på farve hos frisøren (tør ikke selv, efter bitter erfaringer fra min ungdom)

 • Wuhuuuuuuuuuuuuuuuuu – jeg bliver 50 næste gang. Og det er da muligt jeg ikke er “min alder bekendt” med mine stramme jeans, mine vilde bluser og mine make-up tendenser.
  But really: Who gives a flying f*** om hvad andre tænker?
  Jeg har det godt, har voksne børn, en MEGA god og dejlig mand (som også er lækker i mine øjne) og de er også glade for mig. Jeg har gode venner, nogle har jeg haft i mange år og nogen i knapt så mange.
  Jeg har også hængebryster, smilerynker og strækmærker – tidens og livets kærtegn. Jeg værdsætter det hele, for alternativerne synes jeg ikke om.
  Kh Dusen i Gule Jeans, Gul sweater, blå briller og røde øreringe, dog med hår med grå striber (som jeg tilfældigvis synes meget godt om og jeg gider ikke farve det længere ;))

 • I en alder af snart 33 år kan jeg stadig klare en winged eyeliner. At jeg så aldrig har mestret en eyeliner overhovedet – ja jeg mener også den ganske almindelig eyeliner – det er så en anden sag. ?

  Til gengæld, så kan jeg ikke længere lave smokey eyes, fordi min globelinje er forsvundet i rynker med alderen og dermed gør det umuligt, at få farverne til at fade ordenligt.

 • Jeg er lige blevet 40 og der er indtruffet den omstændighed at min røv er blevet flad?WHAT?!!!! Vil ikke finde mig i det….

 • Ooooh hell no ? Nu er jeg egentlig lidt glad for, at jeg aldrig har fået lært at lave de lækre øjne… det er tydeligvis spild af forsøge nu hvor jeg er 28 …. ? Livet er ikke altid en dans på Luthers lagkage ? Jeg føler med dig og sender gode tanker og mental opstramning i ansigtet din vej!
  Hvis det på nogen måde hjælper, så mødte jeg i weekenden to kvinder i byen på henholdsvis 43 og 49 år. Begge havde færre rynker i panden og mellem øjenbrynene end mig ?

  • De har med garanti været botoxere. Det er meget mere udbredt, end man tror. Og jeg tror simpelthen ikke på, at så mange midaldrende mennesker, som jeg ser, ikke har flere rynker i pande og mellem øjenbryn. Det er jo fysisk umuligt for langt de fleste!

Der er lukket for kommentarer.