Nu man alligevel kommer forbi Island…

Reklame – jeg fortæller om oplevelser fra en pressetur.

Til og fra San Francisco mellemlandede vi i Reykjavik, fordi vi fløj med Icelandair, og det gør det nærliggende at tage en dag eller to ekstra til at opleve Island, så det gjorde vi selvfølgelig. Skulle jeg gøre det igen, ville jeg lave to ting om, så dem får I lige, så I ikke gør os den mindre heldige kunst efter:

 1. Planlæg. Vi ankom fælt tidligt om morgenen, hvilket i princippet betød, at vi havde hele den første dag til at udforske, men grundet tidsforskellen mistede vi vores nat (og dermed tilhørende søvn), og vi var derudover ramt af massivt jetlag, så sørg lige for at få smidt noget søvn ind et sted, så I er friske til at gå på opdagelse. Vi var helt klart overambitiøse og måtte lave lidt om i programmet for at mase en solid lur ind.
 2. Tag varmt tøj med. Uanset hvad vejrudsigten siger. Island er et af de smukkeste lande, jeg har set meget længe, men navnet er også temmelig passende. En lille sommerjakke var fint inde i byen, men vi skulle jo for pokker se nogle vandfald og nogle gejsere og noget, og derude er der markant koldere. Alle de andre var i windbreakers og halstørklæder. Os, not so much. Lesson learned.

Der er overraskende mange ting at lave i Island. Lobbyen i vores hotel var fyldt med brochurer, den ene mere tillokkende end den anden. Jeg havde egentlig fået overtalt (en noget skeptisk) Matilde til en udflugt på hesteryg, men grundet vores mangelfulde garderobe skiftede vi den idé ud med i stedet at køre det, der hedder The Golden Circle. Det var en god plan. Vi havde lejet en lille bil, som vi cruisede rundt i, mens vi skrålede med på klassisk 90’er-musik og beundrede naturen. Jeg opkalder som bekendt altid mine biler efter mændene fra Beverly Hills, og fordi bilerne i Island minder mere om de danske end de amerikanske (læs: de er bare lidt mindre imponerende), kom denne turs eksemplar til at hedde Matt. 😀

Island er smuk. Det har jeg allerede skrevet, men det er også virkelig rigtigt. Det virker næsten lidt mærkeligt, at man kan finde så majestætisk natur så tæt på lille, flade Danmark. Enorme vidder med imponerende bjerge i baggrunden gør, at køreture i sig selv bliver en oplevelse. (Det gør også, at man kan tage nogle virkelig pæne billeder). Jeg vil skyde på, vi var omkring tre timer om at gennemføre The Golden Circle, og det var inklusiv et meget smukt vandfald, en let skuffende gejser (vi valgte åbenbart den forkerte, siger folket) og et besøg i en virkelig formidabel turistshop, hvor jeg selvfølgelig købte en grim Puffin-magnet. Vi så i øvrigt ingen søpapegøjer, men det er totalt på listen til næste gang. Sammen med rideturen og whale watching.

Vi nåede selvfølgelig også i et supermarked for at inspicere snackudvalget, og her konstaterede jeg to ting: For det første har de Lucky Charms i Island, og det er pissefucking uretfærdigt. For det andet er de afsindigt glade for lakrids-chokolade-kombien, men det er der ikke noget at sige til, for de gør det godt. Og også væsentligt billigere end Bülow. Køb en af hver, hvis du kommer forbi.

Jeg runder af med, hvad der skulle have været nogle superartsy billeder af mig og nogle islandske heste, men fordi Matilde er en kæmpe bangebuks, er det i stedet mig, der kravler over et hegn ud fra hestene, for det var ligesom, hvad det kunne blive til. 😀

Kommentarer (8)

 • Hvor er du heldig!!
  Et af de steder i verden jeg allerhelst vil nå at opleve, er netop Island:-) Jeg har været mange steder i verden og har boet i Afrika og alt muligt, men jeg drømmer godt nok om at se det smukke sted engang…
  Dejligt indlæg btw!

  • At det er en pressetur betyder, at der er et PR bureau, der har sendt mig af sted for at opleve i det her tilfælde San Francisco og Island. De har så nogle kunder, som betaler dem for at skaffe PR. Om det i sidste ende er PR bureauet eller kunden, der rent praktisk betaler, det ved jeg ikke. Men jeg gør ikke. 🙂

 • Nu kommer det jo an på, hvad man mener med en imponerende bil (jeg selv er ret indifferent!) men i Island har jeg set firehjulstrækkere med hjul, der var højere end mig! De er dyre at leje, men der er MANGE store biler i Island. Faktisk er der flere biler end indbyggere …

 • Åh får helt hjemve! Fedt at I trods alt nåede så meget. Jeg lavede samme finte i januar engang, hvor vi tilbragte 4 dage i mørkt jetlag-helvede. Island er nok bedre på vej til USA end på hjemvejen.

 • Det lyder som en skæn tur! Jeg elsker virkelig Island ❤️ Islændingene “opfandt” chokolade-lakrids kombinationen for mange år siden – længe før Bülow ?
  Søpapegøjer kan forresten også ses på Færøerne (især øen Mykines). Færøerne kan også varmt anbefales.

 • Jeg smagte chokolade-lakrids kombinationen for første gang i Island tilbage i 2004 og syntes det var det mærkeligste jeg nogensinde havde smagt 😀 Jeg var ikke fan. I dag er det en helt anden sag – jeg elsker det. Jeg skulle nok bare lige vende mig til det I guess.

  Og Island er det smukkeste og vildeste land jeg nogensinde har oplevet. Jeg vil tilbage en dag <3

Der er lukket for kommentarer.